Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си купя ли мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да си купя ли мотор?

"Мъжете се делят на две групи - на такива, които карат и на такива, които искат да карат - не знам дали има на тоя свят човек, който поне веднъж в живота си да не си е помислил за мотоциклет" - цитата принадлежи на мой познат, който си купи първия мотор на 65 години ... преди около 5 години.

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
      ...
      Та на въпроса: да си купя ли мотор?
      ....
      Виж Ники, тук отговорът на въпросът ти е предизвестен и еднозначен.
      Ако искаш да получиш изчерпателен и отрицателен отговор, задай този въпроса в БГМАМА....
      Там ще научиш всички онези неща за мотоциклетите, които дори и ние още не знаем.

Айде пиши и успех с рисърча.

Коментар

Здравейте,
        не знам дали тук е мястото на темата, но ми се иска да е в раздела "Експедиционни машини". Заразих се от тези пътешествия. Иска ми се и аз да се метна на едно моторче и да пообиколя малко.
        Та на въпроса: да си купя ли мотор?
        Никога до сега не съм имал мотор и може да се каже, че не съм карал. Изкарах курс преди няколко години, но това едва ли ме прави моторист. Карал съм скутерче, но съвсем малко.
        В момента съм на 42г. - не съм ли твърде дърт, за да се уча да карам?
        Имам проблеми с кръста - боли като седя по-дълго време неудобно, а и като стоя по-дълго прав на едно място. Ще бъде ли това проблем?
        Идеята(и мечта) ми е да взема някакво ендуро, което е подходящо за по-дълги пътувания по пътища. Не ме влече каране в пресечени местности.
        Изникват ми още куп въпроси, но по-късно. Основният въпрос е - дали въобще да си мисля за мотор или да си го избия от главата?
        Ще бъда благодарен на всякакви отговори и съвети.
        Дали да си купиш мотор: Само ти си знаеш, но май всички тук вече се досещаме отговора...

Без да се засягаш - това, че си изкарал курсовете нищо не означава. Прекарай време с някой опитен около теб - това ще ти помогне да не си създадеш неправилни навици. Оцелей три месеца каране и си готов. 67% от загиналите с мотори им се случва през първите 3 месеца. Други 17% дори не притежават машината с която умират - на приятел, под наем...

За възрастта: Не се опитвай да влезеш в нечии чужди стереотипи. Живей си СВОЯ живот.

За проблемите с кръста: консултирай се с доктор. В идеалния случай - доктор който кара. Слушай съветите му много внимателно и няма да имаш промлеми или усложнения. От това ще зависи типа мотор (заради стойката), настройки на кормило, степенки и дори до поръчкови седалки може да се стигне... добрите новини: има решения за тези проблеми. Само не се стискай с болка, заблуждавайки се, че честите почивки ще помогнат.

Не си го избивай от главата още.

Поздрави и честита зараза!
        You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Въпроса "да си купя ли мотор?" беше малко риторичен. Не съм и очаквал различни отговори от тези, които получих. Иначе ако искам някой да ме разубеждава, щях да питам жена ми. По скоро получих силна морална подкрепа от всички вас. Дори дойде съвет от братска Африка. Дето се казва - аз се дърпах, ама вие ме склонихте. Всъщност много благодаря на всички. Мненията, които написахте са много аргументирани и смислени. Явно ще ставам моторджия. Сега ще трябва да потърся някакъв подходящ за мен мотор. Не съм решил и за какви пари. Важното е, че решението е узряло.

Първоначално публикуван от DESOM Преглед на мнение
          ... Качил съм на мотор доста по-възрастни луде. Това ми е работата все пак...
          Ако това ти е наистина работа, дай някакви координати - телефон или ми звънни на телефона от подписа.

ПП: Леле колко нови мнения се появиха, докато напиша моето.
          Последно редактирано от niki p; 06-07-10, 16:35. Причина: ПП
          http://www.nakladkibg.com
          накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Ще ти помогна с един цитат от филм.

"За 5 минути върху моя мотоциклет, изживявам повече ...отколкото някой хора за целия си живот !"

Бърт Мунро - (Worlds fastest Indian)

Ако не си гледал филма, горещо го препоръчвам. След него няма да повдигаш въпроса за възрастта и "болежките" - всичко е казано. Пък после пиши, какъв мотор си взел. Успех.

Коментар

Ееех колега, давай, че служба не остана. И аз съм в същия времеви раздели на преминаващата средна възраст, и аз също искам мотор, ама пусто, като не мога да насмогна с финансите, все ми се струва , че изтървам времето. Така че действай, за да не съжаляваш след време, че си изтървал живота да се изниже, като път под моторист.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

...
                Явно ще ставам моторджия. Сега ще трябва да потърся някакъв подходящ за мен мотор. ...
                Не забравяй екипировката. Може би по-важна от самия мотор. Не купувай евтини боклуци. Всяка стотинка, която дадеш за екипировка се изплаща многократно, особено ако пътешестваш, прекарваш много време на седлото и караш във всякакви условия. Екипировката много често е разликата между мъка и удоволствие.
                You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                  Не забравяй екипировката. Може би по-важна от самия мотор. Не купувай евтини боклуци. Всяка стотинка, която дадеш за екипировка се изплаща многократно, особено ако пътешестваш, прекарваш много време на седлото и караш във всякакви условия. Екипировката много често е разликата между мъка и удоволствие.
                  Благодаря! Няма да направя компромис с екипировката. Знам, че е важна и няма да се кача на мотор без нещо истинско. Каква да бъде и какво включва - предполагам, че тук има доста писано. Като попрочета, ще питам пак.
                  http://www.nakladkibg.com
                  накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Колега, ако си на 42 значи просто нямаш време за губене! Купи си някоя лека двуцилиндрова машина, ниска за да стъпваш стабилно и виж как ще потръгне. Внимавай с големите експедиционни машини, например Варадерото има широка седалка и въпреки, че не е високо, стъпването е затруднено, дори и ако си 184 см стъпващ на пръсти. Като за начинаещ си търси мотор, на който да можеш да стъпиш на две стъпала.

