Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CRF mania (само за пристрастени)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: CRF mania (само за пристрастени)

Благодаря ви много, колеги за отзивчивостта. Тези инструкции направо си ги принирам , закачам ги в гаража и почвам да водя дневник. Трябва да намеря и книжка. Отивам да търся филтри и масло, че може да изкочи някой топъл ден, а нямам търпение да се опознаем с тоз горянин. Иначе за газта - покарах го преди 3 дни около 15 минути по едни равни полянки и още имам мускулна треска май трябва първо да се подготвя на лоста

Коментар

Може и да прозвуча банално но на съвременните 4Т спортни мотори това им е кедера ако може така да се изразя, сменят се масла ако не на всяко каране, то поне след две, като под каране разбирам средностатистическо дневно ендуро през уйкенда, да речем 5-6 часа работа на мотора.
      Ако това не се спазва идват ядовете, главоболията и голямото оръсване.
      Така че в крайна сметка работата и при 2Т и при 4Т е все тази като пари за масло. Едните го наливат в бензина другите в картера.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Цитат:
        Мнение на BRANCO
        Колега БРАВО.Изказвам благодарност и поднасям поздравление за твоя труд.Дай Боже със Митков да имате повече последователи за такива материали!!!

Митков е моят духовен Гуру без него нямаше да го има този проект...
        чинелаа.. ..ти си нагледен пример че четенето на форума е заразно и опасно начинание ..браво за проекта

Коментар

Колега, малко бъркаш годината и мястото. Този мотор е направен само и единствено за писта. Катеренето не е от най-силните му черти в характера. Много нервен мотор е. Ниски обороти не съществуват там. А за годината - 2005 определено са много по-спокойни и управляеми от 2002-2003.
          Последно редактирано от iva_kx; 13-02-08, 01:14.

Коментар

хмм от една друга тема видях един друг..CRF..който много много у нас не е известен а ..всъщтност е много кефаджийски и идиотски мотор.. ..особенно на ива кх и препоръчвам да прегледа е тия филмчета

а е това

от средата на там е мноо яко..даже там където се гонят тия двамата е направо...СТРАОТНО

ето и още едно..за тези дето не знаят кво е динамометър

и едно да му чуете саунда с фмф

хихи..че и на задни гуми го карат ..

..някои си ги държат в..хола

да ви кажа ..направо му хвърлих мерак на тва моторче ..ще го взема уж за...децата там едно друго..па кой ще го кара.......ще видим..
            Последно редактирано от mitkov; 13-02-08, 10:18.

Коментар

Колеги, свалих мануала за ЦРФ450 , не е за 2005, ама предполагам , че е близък http://esk.ramdac.be/supermotard/service_manuals/ паролата е motocd. Видях графика за поддръжка и направо се уплаших. Това R (replace) e ужасяващо. За маслото и филтъра ок, веригата като се износи... ама и за буталото и сегментите на 15 часа...? Гледах 5 пъти да не съм дръпнал мануал за 2-тактов. Моля ви, кажете ми че нещо са се престарали...

Коментар

Е това са данни при максимална експолоатация в състезателен режим.
                При ендуро май повечето хора практикуват смяна на бутало и сие веднъж годишно, при 2Т пак така само че буталото е на 1/2 цена и е само то, няма клапани вериги и обтегачи
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Направи ли ви впечатление, дават смяна на маслото в предницата на всеки 7.5 часа
                  0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                  Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                  Суперскан България www.decbg.com
                  Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Господине,
                    забелязах , че наистина сте пристрастен към Хонда.Мога ли да Ви попитам за някой сносен майстор в София?Предварително Ви благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                      Благодаря ви много, колеги за отзивчивостта. Тези инструкции направо си ги принирам , закачам ги в гаража и почвам да водя дневник. Трябва да намеря и книжка. Отивам да търся филтри и масло, че може да изкочи някой топъл ден, а нямам търпение да се опознаем с тоз горянин. Иначе за газта - покарах го преди 3 дни около 15 минути по едни равни полянки и още имам мускулна треска май трябва първо да се подготвя на лоста
                      Можеш ли да оставиш скаип?

Коментар

IASSEN покрай 450 ката не излезе ли нище за CRF 250 - 2004-2005г.

