Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ерцберг родео 2012 - помощ при участието на българските състезатели
Свий
X
-
От: Ерцберг родео 2012 - помощ при участието на българските състезатели
Чинел давай снимкиче тук изгоряхме от чакане
Браво на нашите, каквото и да е си говорим момчетата се бориха мъжки. Тази емоция дори атмосферата е "откачена" от адреналина...
П.С Имам едно глупаво въпросче, защо повечето са цвайки?Който оцелее ще закусва!
Коментар
-
Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнениеКак не са обезопасили тези зъбати, стърчащи релси - предпоставка за сериозен инцидент?
Затова е ЕРЗБЕРГ, а не друсни полянка Сусурлево....там е за ЖЕЛЕЗНИ мъже в желязна мина.
Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнениеП.С Имам едно глупаво въпросче, защо повечето са цвайки?
Почвам след малко, дори имам и снимки на 3-ма други колеги в мен и с тяхното позволение ще кача и тях, но все пак трябва и да се бачка, нали.
Коментар
-
Чинел, пусни моля и останалите снимки, как тъй ще няма интерес?
Браво на нашите момчета!
Мен лично класирането не ме интересува толкова (е, разбира се, че колкото по-напред толкова по-добре), по-важно е, че след участието всички са живи и здрави.
Според мен си се иска яко дупе за да се пуснеш на Ерцберги само факта, че си се престрашил да се състезаваш там автоматично те прави джелезен пич (то за Габи и Биби се знае
). Ясно, че нашите момчета отиват там не просто за да участват, а да се преборят за по-предни позиции.
Жоро Хаджиев е много прав!Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
Това беше единият от хеликоптерите който също помагаше за отразяването на живо...
Борбата вече беше за всеки един сантиметър, всякакви прийоми са позволени...
Снимките са малко тъмни за което моля да ме извините, но пак заваля и да се снима с телеобектив беше почти не възможно.
След около час и нещо, при мен се появиха близначките на Ники, казаха че идвал всеки момент и те вървят с 6 човека помагачи.
Ники естествено се появи и аз се заех да снимам, беше ми казано, че от мен се искат снимки, а те щели да го извадят сами.
Извиках му да ми позира малко....
На опашка за банани, а само ако се бях разходил преди това щях вече да съм открил перфектният шорт кът, който показах на Цецо Минков по-късно.
Борбата в краката ми продължаваше, вече беше битка на живот и смърт, толкова много хора и състезатели надойдоха, че беше като на пазар.
Дойде реда и на Ники...
Лошото обаче беше, че Ники имаше пробит радиатор и нямаше грам вода, групата с него също нямаха и капка....
Аз обаче колкото и самохвално да звучи имах всичко, от вода за звезди /Горна баня/, до сандвичи и бисквити за подсилване.
Напълних му радиаторите, дадох му да пие и го изпратих с пожелание да стигне върха, а аз останах да чакам Мишо
След не много дълго време, дойде и едно момче което има циганска пепел в гъза, никак не му се стоеше да чака на тая опашка..
Мина най-отгоре над всички и ме попита с поглед: -Чинел, тия пИдИраси кога ще освободят пътеката???
Аз погледнах в ляво от мен и му показах с ръка да чака, после вторачих поглед само към релсите и продължих да му давам сигнали да стои там.
Вече губеше търпение, но пътеката беше задръстена от льохми и това беше...
В момента който на последният мъченик му оставаха 2 метра да го издърпат, аз вдигнах палец към Марти, който нямаше видимост за случващото се горе.
Той не чака втора покана, а даде пУна газ и след него се разнесоха доста свиркания, подвиквания и навярно въпроси за майка му..., но той остави на мен да им обяснявам, че тя е на морето и хич не и пука за тия кални шнорхели.
Без да знае къде отива и как изглежда пътеката, Мартин се качи право горе, много по-добре от първите дори.....като изключим профитата разбира се.
Ето го, дотук без никаква помощ, а почти всички ги дърпаха с въже.
Тук оставих за малко апарат, хванах му предния кол и му помогнах да обърнем мотора на дясно.
После той ми каза да го пусна, и че щял да се оправи пак сам.
Излетя и замина към 6-та контрола, която както вече споменах беше на едни 50метра нататък по пътя.
А надолу положението изглеждаше така....
Сега искам да обърна внимание на този слабичък ендурист, скъсах се от смях с него, но номерът му говори друго.
Такава газ раздаде, че моторът се разрева под него....
И резултата....
А площадката вече не можеше да побере навалицата....
Отидох пак на 6-та да видя дали са минали Марти и Ники, нямаше ги, това беше успокоително, аз се върнах и пак зачаках Мишо.
Следва, ама не днес.
Коментар
-
Май само от Чинела искате снимки.Имам около 300-та но тогава да си ги държа.
Много са грозни и съм снимал на посоки без дисплей.МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ0888984256
Коментар
-
Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнениеВ момента който на последният мъченик му оставаха 2 метра да го издърпат, аз вдигнах палец към Марти, който нямаше видимост за случващото се горе.
