Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Време ли е да се променим или по старому ще си караме?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Време ли е да се променим или по старо му ще си караме?

Прочетох статията и тая журналистка ми се види само натегачка,най-големите вредители ни изкара,че и и сме оставяли и трайна следа върху природата/хубаво, че се говори само за национални паркове/....има една поговорка"където стъпи кокоши крак трева не остава,където стъпи военен крак трева не никне"...ми то трябва и за нас да измислят нещо такова както са я подкарали

Че не трябва да се кара в национални паркове,не трябва,ама то си е до хората или до отделния субект,колкото и да се пиши из този форум по подебни теми,който не го е правил няма да го и прави,а който го прави ще и продължава така,коще и космически глоби да измислят въпросния субект няма да го хванат а ще изгърми някой свестен,и ест свестния ще каже "а да му ....майката"..... и така,утре ще започне и той.....това си е така,вижте колко човека пишем в тоя форум,и най-вероятно всички спазваме малко или много правилата,да не се кара на определени места,да се внимава с туристи,да не се дразнят ченгета и тн и тн......е дефакто кво си пишем за нас си,хората който го правят ще продължават да го правят ,както и ние да си дискутираме тук,абе кервана си върви,кучетата си лайят

Коментар

Аз не знам какво не ви харесва в статията, но за мен си е напълно реална ситуацията.
      Не видях да са конкретизирали точно мотоциклетите.
      Пише се за МПС-тата като цяло, което наистина е проблем в Националните паркове.
      Няма как да се реши - спират се джипове и АТВта, а моторите ще ги оставим, защото видиш ли ровят по-малко.

В Национален парк не трябва да се кара!
      Аз съм за жестоки глоби и изключително строг режим!

Но при едно условие.
      Тези сериозни мерки да обхванат И всички частни и държавни ловни стопанства, дружинки и прилежащите им полета.
      Там проблемът наистина е доста сериозен с бракониерството и е факт, че страда популацията на по-голямата част от животинските видове у нас, които подлежат на законен и незаконен отстрел.

Не за първи път се повдига темата.
      Ако всички ние помогнем да се сложи ред в Националните паркове, ще се радваме още дълго на останалата природа, чрез посещение с мотоциклет.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
        ...Но при едно условие.
        Тези сериозни мерки да обхванат И всички частни и държавни ловни стопанства, дружинки и прилежащите им полета.
        Там проблемът наистина е доста сериозен с бракониерството и е факт, че страда популацията на по-голямата част от животинските видове у нас, които подлежат на законен и незаконен отстрел.
        Жорка вярваш ли .... ?
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, какво значи да вярвам?!

Това е правилният път.
          Ние все пак трябва да си отстояваме позициите.
          В крайна сметка колелото трябва да се завърти.
          Едно колело само не може да се управлява, трябва някой да го подбутва и да му дава посока.
          Аз вярвам, че ние имаме шанса да сме част от групата бутаща колелото.
          От нас зависи.

Коментар

От една страна - хората са прави, в парковете не бива да се кара. От друга страна - природата вакуум не търпи. Не мога да си обясня какво ще стане, ако на един изровен склон след години стане дере? Е чудо голямо, дере като дере. Няма да наводни континета я. Малко пресилени ми изглеждат нещата. Изригват вулкани, които за секунди превръщат стотици квадратни километри в море от лава. Потъват танкери, които оставят километрични мазутни петна. Заводи бълват тонове токсини в минута. Озона изтънял, горкия, като на баба пердетата. Според моето мнение на неспециалист - много повече вредим с изгорелите газове, отколкото с браздите по полетата. За изгаряне на килограм бензин отивали 14 кила въздух ! Я някой друг да смята колко изгаряме само в Бг!!! Та, исках да кажа, че пак слагаме каруцата пред коня май. НО...в парковете наистина не е хубаво да се кара - най-малкото заради лошото впечатление, което остава. Природен парк значи място с (почти) девствена природа, а тя пък не се връзва с модерното ендуро, пърпорещо по баира. А баири извън парковете колкото душа иска. Мир да има - не карайте в парка!
            Honda XR600
            Kawasaki KLX650
            Honda XL600V Transalp
            +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
              Краси, какво значи да вярвам?!

Това е правилният път.
              Ние все пак трябва да си отстояваме позициите.
              В крайна сметка колелото трябва да се завърти.
              Едно колело само не може да се управлява, трябва някой да го подбутва и да му дава посока.
              Аз вярвам, че ние имаме шанса да сме част от групата бутаща колелото.
              От нас зависи.
              Жорка, хубаво раздъждаваш. но навремето, когато правихме акцията срещу ловните стопанства пред Ал.Невски дойдоха 10 човека !
              Нищо не зависи само от теб и мен, приятелю !
              Българинът е инертно същество, мислещо само за собствения си задник и гледа не да не му го нафърфалякат, а ако може все пак оная работа дето го работи да е по малка !
              Искате ли да ви покажа снимки с коловози до кръста, направени в национални паркове от камиони извозващи дървен материал ?
              Да, ама на тях никой не може да им каже нищо, защото зад всичко това стоят депутати от някоя управляваща към момента партия !
              Затова: Crazy job не караме почти никога в национални паркове !
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

