Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дупница ЕКСТРИЙМ - HARD Enduro Team!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Дупница ЕКСТРИЙМ

Ето и трака с жълтия цвят, GPS-а показва 215км а километража на мотора около 240км., къде е истината не знам.
    Тръгване и връщане от Банско, няма такава красота и ЧИСТОТА като в Родопите, няма.
    Снимки и репортаж довечера, сега почвам да бачкам, лека и успешна седмица.

Коментар

Чинел, аз отказвам повече да пиша, докато ти не приключиш - така хем ще си набавям вдъхновение, хем няма да имаш повод да се офлянкваш

Коментар

Ванка, давай още, че нямам търпение. Като видях трака, вече не мога да чакам пътеписа. Явно ще е доста яко.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
          Ванка, давай още, че нямам търпение. Като видях трака, вече не мога да чакам пътеписа. Явно ще е доста яко.

“Your Wish Is My Command!”
          ...

Току що изгоних от офиса една клиентка която се опитваше да ми продаде дамски презервативи.
          Била чела темата и от там и хрумнало, че ако си ги слагам върху ботушите, то те щели да станат непромокаеми..
          Даже беше готова и на демонстрация, но аз и казах, че ти нямаш търпение и да изчезва..

И така, събудихме се в петък около 6:20 сабале и хапнахме по един геврек с боза в близкия магазин, то друго в Банско нищо още не работеше..
          После имаше опашка за бръснене...или тем подобни в 00, и около 7:45 бяхме готови за тръгване.

Ако си мислите, че сме имали маршрут или трак жестоко се лъжете, просто решихме: - хайде да отидем до Родопите...и тръгнАаме..
          Заредихме пак на същото ОМВ и си казахме, повече към Пирин няма да ходим откъм Банско и затова тръгнахме посока Разлог.
          Добре ама ние сме свикнали, даваме на GPS-а само някой град или село, той изписва една права лилава черта и ние ГАЗ..
          Газ ама сме с мотори, не с лодки и изведнъж една река ни забави с около 20-30 минути, отникъде не намерихме как да я преминем,
          беше невъзможно дори с джип.
          Да имаше път по асфалта, ама ние все още не знаехме какво ни чака и бяхме курназ.
          И изведнъж видяхме влакова линия, теснолинейка и Люси каза: -От тук влак не минава, давайте по линията,
          но Будин погледна и рече: линията не е ръждясала и сигурно минава влак, но аз нямах нерви да споря и излетях пръв,
          карах до линията, после стана тесен каменист коридор и накрая мост, минах, мина и Будин,
          и когато Люси стигна най-тясната част от каменистия коридор ДОЙДЕ ВЛАКА... наду сирената и на Люси му запече л..ното.на гъза...
          аз само се препотих като когато ми беше за първи път...
          Добре, че имаше едни около 2 метра вдлъбнатина и Люси легна в нея и влака мина много бавно,
          аз БЛАГОДАРИХ И СЕ ИЗВИНИХ НА МАШИНИСТИТЕ, хората проявиха разбиране и си заминаха, не знам дали пътниците в ТЕСНОЛИНЕЙКАТА разбраха какво стана.

Ето и разпечатка от GPS-a снимки не можах да реагирам и да направя, апарата беше в раницата а аз паниран като кашкавал.
          Правия участък е влаковата линия, тясното място в скалите и моста над реката...

После раздадохме една пУна газ до първия срещнат параклис където спряхме да благодарим на ....

Да, Люси се връщаше към живота и това си пролича от последващото приключение...

Няма си и на идея откъде минахме и на къде карахме, но бензина беше наполовина и решихме, че не е лошо да дозаредим.
          И къде мислите се оказахме, как къде в града на Бриджит Бардо..Белица..

И ние като габровци да се снимаме на ЛУКойл, щото те най-много такива снимки имат...

Заради тази снимка В. Златев трябва да ми даде един тон гориво безплатно.

После карахме смесено асфалт и улей който го пресичаха за да не се изгубим, няма такова място за ендуро като РОДОПИТЕ, вервайте ми.
          Кюта, пата стигнахме едно село в което цареше оживление, на мегдана димеше скара, имаше и един камион с чували брашно и естествено опашка и на двете места.
          Не сме си и помисляли да спираме, панталоните ни бяха с твърде тесни крачоли...
          Затова пък спряхме над селото, на около километър и щракнах една две снимки на страхотни пътеки за покоряване.