Той не чака втора покана, а даде пУна газ и след него се разнесоха доста свиркания, подвиквания и навярно въпроси за майка му..., но той остави на мен да им обяснявам, че тя е на морето и хич не и пука за тия кални шнорхели.
И баз това буховци се държаха необичайно примерно и с Гълъбин предложихме Бухово да се кандидатира за културна столица на Европа
Ванка, продължавай за тези които не сме били там (имам предвид 6-та контрола), че и аз може да пусна някоя снимка накрая, щом отменяме бойкота ...Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com
Коментар
-
Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнениеМай само от Чинела искате снимки.Имам около 300-та но тогава да си ги държа.
Много са грозни и съм снимал на посоки без дисплей.
Толкова години чете на готово, сега ти е ред да си платиш и ти....да видиш лесно ли е да снимаш и разказваш....
Коментар
-
[QUOTE=Chinela;1873336]Тези релси са най-малкият проблем, то цялото трасе по принцип си е доста опасно, стърчащи арматури, тръби, колове, скали и какво ли не.
Затова е ЕРЗБЕРГ, а не друсни полянка Сусурлево....там е за ЖЕЛЕЗНИ мъже в желязна мина.
Това несъмнено е така,но на мен ми се струва,че най-опасно е на пролога,когато се кара на макс и мисля,че миналата година имаше загинали там.Когато попитах лаишки Марти дали е падал,той само ме погледна странно и каза,че ако е бил паднал,бая месеци е щял да става.Каза също,че на един от завоите е влезнал с такава скорост,че фотографите там са зарязали техниката и са се разбягали панически.Имало е много прави отсечки на които е заварял газта,ама заради голямата зъбчатка,не е бил ефективен и е наваксвал по завоите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнениеМай само от Чинела искате снимки.Имам около 300-та но тогава да си ги държа.
Много са грозни и съм снимал на посоки без дисплей..
Диян Димитров
Коментар
-
Никакви бойкоти, Жоро ако имаш пускай, Чинел и Пачароз давайте всичко.... направо се изживяваме с вас....Снимките ги препращам към колеги ендуристи които не могат да гледат и общо взето чакаме сума народ- така че давайте) Коментарите къртят, няма такъв смях и забава.
Който оцелее ще закусва!
Коментар
-
Първоначално публикуван от iopy Преглед на мнениеТова несъмнено е така,но на мен ми се струва,че най-опасно е на пролога,когато се кара на макс и мисля,че миналата година имаше загинали там.Когато попитах лаишки Марти дали е падал,той само ме погледна странно и каза,че ако е бил паднал,бая месеци е щял да става.Каза също,че на един от завоите е влезнал с такава скорост,че фотографите там са зарязали техниката и са се разбягали панически.Имало е много прави отсечки на които е заварял газта,ама заради голямата зъбчатка,не е бил ефективен и е наваксвал по завоите.
Нашите не карат лошо и са бързи в рали участъците, което преди време дори Ерик Брандауер подчерта, но май никой не си намери тракшъна като хората. Очакваше се дъжд, всички мислехме, че зацепването на гумите ще е добро и ще трябват къси предавки, за да се ускорява бързо след безбройните завои. Оказа се обаче настилката - едър пясък, примесен от всякакъв размер камъни (до юмрук) остана суха и не държеше изобщо. Трябваше да се кара предавка нагоре от обичайното и газта на последната предавка на много места беше "заварена", а скоростта, която се постигаше бе най-много 130-140 км/ч, докато профитата караха с по 170-180.
Освен това видях няколко машини на реномирани състезатели с по-дълги бутони на гумите от обичайното ! За тези гуми говорихме май още през 2006-та година
Поредните изводи, които трябва да си направим за следващите участия !
Освен всичко, през миналата и през тази година имаше общо 3 курса в мината, организирани от Карл Катох за желаещи да опознаят трасето. Съвсем друго е да караш на познато трасе и на такова, на което се пускаш за първи път !
Да не говорим, че мината в Айзенерц се ползва почти целогодишно от фактори тима на КТМ за тестове !
Ето, че се трупат един след друг доста фактори, които в края на краищата определят постижението на състезателя.
--------------------
Съжалявам, не съм си видял дори всички снимки, но днес ги слагам на конвейра и ще пусна и аз една порция по-късноЕндурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com
Коментар
-
Разбира се ,че следим темата с интерес.Достойното представяне на нашите сънародници няма как да не ни трогне,и им "стискахме палци" през цялото състезание.Жалко че "некрофилски" настроената родна журналистика не можа да оцени подобаващо тази трудна ендуро битка.Браво на нашите и повече късмет следващия път.Те показаха ,че го могат не по-зле от "големите".Щом чужденците започнаха да питат какво означава това дето им викат нашите когато ги настигнат и се готвят да ги прескочат:-"Е са ви .... майката !",ситуацията става сериозна
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар