Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CRF 250X или Yamaha WR 250F - моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CRF 250X или Yamaha WR 250F - моля за съвет

Здравейте,
    от около месец здраво ме е хванала треската Enduro и търся да си купя мотор, като мисля за тези два модела.

Изчетох почти цялата тема за CRF 250X, но за Yamaha-та не видях много мнения (или пък съм ги пропуснал). Моля за помощ/мнение.
    Признавам че към момента имам един голям мерак без почти никакви познания по темата. С колкото повече хора разговарям, толкова батака в главата ми става все по-голям . Въпреки това съм се ориентирал към тези два мотора - мисля че като за моето ниво - начинаещ, ще са ми напълно достатъчни като мощност и вероятността да се пребия ще е по-малка .
    Търся почивка чрез адреналин, т.е. мотора не го търся просто за разходки, а се надявам максимално бързо да му свикна и да го карам при по-екстремни условия.

Някой може ли да направи някакво сравнение между тях. От прочетеното във форума оставам с впечатлението че Жоро Хаджиев има опит и с двата модела.

Другото за което не съм сигурен е на нов вариант ли да налитам (офертите са за чисто нов CRF модел 2006г. - 10900 лв. и има един почти нов WR 2007г. (на 2000 км.) който е обявен във форума на 9000 лв.) или да търся варианта за 5-6 годишен мотор за двойно по-малка сума.

Като цяло сума от около 10,000 лв. не ми е невъзможен вариант, но ми се струват доста пари и не съм сигурен дали си заслужава да се изръся с толкова голяма сума.

Предварително благодаря на тези които напишат нещичко по темата.
    Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....

До: Honda CRF 250X или Yamaha WR 250F - моля за съвет

Колкото по ново, толкова по ново.

Коментар

Колега, тая тема е нещо като Левски срещу ЦСКА, нещо като СДС срещу БСП, и т.н....
      Гледам, че си от Стара загора, доколкото знам там Крейзи джоб имат клубно барче или нещо подобно. Отиваш там сядаш при пичовете от клуба, питаш ги кво ще пият и КОЛКО???
      И после след като си им размекнал сърцата, започваш да питаш.
      Там поне ще получиш отговор от хора карали тея два модела, а тук половината мнения ще са от колеги /да ме извинят/ които само са чели статии и Т.Т. данни за тези мотори.
      Имаш уникалната възможност да пиеш от Извора....Успех. И накрая "НАЙ-ХУБАВИЯТ МОТОР Е НОВИЯТ"

Коментар

По-надежден и безпроблемен мотор (WR) срещу по-добро окачване и комфорт (CRF). Ти си прецени!
        offroad фен
        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

ЧУДЕСНА ТЕМА СЕ Е заформила..
          ..карал съм и двата модела, да ме извинят "хондаджиите" /какъвто всъщтност съм и аз в определена степен / но ..определено мнението ми е в полза на WR250 то
          що се отнася до 450 кубиковите им варианти ..пък съм на обратното мнение-срф е по готиния там

-при 250 ките ямахата едно че е доста по здравия и издръжливия от двата но и като цяло е по удобен и по лесно се прави да върви като хората-само с отпушване или смяна на ауспуха и махане на болта дето ограничава газта и си става сериозен мотор..докато при срф а ..вал нов в главата реджеттинг на карбуратора и..тн а и не ми харесва че е широк горе и радиаторите му стърчат сякаш да събират клони дърве и камъни а и резорвара някак е по нагоре и въобще покрай делтабокса е широк ..докато ямахата е по тясна и някак по спортно удобна
          ямахата си и върви повече ..проблеми с клапани или глави са много много по малко ..а бе..взимай ямата ..а особенно ако наистина има на 2000 реални километра за 9000..си е много добро предложение...е..стига тия 2000 да не са навъртяни..на ерзберг родео трасето де

Коментар

В неделя карах 250 Х и определено не ми хареса вървежа му. Пробвай и двата, за да видиш кой ти е по-удобен за каране.

