Обява

Свий
Няма добавени обяви.

София-Кейп Таун

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: София-Кейп Таун

    Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
    ... А иначе точката я направи Бойко...
    Започвате да си признавате, по малко, по малко...
    Наздраве, юнаци!
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

    Коментар


    • От: София-Кейп Таун

      Мисля, че в Луксор им е добре... Хотелът си го бива, но държа да уточня, че са в отделни стаи Или поне така ми казаха.
      Не спирам да се радвам на това, което преживяват. Не спирам и да съжалявам че не съм там, но пък нямаше как да има по-добра причина да остана
      Вечерта преди да тръгнат гледах мотора и се чудех къде ли трябваше да съм аз Но по снимките гледам, че Бойко се е вталил. Поне с една туба На заминаване тубите бяха сглобени, за да са с единична дебелина, а сега си стои спокойно с двете една пред друга. Май ще губя баса... Въпреки че след замерванията тази вечер при видеовръзката, се оказа, че това , което сваля той, го качвам аз.

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sfinks.JPG
Прегледи:1
Размер:395.7 КБ
ID:5184629
      Ето и снимка, която досега не е качвана.

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pak na NIL.JPG
Прегледи:1
Размер:415.8 КБ
ID:5184630

      А това май е след като вече са избягали крокодилите
      Утре им предстои тежка културна програма - храмове, гробници... Да се надяваме, че ще могат да качат нещичко вечерта.

      Коментар


      • От: София-Кейп Таун

        Ще отговоря на всички питания.

        Милко, на снимките гледам намръщено, щото на моите "сини" очички това слънце тука направо ми разказва играта.

        Ники, с пясъците да се бори който иска. Ама ако Камор ми предоставят едно моторче и съпорт едно джипче с радост ще го потроша в пустинята, която съвсем не изглежда като на клипа а е с доста камъни. Между другото тук е наистина само за ендуро. Много е яко. На едно място пробвах да минавам през навелия на пътя пясък с мотора и се оказа, че е доста твърд, ама на места си е и доста подвеждащ.

        Митко, ако Вики беше дошла мотора щеше да претърпи друг вид тунинг и пак щяхме да се съберем, както е било в предишните ни пътувания.

        Илич, палатките още си стоят сгънати, защото няма как да се спи тук на палатка. В пустинята е невъзможно, защото там без конвой не се минава и не могат да те оставят да спиш. Включително снощи ни закараха до един хотел, предадоха ни с тетрадката на полицията в хотела и сутринта пак ни взеха от там. Няма как човек да се измъкне от тях. Вчера се пробвахме и веднъж успяхме да им избягаме, ама те се обадили на следващия пост и имаше пак "Уелкъм" и "Уейт" и айде със скорост 50 км/час. Разказаха ни играта.

        В Луксор наистина се набутахме в Шератон, който няма общо примерно с този в София, ама има пералня, че иначе трябваше да си купуваме леген и да ходим на Нил с египтянките да перем. Общо взето Египет си го представях по друг начин. Сега е много колоритен, но си представях на всяка крачка да изкачат фараони.

        За точката в Нил - не съм ловил крокодили нито те мене. Не сме били и на гондола. Нямам представа защо тази точка е там. Санала е грешка в трака.

        Тони, свалих два килограма вече - вчера се теглих. С Мони забранихме обяда, че много заспиваме на моторите след това. Веднъж да се качим на ферибота за Судан и вече ще го даваме по-леко. Пък и то ще стане по-трудно за каране.

        Румба, на твоите постове умряхме да се хилим. Благодаря за настроението.

        Утре ще пробваме да пуснем снимки, че нета е доста бавен.

        Поздрави !

        Коментар


        • От: София-Кейп Таун

          Бойко , Мони , здравейте, имам няколко реплики към вас. Първо, шапка ви свалям и ви уверявам, че доста врачански фенове следят вашият трип.Не искам да развалям темата, нито пък да ви поучавам, но ще ви кажа какво ми прави впечатление с цел, ако не сте го забелязали, да му обърнете внимание, ако държите на това:

          1 Прекалено бързате според мен .(Темпото си определяте вие, но не изпускате ли интересни места, за които ще съжалявате после)
          2 Интересните неща не се намират на главния път.(Може би си заслужава да минете през селцето, отколкото по околовръстното).
          3 Наблягайте на снимането не само заради вас, но и заради нас, щото много фенове, освен мен, пътуват духом с вас. ( Не споря да пращате снимки веднага, щото е глупаво и не това е целта,но не пропускайте интересни неща ).
          4 Опитайте се да усетите духа на мястото, в което сте, за да бъде пълноценно вашето пътуване и да усетите радост от това, че сте там.
          5 Заслужава си и да спирате по-често за някоя снимка или просто да си купите по пътя чепка банани. (Контакта с местните хора, колкото и страшни да изглеждат, е много важен, защото в много случаи ще опирате до тяхната помощ)

          Така според мен трябва да изглежда вашето пътуване(дано не звучи нахално)

          http://translate.googleusercontent.c...jQk7ezBpK1f11w
          Последно редактирано от viki terzieva; 11-06-10, 10:43. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише винаги отделно от глагола - например "НЕ звучи", "НЕ искам" и т.н.

