Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Здравейте колеги искам да ви питам едно нещо.Имам КТМ 200 exc 2001 и помпата ми на съединителя се счупи ,закупих си нова разбира се.Та въпроса ми е гледам че на някой помпи има една зегерка а при мен я няма ,този модел помпи така ли са или трябва да си купя такава зегерка .Това е моя модел помпа 1-вияНатиснете снимката за да я уголемите

Име:KTM125SX205124.jpg
Прегледи:1
Размер:8.1 КБ
ID:5358341Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KTM85504074.jpg
Размер:12.1 КБ
ID:5358342

Коментар

Аз като разглабях моята (2005) беше точно като на снимката и си беше така със зегерката. Ако не се лъжа като разглеждах механизма май самото топче рабоете към съединителя, демек то избутваше. Зегерката държи другата част да не поддава. Така че ако твоята работи на друг принцип няма как да сложиш зегерка, но ако просто е махната си вземи... П.С. Това го правих преди 2 години и може да се бъркам малко за механизма. Поздрави!
      09 YZ290F Athena BB

Коментар

При мен беше се отчупило парче от ръба който е в червено, и се чудя дали причината не е от липсата на такава зегерка затова искам да разбера дали трябва да има такава или не .Но все пак благодаряНатиснете снимката за да я уголемите

Име:img_0086_156.jpg
Размер:72.3 КБ
ID:5358344

Коментар

От снимката не ми става ясно има ли канал или не? Разгледах частите по помпата ти в OEM каталог и няма парт номер за нищо друго освен самата помпа и буталото. Поздрави!
          09 YZ290F Athena BB

Коментар

Не няма канал

Коментар

На старата ми помпа нямаше зегер. След скъсване на веригата ми се наложи да си купя нова и на новата има. Както каза "nk_dimitrov" ако няма канал за зегер, няма как да има такъв
              Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

• Re: От: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Привет на всички EXC 200 маняци! Аз съм новобранец при 2т и реших, че искам да карам именно 2т ендуро, заради разхотките в гората и адреналина който предлага. След доста търсене и разучаване из нета за подходящия мотор, стигнах до извода, че KTM EXC 200 e за мен. ИИИИ се сдобих с КТМ ЕХС 200 2000г.
                Първото нещо което взех с мотора беше екипировка. И се качих на звяра за опознователно кръгче... Въпреки че съм 200см и 95 кила Това нещо влезе ли в обороти става страшно. Запознах се д/г с особеностите на 2т от форума, но имам още въпроси... Аз лично изобщо не мога да разбера кое са ми ниски,средни и високи обороти (не се смеете пълен новак съм ) Има едно прекъсване след като тръгна и го засиля малко което налага да давам повече газ и от прочетеното до сега разбрах че това пусто 2т иска да го ръчкаш, за да не цапа свеща и да върви като хората и да не го караш на еднакви обототи много, много време понеже пак цапа свеща. В момента гледам да не го карам понеже не мога да намеря MANUAL за мотора, как да си настроя окачването, как се чистят и настройват клапите,карбуратора Общо взето всичко. Днес доста търсих из нета но така и не намерих FREE. (в момента нямам валидна дебитна карта че поне да си го купя) Ако някой има в PDF формат ще му бъда много признателен да ми го изпрати на Email: aleks_30_1@abv.bg Поздрави на всички и скоро пак ще пиша.

Коментар

• От: Re: От: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

http://www.carlsalter.com/motorcycle-manuals.asp Колега, виж тук. Успех!
                  П.П https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...w/Manuals/KTM/
                  Последно редактирано от offar; 23-03-12, 20:20. Причина: Допълнение
                  Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

• Re: От: Re: От: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

Първоначално публикуван от offar Преглед на мнение
                    Благодаря колега! Точно това търсех.

Коментар

• От: Re: От: Re: От: KTM EXC 200 /ехс 2такт мания/

колеги,....малко" акъл" моля , 300 ехц идвас два резпнатора , единия с малък катализатор , който лесно с маха ,....двата резонатора имат ли разлика след като се премахне катализатора .....на външен вид на тегло изглеждат еднакви.......
                      NISSAN MURANO
                      TOYOTA LAND CRUISER 120
                      HONDA RINCON 680 I
                      HONDA CRF 450X

Коментар

Не знам как е на твоя, но на моя втория изглеждаше и тежеше колкото първия, ама не точно
                        Има катализатор заварен с точкови заварки и то в най-дебелата част на балона. Срязахме го, извадихме катализатора доста трудно и после го заварихме. Така вече става както този без катализатора.

p.s.
                        ето виж какво открих по въпроса след кратко търсене
                        http://forum.soe.se/showthread.php?3...r%E5den/page39
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

малкия катализатор ,който изадих беше в началото на тясната част на кривката ,..около 5-6 санти дълъг цилиндър и излезна доста лесно ,...
                          NISSAN MURANO
                          TOYOTA LAND CRUISER 120
                          HONDA RINCON 680 I
                          HONDA CRF 450X

Коментар

този е друг после има още един навътре както казва краси

Коментар

пусни един шлайф на главата с 0.6мм.
                              ..същия ефект ще стане и с по тънка гарнитура между картера и цилиндъра ..но всъщност гледам че май напр променят формата на камерата тия туниг масторите
                              ..не мисля нищо да му пипам..по двигателя и без това е силен достатъчно..по скоро окачването ми идва меко и то много или май аз съм по тежък от необходимото
                              ..между другото карали ли сте с тия 140 /80 гуми..аз я свалих но май сега почти вс ме убеждават че биле мн хубави

Коментар

срязах , извадих , заварих ,......и сега е супер ,.......мерси за съветите ,...
                                Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                                този е друг после има още един навътре както казва краси
                                NISSAN MURANO
                                TOYOTA LAND CRUISER 120
                                HONDA RINCON 680 I
                                HONDA CRF 450X

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X