Коментар

Аз също съм пробвал crf-x 250 и недъм доволен. Както казва митков горе е много широк е неудобен, резервоара и крилете на радиаторите са така разтворени че стойката ти е със широко разтворени крака двигателя един муден такъв, няма сила да те дръпне, окачването ми се стори прекалено лигаво докато на ямахата е стегнато. И аз съм за WR
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Е хайде сега пък вие . Неудобна била Хонда-та. Това си зависи от стила на каране.Аз имам КТМ 450 ЕХС и ЦРФ 250Х. Докато КТМ-ма ми къса ръцете Хонда-та сякаш е правена специално за мен.Докато не се пробва няма как да се разбере.
                В Ст.Загора барчето се разтури.Ако искаш да пробваш Хонда-та
                казвай и няма проблем.
                ........................
                Иван Маринов
                CRF 250 X
                Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                  -при 250 ките ямахата по лесно се прави да върви като хората-само с отпушване или смяна на ауспуха и махане на болта дето ограничава газта и си става сериозен мотор..докато при срф а ..вал нов в главата реджеттинг на карбуратора и..тн
                  Е тука е истината, Митака го е казал. Като си вземете такъв мотор първата работа е да го "събудите" - проучете добре тоя въпрос.
                  Второто е окачването, ама за човек без опит едва ли това ще е от съществено значение все пак говорим за нови съвременни машини
                  От там на татък само газ и каквото сабя покаже. Пък след 3-4 години пак ще го мислите, вече и опита ще си каже думата

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                    Колега, тая тема е нещо като Левски срещу ЦСКА, нещо като СДС срещу БСП, и т.н....
                    Гледам, че си от Стара загора, доколкото знам там Крейзи джоб имат клубно барче или нещо подобно. Отиваш там сядаш при пичовете от клуба, питаш ги кво ще пият и КОЛКО???
                    И после след като си им размекнал сърцата, започваш да питаш.
                    Там поне ще получиш отговор от хора карали тея два модела, а тук половината мнения ще са от колеги /да ме извинят/ които само са чели статии и Т.Т. данни за тези мотори.
                    Имаш уникалната възможност да пиеш от Извора....Успех. И накрая "НАЙ-ХУБАВИЯТ МОТОР Е НОВИЯТ"
                    +1
                    За CRF -фа питай Жоро за мнение , а за Yamaha питай Сифона от Крейзитата.
                    Пий вода от извора.
                    Луд умора няма , само се поти !

Коментар

Аз само от сядане на 2008 моделите бих казал, че ВР-а е определено по-втален от црф-а, а й има готин дигитален скоростомер, докато на црф-а е едно водомерче.....есествено aftermarket пазара и за двата модела е огромен, така че ако си фен на ъпгрейдите, който и да вземеш, все ще го докараш
                      Успех!
                      No bike - no fun!

Коментар

.. едно вече ми е ясно - малко ще "стегна колана" следващите 2-3 седмици и направо сте скачам на ново.
                        btw., CRF ще е .
                        Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....

Коментар

Здравейте, и аз съм изправен пред същата дилема.......изчел съм огромно количество информация, но все пак си остава прорсто суха информация без да мога да ги покарам.... Та имам възможност да взема чисто нова ямаха(2007-200 или да почакам за хонда(пак нова) , НО преимуществата на 1ния пред другия са напълно ясни, но никъде не можах да видя съпоставяне на мощност м/у 2007-2008 година моделите....Това е единствения ми въпрос - ямахата като хондата ли е като вървене?(с малки разлики разбира се)! мерси предваритерлно за отговорите...
                          09 YZ290F Athena BB

Коментар

Съжалявам, но е спешно! Относно темата за Wr250f crf250x!

Наистина много се извинявам, че пускам нова тема при наличието на същата малко по-надолу , но утре ще ходя да гледам ямахата(250ф) и искам да знам дали направо да я купувам......и хондата ми харесва, но решението ми се базира само на това дали ако взема ямахата следвашите няколко години(живот и здраве) ще ме бъде постоянно яд, че не изчаках за хонда, която би вървяла повече.....В по-долната тема някой спомена "абе ямахата си и върви повече". Говоря без туннинги на този етап....Та ако са еднакви или дори + за ямаха да разбера и да мога да спя спокойно тази вечер....Утре направо да взимам 250ф и да се приключва.....Отново се извинявам, но просто утре по обяд ще пътувам към Пловдив да я гледам и да знам какво да правя! Говорим за чисто нови мотори 2007-2008!
                            09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от Rotor Преглед на мнение
                              .. едно вече ми е ясно - малко ще "стегна колана" следващите 2-3 седмици и направо сте скачам на ново.
                              btw., CRF ще е .
                              И защо тогава задаваш въпроса?

Карал съм и двата модела и смятам, че WR250F е по-спортния мотор от двата. Хондата е с по-благ характер.
                              На мен лично и двата ... не ми пасват
                              2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X