Ето каква статия излезе в последния Троянски вестник. Определено доста неща в нея са истина и е май идва време да почнем сами да се променяме защото системата определено няма да можем да я променим...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Време ли е да се променим или по старому ще си караме?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Време ли е да се променим или по старому ще си караме?
Тагове: Няма
-
До: Време ли е да се променим или по старо му ще си караме?
В паркове според мен не е редно да се кара, преминава да но не и кара. Макар че моторите правят далеч по-малко поражения от атв или джипове, но няма как да ни разделят.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
В прородните паркове е забранено да се карат МПС-та и не мога да разбера защо това се прави на въпрос. Все едно да обсъждаме дали да спираме на червен светофар или да не спираме.
Мисля, че познавам ръководителя на проекта и ако е същия човек за когото се сещам, знам че е един от най-добрите ботаници в България и е отдаден на природонаучна и природозащитна дейност от много години. Вместо да се чудим как да заобикаляме правилата по-добре да се подкрепи по някакъв начин този проект и да се покаже добра воля за опазването на природата от офроуд обществото. Едно участие в залесяване в парка не е кой знае какво усилие, но може да стопли отношенията2010 CRF 250 R
Коментар
-
Няма какво да се лъжеме - моторите съсипват природата. Няма извинение за карането в парка- за мен е висша форма на тъпота и късогледство.
Парковете са места, които поколения наред хора пазят и обичат такива каквито са, където живеят редки животни, места които Господ е създал с най-голяма красота, които те зареждат с енергия и живот и трябва да останат без следичка от човек, за да са същите като се върнем там и,за да ги видят и децата ни такива.
А не идва Ганьо- арогантен трещи с машината си, прави си кефа като оре тревата и съсипва пътечките, па спре изхвърли си боклука, изплюе се, изсере се и си тръгне на пили. Какво оставя след него - "е$%^ съм му мамата".
Това е една от причините да карам почти само на писта- не мога да се кефя, знаейки, че съсипвам и преча. Има си писти и трасета- 100 пъти по-интересни. Всичкото ми уважение, но наистина се чудя пък колегите, които карат по парковете с джиповете и АТВ-та как спят. Вероятно не са поглеждали назад въобще. Грозна гледка е!
Коментар
-
Вижте кво пичове, айде да не говорим като първокласници кое е по-целесъобразно, кое по-полезно и кое по-хубаво !
Който има дупе да се катери по камънаците, да не жали себе си и мотора си и да обича авантюризма, никога няма да се върне на трасето ! За мен поне трасето е скучна, папагалска работа, особено за аматьори, така че всеки си има предпочитания и не трябва да се говори от тази гледна точка.
В България има хиляди райони, които не са паркове и в които са се оформили в течение на хиляди години естествени, красиви оврази от Майката природа, така че за себи си съм направил следните изводи:
Природата не бива да се замърсява ! (това е правило за нашия клуб),
В ПАРКОВЕТЕ не бива да се кара !
Когато цяла България стане парк, аз ще отида да карам в Того, но до тогава и мотокросът също ще си отиде, бъдете сигурни, независимо какви са вашите подбуди, което ще е жалко за всички ни !Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 07-01-10, 00:00.Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com
Коментар
-
Aз като прочетох статийката разбрах едно, всъщност две неща.
Първо трябва да се плюе по мотористите-АТВистите и второ, ще има лапачка от мангизи за този, който ще спечели проекта за изпълнение на задачите по спасяване на парковете.
Абе това мотористите били много вредно нещо, бре!!!Направо не мога да повярвам, аз никога не съм знаел, че е точно така. Май спокойно може да им се даде по 20 години затвор без право на обжалване!!!
Не виждам само как ще се спре дъжда,как ще се спре вятъра да не духа,как ще се спре снега,лавините.
Относно животните-има много бракониери, които са много навътре в нещата, и си бачкат професионално в парковете и да не кажа голяма дума ама бастисват по едно стадо на година.
Оф, божке, божке!!!Последно редактирано от viki terzieva; 07-01-10, 09:42.
Коментар
-
Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнениеAз като прочетох статийката разбрах едно, всъщност две неща.
Първо трябва да се плюе по мотористите-АТВистите и второ ще има лапачка от мангизи за този който ще спечели проекта за изпълнение на задачите по спасяване на парковете...
Първо никой не плюе и второ някой си е направил труда да напише проект (това хич не е лесно) за да се използват доста пари които хората дават за нещо полезно.
Толко много камъни и дерета има за превземане, че няма нужда да се катери връх Ботев за да се докзва човек какъв голям моторист е. България все още е рай за приключенското ендуро, но с подобни действия като каране в парковете (14 на брой ) си режем клона сами и може да дойде ден да ходим до Того.