И това ако не е мечтата на ендуриста....здраве му кажи.

Време беше да си тръгваме, не можех да повярвам, че това е България, никога не бях ходил там.
          Всичко за този регион което знаех, беше от предавания по телевизията за възродителния процес.

По нататък спряхме пак да се полюбуваме на природата, досега си мислех, че от Рила по Убаво нЕма, но съм се лъгал жестоко.

Някъде в Родопите.

Тук се чудим на къде да тръгнем.

Тръгнахме посока зад Будин, към сърцето на Родопите.

Огромно впечатление ми направи това, че всяко свободно парче земя се обработва и е заградено.
          Тук след спускане по един стъмен улей който беше не по къс от 3-4 километра се озовахме в тази рекичка.

Махнахме оградата за да преминем и естествено след това я сложихме пак, трябва да се уважава труда на хората.

Аз както винаги щом се зададе работа, веднага се хващам за фотоапарата..

Тук сме над едно китно селце и изведнъж попаднахме на тези руйни от недалечното минало.
          Изненадата ни беше от това, че дотук не водеше никакъв черен път или пътека, ние просто си карахме направо и попаднахме на тях.

Яааа, ама то и аз съм бил там, за малко щях да си помисля, че е било само сън.

На отсрещният хълм имаше село с един единствен черен път и без GSM обхват.

Будин вече се беше самонастанил без да уведомява домоуправителя за това...

А това му беше двора пред къщата....оставаше да намерим 4 ханъми да обработват всичко това.

Аз пък си харесах съседната, имаше и за Люси и за още няколко колеги, по желание беше.

Най-новият квартал затворен тип в Бояна..., няма да имате проблем с данъчните и кризата.

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
          Аааа, Ванка, ако пак мислиш да пускаш 368 серии на сериала, не става Максимум 2 серии
          Тануцко, сори брат, но работното ми време свърши..., ще се довършвам довечера..

Коментар

Красоти!
            Да не повярва човек, че не е засегнато от простотия и мърсотия.
            Евала за снимките.
            WR400-in-in-in...
            LZ1RAO

Коментар

E, браво бе Ванка. Аз мислих, че си покорил всички планини в България, пък ти сега отиваш в Родопите. Много красиви снимки и много, много се радвам, че поне дотук всичко върви без контузии. Айде пий една бира и продължавай, че Родопите са ми любимата планина и винаги с огромно желание ходя там.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                E, браво бе Ванка. Аз мислих, че си покорил всички планини в България, пък ти сега отиваш в Родопите. .....
                Карал съм в Родопите Бойко, но не от тази страна, грешно съм се изразил..
                Ето в нашия раздел на групата имам тема от 2007г. "Родопска разходка"

И сега преди да продължа да ви попитам, абе вие верно ли изчетохте всичко това, аз току що се опитах и не можах..

Коментар

Дори тамън се зачетох и то .... свърши....
                  Браво много яки репортажи и въобще супер какво друго да кажа

Коментар

Прибрах се въпреки, че навън е много опасно за каране в момента по улиците на София.
                    Разхождат се едни кандидат абитурентки по една мода дето не ми оставя нищо на въображението..

Но темата е за ендуро разходки и нека се върнем на нея, там където бяхме такава мода не съществува.
                    Най-много някой почернял от пръстта глезен да видиш и това е.

Люси носеше хартиена карта на Родопите по която си набелязвахме следващият град или село и така до .....
                    Щях да забравя, че веднага след тези руйни се спуснахме по един стръмен каменист улей и попаднахме на 5 джипа,
                    защо ли не се изненадах, че са от форума... Ето темата им. Много приятни хора.

В едно селце на 12км. под язовир Доспат хапнахме по 3 кебапчета в едно кафене и на въпросът ни къде можем да намери бензиностанция ???
                    Отговориха ..- ТУК.., да човекът продаваше всичко, дори и бензин в туби...,
                    най-близката бензиностанция била нам си къде, но по асфалт...а на нас за момента ни стигаше..
                    Купихме една туба от 10литра, разделихме си я в трите мотора и газ....

Първа спирка да се преброим беше тук.

Имаше и бариера, при вида на която аз директно тръгнах да търся как да я прескоча, но човека ме спря и каза.
                    - Що се мъчите бе, това е за камионите с дървен материал, аз за вас ще я вдигна като митничар пред ТИР с китайско карго..

