Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор да избера (въпроси и отговори).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв мотор да избера (въпроси и отговори).

Първоначално публикуван от nakovk Преглед на мнение
    Я виж на този сайт, новият Хорнет:http://www.bikerzbay.com/index.php/m...0f-hornet.html
    Да мотора наистина си го бива. Колкото повече хора дадат мнения за него толкова по-добре. И да попитам, ако си взема 2-ра ръка Хорнет 2006+ до 7000 км - 8000 км, долу горе колко ще струва според вас ? В смисъл струва ли си да взема чисто нов Хорнет ?

Коментар

Първоначално публикуван от steeler Преглед на мнение
      Да мотора наистина си го бива. Колкото повече хора дадат мнения за него толкова по-добре. И да попитам, ако си взема 2-ра ръка Хорнет 2006+ до 7000 км - 8000 км, долу горе колко ще струва според вас ? В смисъл струва ли си да взема чисто нов Хорнет ?
      Колега най добре е нов да си го вземеш да си го разработваш поддържаш , направо става вечна машинка .

Коментар

Ето: http://secondamano.it/iad/auto-e-mot.../honda/hornet/

или тук.
        Последно редактирано от giorgio; 08-09-10, 18:16.

Коментар

До: SuperTenere vs. Africa Twin

И аз да се включа с малко размисли, ако нещо не е вярно опровергайте ме.

1. Супер тенерето не е ли малко по-неудобно за по-ниски хора (аз съм 176 см) ?
          2. Honda Africa е много добър избор, но в момента просто не виждам нещо, което да ми хване окото в мобилето... Ако някой знае за запазен (не само на думи) екземпляр да се обажда
          3. Honda Africa -та на Жоро Хаджиев, която е добър екземпляр не е вече негова, ходих да я гледам при новия собственик, но цената която и искаше ми се стори меко казано висока (мое лично мнение).
          4. В сравнение на външен вид Honda Africa си е по-красива от Супер тенерето. Особено RD 07, или 1994 - 2001 (2002?).
          5. DR-BIG 800 имах съвсем за малко и неможах да го тествам на дълъг път, наистина ли е толкова неудобен за подълги преходи ?
          6. Honda Varadero/Suzuki V-storm ми се виждат добри алтернативи, особено Suzuki-то. А цените им, съпоставени спрямо година на производство въобще не са по-скъпи.V-storm вече има на доста приемливи цени така като гледам това, което се предлага.

П.С. Отговорът ми беше в другата тема Африка вс Тенере, но и за тука е подходящ, щом е преместен.
          Последно редактирано от darkrose; 14-06-09, 16:00.
          .

Коментар

До: SuperTenere vs. Africa Twin

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
            И аз да се включа с малко размисли, ако нещо не е вярно опровергайте ме.

.....
            1. Аз съм сто седемдесет и малко см и ми беше много готино на СТ-то. Имам приятел, който така и не можа да свикне със СТ-то - сваля го, смекчава го, но не беше неговия мотор.
            2. и 3. Нямам какво да коментирам.
            4. Субективно е, но на мен не ми се нрави изгледа на Африката, особено старата. Обаче пък таблото с допълнителните показания в сравнение на СТ-то е много добро.
            5. Вибрациите му са зле. Използваемия оборотен диапазон е много по-тесен от СТ-то, което си работи нормално практически от 1000 до 8000 об/мин. При поддържане на 140-150км/ч си има още много резерв и запас от мощност, за разлика от Биг-а. За Африката не мога да се изкажа по тази точка.
            6. Новото си е ново, но не е за терени, по които се ходи със старото поколение без проблеми. Но, че си струва - струва си!

Коментар

Благодаря за отговорите.
              Но на този етап приключих с чуденето, взех си едно градско моторче, да свикна да карам...
              .

Коментар

От: Какъв мотор да избера (въпроси и отговори).

виждам,че темата е почити на една година но зада неотварям нова.висок съм 196 см.и тежа 110 кг.какъв мотор да си взема предпочитам да е чопар и все пак ще е първият ми мотор.благодаря ви предварително

Коментар

Първоначално публикуван от YONATA Преглед на мнение
                  виждам,че темата е почити на една година но зада неотварям нова.висок съм 196 см.и тежа 110 кг.какъв мотор да си взема предпочитам да е чопар и все пак ще е първият ми мотор.благодаря ви предварително
                  Това е малко като въпросът каква жена ще ми препоръчате...
                  Не се сърди, но всеки има различни вкусове и харесвания.
                  Много зависи и факта, какво искаш да правиш с мотора:
                  - Само из града, до кафенцата и около града
                  - Разходки до 100-200 км на ден
                  - По-дълги преходи, над 200 км на ден....

Моят съвет е, да намериш една по-голяма мото-къща.
                  Разбери се със собствениците, ако трябва им остави 10-20 лв и просто пробвай различни като типове мотори.
                  Така ще видиш което ти пасва най-добре.
                  Кое ти е по-удобно като стил.
                  Като начин на поведение,
                  Като усещане.

Успех и питай.
                  Питай, каквото не ти е ясно.
                  По-добре глупави въпроси, отколкото по-късно глупаво решение, нали.
                  .

Коментар

Не, не е същото... Ако човека пита за ергономика, аз съм минал от там и знам, че не е лесно.
                    Ако си решил да е твърдо чопър/ крузер - варианти много и там не мога да помогна...
                    Извън крузерите, започни с европейските производители - BMW са легендарни с ергономиката си - по дизайн се правят да паснат за 95% от нас. Скоро сравнявах спорт-турери на тази марка със същия клас от японски марки - разликата е ден и нощ. Аз съм 195см и карам bmw 1150 gs adv и нямам проблеми
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

аз самият незнам какво точно искам ще ми се да е чопар за града и окло 100 -200 км преходи.каде в софия има такава авто къща с повече мотори?пробвах няколко вираго о шадоу малки кобатури бяха ама се чуствах като слон на детско колело колената ми опираха в лактите.предполагам че има и по голями чопари.не се сърдя на никой защото и аз незнам какво искам

Коментар

Имам приятел с валкирия - 6 цил. боксер. Един от малкото крузери/ чопъри, които ми харесват - т'ва е лудница... Като размер ще ти е 6+, и той също въобще не е малък. Той май дори се беше навил да го продава по едно време, не знам дали го продава сега.

Коментар

Чопъри има в аутостейт на ул. Сребърна. Валкирията за първи мотор няма ли да му дойде в повече а и цената е една приказна.
                          BMW F800GS

Коментар

Нито цената, нито мотора е за първи ама колко от нас са се вслушвали в логиката когато емоциите са толкова по-силни...
                            И на мен колкото и да ми говореха, първия ми мотор гонеше 100-те коня.
                            Ако мога да парафразирам: моторите не убиват хора, хората убиват хора.
                            Трябва самоконтрол, но това е тема на друга тема...

Коментар

Първоначално публикуван от bulgarasen Преглед на мнение
                              Чопъри има в аутостейт на ул. Сребърна. Валкирията за първи мотор няма ли да му дойде в повече а и цената е една приказна.
                              Е то нали чопърите в аутостейт са едни бюджетни
                              Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                                ... И на мен колкото и да ми говореха, първия ми мотор гонеше 100-те коня...
                                Странно явление, защото е масово. Болшинството новаци наблягат на големи кубатури и големи мощности... Упорито отказват да приемат факта, че с по-малък (като мощност и въртящ момент) мотоциклет, ще се научат да карат по-бързо. Предполагам, това е продиктувано от желание за себедоказване, което някои заплащат скъпо.
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X