Коментар

Първоначално публикуван от ADA Преглед на мнение
                          IASSEN покрай 450 ката не излезе ли нище за CRF 250 - 2004-2005г.
                          За упътването ли? в гугъл бая го потърсих, но по едно време изкочи. Нямаше други наоколо.
                          Момчета, утре е денят на истината. Първото каране е насрочено. Милионите консумативи са приготвени. Дано само да се окаже читаво моторчето и да е гледано добре, че с тая поддръжка, нищо не се знае... Ще споделя впечатления после, каквито и да са

Коментар

След първото по-сериозно каране, вече мога да споделя впечатления от CRF 450. Преди имах някои притеснения, че може да ми е силен, да не мога да го цедя, да ми е скучен, но е много лесен за каране, без да е скучен и очаквам много забавни моточасове за напред без 2-тактовия да ми липсва.
                            Най-много ми хареса огромния потенциал от мощност. Опитвах се да излизам с пили от завоите- само с газ на 2-ра , а той се вдига в завоя По всяко време само завърташ ръчката и той си се изтрлва. Съединителя, почти не ми се налага да го ползвам. Газта е достатъчна.

2-тактовите са ми любими, заради нервния взрив, но откривам , че и ЦРФ-а има едни обороти (някъде преди високите), в които двигателя се развърта, някак си отваря гърло и заприличва на 2Т. Когато си го цедя около тези обороти е много забавен за каране-става като хала. Лошото е, че така си щракам скоростите, за да си седи в тази зона- да се кефя, но се получава прекалено висока скорост. Поне за мен за любителското каране основното е кефа, а той идва при мен от цеденето, не толкова от скоростта...та в този смисъл ми е малко бързичък. Тамън се изтреляш и изведнъж 100+км/ч по коловозите...
                            До като карам не броя на коя скорост съм, само знам нагоре или надолу. На всички мотори досега, съм забелязал, че често търся още една нагоре, а те са свършили. Сега карам и CBR 919RR, предишният ми крос беше CR125, и други бая съм покарал..с CRF-a за пръв път това не ми се случи. Може би ми трябва по-голям пиньон

Хареса ми и как катери, въпреки че колегите са на друго мнение, възможно е и да има нещо правено по моят...Тествах го на най-стръмния наклон на Камбаните без засилка директно от началото на наклона, на първа от супер ниски обороти- катери си като железница, давам леко газ- изтрелва се, сменям си спокойно на втора и си продължава, без полу-съединители и някакви гимнастики. По време на ендурото също не срещнах друго освен газ и тръгва нагоре.

На скоковете ми още малко странно: Няма значение на какви обороти си. Просто натискаш пружините, дръпваш газта и си скача Трябва да му свикна тепърва, но със сигурност е по-лесен от 2Т.

За стойката и завоите нямам коментари освен , че го чувствам идеално... За това именно си купих Хонда. Просто ми пасва.

Тогава карах и чисто новата Ямаха YZF 450 на H1 от форума. Много по -плавна, по-лесна е за каране. По-подходяща за ендуро е и по-мека возия има. Предполагам, че е като данни е поне толкова бърза, но в сравнение с CRF я усещам като цивилен мотор а него като брутален хард рейсър. Лично на мен CRF би ми носил повече удовлетворение. Въпрос на вкус e.

Та моторчето е супер - изродски мотор. Да вършееш с него по брутален начин..., който се чуди , да не се чуди. Има яко мощ, но е под контрол, лесен и забавен е за каране. Перфектният трансформатор от стрес към кеф.

Коментар

колега пред дилема съм ама ти направо ме зарибяваш да си взема crf,въпреки по спецефичното обслужване на мотора,съм убеден че си заслужава

Коментар

ОТ ДАВНА СЕ ДВУОМЯ МЕЖДУ ВР250 И РМЗ250 ПРЕДИ СЕДМИЦА МИ ПОПАДНА ЦРФ250 97Г ВНОС ОТ ЩАТИТЕ МНОГО Е ЗАПАЗЕН МАЙ ИМА И СПОРТНА ПРЕДНИЦА НО АЗ НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ЦЕНАТА Е ПОД6000ЛВ ДОСЕГА СЬМ ИМАЛ ЯМАХА250ТТР И АТВ СУЗУКИ И ОТ ДВЕТЕ СЬМ МНОГО ДОВОЛЕН КАКВО ДА ПРАВЯ С ХОНДАТА МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА МИНА ЕДНО СТЬПАЛО НАГОРЕ
                                [SIGPIC][SIGPIC][SIGPIC]С Тачката е лесно:wink:[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X