          Коментар


          • От: София-Кейп Таун

            Вики, тази снимка можеш да я кръстиш "Двата Сфинкса"




            Бойко, Мони, аз ви благодаря за това,
            че въпреки умората и сгъстения график, ни държите в течение, успявате да качвате и снимки!

            Коментар


            • От: София-Кейп Таун

              Супер сте момци,
              Приятно почиване и безаварийно занапред.
              поздрави на Тутанкамон (май там някъде му е резиденцията)
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

              Коментар


              • От: София-Кейп Таун

                Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение


                Димо,

                Не знам защо ти се струва увиснала топ-касата....така си е.

                За мъжката дружба май завиждаш?!....беше поканен,за да разбереш каква е тя!!!!а ти к'во сам на м....та си.

                А иначе точката я направи Бойко.....охлаждаше се докато аз нагрявах тигана за рибата и студях бирите......

                Поздрави,






                Мони, на тази снимка ми се стори, че топ касата е под друг ъгъл .. Радвам се, че не е мръднала.

                Разбира се, че завиждам... Никога не съм ходил в Африка, пък вие си карате моторетките там ' ма колко пък да завиждам - след няколко седмици ще ви махам от Памир.
                Радвам ви се.

                "Сам на м...та си " не съм Аз съм от тия, дето викат за тях " Остави го. Тоя не е сам ..."

                Много се радвам, че до тук пътуването ви върви по план и се забавлявате. Много е ценно за нас, че влизате и пишете по някой друг ред. Стискам палци за следващия етап - Судан. От тук нататък директните включвания вероятно ще намалеят...поради липса на нет.

                По повод сателитната връзка: Ще взема тел. другата седмица, ще ви пиша номера си и ще звъня. В тази връзка мисля, че е добре да си уточним време за сесия.
                Предлагам : Всяка сряда в 12:00 GMT (11:50 до 12:10) да опитваме да се свържем. Не е най-доброто време по обед да спираме да си звъним, но не се сещам за по-добро. Помислете и вие.
                ______2
                Е = MZ

                Коментар


                • От: София-Кейп Таун

                  Привет!
                  Момчетата вече бяха в Долината на царете сутринта, но не знам дали са посетили Долината на Цариците и "резиденцията на Тутанкамон", тъй като от всички над 60 гробници, за посещение са отворени само няколко. Редуват ги, за да ги пазят от туристите.
                  Следобед предстои Карнак - най-големият храмов комплекс в света, така че се надявам да видим снимки : )))

                  За Crazу. Не че ми е работа да отговарям аз, но понеже съм попътувала с тях и присъствах на подготвителните разговори:

                  1. Не бързат прекалено. И преди са били в тези държави, затова внимателно пресметнаха къде могат да не спират. Освен това, би било хубаво да разполагат с половин година или повече и да отделят достатъчно внимание на всеки детайл, но ресурсите не са неизчерпаеми ; ). Не изпускат интересни места, на които да не са били;
                  2. Определено интересните неща не се намират на главния път, но е адски трудно да минеш през селцата, когато имаш 2 месеца и половина да стигнеш Кейптаун, особено избягвайки околовръстното .
                  3. Спокойно, снимат. Но качването е кошмар, пък и нали трябва да четем и гледаме пътепис, като се върнат.
                  4. Духът се усеща сто пъти по-силно с мотора, отколкото на организирана екскурзия. Навсякъде си говориш с местните, даже и да не искаш, включително хората от конвоя, от бензиностанцията, от магазина ... Не знам колко си пътувал с мотор на дълги преходи, но НЯМА КАК ДА НЕ УСЕТИШ ДУХА по този начин.
                  5. Определено е хубаво да има повече спирания за снимки или контакт с местните, но не знам дали си представяш как се изпълнява предварително начертания маршрут за определеното време, в което трябва да се вместят?!? (Контактът с местните хора е неизбежен. И повярвай, пътували са достатъчно, за да не им изглеждат страшни никъде. Навсякъде хората са хора и това го знаят отлично.)

                  Димо, не е ли по-добре да преместите сесията мааалко по-късно. Така ние можем на сбирките в сряда да сме духовно с вас и да се свързваме на по чашка вино или бира : )))
                  Само не знам как ще оправите въпроса с часовите зони?!?

