Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се запалихте по Ендуро спорта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как се запалихте по Ендуро спорта?

Колеги, не знам дали ще повярвате, но при мене страстта по моторите се породи след първото ми качване на Симсон С51 (на дядо ми) Страшна машина беше, достатЪчно, за да ме подлУди по моторите и в по-късен етап по ендурото...
    Последно редактирано от viki terzieva; 11-08-10, 15:16. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише винаги отделно от глагола - например "не знам"

Коментар

Откакто се помня само се кефех на мотори и умирах да ме возят на мотор. Чичо ми имаше един Симсон 50 и като ходих на село само се возехме. След това баща ми взе едно ЧЗ 125 крос и ме повози и оттогава насам, ако ми дават Една жена, дори и най-красивата.. И един мотор, дори по-стар от мене, винаги ще избера мотора
      Последно редактирано от viki terzieva; 11-08-10, 15:20. Причина: по-стар, най-красив
      Силвестър Георгиев
      МК "Безделниците" Своге
      Suzuki DR250S

Коментар

Първоначално публикуван от silvii Преглед на мнение
        ако ми дават Една жена дори и най красивата.. И един мотор дори по стар от мене винаги ще избера мотора
        И аз съм за сега на това мнение ,но да не е чак толкова стар мотора , защото няма да оправдае това че си се отказал от красивата жена

Коментар

Аз пък преди ендурото си го карах само по асФалта (ходех на училище,кафета,работа), но се запалих от ендуро клуб Crazy Job и от тогава асФалт не е виждал този мотор,само гори,кал,баири,реки
          Последно редактирано от viki terzieva; 11-08-10, 15:21. Причина: асФалт

Коментар

• От: Как се запалихте по Ендуро спорта?

Бях на 9 години и исках много атв...Най-накрая баща ми ми взе от тези китайските Shineray 200сс.Карах го близо една година,а след това си взех СимСон :Д която още я пазя и се продава!И вече наскоро мога да се похваля с новата Gilera XR1 ии в момента карам нея.Така тръгнах по пътя на ендурото...!

Коментар

Аз се запалих с едно Rieju RR 50

Коментар

От моето семейство няма моторджий,мен си ме влече от както се помня без никой да ми натрапва идеята и така първо имах симсонче сега минах на цр 125
                По-добре провален опит,от колкото да не си опитал. :)

Коментар

Аз пък от този форум
                  Aprilia RX125

Коментар

Аз пък почнах от балканче 50кубика. Баща ми го купи за него си да го кара на село ама не беше в движение и му разглобихме двигателя и после каза ако искаш да караш си го сглобявай сам. Бях седми клас и след един срязан щифт на маховика и цял ден мъки да измъкна останалото вътре парче му чух гласеца. После си взех Аво Спорт.Тоя мотор никога не съм го карал. Ремонтирах му всичко до последно(даже коляновия вал е чисто нов).Единствено маслената помпа не можах да отворя и да проверя за износване. Остана да се боядиса и да се сложи кормилото, но станах студент в София и работата с моторите поутече докато 10 години по късно бях за риба с един приятел и той ми каза-"А бе ходих да карам едни моторетки на Пасарел и то много яко бе. Искаш ли да идем да пробваме?"-знаеше, че в добра почва хвърля туй семе щото за себе си беше решил ама му трябваше и съмишленик. Та от месец съм собственик на XR400 и имам няколко излизания вече. А пък баща ми се е захванал да оправя и регистрацията на Авото та видиш ли може да станат два моторите за каране

Коментар

Преди 5-6 години както се возехме с баща ми покрай село, срещнахме три кални КТМ-ма. Спряхме при тях, поговорихме - търсеха бензиностанция, защото идваха по черно от .. Стара Загора, която е на около 150км. по шосето от село. Крайната им цел, бе Долна Митрополия - кръг от шампионата по супермото.
                      Та тогава, като видях мокрите и кални ездачи - (тъкмо бяха прекосили р. Осъм), нещо трепна в мен така им се изкефих, че няма да ги забравя никога.
                      Чак след време, благодарение на Форума, снимковия материал и моите спомени, разпознах един от райдърите - а именно, Бат Дак! Благодаря им, че ни се пресякоха пътищата.

И се започна с, ......А-Б -то!

