Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

Да започна от началото , човека от който го купих е търговец т.е. човек който поправя мотори (имаше близо 10 пистови по които нещо се работеше).
    Обясни ми това онова ... остатъка ако може някой от вас да го каже ... че хал хабер си нямам какво си купих ....

Техническото състояние .... немога да го определя ... надявам се вие да помогнете
    Знам , че двигателя звучи адски добре, включва скоростите супер, човека ми настрой предницата с въздух, обясни ми как да оправя задницата, че е ниско.

Показа ми , че не му работи лампичката за неутралната ... което ми каза , че може да е от самата кружка или от копчето, което е ... показа ми го.
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от dyak Преглед на мнение
      А някой да знае разхода на RD 03 ?
      6 л./100 км. градско ( София )
      4 л./100 км. извънградско с втори човек, багаж само в задният куфар около 10 кг.
      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
        4 л./100 км. извънградско с втори човек, багаж само в задният куфар около 10 кг.
        Благодаря за инфото.
        Dimitar Dyakov

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
          И скорост?
          Не ми се струва вероятен този разход с нормално каране.

Коментар

Моята, която е 750, последният модел с куфар 52 литра от зад и средна скорост 110 км/час гори 4,7 4,8 на 100 км. С три куфара, (задният + два алуминиеви по 30 литра от страни), при същата средна скорост гори 5/100. На градско няма промяна и дава същият разход. В същност това не е лека кола, за да виси в задръствания и да вдига разхода. Многократно е проверяван и засичан този разход. В същност, почти при всяко зареждане.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

За мен при тази скорост 100-110 ми се струва нормален разход 4 литра .Както казва ВладиЧ неговата е 750 и има разход от 4,7 4,8 би трябвало по малка кубатура и по лек мотор да има по малък разход,което не е задължително. Гледам данните в този сайт http://www.motorcyclespecs.co.za/ имат 22 кг разлика ,което не е малко .
              Dimitar Dyakov

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                И скорост?
                Абсолютно реален е. Цял сезон карам разхода е точно такъв, но без юркане по светофарите, над 110 рядко дигам. Дори градското ми е около 5 на 100 като карам сам.
                no signature no problems

Коментар

Направо ме изкушавате с тоя разход, да се кача на моята която дреме в гаража и да се смръзна по улиците!

Ех лято лято ... идвай вече ...

Впрочем моята тия дни официално ще стане българка т.е. ще бъде регистрирана там където трябва
                  По тоя ред на мисли ... на номерата на моторите пише ли БГ ...? Понеже ще го карам 99.9% извън България ще ми трябва ли лепенка БГ?
                  Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                  Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                  Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Честито, със здраве да го караш.
                    Номерата на моторите в България нямат надпис БГ. Формално е необходимо МПСто да има лепенка (елипсовидна)
                    особено в държави, които не са от ЕС. Синята лепенка на номера си я слага всеки сам, но тези от колите са големи и затова
                    има мото вариант ... Това да ти е грижата

А иначе за зимата ... е като при бебетата и разходките "Няма лошо време, има лошо облечени деца"
                    Особено в държавата, в която живееш, където асфалта е черен целогодишно
                    ______2
                    Е = MZ

Коментар

Стига бе, дедо Владо.
                      За 110 средна скорост, трябва да караш с 140-150.
                      По-скоро 110 максимална?
                      Тея африки ги изкарахте, че горят колкото 50 куб скутер.

Коментар

Тея африки ги изкарахте, че горят колкото 50 куб скутер.
                        Имам 50 кубика скутер и 125 кубика 4 тактов. Африката ми гори с литър повече от 125 и с 2 повече от 50-ката. Ако не ти се вярва купи си RD03 и ще видиш.

P.S. Над 120 рядко карам.
                        no signature no problems

Коментар

Със 140 км/час мноооого рядко карам. Нормално си карам със 110 км/час, а когато изпреварвам, или съм на магистрала вдигам и 120. А когато зяпам повече пейзажа и блея падам до 100 км/час. За това съм писал средно 110 км/час.
                          Колкото до засичането на разхода. Новата Африка няма нивомер за горивото, който се оказа малко проблемен при по-старите модели. Но пък има трип компютър и една от стойностите му обикновенно нулирам, когато заредя. И така след, като мина 300-350 км зареждам и пак нулирам. Обикновенно пълня до капачката на резервоара. Така че, на всяко зареждане, знам какъв ми е разхода. Миналата седмица бях минал 350 км и заредих 16,45 литра. А после пък бях минал 309 км и заредих 14,90 литра. Смятай щом мислиш че те лъжа. В Гърция един път нямаше бензиностанция и карах 475 км преди да заредя. Естествено бях обърнал кранчето на резерва, за да не ми гасне мотора някъде след 400 км, карах по-бавно и мислех, че вече съм на изпарения, но когато стигнах бензиностанция заредих само 21 литра. А резервоара ми е 23 литра.
                          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                          Златомир Попов - Forry

Коментар

Явно зависи от настройката на карбовете.
                            Yamaha XT​M600E '98
                            Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

И от това зависи, но не само. Зависи от това, че е Хонда, а не Ямаха, зависи от по-кроткото и спокойно каране, и освен това аз съм с 40 зъба заден венец, при 45 зъба оригинален. Ама Ямаха Супертенере 750 вдигала 200 км/час, пък Африката не можела и вдигала само 170 км/час?!?! Тя тогава при 200 км/час гори поне 7/100. И за какво ми е това? Обикновенно най-големият разход за едно пътешествие е за горивото. Да не би, като тръгна някъде на пътешествие и да карам с 200 км/час?
                              Първо, нищо няма да видя от пейзажа по край който минавам...
                              Второ, рискувам да ме заковат местните куки и да бера всякакви ядове...
                              И трето разход от 7/100 не е хич добра идея за дълго пътешествие...
                              За 300-500 км разходка няма значение дали ти гори 5, или 6 /100. Но за примерно 5000 км само 1 литър разлика дава сумарно 50 литра в повече разход, а това са пари...
                              На скоро четох за двама киевчани, които правят Киев - Владивосток - Киев с Ямахи 125 кубика. Всеки от тях минава, по около 22 000 км с тези моторетки. И целият разход им е по 900 $ на човек, като от тях по 600 $ за гориво... И те нормално са карали със 100 км/час. Вярно, че тези моторетки са горили по 2,8/100, и багажа им е бил по-малко, но с такива пари да минеш 22 000 км си е впечатляващо. Щото с много пари всеки, който поиска може...
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

И скорост?
                                Първокласни пътища до 110 км./ч. Магистрала около 120 - 130 км./ч.
                                Градското ми е спокойно каране до 60 - 70 км./ч. без юркане по светофарите. Със същата Африка брат ми ( Fanatic ) прави малко по-нисък разход, защото кара по-спокойно и по-бавно от мен.
                                Между другото карам и Kawasaki ZRX 1100, което харчи колкото Африката а върви 100-пъти повече но е друг клас мотор
                                LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X