Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет при избор на мотор...!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет при избор на мотор...!!!

Здравейте,Казвам се Георги и съм на 16 от близо година съм се запалил по мотори(ендуро и крос)и сега съм посъбрал пари.До колкото съм чел и прочел разбрах че за да карам в гори и планини ми трябва ендуро мотор и именно затова се спрях на два модела:Honda XR и Kawasaki Klx също разбрах че е добре за начало 4ти тактов мотор.Събрал съм около 3000 лева за мотор ще стигнат ли за някой от изброените модели примерно година 2000-2004? И тук идва въпроса колко кубика мислих си 250 но някой казват че са слаби аз съм 180 75 кила тренирам сериозно и имам здрава мускулатура и затова се чудя дали 4такта 250цц или примерно 300 450 цц?

Също за да не отварям нова тема искам да попитам заделил съм и 600 лева някъде за екипировка знам че няма да ми стигнат но за начало мисля че ще стигнат.Искам да ви питам за тези пари дали ще мога да си купя каска,ботуши,ризница,ръкавици ?И какви точно протектори ми са нужни освен това? Също така кое е по добре ризница или жилетка ?

Поздрави,Георги!

От: Моля за съвет при избор на мотор...!!!

Приятелю имаш ли някакъв опит с моторите карал ли си имаш ли поне малка представа за какво иде реч. Иначе Хондата я сложи на първо място годината не е чак толкова важна най-важно е състоянието на мотора ,ако не разбираш е задължително да водиш човек който разбира. Парите който си събрал мисля , че за един ХР250 са достатъчни въпроса е да попаднеш на здрав мотор да не патиш после не бързай при купуването мерак винаги ще има важното е после да не те боли глава. За екипировката какво да ти кажа ще ти стигнат паричките ,ако част от нещата са втора употреба иначе една каска нисък клас ,но марка е около 120/150лв. и едни нови ботуши 250/300лв. и са отишли ти преценяваш там , но това като вземеш мотор тогава ще питаш. Надявам се да съм бил полезен ,ако има нещо не се притеснявай питай !
    Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Ами до сега не съм се качвал никога на мотор.А като водя човек който разбира от мотори или някой който разбира от механика(баща ми има бая познания в двигатели и части хидравлика и прочие на коли но не съм го питал дали знае за мотори)той ще свърши ли работа?Като цяло аз съм се насочил към 250 но се пак реших да попитам дали ще е добре малко ли много ли.

Поздрави Георги!

Коментар

Здравей Станиславе,досега не съм карал никакъв мотор.Затова бях решил да си взема 250кубика 4т,но по чуждите форуми на хора с моите габарити им казваха даже 450 кубика 4т и затова реших да ви питам.Относно това при покупка да доведа човек който разбира от мотори или разбира от механика?Питам защото баща ми разбира много от двигатели хидравлика и прочие на коли.Относно екипировката аз бях решил да заделя 200+ лева каска 250+ ботуши и 150-200 за ризница.За начало ще си ползвам очилата за сноуборд(удароустоичиви са).И не каза кое е по добре протекторна броня(ризница) или протекторна жилетка с колан и др работи ?

Поздрави Георги!

Коментар

Тези който ти казват ,че 450 трябва да вземеш не ги слушай щом за пръв път на мотор ще се качиш и 250 ще ти е силно. Относно огледа е добре човек който се занимава с мотори и разбира. Можеш да кажеш от кой район си и веднага колеги ще ти препоръчат опитен човек от твоя район. Баща ти може да разбира от двигатели , но щом с моторите няма опит по-добре е опитен човек. Казах ти и по-горе за екипировка ще пишеш като вземеш мотора сега не бързай. И да знаеш добре е да имаш едни скромни 500лв. заделени пари защото 2-ръка мотор не се знае какво ще изскочи.
          Поздрави !
          Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Добре.Ами от Бургаски регион съм.Значи е решено.А относно избора ми какво ще кажете добър ли е ?

Коментар

Първоначално публикуван от Stanislav WR Преглед на мнение
              Тези който ти казват ,че 450 трябва да вземеш не ги слушай щом за пръв път на мотор ще се качиш и 250 ще ти е силно. Относно огледа е добре човек който се занимава с мотори и разбира. Можеш да кажеш от кой район си и веднага колеги ще ти препоръчат опитен човек от твоя район. Баща ти може да разбира от двигатели , но щом с моторите няма опит по-добре е опитен човек. Казах ти и по-горе за екипировка ще пишеш като вземеш мотора сега не бързай. И да знаеш добре е да имаш едни скромни 500лв. заделени пари защото 2-ръка мотор не се знае какво ще изскочи.
              Поздрави !
              Екипировката се купува преди мотора винаги. Иначе после започваш да спестяваш от нея, за ремонти и разходки с мотора.
              За другото си прав.
              Гого, не забравяй и ръкавици, наколенки (предполагам знаеш от сноуборда, че са много важни тези неща).
              Иначе- нови сносни каски има по ~200лв, ботуши може и 2-ра употреба, няма да са лъскави но ще пазят същото за към ~150лв. Добра ризница ~150лв. Ръкавици и наколенки среден клас още ~100-150, не е лошо и брич да си намериш. Направени са от здрава материя и имат протектори по тях.
              Успех от мен!
              Yamaha WR 200

