Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си купя ли мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да си купя ли мотор?

Щом те влече идеята си вземи !
    Но имай в предвид ,че се кара много различно от колата в слисъл ,че очите ти трябва да са не на 4 ама 20 зада можеш да отцелееш ...........
    Имай в певдвид ,че ЩЕ падаш и ще се удряш помисли и върху това ! Нете знам с какво се занимаваш но ако си пиянист примерно и си счупиш ръката няма да можеш да свириш няколко месеца

Най-важното мотора вози душата а колата тялото ако усещаш ,че имаш нужда от мотора вземай един !
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

@ DESOM - не знам какво иска да кара колегата, но по-горе беше споменато, че има проблеми с кръста и предпочита мотора да е нисък и удобен.
      За това предложих нещо максимално доближаващо се до изискванията при положение, че се е решил вече.
      В талона на Бъргмана пише "мотоциклет" а не "скутер" - не бъркай вид с разновидност.
      При всички мотори и автомобили ситуацията е сутрешната след кафе положението на краката зависи от това колко зор ти дава машината
      Относно скороста на Бъргман 400- стабилно поддържа 145 -150 км/ч , което си е самоубиство за нашите пътища и по нагоре няма смисъл поне за мен

Коментар

Първоначално публикуван от georgi lisev Преглед на мнение
        ... В талона на Бъргмана пише "мотоциклет" а не "скутер" - не бъркай вид с разновидност...
        А ако бяха написали "самолет"?!

Погледнете заглавието на форума и моля, престанете да ни доказвате, че нещо което се управлява със задник е мотоциклет!
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от georgi lisev Преглед на мнение
          @ DESOM -
          ...
          В талона на Бъргмана пише "мотоциклет" а не "скутер" - не бъркай вид с разновидност.
          ...

Скутерите са като дебелите момичета - изживяването е супер, докато не разберат приятелите ти!

За съжаление, същото е и с Бъргман-а...
          You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Чакай и аз да напиша малко тука. Мотори карам от 1973 година. Най-различни модели, марки и видове съм карал. Когато станах на 51 години реших, че вече съм стар, за да карам мотори и продадох всичко. Екипировки, каски, ботуши и т.н. Продадох и мотора, който карах тогава. Ямаха ТДМ 850, с ендуро кормило, 3 броя куфари, всичко. Устисках така 2,5 години, като все си мислих за мотори и разбрах, че това е до живот... Няма отърване... Купих пак всичко, мотор, екипировки, каски, там каквото е нужно и пак тръгнах да карам и пътешествам.
            Вече съм на 56 г, гоня 57 и си мисля, че мотори ще карам, до като съм жив.... Карането на мотор те кара да се чувстваш по-млад, по-свободен и по-жив...)
            Сменил съм и много коли, и джипове през живота си, но усещането в тези тенекиени сандъци, изобщо не може да се сравни с карането на мотоциклет!
            Последно редактирано от ВладиЧ; 08-07-10, 12:12.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Не веднъж е казвано - този ФОРУМ е велик. Ако не беше Форума, нямаше да се замислям за мотор. Но така или иначе стана. Факт.
              Сега колеги от форума ще ми дадат да покарам мотор и даже ще ми направят нещо като курс. Това ще реши много мои колебания - дали въобще ставам за моторджия? Дали ще ме боли кръста от два-три часа каране? Кой ще е моят мотор? И още други, за които не се сещам...
              Тъй като поставих въпроса тук и получих множество стойностни отговори от още по-стойностни хора, ще продължа да пиша какво се случва. Дори и да се откажа по някаква причина, ще я напиша. Пък после ме плюйте ако щете. А може пък някоя сряда и аз да дойда на поредната сбирка... с мотор разбира се.
              http://www.nakladkibg.com
              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                Сега колеги от форума ще ми дадат да покарам мотор .
                Възможно най правилното решение. Браво. На последък се нагледах на подобни случаи. Виждат хората, че сме се събрали голяма група и караме. След каране, се събираме и правим разбор на нещата, а те слушат . Виждат, че е весело и че става купон и решават : " Да, и аз ще ставам моторджия " . Разпарят дюшеците , вадят се спестявания и се закупуват мотоциклети и екипировки. Тръгват да карат с нас. Тук идва проблема. Никой не е минал по стълбичката, по която се изкачваме с течение на годините. Тежки ендура и леки терени; по леки ендура, малко по тежки терени; съвсем леки ендура , съвсем тежки терени. Излизат, правят няколко падания и стигат до заключението, че това не е техният спорт. Започва се разпродаване на всичко. Да, ама вече са назад с парите , като продават на загуба, за да могат да се оттърват по лесно и въжможно най бързо да забравят за всичко.
                При теб е почти същото. Поздрави за правилното решение и за добрите приятели, които ще ти предостъпят техниката си.

