Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба към моторджиите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Молба към моторджиите

Ок.Разбрах ,че щерката кара но мисля,че на тоя етап не я пускаш самостоятелно затова писах в мн. число.А за магазин в обратна посока по Демокрация мисля преди пресечката на Гурко в партера на блока има едно магазинче,доста добре заредено и по тънко.Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Tanas Преглед на мнение
      Ок.Разбрах ,че щерката кара но мисля,че на тоя етап не я пускаш самостоятелно затова писах в мн. число.А за магазин в обратна посока по Демокрация мисля преди пресечката на Гурко в партера на блока има едно магазинче,доста добре заредено и по тънко.Поздрави.
      Мерси за информацията

Коментар

Малко неудобно ама пак имаме проблем.
        Днес изкарахме моторетката и се опитах да я подкарам, а тя не искаше да тръгне по нагорнището. 78 кг съм.
        Просто глъхнеше и гасне. Предполагам че е съединителя ама.....
        Другото което е, че като я подкараш като дадеш гас на макс просто глъхне, а това е на втора скорост.
        Някакви идеи имате ли от какво ще са тия работи?
        И още едно - протече единия кол.
        Лесно ли се сменят семерингите?

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
          Малко неудобно ама пак имаме проблем.
          Днес изкарахме моторетката и се опитах да я подкарам, а тя не искаше да тръгне по нагорнището. 78 кг съм.
          Просто глъхнеше и гасне. Предполагам че е съединителя ама.....
          Другото което е, че като я подкараш като дадеш гас на макс просто глъхне, а това е на втора скорост.
          Някакви идеи имате ли от какво ще са тия работи?
          И още едно - протече единия кол.
          Лесно ли се сменят семерингите?
          Не е съединителя. Нещо по карбуратора е- настройка на съотношението въздух-гориво, свещ...
          Зимата стават малко капризни 2тактовите и трябва да се пипне.
          Поздрави!
          Yamaha WR 200

Коментар

Бях го оставил на майстор зимата за кутията.
            Освен ремонта той смени и лулата на свещта.
            Иначе преди да го оставя нямаше такива проблеми или една две идеи с глъхненето.

Коментар

Бях го оставил на майстор зимата за кутията.
              Освен ремонта той смени и лулата на свещта.
              Иначе преди да го оставя нямаше такива проблеми или една две идеи с глъхненето.
              Ако е съединителя , двигателя ще се форсира нормално но мотора няма да върви.
              Преди да ръчкаш по мотора опитай с нов бензин(особено ако го смесваш с маслото ръчно).През зимата(при дълго седене)бензина исфирясва и се нарушава горенето(което в комбинация с масло прави проблема още по-тежък).Изобщо препоръчва се двутактова смес да се прави непосредствено преди карането.
              Ако нищо не стане с бензина , тогава огледай лулата.Тя се навива в кабела.Може майстора нещо да е сгафил.Отвий свещта и виж искрата.Логиката е че първо се проверяват нещата правени последни.
              Смяната на семеринга не е сложна,но....за човек който я е правил.Виж в технически дискусии-има изписано доста.
              Успех!
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                Ако е съединителя , двигателя ще се форсира нормално но мотора няма да върви.
                Преди да ръчкаш по мотора опитай с нов бензин(особено ако го смесваш с маслото ръчно).През зимата(при дълго седене)бензина исфирясва и се нарушава горенето(което в комбинация с масло прави проблема още по-тежък).Изобщо препоръчва се двутактова смес да се прави непосредствено преди карането.
                Ако нищо не стане с бензина , тогава огледай лулата.Тя се навива в кабела.Може майстора нещо да е сгафил.Отвий свещта и виж искрата.Логиката е че първо се проверяват нещата правени последни.
                Смяната на семеринга не е сложна,но....за човек който я е правил.Виж в технически дискусии-има изписано доста.
                Успех!
                Как не съм се сетил. Ама много много си прав за бензина. Той без туй взима малко въздух резервоара.

Коментар

Забравих нещо важно! Като източиш стария бензин от резервоара , източи и карбуратора.Най-отдолу на поплавковата камера има винтче за права отверка.Като го разхлабиш би трябвало да започне да тече от една цицка на дъното на камерата.Като спре да тече стегни добре , но без да се престараваш и чак тогава наливай в резервоара новия бензин.
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Мерси. В събота го сменям

Коментар

• От: Молба към моторджиите

Ето ти снимка:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:011273896-big.jpg
Прегледи:1
Размер:70.1 КБ
ID:5351184

Джон Кенеди

Коментар

Според мен не може да се изфорсира защото беднее много сместа, в смисъл си иска бензинец. А може и свещта да е по студена.
                        Който оцелее ще закусва!

Коментар

Тук Емо май ще е прав. В началото на декември го заредих до горе а капачката на резервоара изпуска и трябва да му е паднал октана.
                          Първо ще го сменя и то ще покаже

Коментар

Какви отзиви има за масло Валволин пълна синтетика. Дали е добро. Гледам го по 13 лв. литъра

Коментар

...а капачката на резервоара изпуска...
                              Капачката трябва да изпуска(в нея има вграден клапан или просто щуцер с маркуч).Така разтоварва резервоара при нагряване(например от слънцето или от двигателя).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:010799896-big.jpg
Прегледи:1
Размер:94.5 КБ
ID:5351644

Не знам как се представя при двутактовите,но за 4Т от Валволин не съм доволен.Влез в раздел "Технически дискусии"/ 2Т-там за маслата е изписано доста.
                              Последно редактирано от ЕМО; 02-03-12, 13:08.

Джон Кенеди

Коментар

Не съм очарован от Валволин, макар че няма да има проблем.
                                По-добре вземи Agip за 15лв и няма да мръдне двигателчето.
                                Yamaha WR 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X