Gas Gas ec 250

Коментар

Ми то освен да драсна и аз 2-3 реда

Още от малак ме влекът двуколесните возила. Започна се с всякакъв вид колела, но понеже не ме слушаше главата, достачесто се случваше да падам лошо и прочие. Много исках да ми вземат някакво моторче и да се возя с него, обаче нашите като ме знаеха какво правех с колелото твърдо отказваха да ми вземат каквото и да е нещо с двигател . И така докато един ден с 300 хиляди зора не получих първия си ''мотор'' (всъщност скутерче Априлия Скарабео 50куб.) , което имам и до днес. Тогава бях на 17, бащата ми каза, че докато не изкарам книжка скутера мога да го карам само пред нас. Изкарах аз книжка и започнах да си бръмча по града, но не след дълго ми омръзна и започнах да карам по черните пътчета из махалата. Един ден , ровейки в нета попаднах на страницата : www.offroad-bulgaria.com , направих си регистрация и се зачетох във форума. Четях и гледах с удивление за подвизите и разказите на всички ендуристи в страната, както и разбира се така увлекателните и интересни разкази на Chinela. И така скутера започнах да го карам само в гората, е да, ама не става. Почна се едно търсене в нета на инфо как да си преправя скутера , че да става за гората , понеже нашите ми бяха казали, че по-голям от този мотор няма да получа. След някакво време (не знам точно какъв период от време беше) батко ми, си взе една Cagiva mito 125куб. Даде ми да я покарам малко и аз не слязох цял ден. Започнаха се едни уговорки за по-голям мотор и прочие, но нямах успех. Докато един ден батко ми идва и ми казва: ''ела да видиш какво има в гаража за продажба'' , отивам аз и виждам Ямаха ТДР 125 куб. Още от както го видях и направо се влюбих в мотора. Запалихме го , покарах го и цяла вечер след това не можах да мигна от вълнение. Започнаха се едни преговори с ръководството (с бащата де), и след няколко дни го купихме. Бях на 7-мото небе от щастие. Всеки ден гледах и четях форума и се кефех на изпълненията на всички ви. След като посвикнах малко с мотора се наблъсках и аз в гората (това става когато бях на ... 18-19 някъде) и от тогава не съм излизал от там. Преработих си моторетката, така,че да става за гората и си бръмча и до днес с нея. Ако даде господ тая година да има повече парички ще взема и нещо по-подходящо и по -мощно за гората. За сега обаче си оставам със тдр-а , който не ме е подвеждал до сега, дано и занапред да си ме слуша.
                        Еми това е моята история за това как се запалих по ендуро спорта. И до днес се стремя да се осъвъешенствам и да напредвам в уменията и знанията си относно карането на ендуро мотор, с други думи страстта ми се разгаря все повече и повече с всеки изминал ден , приключение и разказ, който прочитам във форума. Поздрави на всички
                        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 17-01-12, 17:21.
                        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Аз се дозапалих преди две години, преди това както повечето от вас само по черно и на село. Спомням си имах Балканче с ръчни скорости горе при лоста за съеднителя, карах го(силно казано) едно лято, после бащата ми купи такова с крачни, а аз много иска Симсон Ендуро но така и не ме огря. Като покарах това известно време дойде и реда и на Симсона, но пусти мерак не можах да дочакам или по-скоро да изкарм повече парички за Ендуро версията и си купих С51Б . С него си позволявах по дълги разходки и през нощта до съседните села, имаше по-хубав фар и не правиш центровка на всеки километър,пък и мост на свеща забравих какво е. Имах само ядове със селският полицай, веднъж си бях откраднал Балкана от Полйцията, бяха ме хванали и на сутринта с нашите пред РПУ-то, та като ме набара пак със Симсонети айде по стълбите горе при дежурният и на сутринта пак с нашите там .
                          Като искалсих и започнах работа си купих ЗЗР600 карах го едно лято, тогава беше голяма пичеловка, след това викам ще ставам Рокер , ама май по-скоро карах ендуро с чопърски одежди а именно Сузуки Савидж 650 един цилиндър, който покарах доста в сравнение с предишният ЗЗР-а, но един слънчев ден бендикса му ,,издумка" а сега честито в малък провинциален град с такъв рядък модел ,,Честито". Добре че беше тогава Гоблина , който съм му много благодарен че ми намери и изпрати бендикс и др. чарколяци. До тука добре ама градчето ни се напълни със шосейки и айде и аз тогава 2007 май беше си взех Кавазаки ЗХ-9Р яката работа, покарах и него докато не започна да изключва трета скорост, и се счупи късетата на съединителя, която след като смених и забравих да сложа зъбното колело, което върти маслената помпа, мотора работеше без масло около минута докато се усетя,покарах го малко така колкото изкара толкова, е не изкара много и айде на части.
                          И тука идва ендуро момента, викам си трябва ми мотор за леко горско,регистриран, не много скъп, с манивела (наплашен от Савиджа) голем кубик щото нали пак грандоманство и ей го Хонда ХР600, добър мотор излезна, е аз си го подържах де, но падна ли с него в гората особенно на лявата страна няма палене . С него много ми харесваше да обикалям където бях ходил преди с Балканчетата и Симсона, веднъж когато карахме над Бухово се сетих за тези места, там има същата борова гора и спецално си го заведох там да покарам, където и на младини.
                          И така за моето запалване по Ендурото, пък сега с тоя мотор ще видиме.
                          п.п. селският полицай още ме тормози, набараме с един нерегистриран КДХ преди известно време..

Коментар

Ами преди карах атв...3 години и се запалих по ендуро от Андон Чулев.
                            Последно редактирано от Chinela; 05-02-12, 19:02.
                            eat my dust

Коментар

Всичко започна с колелетата....От там покрай приятели се запалих и аз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X