                  Коментар


                  • От: София-Кейп Таун

                    Всичко е прекрасно,радвам им се от сърце и очакваме много снимки.А ти Бойко не забравяй,че има спор за килограмите с които ще се разделиш там.Така,че за начало 2 кг е добре.
                    [I][FONT=Arial Black]Наско Лазов[/FONT][/I] :DHarley davidson elektra glaid

                    Коментар


                    • От: София-Кейп Таун

                      Първоначално публикуван от viki terzieva Преглед на мнение
                      Привет!
                      За Crazу. Не че ми е работа да отговарям аз, но понеже съм попътувала с тях и присъствах на подготвителните разговори:

                      1. Не бързат прекалено. И преди са били в тези държави, затова внимателно пресметнаха къде могат да не спират. Освен това, би било хубаво да разполагат с половин година или повече и да отделят достатъчно внимание на всеки детайл, но ресурсите не са неизчерпаеми ; ). Не изпускат интересни места, на които да не са били;
                      2. Определено интересните неща не се намират на главния път, но е адски трудно да минеш през селцата, когато имаш 2 месеца и половина да стигнеш Кейптаун, особено избягвайки околовръстното .
                      3. Спокойно, снимат. Но качването е кошмар, пък и нали трябва да четем и гледаме пътепис, като се върнат.
                      4. Духът се усеща сто пъти по-силно с мотора, отколкото на организирана екскурзия. Навсякъде си говориш с местните, даже и да не искаш, включително хората от конвоя, от бензиностанцията, от магазина ... Не знам колко си пътувал с мотор на дълги преходи, но НЯМА КАК ДА НЕ УСЕТИШ ДУХА по този начин.
                      5. Определено е хубаво да има повече спирания за снимки или контакт с местните, но не знам дали си представяш как се изпълнява предварително начертания маршрут за определеното време, в което трябва да се вместят?!? (Контактът с местните хора е неизбежен. И повярвай, пътували са достатъчно, за да не им изглеждат страшни никъде. Навсякъде хората са хора и това го знаят отлично.)

                      Здрасти Вики
                      Гледам, че Crazy ти е писал.
                      Вчера говорихме с него по тези въпроси и той просто се притесняваше, имайки предвид, че вече е бил по тези места и гледайки темпото на наш'те юнаци, да не се получи така, че да избързват прекалено много, за сметка на пропуснати места, които е хубаво да посетят и разгледат. Явно всичко върви по план, живи и здрави са, усмихнати, щастливи и заредени с емоции.
                      Мони и Бойко,
                      давайте момчета, че направо ми идва да си докарам мотора при Вас, със счупената ръка даже
                      Късмет:
                      Последно редактирано от ttankof; 11-06-10, 12:12.
                      По-добре мъртъв, но пич,... отколкото жив скапаняк!...

                      Коментар


                      • От: София-Кейп Таун

                        Бойко, очертава се, като се върнете с Мони да хапнете две агнета, зщото и тук се хванаха на бас за килограмите
                        Ще съм ти благодарен, като се върнете да ни запознаеш с Мони. И не забравяй да донесеш мако пясък.
                        Сутрин докато пием кафе, се нареждаме всички пред компа и проверяваме дали сте тръгнали, до къде сте стигнали и дали има нови снимки.


                        Всички Ви желаем много успех и попътен вятър, особенно през онзи макадам.
                        Последно редактирано от giorgio; 11-06-10, 14:07.

                        Коментар


                        • От: София-Кейп Таун

                          Първоначално публикуван от crazy Преглед на мнение
                          Бойко , Мони , здравейте, имам няколко реплики към вас. Първо, шапка ви свалям и ви уверявам, че доста врачански фенове следят вашият трип.Не искам да развалям темата, нито пък да ви поучавам, но ще ви кажа какво ми прави впечатление с цел, ако не сте го забелязали, да му обърнете внимание, ако държите на това:

                          1 Прекалено бързате според мен .(Темпото си определяте вие, но не изпускате ли интересни места, за които ще съжалявате после)
                          2 Интересните неща не се намират на главния път.(Може би си заслужава да минете през селцето, отколкото по околовръстното).
                          3 Наблягайте на снимането не само заради вас, но и заради нас, щото много фенове, освен мен, пътуват духом с вас. ( Не споря да пращате снимки веднага, щото е глупаво и не това е целта,но не пропускайте интересни неща ).
                          4 Опитайте се да усетите духа на мястото, в което сте, за да бъде пълноценно вашето пътуване и да усетите радост от това, че сте там.
                          5 Заслужава си и да спирате по-често за някоя снимка или просто да си купите по пътя чепка банани. (Контакта с местните хора, колкото и страшни да изглеждат, е много важен, защото в много случаи ще опирате до тяхната помощ)

