Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба към моторджиите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Молба към моторджиите

Решихме да сменим маската с фара и купих от един колега от форума маска на Априля със светлини.
    Питането ми е дали мотора може да захранва дългите светлини.
    П.П мотора няма акумулатор

Коментар

Няма причини да не ще. Връзвай и ще се чуе. Вероянтостта да изгори нещо е почти нищожна , ако за това питаш.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Да не изгори нещо по мотора иначе.
        Абе ще пробвам

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
          Да не изгори нещо по мотора иначе.
          Абе ще пробвам
          Най-често късата светлина е 55вата а дългата - 60 и това за Европа. В Япония дългите са по 100 вата доколкото знам. Така че инсталацията вероятно е доста преоразмерена. Връзвай.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

35 вт са светлините на тези мотори, и на късите и на дългите. Така, че ако имаш превключвател нямаш никакъв проблем да си ги сменяш. Само гледай да не се включат едновремено, че ще окотиш звездата/статора/ или регулатора.

пп
            Също провери крушката на тази маска нали не е наистина 55/60вт, че ще си докараш проблеми.
            Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
            0894328706

Коментар

Сега гледах крушката и тя е 40 вата. Мисля че ще стане
              И друг въпрос четох някъде че се натяга /развива/ някъде около задния амортисьор да се свали височината.
              Точно къде и какво да направя. Гледах го като объл камък

Коментар

Още питания. Мотора бях го оставил за преглед и ремонт. Видях ме че по буталото има нагар. Майстора каза че ще го смени ама не. Така си ми го върна.
                Та лесно ли аз мога да сменя буталото без да го водя на майстор и трябва ли да свялям двигателя със скоростната кутия.
                И как се разбира че мотора е за смяна на бутало. Знам че се смята на мото часове но няма ли друг начин.
                Айде бирата от мене

Коментар

Амортисьора - трябва да има резба с две законтрящи се една срещу друга странни гайки. От тях се наглася. Възможно е и да не е регулируем. При това положение остава само смяна на пружина ....

Това , че има нагар по челото на буталото си е съвсем нормално. Все пак зависи колко и какъв е нагара де. По полите също може да има следи от нагар малко. Първи признак за необходимост от смяна на бутало е характерното чаткане. По -сигурния начин - измерване с микрометър и вътремер на бутало и цилиндър. За всеки мотор си има допуски. Щом питаш значи или не пали добре или няма мощност моторетката /признаци за износване/ - много по-вероятно е да има нужда само от сегменти. Те се мерят също- като ги демонтираш от буталото и ги сложиш внимателно в цилиндъра с луфтомер се замерва "ключа". И там си има допуски.

Тъй като моторетката е двутактова и малка е редно да можеш да свалиш главата и цилиндъра без демонтаж на останалите неща. Важно е после при сглабянето да не оплескаш нещо.
                  0888932647

Коментар

ок. нагара не е по челото а отстрани

Коментар

Колегата търси майстор да обслужи мотора, пък ще мери бутало и сегменти ?!?
                      VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Не не търся майстор поне засега.
                        Беше при майстор и не искам повече да ходя при него.
                        Да може някой от бургас да ми каже друг майстор ако се наложи

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
                          ок. нагара не е по челото а отстрани
                          Независимо от това, ако моторетката си пали и върви добре не се занимавай с щуротии докато не се оплаче сама. По принцип двутактовите машини буталата и сегментите си ги имат за консуматив малко. Едно време ЧЗ крос 125 изяждаше к-т сегменти за 8 моточаса ... което не означава че твоята е заминала. Много е важно усещането за липса на компресия при натискане на манивелата например. Ама няма как да го обясня. Шумът на двигателя също е много показателен. Има си "чиста" работа има и най-различни паразитни шумове ..... ама и това няма как да опиша.
                          0888932647

Коментар

Смятам да му правя степенка която да държи мотора прав. Имам направена дупка и ми е нужна някоя снимка направена отблизо и по специално за пружината.
                            И друго - има ли начин когато мотора е на ход тази степенка вземе да влезе във веригата. Трябва ли нещо като скоба допълнително да се слага на рамата

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=67435&page=2

тук в пост 39 има малко творчески напъни на тая тема.....
                              0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=67435&page=2

тук в пост 39 има малко творчески напъни на тая тема.....
                                Мерси Жоре. Супер е. Ще го използвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X