Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Време ли е да се променим или по старому ще си караме?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Време ли е да се променим или по старому ще си караме?

Немога да се съобразявам с никой. ЕТо как протече разговор между нас и ложджии в троянският балкан. "Ние" сме моторджиите "Ловджиите" са другите .
    Някъде насред гората в Централен балкан.
    Ловджиите - Вие е*ахте майката на лова.
    Ние- Вие ни е*бахте майката на карането.
    Ловджиите- Знаете ли колко пари даваме за лов ?
    НИе- А вие знаете ли колко пари даваме за тези мотори?
    Ловджиите- КАто знаете че събота и неделя ловуваме защо не карате през седмицата ?
    Ние- Ами вие като знаете че караме в събота и неделя защо не ловувате вие през седмицата ?
    Ловджиите - Вие знаете ли че сте в Национален парк и нямате право да карате тук ?
    Ние - Шегувате ли се? Вие имате ли право да ловувате тук ?
    РАзговорът приключи и всеки от дет дошъл.

ТА туристите като знаят, че към Дерменка се кара да мятат крачоли към Козя стена.
    И май е време да се сложи катинара преди да сме се избили помежду си.

Коментар

Адаш, катинарът не е решение! Има явен проблем и ако не го обсъждаме, ще заприличаме на щраусите. Докато между нас има хора, които мислят да си правят каквото си искат, или каквото им харесва, всички рискуваме да попаднем в графа "вреден дивеч". Калин го е синтезирал по-горе, сега е момента да се определим, дали да спрем да рушим приридата и да застанем от страната на закона, или заради няколко луди глави, да се лишим от удоволствието да караме по планините, макар и с някакви ограничения.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Zarkic Преглед на мнение
        Защо туристите имат повече право да вървят из природата от мотористите е очевидно и няма нужда от коментар. Който не го е разбрал до сега няма да го разбере никога. Само не ми стана ясно само защо националните паркове са за туристи, а останалата "гора" за нас? Не разбирането на подобни проблеми е причината да ни "мразят" много хора.

Колкото до Троянския Балкан, много хора отиват там на почивка, това е туристическа дестинация, със семейства и деца. Колегите караха по черен път и нищо не се нарушили като закон, давам го като пример за конфликт на интереси. Почти навсякъде из Европа този конфликт е решен в полза на кого? Колкото повече отказваме да видим отговора, толкова по-бързо ще ни изгонят тотално от горите.
        Естествено че няма нужда от коментар, туристите нямат повече права ИЗВЪН парковете.Виж добре главните букви.И не ме цитирай като дявола евангелието, не съм казал че гората извън парковете е за НАС, а че е за ВСИЧКИ.Правиш ли въобще разликата?Или си от хората дето много обичат всико да е "за нас".
        Относно това защо ни мразят, много просто-щото са тъпи.В редките случаи когато засичам някой турист из горите и въпреки че винаги намалявам и го заобикалям отдалече, и го видя че маха нещо или вика, винаги спирам до него и питам какъв е проблема.Обикновено мрънкат нещо или разни пълни глупости.Естествено нищо смислено не могат да кажат, то няма и какво де.Обаче мотото на болшинството българи е-"най-обичам да мразим".За това сме и на тоя хал.Намират се и нормални хора, спираме, говорим си.За съжаление са малцинство......
        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
        Суперскан България www.decbg.com
        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          Адаш, катинарът не е решение! Има явен проблем и ако не го обсъждаме, ще заприличаме на щраусите. Докато между нас има хора, които мислят да си правят каквото си искат, или каквото им харесва, всички рискуваме да попаднем в графа "вреден дивеч". Калин го е синтезирал по-горе, сега е момента да се определим, дали да спрем да рушим приридата и да застанем от страната на закона, или заради няколко луди глави, да се лишим от удоволствието да караме по планините, макар и с някакви ограничения.
          Аз до колкото разбрах забраната ще е окончателна. Вратички няма да има. В такъв случай нищо не ми оставя освен да газя закона докато не ме пипнат, защото нямам намерението да ставам колега на КАлин и да минавам на гладки гуми.
          С риск да се скарам с половината форум и въпреки уважението ми към доста от изказалите се до тук в темата, аз твърдо заставам зад " Лудите глави " и не падам на колене на никой.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
            В такъв случай нищо не ми оставя освен да газя закона докато не ме пипнат...

За което аз обещавам да съдействам с каквото мога на парковата охрана!

Снощи си го мислех, но сега съм твърдо на мнение, че ще трябва да го реализирам... Става въпрос за сайт в който да се описват подобни подвизи (с снимков матриал разбира се) в парковете и резерватите.

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение

За което аз обещавам да съдействам с каквото мога на парковата охрана!

Снощи си го мислех, но сега съм твърдо на мнение, че ще трябва да го реализирам... Става въпрос за сайт в който да се описват подобни подвизи (с снимков матриал разбира се) в парковете и резерватите.
              Съдействай, гледай да не забравиш да направиш сайт и за дебелогъзите "бизнесмени" дето наистина съсипаха горите.Само внимавай, че там вече може и боя да си изкараш.....
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Какво се палите за глупости толкова?! Вижте какво е по пътищата, парковете, плажовете. Какви гори, какви дерета какви мотори и туристи...
                Bling bling, money ain't a thing :)

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio
                  Адаш, предлагам да заровим томахавката. Било, каквото било... Да се обединим около идеята, да опазваме природата, най-вече в националните паркове, да убеждаваме и други да ни последват, ако ще и заради това, да можем да продължаваме да караме в планините, извън парковете.
                  Съгласен. Участвах в семинара на Тъжа. Участвах в почистването на връх Ботев, но няма да участвам в опазването на туристите. А относно колегата Тишо с кеф бих го заринал с камъни, някъде по пътеките в НАционален Парк

Коментар

Уважаеми колеги, двама се карат, трети печели... Сега заключвам темата, защото каквото имаше за казване бе казано. Скоро ще опрем и до действия, надявам се тогава да бъдем по единни, ако имаме/ще имаме, общ интерес... Засега помислете добре върху написаното... всичкото!
                    VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X