Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM 350 EXC-F Six Days 2012

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: KTM 350 EXC-F Six Days 2012

Twin Air не са единствените, които предлагат такива чорапчета за филтри и КN ги предлагат. Наистина удължават живота на филтъра когато е само напрашена я продухвам по от далеко с компресора, а когато е кална я мия. Също съм виждал при автокрос машините как си правят такива. От филтър за аспиратор(нещо като вата е) и ластик по края. Това се прави защото и филтрите им са Home Made..
    Иначе срахотна е темата !
    Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Чинел като караш, карай докрая. Оригиналната стойка за въздушния филтър пречи за директното вкарване на въздуха и го завихря, ето едно решение със по малко съпротивление. Ама така е като никой не влиза във АТВ-форума а там преди доста години се е открила топлата вода демек отворили сме се с доста изветрела дата.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:161.6 КБ
ID:5444264Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled1.png
Размер:121.0 КБ
ID:5444265
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Цял ден чета темата от телефона, но не мога да пиша на малка клавиатура с тия дебели кебабчета.

Отговарям, първо на Влади, не е тайна откъде съм си купил електронната джаджа, защото е тук от форума.
        Колегата Майстор си е платил и има право на реклама тук, но я купих преди близо 3 години Влади.
        Това му е последната тема, в моята "работилница" 90% от инструментите са закупени от него.
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=154585

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
        Чувал ли си за един "дребен" проблем с бензиновата помпа. Онова дето се случва когато загрее бензина в резервоара и помпата започва да отказва докато не се охлади?
        Да, чух за този проблем, но по спомени го имаха само кросовите 350-ки от 2011год.
        Аз досега проблем не съм имал и дано да нямам. Ако те интересува повече, мога да се разровя из КТМ толк форума.

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
        Пепи, въпроса е при инжекцията как се държи.
        Влади, аз проблем с въздуха не съм имал, или не съм забелязал...

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
        Ако става за Хонда и Ямаха(предполагам че стават) си поръчвам веднага.
        Става, и за двата модела става, Еди ви очакава.....

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
        Чинел като караш, карай докрая. Оригиналната стойка за въздушния филтър пречи за директното вкарване на въздуха и го завихря, ето едно решение със по малко съпротивление. Ама така е като никой не влиза във АТВ-форума а там преди доста години се е открила топлата вода демек отворили сме се с доста изветрела дата.
        Пламене, Жоро Пашов ми каза за тази стойка преди 3-4 дена, ще я потърся, но няма да ми е приоритет.
        Пак да повторя, аз не съм нито Ади, нито Мартин...аз съм обикновен софийски дришльо, който обича да си поддържа мотора и да се ВОЗИ на него.

Радвам се, че има интерес към темата, сериозните неща тепърва предстоят, чакам частите от ЕДИ и почвам.

Коментар

Ооо въобще и не се опитваите да ни пробутвате такива евтини спорчета тука. Пачароза и Живота трудно ще ги стигнете и срещу тях да бягате. В момента дискусията е, е ли хр 400 най-добрия мотор за сняг или не е?

Чинел, гледам нещо са пострадали радиаторчетата, то вече е късно май де, ама защо си ги пропуснал тея предпазителчета:

Изглеждат яката работа, но дали реално е така предполагам имаш някакви наблюдения от чуждите форуми. Сякаш предната част е по-тънка от твоята, но отстрани защита е по-корава.
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
            Ооо въобще и не се опитваите да ни пробутвате такива евтини спорчета тука. Пачароза и Живота трудно ще ги стигнете и срещу тях да бягате. В момента дискусията е, е ли хр 400 най-добрия мотор за сняг или не е?

Чинел, гледам нещо са пострадали радиаторчетата, то вече е късно май де, ама защо си ги пропуснал тея предпазителчета:

Изглеждат яката работа, но дали реално е така предполагам имаш някакви наблюдения от чуждите форуми. Сякаш предната част е по-тънка от твоята, но отстрани защита е по-корава.
            Адаш, щото когато търсех гардове, братчетата от отвъд океана ми каза, че тези с който карам в момента са най-добрите и здравите.
            Половината "щети" са от старите оригинални гардове с който взех мотора, едни черни тръби, сега Гълъбин ги търкаля на Хусаберга.
            Щом радиаторите оцеляха при най-зверското ми падане последният ден на шестдневката, значи стават... тогава при удара дори предният калник излетя на 6-7 метра.
            Скъсах наколенка "POD", повреди се предницата вътре /не коловете/ и куп други дребни неща, НО РАДИАТОРИТЕ оцеляха при тоя търкал.

Малко почистих темата, всички липсващи мнения са ТУК.
            Последно редактирано от Chinela; 16-01-13, 17:24.

