Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SUZUKI DL650/1000 V-Strom vs BMW GS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: SUZUKI DL650/1000 V-Strom vs BMW GS

Абе вдигате гюрултия, мерите си пръчките тук с тия двете (трите) "проблемни" марки и обсъждате проблеми, които нямате, а ние с "боумбпрууф" моторите тихо, тихо си пускаме тема след тема как се ремонтира това, как се модифицира онова да не сдаде багажа...
    Последно редактирано от Ilarioncho; 07-03-11, 22:07.
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Е Бойко ти ме уби!

Как може да ядеш мусака без кисело мляко бе човек?!?!

За мен спора една марка срещу друга винаги е бил уникално забавен! Мисля, че всеки който се товари от подобен спор трябва да игнорира темите и да не участва в тях, защото не е това целта на форума - а целта е да се забавляваме и да учим нови неща. Благодаря на Илич и на Мони за информацията за БМВ-тата - не я бах чел. Прочетох и малко уикипедия по въпроса.

За мен БМВ-то е пълна безсмислица ако приемем, че мотора се рекламира за оффроад. Не го казвам да се заяждам, сериозен съм!

Има едно единствено нещо което е недопустимо за 300-400кг офроуд машина! Хайде да видим дали тези с БМВ (освен Димо) знаят коя е най слабата връзка във веригата?

Коментар

Свързано ли е с метала Алуминий... и чупи ли се по веднъж на повечето тежки маршрути?
        Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
          Абе вдигате гюрултия и си мерите пръчките тук с тия двете (трите) "проблемни" марки, а ние с "боумбпрууф" моторите тихо, тихо си пускаме тема след тема как се ремонтира това, как се модифицира онова да не сдаде багажа...
          Африката бате за цената си за мен е номер 1 пред всички останали в адвенчър класа! Ако нямах възможност да си купя КТМ-а щях да карам Африка! Така че какво да ви кажем, африката е като доброто старо гадже, което прави страшен секс и без почти никакви изисквания получаваш почти free оргазъм

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen WR Преглед на мнение
            Прави ли ти впечатление разликата в поведението на Оги и Събин?
            Не схващам?! Може би защото не карам БМВ

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
              Тука си е стъргалото и можем да си пишем на воля. Жоре, въобще не съм се засегнал, щото при мен марката мотор е нещо доста преходно. Аз харесвам всички мотори, ама си мисля, че като карам един и после друг мотор мога да дам сравнение на двата, иначе как се изгражда мнение какво има единия мотор в сравнение с другия като "+" и "-". Тъй си мисля аз, ама може и да бъркам. Има много материали за хора пътуващи със Сузуки 650 и още повече с БМВ 650, ама от тях как да си направим изводи, като всеки си държи на неговото. Пък и винаги в темите за избор на мотор съветваме човека да седне да пробва, да види как му стои, което ще рече, че личния опит е най-верен.

Иначе мотори, мотори, ама от всичко най-много обичам мусаката без кисело мляко.

Дълга дойде тая зима и да е живо и здраво Сузукито ми, че може да се кара нещо.
              Баце,а така........вече ми харесваш....направо философско мнение!!!

Аз да ти кажа,пък и на други всички БМВ-исти,аз омраза към БМВ не тая....напротив,отчитам всички предимства(а те са малко за моите предпочитания) на ГС-а и съм може би единствения,който даде обективно мнение на Янко Чуров,преди да си купи неговия ГС-питайте го ....той ще ви каже.
              Аз,обаче искам да попитам Димо,теб,колко пъти вие карахте 950/990 КТМ,че ръсехте какви ли не компетентни мнения(да не употребявам по-тежки думи) идеи в моята тема за 950 и на Събин за 990? Аз поне имам около 6,000 км на ГС и съм си изградил мнение по този казус КТМ/БМВ.
              А за това,че се засягате на тема БМВ е видно,но то би могло да се поправи,когато напуснете СЕКТАТА БМВ.
              Защо преместих темата ли?-защото не е редно в представянето на различен модел експедиционна машина(достатъчно сериозна,като Vstrom) да присъства отново "ТОРЛЮ-ГЮВЕЧ".
              Аз също споделям мнението на Жоро Донечки,че сравнения,закачки и тем подобни на тема марки,модели трябва да има...,иначе няма излизане от "СЕКТАТА"...................................................................

