Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си купя ли мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да си купя ли мотор?

Здравейте,
    не знам дали тук е мястото на темата, но ми се иска да е в раздела "Експедиционни машини". Заразих се от тези пътешествия. Иска ми се и аз да се метна на едно моторче и да пообиколя малко.
    Та на въпроса: да си купя ли мотор?
    Никога до сега не съм имал мотор и може да се каже, че не съм карал. Изкарах курс преди няколко години, но това едва ли ме прави моторист. Карал съм скутерче, но съвсем малко.
    В момента съм на 42г. - не съм ли твърде дърт, за да се уча да карам?
    Имам проблеми с кръста - боли като седя по-дълго време неудобно, а и като стоя по-дълго прав на едно място. Ще бъде ли това проблем?
    Идеята(и мечта) ми е да взема някакво ендуро, което е подходящо за по-дълги пътувания по пътища. Не ме влече каране в пресечени местности.
    Изникват ми още куп въпроси, но по-късно. Основният въпрос е - дали въобще да си мисля за мотор или да си го избия от главата?
    Ще бъда благодарен на всякакви отговори и съвети.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

От: Да си купя ли мотор?

Щом питаш значи се колебаеш, а щом се колебаеш, по-добре не си взимай.
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ендуро, за дълъг път със здравни проблеми, не е най-добрия избор.
      Все пак зависи, към какви пътувания те влече.
      Аз съм малко по-дрът (53), много ми се иска, ама нещо не ми стиска.
      Климатика вече ми е необходимост.

Коментар

Аз пък съм на мнение, че след като мислиш по темата, значи искаш да караш, така че - направи някое нискобюджетно решение, пообиколи из България и сам ще разбереш дали ти се кара или не.
        А ако вечер си лягаш с тая мисъл - отговорът е категорично - да, купи си
        Per aspera ad astra.

Коментар

Купувай и не му мисли И аз имам проблеми с кръста, а и не само - имам прищипан нерв в кръста и много по-бързо ме заболява задника и всички кокаляци, но се свиква. С повечеко почивки става работата До колко хиляди лв мислиш да издухаш за мотор?
          Yamaha XT​M600E '98
          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Преди повече от 10 години по същия начин си задавах въпроса дали да си купя джип, но го направих и досега нито за миг не съм съжалявал.
            Другата ми детска мечта - да имам някога мотор не си я осъществих и .... виж за това съжалявам/оправдавам се пред себе си също с възраста - вече 52 лазарника/.
            Де да знам! - ако наистина го искаш - ЗАЩО НЕ!
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Хората с мотористка душа не задават такива въпроси. Те направо си купуват (ако имат възможност,разбира се). Повече има да се мисли какъв да е, може би и колко голям...

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                Хората с мотористка душа не задават такива въпроси. Те направо си купуват (ако имат възможност,разбира се). Повече има да се мисли какъв да е, може би и колко голям...
                Как можеш да знаеш и да разбереш дали душата ти е мотористка, парапланеристка или водолазна ? Само ако опиташ!

Много неща са ми изглеждали супер интересни отстрани и съм си мечтал да ги пробвам, като рафтинга например, съм ги пробвал и съм установил, че не са моя тип забавление (не чак толкова), докато с неща, за които съм искал само да "пробвам" като бънджи скоковете, установих, че адски много ми допада и стигнах до 100+ скока. Така че всичко е в пробването!

Тия дето са родени за дадена дейност, обикновено ги гледаме по евроспорт, евронюз или дискавъри
                Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                  Как можеш да знаеш и да разбереш дали душата ти е мотористка, парапланеристка или водолазна ? Само ако опиташ!

Много неща са ми изглеждали супер интересни отстрани и съм си мечтал да ги пробвам, като рафтинга например, съм ги пробвал и съм установил, че не са моя тип забавление (не чак толкова), докато с неща, за които съм искал само да "пробвам" като бънджи скоковете, установих, че адски много ми допада и стигнах до 100+ скока. Така че всичко е в пробването!

Тия дето са родени за дадена дейност, обикновено ги гледаме по евроспорт, евронюз или дискавъри
                  Малко е философско,ама човек е на този свят не за да опознае околния свят,а да го почувства...а ти как разбираш,че една жена ти харесва, като я изпробваш ли !?

Коментар

Не ги смесвай
                    Едното е физиология и стремеж за продължаване на потомството, другото е желание за опознаване на света около теб и вечния стремеж да откриваш нови и нови неща
                    По-опростено де, ясно е, че не се описва с 2 думи.
                    Per aspera ad astra.