Коментар

Ако взимаш мотор моя съвет е Suzuki Burgman 400 (650) след 2003 инжекция - харчи 3,5(5+)/100 .
                      Има можеби най - удобната седалка (някои го сравняват с диван за градски и междуградски условия се справя отлично ... изтягаш се на седалката и само навиваш масура той си знае пътя не те духат ветрове и сополи не стигат до ушите .
                      Аз имам Бъргман 400 от три месеца и не го спирам колата си седи в гаража и чака зимата =)
                      Обаче за офроуд и дума не може да става.
                      http://www.suzukicycles.org/Burgman-...-Burgman.shtml

Коментар

Аз продължавам да съветвам за голям мотор. Това, че преди много години се качих за първи път на Балканче, не ми е помогнало или научило да карам БМВ 1200 кубика. Като взех БМВ-то първите 200 километра бяха все едно се качвам сефте на мотор. Леко, внимателно, по завоите как ляга, как набира, как спира - това беше различно от другите моотори, които съм карал. Сега му свикнах, ама ако се кача примерно на Мони на КТМ-а, пак ще е така - внимателно, докато свикна. С малък мотор навиваш масура и той върви ама не много. После взимаш големия и си му свикнал да навиваш масура и става белята, щото оня много върви. А и гледай после дали мотора е лесно продаваем, щото моторите често се сменят. За справка питай кой от колко години си кара колата и от колко време настоящия мотор.

Коментар

В потвърждение на думите на Бойко, аз започнах преди 40 години с балканче 50, после пак Балканче, но 80, или май 85-кубиково беше... вече не помня. После за кратко Аво, че даже и един М търкалях за малко, а след това ЧЗ 175, Балкан 350 и т.н. Винаги, когато съм се качвал на по-мощен, съм карал като на тръни... при това периода на опознаване е бил различен, от няколко часа, та до 2-3 седмици. Удоволствието да се качиш на по-мощен мотор, не е за пренебрегване. Та за това, колкото по-често се сменя мотоциклета, с по-мощен, толкова по-често се изпитва кефа от взаимното опознаване...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от georgi lisev Преглед на мнение
                            Ако взимаш мотор моя съвет е Suzuki Burgman 400 (650) след 2003 инжекция - харчи 3,5(5+)/100 .
                            Има можеби най - удобната седалка (някои го сравняват с диван за градски и междуградски условия се справя отлично ... изтягаш се на седалката и само навиваш масура той си знае пътя не те духат ветрове и сополи не стигат до ушите .
                            Аз имам Бъргман 400 от три месеца и не го спирам колата си седи в гаража и чака зимата =)
                            Обаче за офроуд и дума не може да става.
                            http://www.suzukicycles.org/Burgman-...-Burgman.shtml
                            Да де ама тук се говори за мотор и за пътешествия а не за скутер, било то и 400 кубиков.

П.С. Аз също съм за по-големия мотор. Това със свикването на малък мотор не е особено полезно. Освен ако човек не може да пази равновесие с колело. Направо един 650-750 кубика да се свиква на него, за да се избегне купуването на 2 мотора в рамките на 1 сезон. Не е казано че трябва да е нов и да струва 10 000 + лв. Има достатъчно машини в клас адвенчър за под 4000 лв.
                            no signature no problems

Коментар

Оп...изпревариха ме. Ама и Аз да си кажа...
                              Колега georgi lisev , тука човека желае да кара мотоциклет. Бъргман 400 а особенно 650 А е уникално превозно средство на 2 гуми.....но си остава СКУТЕР. Основната разлика с мотоциклета е , че при мотоциклета голяма част от управлението става посредством двата мускула от вътрешната страна на бедрата наречени "Грациалис". Самият глагол в Английсият език за каране на мотоциклет е "яздя", корто подсказва за обкрачване на возилото. При скутеруването има седеж, наподобяващ често позната ситуация сутрин рано след първото кафе ,
                              Не желая да бъда разбран погрешно Бъргман е много добър скутер особенно за градско каране както и извънградско с хубав път. Бъргман 650А не нещо, което наистина си заслужава човек да покара.....с този скутер спокойно се вдигат 200 км./ч. а самата трансмисия и привод до задното колело са наистина революция. Дори вече има разработка и прототип на Бъргман 900.... е това е вече "СтарТрек" дано не се промени много докато стане серийно производство.

Коментар

Дайте да не превръщаме темата в мотор vs скутер или нещо такова.

Колегата си е задал въпросите в пост първи, ако можете да му помогнете с нещо - давайте.
                                Зима иде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X