                          Така според мен трябва да изглежда вашето пътуване(дано не звучи нахално)

                          http://translate.googleusercontent.c...jQk7ezBpK1f11w
                          Пич,

                          Не се познаваме....но от самото начало имаме план в който трябва да се вместим-в случая в 2 месеца и половина....ужасно малко за Африка братле,защото на мен това ми е трети път да посещавам Африка и зная,повярвай ми точно колко време ни е необходимо.За първи път съм в Египет и прекрасно осъзнавам колко много неща изпускам,но как би се чувствал ти,ако знаеш,че ферибота ти за Судан е един път седмично?!?!??????Мисля,че с Бойко правим необходимото.....има "СПОТ",който ви прави съпричастни и вас към това пътуване,освен това да качваш снимки от Африка,дори и Египет си е ПРИКЛЮЧЕНИЕ“““““ПОВЯРВАЙ!!!!!!!!,а за да можем да правим това,подбираме добри хотели.Вики Терзиева всъщност ти е отговорила съвсем изчерпателно,а ако имаш търпението да изчакаш още два месеца ще се наслаждаваш на уникални кадри.


                          @ Димо,то всеки от нас си има поне по едно "другарче" с което си ходи навсякъде(поне аз съм така-всъщност мисля,че са две),проблема е да не стават много тези "изедници".

                          За чуването по иридиумите,нека да е вечер,когато сме се установили на лагер,хотел,или каквото и да е там....мисля,че така ще е по-удобно...да кажем 18.00 GMT.


                          @ Румбата,супер,мега,хипер яки са ти постовете....смея се от сърце.

                          Поздрави на всички приятели,
                          търся си подписа....

                          Коментар


                          • От: София-Кейп Таун

                            Малко по-късно ще пуснем снимки, ако успеем. Днес само разглеждахме и се пържихме на 43 градуса жега и моторите ги гледахме от разстояние. Да обясня какъв ни е плана по принцип. Той е София-Кейп Таун - как се стига, през какво се минава и как ще можем да се справим физически. В момента наистина доста бързаме, ама няма как, защото ферибота за Судан е само в понеделник, а преди това трябва един ден за оправяне на документи на моторите, тъй като те пътуват на друг шлеп отделно от нас и стигат по различно време в Судан общо взето след нас. В Египет наистина е много интересно и според мен трябва един месец за да се разгледат всички по-важни неща. Такова време за съжаление нямаме. Бързахме и защото по пътя решихме да починем преди карането в Судан. За Турция има много писано и казано, като за мен най-хубавия мътепис е на Илариончо, Иво Марков и Владича от миналата година и ако някой иска да види какво е там има какво да чете. Сирия и Йордания вече ги видяхме миналата година и сега не спирахме почти никъде, а и за там вече има доста пътеписи и информация. По пътя правим много снимки, като само моите в момента са около 800. Относно контакта с местните. Смело мога да твърдя, че постоянно контактуваме с тях. В Египет обаче всички туристи сме само касичка за пари, която тукашните искат за изтърсят по всякакъв възможен начин и само привидно изглеждат дружелюбни, но не е така. Има и доста такива, които ни се радват, но те са по-малката част. За мен истинското приключение започва от Судан. От цялата подготовка и в момента от пътуването мога да заявя, че не трябва да се вярва на подобни пътеписи и филми за такова пътуване, защото доста важни истини се спестяват, за да може после пътеписа да изглежда като най-голямото и хубаво приключение на хората, които са го осъществили без да имат никакви проблеми. Ние си водим ежедневно дневник и се надявам да можем обективно да разкажем за какво става въпрос. Утре потегляме за Асуан, откъдето ще хващаме ферибота за Судан.

                            Коментар


                            • От: София-Кейп Таун

                              Нашите герои достигнаха Асуан.
                              Сега ще се борят за фериботни билети в Понеделник.
                              Там изглежда, че Петък е почивен ден.

                              Копие от "Уики" : -
                              Англичаните построяват първата асуанска язовирна стена (Долната Асуанска стена), дълга 2 км., през 1902 г., а съветски и български специалисти - Горната Асуанска стена, дълга 3,6 км. и висока 111 м., открита на 15 януари 1971 г. Стената е широка 1 км. в основата и 40 м. на върха. Язовирът Насър по онова време е вторият по големина в света: дълбочината му е 300 м., а дължината е 400 км.
                              Последно редактирано от Nik Nikolov; 12-06-10, 13:15.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

                              Коментар


                              • От: София-Кейп Таун

                                Да,вече сме в Асуан.Борбата за места на ферито започва от този миг,но малко е тежка при 42 градуса на сянка.

                                Поздрави,
                                търся си подписа....

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X