Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си купя ли мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да си купя ли мотор?

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
    От много четене ми навлезе идея за Хонда Трансалп. Въпроса ми е - това добър вариант ли е за новобранец?
    Трансалпа е прекрасен мотор за града и кратки излети... Щом имаш проблеми с кръста ти трябва мотор с меко окачване и изправена стойка, трансалпа е точно такъв. Най-новият чета, че бил супер но не ти препоръчвам да харчиш много. Има запазени 10-тина годишни за добри пари. Най-много се пази от увереността, която ще постигнеш след първите 1000 км. каране, тогава всички си мислят, че са вече добри и много от тях правят грешки понякога с тежки последствия. За мотор пределна възраст няма...
    Последно редактирано от redair; 05-07-10, 23:47. Причина: допълнение
    LZ1RED

Коментар

Ники, един съвет от един много запален, но отказал се.
      Купи някакъв по евтин мотор, пообиколи в България, направи 3-4 хиляди км. и тогава пак мисли за друг мотор.
      Докато не опиташ няма как да разбереш
      И както каза Дидо по-нагоре, пази се МНОГО от самонадеяните изяви Аз лично съм смачквал няколко мотора след "мале колко надобрех, няма ли кой сега да ме види..."

Коментар

Във форума има доста по-опитни от мен, които да препоръчат точния мотор, но един трансалп 2000-2004 е екстра вариант според мен, нискобюджетно - зависи ти как ще го приемеш, но идеята е да не е нещо за 15 000лв и ако откриеш, че не ти се кара да мислиш как да го продадеш.

P.S. Точно пък за новия Трансалп знам, че е много зле, ама както и да е, да не разводняваме темата
        Per aspera ad astra.

Коментар

Купи си мотор. Щом си се замислил значи му е дошло времето. Помисли само колко време ще можеш да му отделяш. Другите дето не са се замислили казват "тия лудите с моторите", точно както казвам аз "тия лудите дето си трошат джипките", ама някой ден може и аз да седна в такова. Още на третия ден от пътуването ни до Африка ме подкараха адските болки в кръста, щото си имам шипче и те се увеличаваха с увеличаването на километрите. Това обаче не е лошо здравословно състояние, а само малко неприятно. Възрастта няма значение, което е доказано от много хора. Ако ще караш по асфалт за какво ти е ендуро. Моят съвет е да си вземеш Сузуки В-Стром 1000 кубиков. Голям е. Отначало ще почнеш с леко каране, внимателно докато му свикнеш и после няма да ти се слиза от него. Няма два еднакви мотора за да кажеш, че като вземеш нещо малко ще караш, ще свикнеш и после е по-лесно. Всеки мотор си има спецификите на поведение. То все едно като карам 1200 кубиков значи трябва да ми е супер лесно да си карам 400 кубиковото ендуро, ама не е баш така. Освен това В-Строма е много хубав мотор и ако решиш, че не ти е това кефа, то лесно ще можеш да го продадеш. По въпроса с жената - В-Строма има голяма и хубава седалка за двама души. Аз поне този въпрос съм го решил като намерих жена, също толкова луда като мен и то в момент, когато нямах мотор и нямах и идея кога пак ще имам.
          Какво толкова има в тия Хонди не мога да разбера. Всеки мотор се чупи, както и всекии може да изкара много. То е все едно да сравня Африката на Илариончо с тази на един мой познат, дето добре че мотора му не говори, щото щеше само да реве. Аз може и да съм пристрастен, ама Сузуки най-ми е на сърце, въпреки, че карам БМВ. Ако пък търсиш удобно возене - БМВ. Няма друг мотор с такова меко окачване за болни кръстове, ама то пак си боли.
          А това за мотористката душа ме накара да се смея от сърце. Така и никой до момента не може да ми каже кво е туй нещо.
          Та, вземи си мотор, изяж малко мухи из българските пътища и после всеки друг път ще ти се види като магистрала. До тук това установих - ако се научиш да караш по нашите пътища, после всичко е по-лесно. Даже тук в Африка хората нямат дупки и си имат виражи и то правилни по завоите. Успех в покупката. Само не пускай тема какъв мотор да си купя, че ще стане страшно. То не че и тук не почнахме да даваме съвети, ама се взима това дето ти пасва. Аз БМВ-то го взех щото пасна на жена ми, ама сега не съжалявам.

