Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CRF 250X или Yamaha WR 250F - моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Honda CRF 250X или Yamaha WR 250F - моля за съвет

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
    ...
    Малко не съм съгласен... Може и да не е съвсем точен примера, но веднага усещам разликата между BMW-то (F 650) и Aprilia-та (Pegaso).

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
      Малко не съм съгласен... Може и да не е съвсем точен примера, но веднага усещам разликата между BMW-то (F 650) и Aprilia-та (Pegaso).
      И каква е разликата която усещаш?
      Хм. Щом усещаш значи не си начинаещ
      2010 CRF 250 R

Коментар

BMW-то е доста по-удобно за бавно каране - освен това стойката е по-изправена и това си е удобство... (ако обичаш да караш с мярка, но по-дълго - като мен) Центъра на тежеста се усеща по-ниско и това си допринася за удобството... Априлята качва километри по-бързо, но е по-кофти в стойката и идва по-твърда като окачване

Коментар

От 150-те км които направих с КТМ-а този уикенд (поляни, гора и черни пътища .. имаше дори и 2-3 скокчета ) ще кажа само че мотора ми хареса много ... въпреки нелепото подхлъзване на ръба на един гьол и навехнатия пръст като резултат от това .
          Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....

Коментар

Honda CRF 250X

Коментар

Днес четох представянето на Хонда HM Италия беше ЦРФ 250 ,какво да ви кажа Хонда си е Хонда а и смесена с Италянци направо е качество на много високо ниво а последните добавки които слагат италянците я правят наи доброто от 250.Вижте какво прави Мика Аола в световното даже вече е пред Салминен и то с Хонда Занардо.Ако можете вижте състезанието от Швеция ,направо е нешто уникално.Ямахата е също много добра но отстъпва в шасито,вина ги ми се е струвала по широка когато стиснеш краката в резервоара.Като двигател подобна на Хонда.В заключение залагам твърдо на Хонда.
              Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
              0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Понеже през уйкенда на откриването в Сопот покарах разни нови моторчета ще си позволя да изкажа мнение за Ямаха и Хонда но моделите WR450 2007-ма и CRF450R, не X на Хонда.

като двигател мисля че не е нужно да се коментира, ясно е че 450 кубика за гората е предостатъчен като сила, WR работи много добре на ниските и за спънато трасе и пътеки е лесен, CRF е зле с ниските ама все пак е крос, затова не искам тука да правя сравнение.
                Нещото което много ме изуми е лекотата на каране на WR, макар че е ендуро и е поне 110 кг. мотора се усеща изключително лек и маневрен и се кара като колело, окачването нито е меко нито е твърдо, работи много мазно и стегнато като обира добре малките бабунки а в същото време не се смазва при големи удари. Не е за вярване но като подкарах мотора така ми пасна от раз, че все едно съм го карал с месеци, изобщо несъм се пригаждал към него.

Хондата ..... ами уж е 100кг. но се усеща много по-тежка в карането и много по мудна при резки смени на посоката, с моите 70кг ми идва в повече и трудно я вкарвам в правата линия с тяло. Най не ми хареса широкия резервоар и разкрачената стойка на краката (при Х модела е още по широк) което в завой е голям недостатък поне за мен, мога да предположа за Х модела който е още 10кг отгоре какво ще е. Ямахата е много събрана и като цяло много по-лесно се води.

Всичко това са мои лични мнения и не искам да ги разбирате погрешно.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Хе-хе !
                  Заблуждава те разликата в поведението на двата двигателя и скоростните кутии. Ти си ги пробвал на ендуро, а сега ги изкарай на мотокрос трасе, за каквото е предназначен CRF-a и се помъчи да откриеш 7-те разлики !

Винаги съм казвал, че Хонда - кросова модификация не става за ендуро, но за мотокрос трасе е съвсем друга работа !
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

Жоро и X съм карал, мнението ми е същото.
                    WR новото поколение от 2007-ма е нещо съвсем друго от тези преди това с грозноватия дизаин и металната рама.
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Тука малко стана като на кой Марата е по-оранжева (червена, синя и т.н) Както един приятел казваше - "На цвят и на вкус, другари няма!" В заключение ако търсиш удобство Yamaha, ако търсиш адреналин Honda, или?

Коментар

Аз не задължавам никого в мнението си а просто го споделям, нали затова е форума.
                        Всеки сам преценява за себе си кое ще му е по-добре, но кофтито е, че някой хора дават мнения без да са пробвали, аз поне пробвах и изказах моите лични впечатления.

Коментар

Май новия ВР (с алуминиевата рамка), ще излезе хубава машина.Айде които си е взел такъв, да даде повече впечатления от 1-ва ръка
                          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                          Суперскан България www.decbg.com
                          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Здравейте,според мен казаното до тук е достатъчно да обърка този който се чуди какво да избере,Хонда или Ямаха!
                            Преброяваш си левчетата,хвърляш още един поглед(но бегъл) на казаното по горе,купуваш си моторчето и газ,газ,газ.Че от много приказки и мислене,ще останеш без мотор!

Коментар

Първоначално публикуван от Peci Преглед на мнение
                              Здравейте,според мен казаното до тук е достатъчно да обърка този който се чуди какво да избере,Хонда или Ямаха!
                              Преброяваш си левчетата,хвърляш още един поглед(но бегъл) на казаното по горе,купуваш си моторчето и газ,газ,газ.Че от много приказки и мислене,ще останеш без мотор!
                              Много смислено мнение....

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                                Аз не задължавам никого в мнението си а просто го споделям, нали затова е форума.
                                Всеки сам преценява за себе си кое ще му е по-добре, но кофтито е, че някой хора дават мнения без да са пробвали, аз поне пробвах и изказах моите лични впечатления.
                                За съжеление наистина е много трудно в България да даваш мнение по подобен въпрос от първа ръка. Просто няма хора с нови мотори. Иначе не споря, просто искам да се опрости малко ситуцията за тези, които не са се занимавал да четат специализирани издания и форуми през последните 4-5 месеца.

Първоначално публикуван от Peci Преглед на мнение
                                Колега добре те разбирам, но това не е бутилка бира - ако не ти хареса я пускаш в кофата и готово... мааааалко по-скъпо е!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X