Поздрави,
              търся си подписа....

Коментар

Забравих да цитирама мнението на един човек(механик) на БМВ,който аз много уважавам,а и не само аз,но няма да цитирам името му(ако той пожелае, нека да се представи),мнение дадено пред мен и още един участник в този форум(ако той желае и той да се представи).

Аз: много ти е як ГС-а(1100),направо,като от магазина!
                Той: Благодаря,но не е за сериозно пътуване.
                Аз: Защо бе човек(недоумявам),та ти си фен освен всичко...
                Той: Предпочитам да си пътувам с Африката.....смее се
                Аз: Е добре де,ама защо тогава го купи?
                Той: Ти го каза....фен съм.
                Аз: Е само толкова ли?
                Той: Еми ти чул ли си е..н мъж да си признава!...голям смях и от тримата....

Държа да подчертая,че не се заяждам,а просто предавам разговор,който се състоя пред неговия гараж,преди около година.

Поздрави,
                търся си подписа....

Коментар

От всички DL и GS , най- ме кефят ............

Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Чудя се ,как ли би изглеждала една анкета "Ако утре тръгваш сам на Околосветско пътешествие -на кой мотор би разчитал"
                    Мисля ,че тогава ще лъсне истината за най универсалния мотор. Аз бих гласувал за едно прекрасно Супертенере 750 ,нищо
                    че няма да е ново от магазина.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                      ...
                      Пичове с БМВта... струва ми се, че се засягате от мнения, които не са положителни за вашите мотори?
                      Аз поне не се засягам като се коментират недостатъците на моторите, които карам. Не виждам нищо лошо в това. Дори напротив, това е градивно.
                      ...
                      Жорка, генерализации за мотори не ми влизат подкожно. Но е малко плитко някои да ми казва какъв човек съм "'щото карам еди-какво-си"
                      You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Прав си, генерализациите не са правилни, но не се хващай за това целта не е да се обиждаме един друг - нали така? И аз не мисля, че всички КТМ-аджии са еднакви, но не се обиждам ни най малко да ме вкарате с тях под общ знаменател в името на спора.

Някой от притежаващите БМВ няма ли да кажат какво е най несериозното нещо в техните "ендуро" мотори?

Ето жокер:

https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=114069

п.п. нямам в предвид средната възраст на средният собственик на БМВ боксер!
                        Последно редактирано от sabin; 08-03-11, 09:46.

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                          Жорка, генерализации за мотори не ми влизат подкожно. Но е малко плитко някои да ми казва какъв човек съм "'щото карам еди-какво-си"
                          Илияне,ти пак се засягаш....да не те е ущипала някоя,за която си платил 100 камили преди това.........,ако се чувстваш обиден,недей с твойте постове да се пробваш да генерализираш моторите и да ни учиш кой е най-по-по-най и все тем подобни теоретични плиткости... с такъв пост бих искал да ти честитя 8ми март!!!!
                          търся си подписа....

Коментар

Най несериозното нещо в тези мотори , е сухият съединител и трудната промяна в предавателното съотношение. Но все пак тези мотори са печелили няколко пъти Дакар , и то без да са им били нужни по 3-4 двигателя.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Право в десетката!

... не и това с двигателите де. LC4 и LC8 са изключително здрави двигатели!

А що се отнася за печелене на Дакар - няма мотор с повече победи от КТМ Адвенчър! Но истината е че там печелят пилотите и многото пари - не МПС-тата.

Коментар

Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
                                Илияне,ти пак се засягаш....да не те е ущипала някоя,за която си платил 100 камили преди това.........,ако се чувстваш обиден,недей с твойте постове да се пробваш да генерализираш моторите и да ни учиш кой е най-по-по-най и все тем подобни теоретични плиткости... с такъв пост бих искал да ти честитя 8ми март!!!!
                                Бате, на броени дни съм да си вкарам машината в движение...
                                Тогава ще вкарвам повече усмивки в постовете си и в живота на всички тук, обещавам!
                                А за празника - бъди по-дискретен, моля те! И двамата сме семейни
                                You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X