Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба към моторджиите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба към моторджиите

Решил съм да купя едно скутерче на дъщеря ми, но понеже съм много бос относно моторите моля да ми помогнете какво да гледам при покупка.
    Предварително Ви благодаря.
    Последно редактирано от lubomv; 02-10-11, 18:06.

От: Молба към моторджиите

Японско марката няма значение.
    МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Гледай да е добре подържано от човека, от който ще го купуваш:

- да не е държано само на вън, че отиват гумените елементи
      - да не е падано много с него - това са козметични проблеми, дето се забелязват веднага
      - да пали безотказно, от твойте ръце, а не тези на продавача
      - да няма кълба от гъст дим като го запалиш

Останалото е както при колите - гледаш да е в добро състояние, евтино за последваща подръжка (тук китайските са лидери - частите за тях за по-евтини от части за колело), да няма неработещи светлин, че може да се дължи на електрически бъг и т.н. Разбира се, най-добре е да правиш оглед с някой дето разбира от скутери.

П.С. Аз имам италианска Веспа и мога да кажа, че повечето япоснки от тези години не могат и на малкия пръст да й стъпят. Един приятел има китайско, дето е с окачване като табуретка с колела, но е много икономично и евтино за подръжка, даже мисля, че го продава сега.

П.П.С. Тази тема ще ти е интересна:
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=122474
      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Благодаря ви. Май ще взема китайско, че е по ефтино. Да го кара 2-3 год. и на боклука

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
          Благодаря ви. Май ще взема китайско, че е по ефтино. Да го кара 2-3 год. и на боклука
          Малко ще е трудно 2-3г. но за 5-6 месеца става.

Коментар

По принцип тя е малка и няма книжка. Той ще се кара само по поляните на село и за това съм на мнение за китайско. А и за това не ми се дават много пари за японско. Решил съм някъде около 700 лв да и отпусна

Коментар

Аз доколкото си спомням за такава сума, може да се намери добре поддържано ЧЗ, ама то си е за А категория.

Коментар

По принцип тя е малка и няма книжка. Той ще се кара само по поляните на село и за това съм на мнение за китайско. А и за това не ми се дават много пари за японско. Решил съм някъде около 700 лв да и отпусна
                Значи дадох много месеци по поляните за 3 дни е загубила двигателя някъде.
                За тези пари ще си намериш супер моторче и то истинско.

Коментар

Хахаха. То и аз няма да мога да го карам. Досега съм се качвал на скутер за 1 обиколка - нищо повече

Коментар

Ако наистина ще е по поляните /офроуд/ - гумите и окачването на скутерите не са подходящи никак даже. За тези пари можеш да намериш 50сс еднуро или от тези мини моторчетата кросово изпълнение. Поне грайфери да има някакви.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

предлагах и бъги ама отказа

Коментар

За тези пари скачай на Хонда Дио или Ямаха Джог и се раждаш . Не се занимавай с китайци.

Коментар

Абе аз в момента съм в мобилето и карса но за такива пари нищо не излиза. Поне за моя регион.
                          По принцип не го бързам, ама трябва да стане до пролетта

Коментар

Той ще се кара само по поляните на село и за това съм на мнение за китайско. А и за това не ми се дават много пари за японско.
                            Вземи добра екипировка на детето и най-вече читава каска, пък тогаз каквото остане за моторетка.
                            Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Любо,

гледам, че си от бургаския регион. Де факто офф роуд там няма да има, освен черни пътища. Съответно скутера за щерка ти е един модел на Ямаха, дето е предвиден именно за това - да бръмчи насам натам, като се наложи малко по черни пътища и да харчи малко.

Модела е Yamaha Zuma 50, или по-старите му версии - Yamaha BWs или MBK Booster(двата са еднакви). Разтърси се за такъв модел и няма да съжаляваш -доказан е в годините и миналата година гледах една обява за много запазена BW's. Има и много обяви от пишлемета в форума, за скутери, но там внимателно се подбира, че тях все ги влече да праят тунинг, качване на кубатура и т.н.

Иначе, ако решиш за китаец, имам приятел дето му седи така и се е накумил да го продава. Мисля че е Scoot Wasp на около 4000 км., ама да знаеш че там дори по равен черен път е доста тегво, защото окачването е ужасия.
                              Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X