Това се виждаше наоколо, но не и Будин...дори не чувах мотора му..нещо ме загложди отвътре.

По едно време започнах да чувам гласове и съвсем се притесних за мене си...

Оказа се, че в тази колибка има парти. офф успокоих се.

И барбекюто беше на ниво, единственото нещо което не беше виждало е свинско месо.

След около десетина минути се появи и Будин, бил ходил на ЕКОТОЙ....лет. тия кози кебапчета си оказаха влияние.

Точно от тука нататък почнаха да излизат тракове на екрана на GPS-а, хванахме един и ГАЗ.
                    Първа спирка за снимка, досега бяха все спонтанни, а все още не знаехме къде сме.

Люси каза, че на картата излизало някакво селище на 300, че и повече години и да сме ходили там.
                    На нас само посока ни трябваше, цел нямахме никаква..

Ето ни над това селище, май се казва Ковачевица.

Каквото и да кажа тук ще е неуместно...

ПочиФка..над селото. Вътре не пожелах да спираме, беше пълно с туристи а аз имам принцип.
                    - Където има туристи аз с мотор не минавам, или много тихо и изчезвам без да ги дразня.

Гледки, такива бяха почти навсякъде и все неописуеми...

А от камънака наоколо и многото газ, гумата стана такава....Мишелин е.

Тук беше последната спирка, денят беше превалил и оставаха само около 2-3 часа до стъмване...
                    Имаше още около 70-80 километра и се наложи половината да го преминем по асфалт ако искаме да се приберем по светло...
                    А ние искахме, много искахме вярвайте ни. Счупеният ми глезен започна да ме боли и то много, да седна на седалката не можех,
                    веднага си спомнях за детските ми години и червеният гъз на маймуната в зоопарка..
                    Умората от нетренираните ни тела си казваше думата, бяха минали 9 часа а бяхме точно никъде..
                    Дадохме всичко от себе си и след 3 часа спряхме над Банско, даже минахме по вчерашната злокобна пътека.. без да спукаме нито една гума.

Банско по залез слънце.

Аз и Будин, не вярвахме, че сме се прибрали по светло...

Връх Тодорка.

При вида на Банско което мразихме от вчера, днес ни се виждаше като Париж на художник...лелеяна мечта.
                    И понеже Люси беше доста поизостанал назад решихме да го почакаме пак на същата бирария от вчера.

Тъкмо паркирах мотора и хоп един скакалец кацна на него... Гарга тази снимка е за теб.

Изводът е......абе нема изводи, карайте и се радвайте на КРАСИВАТА ни татковина.
                    И я пазете разбира се.

Още веднъж трака за справка.

П.П. Никъде не видях найлонови пликчета или празни пластмасови бутилки, а в Рила е препълнено с тях.

Коментар

ХВАЛА !!!

И за разходката, и за трака, и за сниманото, и за написаното.

Коментар

Браво на групата..На много хубави места си карате. А на Банско е
                        така - love.......hate. Зависи какво случиш.

Коментар

Чинела,нямам думи!!!!.....СТРАХОТНО!!!
                          Благодаря отново за снимки,разказ,а бе за всичко!!!

От вчера я чета и се кефя на факта да караш без да знаеш къде точно отиваш,поне се кефя зад монитора де...не знам в действителност как е точно,но с най-голямо удоволствие бих опитал някой ден.

Поздрави,
                          търся си подписа....

Коментар

Верно четем. Всичко... В тази тема, разбира се
                            И чакаме неделя вечер да започнеш да ни разказваш поредните приключения...
                            Обаче, така както си тръгнал да вдигаш летвата тооолкова нависоко, не знам как ще я караш (и хондата, и писането) занапред
                            Давай, защото вече чакаме следващия прекрасен фоторазказ

Коментар

Браво ! Наистина в Родопите е много красиво. Преди време за първи път когато стигнах в Ковачевица и на мен ми хареса страшно много, но само първоначално. Селото е много старо, но в момента къщите са изкупени от "бизнесмени", реставрирани са, пълно е с туристи и цените са невероятно високи. Иначе наистина е красиво в този район. Поздравления отново за хубавите снимки и добре описаното пътешествие.

Коментар

Супер,Ванка,браво.Селото,което си снимал,ако не се лъжа е Ковачевица-архитектурен резерват е ,наистина е много хубаво.В същия ден в който сте минали и аз бях там,само че като турист.Ако пак ходите на там ИСКАМ и Аззззззз. Моляяя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X