Коментар

Гледам, предницата ти е стоковата. Няма ли да я сменяш ?? Владо колкото и да я е направил, самата и конструкция е архивна вече...Знаеш, че окачването е едно от най важните неща в мотора, що не се ориентираш към затворена предница или 4cs ?? Това ти го пиша, щото гледам се вманиачаваш (в което няма лошо), а не сменяш един от най отговорните компоненти по мотора.
              С инжектора това дето показват е пълна глупост, той се чисти като му се подават импулси с висока честота и почистваща течност едновременно. Дай го в някой сервиз дето имат машина за чистене на бензинови инжектори, ще ти го почистят за 20лв.
              Последно редактирано от kiki.t; 16-01-13, 22:40.
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Слагате какво ли не а не видях чорапчета на предницата.
                EXC TPI 2019

Коментар

Аз да продължа, като искам да помоля колегите да не взимат тази информация на сериозно, това е само един комикс, с надявам се щастлив край.

Резервоара, свален и почистен отвън, черните матови петна са захабена пластмаса от триене в рамката.
                  С мед. ръкавица съм вързал маркуча за бензина за да го предпазя от зацапване, там има клапан за горивото, който пропуска само когато е натиснат.

Име:20130117_180009.jpg
Размер:87.4 КБ
ID:5444843

Това тук е капачката с буксата за захранването на помпата и датчика за резервното гориво.

Име:20130117_180025.jpg
Размер:369.3 КБ
ID:5444844

По-голямата гайка освен, че служи за захващане на помпата, също е един вид утайник за помпата.
                  Същото нещо като тази гайка която е най-отдолу на карбураторите. Когато я свалих, вътре имаше доста мизерия.

Име:20130117_180043.jpg
Размер:310.7 КБ
ID:5444845

Гайките са свалени и почистени, готови са за поставяне.....

Име:20130117_180408.jpg
Размер:345.5 КБ
ID:5444846

Помпата и горивният филтър се изваждат, като всичко се завърта поне два пъти през остта си за да съвпадне с отвора.
                  Нещо като детска и логическа игра, как да извадим даден предмет от дупка за формата му....бе не ми се получи май.

Име:20130117_180428.jpg
Размер:330.0 КБ
ID:5444847

Готово, добре че бях шампион на входа по нареждане на Рубикуб.

Име:20130117_180533.jpg
Размер:411.5 КБ
ID:5444848

Филтъра е черен, защо ли след като оригинално е БЯЛ....??? Ще разберете по-надолу.

Име:20130117_180539.jpg
Размер:407.1 КБ
ID:5444851

Помпата...вътре в нея има още една цедка, утре я сменям и нея, и ще ви я покажа.

Име:20130117_180544.jpg
Размер:349.6 КБ
ID:5444852

Това сребристото нещо с дупката е датчик за налягането ....

Име:20130117_180626.jpg
Размер:281.4 КБ
ID:5444853

Изсипах филтъра в едно кошче, но разлях и на белия лист малко за да видите какво излезе от вътре, чернилка на прах....

Име:20130117_183702.jpg
Размер:544.4 КБ
ID:5444854

Ето го филтъра без гориво в него, по светъл е нали??? Утре ще ви снимам и чисто новия да ги сравним.

Име:20130117_184040.jpg
Размер:395.1 КБ
ID:5444842

Всичко е разглобено и сложено в ново джобче за документи да не се праши, и за да ме чака да го подхвана утре.
                  Еди моторс доставиха всичко необходимо за смяна, не съм се ровил в нета, не съм чакал един месец.....бе кеф, все едно си купувам кафе, хоп и за 2 дни готово.

Име:20130117_184026.jpg
Размер:364.9 КБ
ID:5444855

Следва.....
                  Прикачени файлове

Коментар

Добре де нали имаше това?

А представям си ако го нямаше.Щеше да съсипана помпата !!!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Splitstream_FF_KTM_2013_P1.jpg
Прегледи:2
Размер:218.0 КБ
ID:5444861

Коментар

Моя мотор беше първият такъв и преди да я сложа, покарах около 3-4 резервоара без нея.
                      Освен това, при преходи с нашите приятели от Самоков, сме дозареждали къде ли не, проблема не е в моторите ни, а в бензина който продават в България.
                      Сега нека не правим нова тема за горивата, има вече такава.
                      Аз пускам тези снимки с желанието ми да покажа на колеги с инжекциони, че смяна на горивният филтър, поне веднъж годишно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
                      Още повече щом мога аз дето НИЩО не разбирам, значи може всеки един да си го смени за около час.

Коментар

Гърловината и капачката на резервуара са едни и същи и няма промяна на тоя детайл в почти всички модели на КТМ от доста години насам.
                        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Мдаа...както вече писах в темата, има разлики между ендурото и кроса 350 не само в резервоара, но и в компонентите му.
                          Чинел, тази горивна верига защо не я покажеш цялата, до дюзата, за да добият представа хората за какво става въпрос.
                          Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                          KTM 350 SX 2011

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                            Гърловината и капачката на резервуара са едни и същи и няма промяна на тоя детайл в почти всички модели на КТМ от доста години насам.
                            Да, така е, но аз докато разбера, а и ти тогава не ми беше приятел още.... Чак след покупката на КТМ-а започнах да чета и да се образовам.
                            При Хонда такива мъки няма, там и нафта да сипеш, че въври на бургия....КТМ-а е като осмокласничка, много се внимава да не забременее.