И аз съм на мнението на Жоро Хаджиев. Държавата е за едни майка за други мащеха. Винаги се ровят из кокошкарските истории а глобалните проблеми остават настрани.
                Пример статията от вчера за обмитяването на стоки във вестник Дневник

В парковете не е редно да се кара по принцип, или ако си го позволиш не е нужно да караш на мах дет се вика и да хвърчат чимове след теб. При достатъчно голямо чувство за отговорност може да минеш така с мотора че едва да личи че е минавал някой, но това вече си е до човека.
                И аз обичам да гледам красотите на страната ни, но да тръгна пеша там където с мотора мога да стигна за минути вместу часове, ми е меко казано досадно. Както казва Жоро, обичам нещата да се случват бързо
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ae стига вече да вземете да я мятате тая тема в коша и да не се пускат подобни.
                  Аз ще си карам където си искам и толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                    Затова: Crazy job не караме почти никога в национални паркове !

Ние също почти не караме много често в Н.П.
                    Аз лично почти не карам употребил алкохол
                    Също почти много рядко браконерствам
                    Защото почти не ми се случва да нося оружие...

Забраната си я има отдавана. Който иска и на който му стиска да я нарушава. Естествено пораженията които офроуда нанася на природата са малко по-малки отколкото да се изплюе камила на поляната. Но в нашата мила татковина някой трябва да го отнесе.
                    Прекалено много внимание обръщаме на неща, през които гумите минават така, че все едно ги няма. Вдигайте камъка високо и се съобразявайте само с това което не може да мине през мелницата.
                    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                    0894328706

Коментар

Мисля ,че е редно да се упомене кои са националните паркове тъй като доста хора включително и аз не знаем!
                      Или по големите поне.

Коментар

Дам ще бъде хубаво да не се кара в нац. паркове, има много хора отишли да си почиват, това е дъвкано отдавна, НО сигурен съм всички сме виждали и минавали през сечища, и то буквално обезлесени десетки декари.
                        Ако ще всички мотори да се съберат и да карат по едно дере не могат да причинят като ерозия това което причинява изсичането на гората.
                        Аз примерно не мога да разбера лова, и предпочитам да мина и да изплаша животните, за да не могат да ги отстрелват безразборно, че дори и да е планов лов или както там се казва.

Коментар

http://www.bg-parks.net/main.php
                          Позволявам си да дам линк към сайт в който има много информация за националните и природните паркове в България.
                          Има карти и всеки може да види какви са границите на териториите.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Аз си мисля, че проблема е повече в изкуствено създаваното напрежение и от двете страни. Острите реакции водят до излишна вражда. На трезво мислещите е ясно, че най-големия проблем за екологията не са следите от мотоциклетистите, на нас трябва да ни е ясно, че най-големия проблем не е статия на някаква журналистка. Проблемите ги има и са реални. Най-добре е да се търси съвместното им разрешаване, като двете страни се уважават помежду си, а острите, първични реакции да се сведат до минимум.
                            Аналогична ситуация беше в Шуменския регион с проблема между мотористи и ловджии. Всяка страна се мисли за права и конфликта от спречкаване на поляната между двама, прераства в обществен. Защо?

Може би не ми е работа, но ще кажа, че трасето на Ендуро Шумен винаги е било в рамките на национален парк Шуменско плато. И това не е проблем, защото винаги сме съгласували трасетата с управата на парка и сме искали разрешение. Защото винаги сме били отговорни за полседствията от дейността ни и сме взимали мерки за ограничаването им (да не кажа премахването). След състезание оставяме парка в по-добро състояние, защото почистваме зоните в които сме били не само от нашите отпадаци.
                            Аз лично виждам бъдещето или възможност за разрешаване на проблемите в някаква съвместна работа с еколозите (най-общо казано). Дайте идеи за някакви конкретни възможности и постъпки. Мисля, че тук в този форум има хора, които са по-навътре в материята, но може би не четат точно този подфорум.
                            К. Кулев

Коментар

Калине, 10 зелени точки от мене.
                              По-точно описание на нещата едва ли може да се направи.
                              2010 CRF 250 R

Коментар

По-миналото лято правихме среща с ръководството на парк "Централен Балкан". Мисля, че имаше полза, но повече за организираните мероприятия. Тази година отказаха преминаването на шестдневката ни през парка, но каквото такова, длъжни сме са съобразяваме.
                                Не може да се обхванат всички по-малки групи или индивидуални нахлувания в парковете, защото ендуристи напоследък се въдят много и всеки един иска да погледне от връх Ботев.
                                Имам и друго чувство, че колкото повече апели правим и ровим из подобни теми, на някои повече им се изострят апетитите да проверят как е там горе.
                                Ендурото и сексът не са шега работа !
                                -------------
                                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                                http://crazy-job.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X