Коментар

Сега колеги от форума ще ми дадат да покарам мотор и даже ще ми направят нещо като курс. Това ще реши много мои колебания - дали въобще ставам за моторджия? Дали ще ме боли кръста от два-три часа каране? Кой ще е моят мотор? И още други, за които не се сещам...
                  А, това вече е друго! Като пробваш сам ще си отговориш на въпросите. Иначе и аз като Жоро съм се нагледал на мотористи за един ден - увлекът се по модата накупят мотор и екипировка пък после се почва - кихне, мотора е виновен, коляно го заболи пак мотора виновен, недай си боже пък да падне или да се счупи нещо мотора веднага всеки дето му е давал акъл да си вземе мотор му става най-върл враг, едва ли не. Преди 3 години за последно бях виновен за един, че си купи мотор, и от тогава на въпроси : "Да си купя ли мотор?" отговарям "Не", а на "Какъв мотор да си купя?" отговарям "Какъвто ти душа иска!".
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Бравос...правилно решение.... Ако решиш да пробваш пораснало ендуро демек "Катър" от мене можеш да получиш "тест-райд" на DL-1000 V-Strom....ама след 29.07.2010г. че тръгвам на малка обиколка и не чак 2-3 часа, ще ми докараш некой кардио проблем да те мисля.
                    ВладиЧ още дълги години да те радват емоциите от карането на мотоциклет!!!....я виж твоя комшия "Орлето" от Пловдив трето масло сменя този сезон

Коментар

И аз имам същите въпроси като Ники, прочетох мненията на всички.Колкото и да са еднакви възгледите ви,но с различни думи изказани, толкова са и противоречиви. И аз не съм съгласен с някой мнения. При мен всичко започна януари 2008-ма, нямаше какво да правя и си пуснах Евроспорт, даваха магазинно предаване за Дакар. Един от участниците беше катастрофирал и пред камерата каза:" Днес стана добър офроад, сега ще чакам камиона по подръжката" , и се замислих какво ли е да караш мотор? Попитах един приятел и той ми отговори така: "Неможе да ти обясня, няма как да ме разбереш....Всъщност има.Представиси, че си сам в планината и караш по неотъпкана писта , само ти , сноуборда и пистата, това е усещането".Картината която ми изникна в съзнанието беше как дъската вибрира върху следите от ратрака, тишина и ниското слънце.
                      И се почна едно четене на форуми, па мотори, па разновидности, па екипировка и т.н.След третия пътепис ми стана ясно какъв мотор искам/ мислех за леко индуро, не, не е това./ Голямо ендуро ще е, отсеях няколко, от тях се спрях на трансалп. Всичко проверено, цена, височина, стойка и т.н./. Защо да робувам на марка и да затрапвам пари които и без това нямам. Нали ще го учукам като войнишка манерка, още на курса за малко да обеля коленете. За първи мотор ще е Пегасо 650. А болежките, е това е проблем, а при мен поне 7 проблема. Всички които пишат тук обаче ги имат и се справят, и аз ще се справя. Вече два пъти харча почти събрания мотор, за малко да взема на лизинг, но разума надделя. Дано и за напред да надделява. Ако не тази година, то догодина ще се присъединя към вас момчета. Възхищавам ви се и ви НАБЛЮДАВАМ.
                      А на Ники мога да му кажа, каквото и да реши, да го направи, да не се дели от акъла си.
                      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Дали да си купиш мотор? Недей, ще ти хареса и няма отърване после.
                        Какъв мотор, е такива теми има доста по форумите вече, за да избереш ТВОЯТ мотор обаче трябва да седнеш и да покараш няколко различни, марки, модели, типове и да избереш този който ти пасва най-добре. Аз никога не съм имал пистов мотор, карал съм и не ми харесва, стойка, окачване, усещането за тежестта на мотора, никога не бих си взел. В момента имам два мотора, баща ми има 4, надявам се следващата година да вземем и за брат ми, карането на мотор води до пристрастяване

Коментар

Тук можете да видите снимки от теста, който проведе колегата niki_p

Очакваме го скоро в нашите редици
                          Зима иде

Коментар

Евала Ники,
                            Чакаме те в нашите редици.
                            Моят съвет е да оставиш решението за модела на мотора да узрее, както това дали да си вземеш. Да потърсиш на всякъде и да пробваш различни, докато намериш добра сделка за читав мотор, който да ти лепне.

После отначало да си го караш, както се кара кола и леко по леко да му изучаваш възможностите с респект и спокойствие. Без екип не се качвай!

За дали ще ти хареса...май няма как да не ти. Щом обичаш да пътуваш, няма начин да не те радват директния усет на пътя, контрола, скоростта, вятъра, случките, лекотата по завоите, как се закача за тялото и мозъка ти... леле колко скучен щеше да ми е живота без моторчетата. : ) Верно , че са опасни, ама според мен риска е контролиран и си заслужава!

Коментар

Не само карах в събота, ами даже и паднах... и се контузих. Не е нещо страшно, но ще мине време преди да мога да се кача отново - вероятно месец. Не съм се отказал - даже и жена ми вече взе да ме изслушва, като заговоря за мотори. Ще пообиколя през това време магазини за екипировка(до колкото мога да ходя), ще поразгледам мотори...
                              http://www.nakladkibg.com
                              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

... Ще пообиколя през това време магазини за екипировка(до колкото мога да ходя)...
                                Правилното решение!
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X