Коментар

Здравей колега ами килограмите не са ти много и за в гората мисля , че 250 като за начало ще ти е добре. По нататък ще опреш и до 400-450 но според мен не бързай. До скоро в мобиле-то имаше няколко КЛХ250-ки с документи за регистрация по около 2300-2700лв . Лично аз наскоро си купих такъв модел със супермото капли и кит за 300сс и съм много доволен. Аз съм 100 килограма и мотора не изпитва затруднения да ме носи . Тук държа да поясня , че не съм го пробвал в сериозна кал а само по сух терен. И мощността му е основно до 3-та скорост следващите ги ползвам основно в равното за да почива двигателя. Скорста която постигам с оригиналните пиньони е 125км/ч по километрайа и 121км/ч по GPS. Смятам супермото каплите а ги оставя така а на кросовите капли които му купих за 200лв смятам да увелича броя на задните зъби с 4-5 при , при което от опита ми дотук с пиньоните трябва скоростта ми да падне докъм 110км/ч но пък мощността предавана на задната гума ще се подобри. За екипировката задължително добри ботуши(около 300лв аз моите ги поръчах от ebay и със мито и всичко ми излезнаха 220лв бяха марка Answer ) . Каската също е доста важна , но поради финансови възможности преди 5 години си купих една VCAN за 120лв и да ти кажа доста удари е понесла но още е здрава е вярно с доста следи от удари но цяла и другото , което много ми допадна е тежестта и 1050гр +-50 . Ризница доста колеги карат с вело ризници на Драгомир осигуряват не лоша протекция но доста спарват отново в ebay на FOX можеш да вземеп за 100-тина лева, Но определено от Наколенки и ботуши не пести. Успех

Коментар

Здравейте,след малко ресърч вижте какво измислих:
                  1.за да спестя от налакатници да взема ето тази вело жилетка: http://screambikes.eu/bg/protektor-z...r-6071-09.html ще ми върши ли работа?
                  2.За каска избрах това: http://e-enduro.com/kaski-krosovi-sh...ctor.html,но може да взема този http://e-enduro.com/kaski-krosovi-sh...41---vr-x.html и да прибавя 30 летва към наколенки или ботуши.
                  3.Ботуши избрах : http://e-enduro.com/botushi/1563-botushi-gx1.html
                  4.Протектор за колене: http://e-enduro.com/protektor-za-kol...za-kolene.html.
                  5.Ръкавици ще погледна в бургаските планински вело магазини.
                  Какво мислите добре ли ще е за начало ?
                  След това ще се съберат пари за брич и още каквото трябва ?

Поздрави,Георги!

Коментар

Ако искаш да се научиш да караш почни от малките кубици - 125 2Т или 250 4Т. Хем ще е по-безопасно за теб, хем ще се научиш да караш, а не да се возиш.
                    Има хора, които карат цял живот и още карат 125ци и не са им слаби, а даже са винаги пред тия с 450. Така, че няма какво да се чудиш взимай нещо по-малко, до 1-2 години няма и да си помислиш, че ти е слабо, пък след 2 години като се научиш да караш може да скочиш на по-голям.
                    А екипировката е задължителна- каквато и да е, е по-добре от колкото без
                    Айде успех в избора

Коментар

Ризницата като за начало става.Ботушите са ОК.Наколенките са компромис,но по-добре от нищо.
                      Каска за около тези пари можеш да вземеш доста по-добра.
                      За мотора,като начало намери човек,който кара и има представа от такива мотоциклети.Търси четиритактово ендуро.Не по-малко от 250 кубика,максимално близо до оригиналният си вид.
                      Успех и безаварийно.

Коментар

Благодаря за помоща а някаква каска да ми предложиш освен тази в БГ ?

Поздрави,Георги!

Коментар

Първоначално публикуван от gogo1245 Преглед на мнение
                          Благодаря за помоща а някаква каска да ми предложиш освен тази в БГ ?

Поздрави,Георги!
                          1-вата каска, която си предложил не е никак лоша. Марката Airoh е сериозна.
                          Yamaha WR 200

Коментар

http://bobimx.com/219-Airoh-Dome-Clean-.html

http://bobimx.com/332-Airoh-%D0%9A%D...er-Flower.html

Eто според мен по-удачен избор.

Коментар

Здравейте,добре ще ви послушам и ще си взема Airoh което също е добре,от гледна точка на парите вместо 280 да дам 190 това са 90 лева и мисля да вложа примерно 50 в наколенките да взема някой с става? или какво ще ме посъветвате?

Поздрави,Георги!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X