Коментар

Ние сме си говорили по темата...ама... правилното заглавие на темата ти е не "Да си купя ли мотор?", а "Какъв мотор да си купя?" .
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                        Здравейте,
                        не знам дали тук е мястото на темата, но ми се иска да е в раздела "Експедиционни машини". Заразих се от тези пътешествия. Иска ми се и аз да се метна на едно моторче и да пообиколя малко.
                        Та на въпроса: да си купя ли мотор?
                        Никога до сега не съм имал мотор и може да се каже, че не съм карал. Изкарах курс преди няколко години, но това едва ли ме прави моторист. Карал съм скутерче, но съвсем малко.
                        В момента съм на 42г. - не съм ли твърде дърт, за да се уча да карам?
                        Имам проблеми с кръста - боли като седя по-дълго време неудобно, а и като стоя по-дълго прав на едно място. Ще бъде ли това проблем?
                        Идеята(и мечта) ми е да взема някакво ендуро, което е подходящо за по-дълги пътувания по пътища. Не ме влече каране в пресечени местности.
                        Изникват ми още куп въпроси, но по-късно. Основният въпрос е - дали въобще да си мисля за мотор или да си го избия от главата?
                        Ще бъда благодарен на всякакви отговори и съвети.
                        Е, не е истина!!!

Това все едно аз съм го писал, на всичкото отгоре в невиртуалния свят съм Ники.

Единствената съществена разлика е, че в момента съм на 58 години и ако пусна брада ще е бяла.

Винаги съм мечтал за мотор и винаги съм бил сигурен, че ще имам. (Имах за няколко месеца "Балканче", но установих, че повече аз го битам, отколкото то ме вози и развалих сделката.) После почти-почти-почти си бях купил култовия някога "Че-Зет" (о, мечта на мечтите!) и даже избързах да се снадбя със страхотна каска, зелен металик, продадена, изпита.

Но годинките се изтъркаляха... По ирония на съдбата, откакто взех книжка за мотор (много преди шофьорската) почти не съм карал.

И все пак - ако ми се реализират едни неща - като нищо ставам моторист.

Така че колеги, които сте печени, отракани и наясно, не се смейте на тема като тази. Знам, че веднага можете да препоръчате някакво 125 кубика (за начало) и да го снабдите с уговорки за какво става и за какво не става. Пък и аз ще си помисля по препоръката.

Поздрави!

(P.S. - Леле че се развълнувах от една тема-темичка.
                        Така е то. Има си и песен за това:

http://www.youtube.com/watch?v=HyYIElAvph8 )
                        Искам България чиста!

Коментар

Не ги смесвай
                          Едното е физиология и стремеж за продължаване на потомството, другото е желание за опознаване на света около теб и вечния стремеж да откриваш нови и нови неща
                          По-опростено де, ясно е, че не се описва с 2 думи.
                          Отговор: емотикон-усмивка.
                          По темата: Съветвам колегата да продължава да си прави круизите с колата (както видях от албумите му), а мотор да си купи и да си кара на кратки разтояния. Мисля,че на дълго няма да изпита удоволствие, поне с днешна дата.
                          Поздрави !

Коментар

Купи си мотор - струва си адреналина, но не откачай, когато седнеш върху него, винаги помни, че не си безсмъртен!

Коментар

Благодаря за мненията! Истина е, че и преди съм си мислил за мотор, но не събрах достатъчно кураж. Не знам дали и сега ще успея - трябва и с жена ми да се преборя. Тя е категорично против и казва, че ако си купя мотор, ще си се возя сам. Това не е много страшно, даже на първо време би било по-добре.
                              Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Ние сме си говорили по темата...ама... правилното заглавие на темата ти е не "Да си купя ли мотор?", а "Какъв мотор да си купя?" .
                              Така де, но преди да питам за марката, питам дали въобще...
                              Всъщност няма да питам - какъв? От много четене ми навлезе идея за Хонда Трансалп. Въпроса ми е - това добър вариант ли е за новобранец?
                              ...направи някое нискобюджетно решение, пообиколи из България и сам ще разбереш дали ти се кара или не...
                              Какво ще рече нискобюджетно решение? Ясно е, че това е индивидуално, но все пак. Гледах, че новите модели имат ABS. Това добре ли е? Или да търся нещо по-старо и по-евтино, докато се разбера със самия себе си?
                              Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
                              Купи си мотор - струва си адреналина, но не откачай, когато седнеш върху него, винаги помни, че не си безсмъртен!
                              То това всеки го знае, после започва да си мисли, че на него точно няма да се случи... Поне сега си мисля, че ако купя мотор, ще го карам така, както си карам и джипката - т.е. внимателно.
                              http://www.nakladkibg.com
                              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X