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                            Мдаа...както вече писах в темата, има разлики между ендурото и кроса 350 не само в резервоара, но и в компонентите му.
                            Чинел, тази горивна верига защо не я покажеш цялата, до дюзата, за да добият представа хората за какво става въпрос.
                            Ами Милко, така съм решил, но бавно и полека, аз не бързам, Април месец е далеч още.
                            Но ако заведеш Гинка на СПА, може и да помогнеш малко докато тя се забавлява, заслужила си го е.
                            И да ти се похваля, от днес имам 50литров компресор, че падне духане, вервай ми.

Коментар

Днес реших и аз да надникна в резервоара. И нали е прозрачен- всичко се видя. По ръбовете има доста боклуци и гадости, а от капачката се вижда ясно това филтърче, което при теб е черно а трябва да е бяло. И при мен чернее значително.Ще сваля резервоара да почистя, но ми стана любопитно защо в мануала никъде не споменават въпросното филтърче като консуматив. Или поне като детайл, който трябва да се почиства чат-пат. Иначе поръчах цедка-чорапче и се надявам за в бъдеще да спира мърсотията от родните горива навреме
                              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Тази събота в моя "сервиз" беше много пренаселено, но пък за ваша радост имах частен фотограф.

Име:DSC01329.jpg
Размер:589.5 КБ
ID:5445147

Ето и новият филтър, открийте разликите, на 4800км е мотора. Крайно време му беше да се смени.

Име:DSC01332.jpg
Размер:159.8 КБ
ID:5445148

В помпата също така има една мрежичка, тя е точно пред смукателя...първото препятствие пред мизерията от резервоара.

Име:DSC01333.jpg
Размер:266.8 КБ
ID:5445149

Име:DSC01338.jpg
Размер:223.1 КБ
ID:5445150

Готово, всичко е сменено, мрежичката, филтъра и сега е ред да върна помпата на мястото и.

Име:DSC01339.jpg
Размер:280.1 КБ
ID:5445151

Да, но тук пак трябва да си припомня една игра от детските ми години...."Бодлива крава през плет минава.."
                                Трябва ви конец /здрав/ и безопасна игла...помпата няма да отиде на мястото си ако не я издърпате с конеца.

Име:DSC01347.jpg
Размер:391.2 КБ
ID:5445152

Готово, иглата излезе от правилната дупка, сега е ред на помпата, след 2 завъртания по оста, всичко вече е вътре.

Име:DSC01348.jpg
Размер:408.1 КБ
ID:5445153

Сега придърпваме с конеца и ВОАЛА......вкарахме го.

Име:DSC01354.jpg
Размер:460.1 КБ
ID:5445154

Да, не стана от първият път, но вие няма как да разберете, аз другите снимки съм ги изтрил.

Име:DSC01357.jpg
Размер:360.7 КБ
ID:5445155

Стягаме, НО тук се внимава МНОГО, болтовете се завиват в пластмаса, а претегнете, а резбата е заминала.

Име:DSC01359.jpg
Размер:567.8 КБ
ID:5445156

Тук вече си трябва динамометричен ключ, голямата гайка/утайник се затяга с 15Nm, а малката с 10Nm.
                                Забравих, на всичките елементи който се затягат има "О" пръстени, те предварително се намазват много тънко с грес, ама наистина малко.

Име:DSC01366.jpg
Размер:408.5 КБ
ID:5445157

Сега да прегледаме снимките на телефона за да видим какво е оригиналното положение на маркучето за бензина.
                                То трябва да се постави по същият начин както преди, за да може да съвпадне с бързата връзка към двигателя.

Име:DSC01372.jpg
Размер:541.0 КБ
ID:5445159

Готово, време е да му изперем и поставим "Капута на Еди"

Име:DSC01373.jpg
Размер:495.5 КБ
ID:5445160

Ето го и него, следва пране...

Име:DSC01375.jpg
Размер:374.0 КБ
ID:5445161

Дано не види жената, че ще ме накара да мия и чиниите в къщи после.

Име:DSC01377.jpg
Размер:437.1 КБ
ID:5445162

Да я изсушим....

Име:DSC01380.jpg
Размер:642.1 КБ
ID:5445163

Готово, резервоара е готов за монтаж....тъмните кръгове около резбата са от WD с което напръсках капачката, много трудно се отваря.

Име:DSC01382.jpg
Размер:374.0 КБ
ID:5445164

Следва...... ще ви дам жокер, мотора дори запали вчера, готово е на 99%, снимки има още над 100, но ......
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X