Коментар

Адаш, аз се качих на мотор за пръв път миналата есен. Ама наистина за пръв път на 31.
            Купих един GS500 - страхотен мотор за начало, кара се като колело. Зимата си купих V-Strom 650, който вече е на 7300 километра, а от сезона остава много.
            Работата е там, че трябва да седнеш на много различни мотори и да чакаш машината да ти проговори. GS-а знаех, че ще е мой още като седнах на него, дори не беше запален. Още си го изкарвам и му се кефя.
            Ендуро и т.н. - според мен за начинаещия моторист е много важно като си пусне краката на земята - да се чувства спокоен, сигурен и стабилен. Иначе мъката е голяма.
            Опасно е да, но пътуването и пристигането с мотор някъде, е изживяване, а не биене на път.
            Несравнимо е с нищо, което съм опитвал.
            Решението, обаче, си остава твое, но ако намериш правилния кон, стиснеш резервоара с краката и пулсът ти се ускори - не пропускай възможността да се насладиш на това.
            Има и друга гледна точка, ако се колебаеш още 5-10 години, ще си пропуснал шанса да се научиш. Иначе хората карат до доста напреднала възраст и се кефят колкото и тинейджърите.

ПП
            С Бойко сме писали едновременно. Принципно съм съгласен, освен с препоръките за 1000дарка за новобранец.
            От скромния си опит и позиция ще кажа, че това е вредно. На California Superbike School ходих с GS-а и съм напълно убеден, че ако бях отишъл с 1000дарка нямаше да съм научил и усвоил и половината на това, което успях.
            Вярно е, че е хубаво мотора да те плаши, за да се въздържаш от простотии, но пък и не трябва да те панира дотолкова, че да не смееш да пробваш каквото и да е.
            Последно редактирано от huko; 06-07-10, 01:53.
            Зима иде

Коментар

Ники, има само един случай в който не е обходимо да си купуваш мотор и той е... ако се намери кой да ти подари!
              Успех с избора!
              Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Илариончо, има и още един случай, при който не е необходимо да си купуваш мотор - да спечелиш от лотарията като колегата Пепимотос (дай Боже всеки му).

Ники, предполагам вече си в секция "Избор на мотор". Ако е така - мъдро решение
                Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Ние сме си говорили по темата...ама... правилното заглавие на темата ти е не "Да си купя ли мотор?", а "Какъв мотор да си купя?" .
                  Кратко, ясно и точно!

П.П. Чета някои от горните мнения и хем ми е смешно, хем се чудя, до там ли я докарахме в този подфорум, да си говорим за болежки...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Колега купи си мотор покарай го и ще видиш че напразно си се колебал толкова и дори ще съжаляваш че не си си купил по-рано.И един съвет от мен с немалък стаж като моторист (към 30и няколко години).Купи си ако имаш възможност голям мотор като кубици и колкото по-нов е като година на производство толково по-малко проблеми ще ти създава и няма да те е яд ако се наложи да го ремонтираш.А и мотори които не се чупят няма.И дано скоро пуснеш нова тема "Купих си мотор".

Коментар

Колега....niki p задължително си купи мотоциклет. Това е правилният избор. За един сезон ще разбереш дали те влече и ако се окаже, че не става продаваш и край. Започването на тази "краста" на средна възраст има и положителни качества, като това, че безрасъдството и самоуверенноста са заместени от голяма доза пресметливост, обмисляне на обстановката и по-малка вероятност от взимане на прибързани решения, което води до оцеляване. Минусите в твоят случай са липсата на натрупан опит следствие дългите години с какви ли не пътни ситуаций в който си преминал. Не съм привърженик на Дарвин но няма какво да се заблуждаваме, човека си е като маймуната.....опит-грешка. Докато не се остави ДНК и кожна тъкан по асфалта не се събират данни, как да не става така.
                      Относно болежките....: на практика съм ти набор, с 1 година по-млад де почти всички възможни заболявания свързани с мотоциклети съм си ги придобил, ей сега се връшам от снимки на синозит....е това може да те побърка направо е Ад да те мъчи хроничен синозит. Тези неша се докарват с времето...но от времето когато в милата ни Родина нямаше нищо като оборудване. Помня , че до Ноември карах с хокейна каска....в "Мототехника" продаваха Кожени бонета тип "Тройка кебапчета". После се появи каска "Интеграл" производство ГДР цяло щастие...а пластмасата и като за евтин Турски леген за пране на ръка.
                      Та сега тези неволи можеш да ги избегнеш, сега има всичко уникални дрехи с мега технологии, предпазни средства...а каски да искаш. Това е задължително дето се вика преди да си избрал мотоциклета. Може да си останеш само с болежките в кръста и дълги години да си караш.
                      Годините да не те притесняват изобщо, както и колегата на 53. Качил съм на мотор доста по-възрастни луде. Това ми е работата все пак.
                      Относно избора на мотоциклета:
                      Това е важно от него зависи дали ще те изкефи и ще продължиш. Не се лъжи да си взимаш някви 125 или 400 сс. като за начало и т.н. Това, че някога се е започвало с мижави кубатури е защото не е ималио друго. Не скачай и на 1000 и повече понеже става тежко и се започва мъка за нетренираните. Като съвет вземи си нещо средно 650сс. по горе някой беше споменал DL-650 V-Strom....мисля, че това е уникален мотоциклет за начинаеши, които искат да пътуват. Аз самият карам по-големият му брат DL-1000, но когато пътувам с приятели караши 650 виждам, че няма смисъл от големият освен ако не се возят 2ма и много багаж. При 650 разхода на гориво...подсъдно малък не е за вярване под 4л./100км. а жизнерадостно достига 180км./ч. В същото време по-нисък от 1000 с 2 см. от седалката а клирънса и междуосието същите като на големият брат. Ако бюджета не е твърде свит и можеш да си позволиш нещо по-скъпо DL-650 А е най добре с ABS така и фактора неотръботено боравене със спирачките няма да те притеснява. Разбирасе има и други марки като алтернатива разбира се...за да не ме обвинят в пристрастност ще кажа Транс Алп на Хонда и ТДМ 850 на Ямаха. Но при всички положения гледай да е Японско.
                      Та това е ...ако се хлъзнеш по тази наклонена мотоциклетната........лек път...ще помагаме с каквото трябва.
                      Последно редактирано от DESOM; 06-07-10, 15:38. Причина: правопис

Коментар

До тук съвети ти дават само настоящи или бивши мотористи, но единствен който познавам и би ти дал най-добрият съвет, погледнато от твоя гледна точка е Ник Николов.
                        Пиши му едно ЛС с линк към тази тема и виж какво ще те посъветва той. Хуко е изключение, таланта му е вроден на него....

Апропо, това за Ник го пиша напълно сериозно и няма нищо общо с наскоро претърпяния инцидент.
                        Просто се надявам той да сподели неговите терзания и колебания преди покупката и т.н.

Успех.

Коментар

Да уточня, Ник е евентуално, бъдещ моторист.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Да уточня, Ник е евентуално, бъдещ моторист.
                            niki p ТОЖЕ.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                              niki p ТОЖЕ.
                              Има разлика в категорията...

Имам предвид категория А в шофьорската книжка, което би трябвало да означава, че знае кое е съединител, кое газ, кое ръчна и кое крачна спирачка...

Коментар

Купи си.
                                Аз си купих и не съжалявам. И не се отказвам.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X