Сега да ви разправям за ерозията няма смисъл. На стръмни места е достатъчна една изровена следа и след две три години може да има дере на това място. А земя вече не се произвежда2010 CRF 250 R
Коментар
-
Еволюцията е изградила в предната част на мозъка ни специален дял, който служи за предвиждане на последствията. Животните се учат на принципа проба-грешка, но не могат да предвидят какво ще стане, ако направят еди какво си, без да пробват. Човекът има инструмент в главата си, с който се учи и без да се налага да първо да направи грешката. Има способност да визуализира резултата от действието си. Тази функция е една от основните разлики с другите видове и една от главните причини за доминирането ни на планетата.
Все пак изглежда, че някои индивиди използват по-добре този дял на мозъка си или поне обръщат повече внимание на функцията му. По същият начин можем да говорим и за националности.
Очевидно е, че например западно-европейските нации са по-добри в предвиждане на последствията от съвкупната си дейност, и разбират, че тя неизбежно е съставена от всяка индивидуална постъпка, на всеки един член на обществото. Това не само ги предпазва от обща грешка, но и помага да изградят блага и улеснения действайки по отделно или заедно в дадена обща цел.
Защо на нас ни е толкова трудно да си ползваме мозъка по предназначение и да не правим грешки, които е ясно, че ще ни донесат вреди в бъдеще. Каква е тази българска черта на индивидуализъм и себеразграничаване от останалите. Толкова ли сме изостанали в еволюционното си развитие
Коментар
-
..пичове квото и да си пишете..хорото си върви и кервана също..
на който не му дреме ..няма и да му задреме като гледам скоро
..законите у нас не се спазват тотално на всички нива !
и цели няколко поколения така са си свикнали ,,да не говорим че едни от тия които най не ги спазват са тези които би трябвало да следят за прилагането им..
..това също е на всякакво ниво
-сега с европарите и изискванията за да се получат ..започва да се влива някакъв "ред" в хаоса..тенденциите са ясни но на мен лично ми се струва че докато тези поколения не си "отминат" ще си е все тая
..само дето рискът някой да го отнесе по някое време /от време на време/ нараства в геометрична прогресия
Коментар
-
В паркове не карам, но пък животните много не им пука от създадения шум.
Някой ще осъществи едни дейности със съмнителен ефект върху природата, но със гарантиран такъв за джоба му, както и за ... те си знаят кои бъркат в кацата са меда.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение...Някой ще осъществи едни дейности със съмнителен ефект върху природата, но със гарантиран такъв за джоба му, както и за ... те си знаят кои бъркат в кацата са меда.
Поне тези които познавам биха могли да си уредят живота 2 поколения напред само като си затварят очите за нередности, НО не го правят. Спират разни мащабни проекти и хич не им пука, че някой депутат или министър бил заинтересуван. Думата далавера нещо не я разбират - прости хора. Държат си на своето, че трябва да се пази света от разрушение и това си е.2010 CRF 250 R
Коментар
-
Eми да,спокойно може да се забрани на фирмите да произвеждат ендуро мотори.
Браво бе!
Относно природозащитниците съм се срещал с един такъв и мога спокойно да кажа че беше пълна изпращялка.По други поводи не по моторджииски.
Абе тая тема що не я преместите в Екология .
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнениеТи май не познаваш природозащитници.
Поне тези които познавам биха могли да си уредят живота 2 поколения напред само като си затварят очите за нередности, НО не го правят. Спират разни мащабни проекти и хич не им пука, че някой депутат или министър бил заинтересуван. Думата далавера нещо не я разбират - прости хора. Държат си на своето, че трябва да се пази света от разрушение и това си е.
Да не се отклонявам от темата.
Пак да повторя, че не карам в природни паркове, но в тези където съм се разхождал пеша съм видял множество изгнили паднали дървета в дерета, кошчета преливащи от отпадъци, пътища с дълбоки коловози причинени от тежки камиони в неподходящо време /при влажна почва/, ръждясали табели надупчени от съчми и река с пластмасови отпадъци по бреговете... Скръбна картинка.
Само аз ли ги виждам? Къде са природозащитниците, за които пишете, дали и те не виждат?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Тази тема сме я дъвкали и предъвквали сума пъти
както каза Миктов, .... пичове квото и да си пишете..хорото си върви и кервана също..
оправия няма, каквото има да става ще става, племе сме си и това е, на всичко отгоре неуправляемо.
Нито са ни виновни политиците нито еколозите, каквито са хората в държавата такова и всичко другоHusqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар