Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор да избера (въпроси и отговори).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв мотор да избера (въпроси и отговори).

Какви пари си приготвил за новата си играчка? Това с височината и килата на човека, няма значение за мотора, защото ако се включат в темата и мотористките с ендурата ще стане смях на нечий чужд гръб.
    Та по темата Bmw R1200C мисля,че ще едно добро начало (имаго и в по малка кубатура, но цената е......)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1100_lg+2002_bmw_r1200c+side_view.jpg
Прегледи:1
Размер:78.8 КБ
ID:5184648

Хонда DN1 нещо странно което седи доста добре на пътя.

Име:maxdn0112.jpg
Размер:154.0 КБ
ID:5184649

Suzuki Boulevard M109 e много палав и на право и по завои.

Име:Suzuki_Boulevard_M109%2C_2006.jpg
Размер:100.5 КБ
ID:5184650

Хонда Валкириа .................

Име:462158DSC02009.JPG
Размер:142.0 КБ
ID:5184652

Име:zx450y250_733666.jpg
Размер:35.5 КБ
ID:5184651
    и да продължавам да ти ги изброявам няма смисал, не им разбирам а и не ми харесват, но тук има хора които са много в час с чопърите, но и има такива дето само глупости говорят. http://forum.moto-zone.bg/index.php/board,31.0.html
    Последно редактирано от giorgio; 08-09-10, 17:19.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Не е странно, защото 90% си купуват мотори заради приятелите си, а не заради себе си. Т.е. решават че желаят да се включат в една вече съществуваща група, с утвърдени традиции и стил на каране. Имах познат, който уж беше страшно запален по моторите, имаше едно много наточено, преправено на чопър АВО. Отказа се тотално да кара мотор и продаде авото, когато всичките му приятели, с които караше преди, минаха на по-мощни японки, пък той не можеше да си купи, а с авото пък не можеше да поддържа тяхната скорост като тръгнат на някъде. Опитах се да му обясня че те никаква група не са щом не се съобразяват с най-бавния, но човека някак си намрази моторите и се отказа. Явно е карал заради приятелите си, а не заради собственния си кеф да е на мотор!
      Аз пък почти винаги съм карал сам, не че не искам да карам с група, ама като няма, няма да се откажа от моторите я!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Спрях се на този. Какво ви е мнението за първи мотор става ли?
        Последно редактирано от giorgio; 11-06-10, 14:48.

Коментар

Като се абстрахирам от вида, защото не разбирам смисъла на "чопър", добър, дори много добър, като за първи.

П.П. Предполагам търговската марка е "Marauder", а модела е VZ, VF намирам само Хонда... В обявата е написано "VF800 MAURUDER", но вероятно става дума за това.
          Последно редактирано от giorgio; 11-06-10, 14:58.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Като се абстрахирам от вида, защото не разбирам смисъла на "чопър", добър, дори много добър, като за първи.

П.П. Предполагам търговската марка е "Marauder", а модела е VZ, VF намирам само Хонда... В обявата е написано "VF800 MAURUDER", но вероятно става дума за това.

Точно така, Марудера се води Suzuki Marauder VZ 800, но и има Suzuki VZ 800 Independent, а в САЩ му викат Boulevard
            Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

И аз се триумя за нещо вече. Изискванията са: да не ми духа никъде, да е лек за управление и да е икономичен. Всъщност си мечтая за Голдуинг, а се оглеждам за Бъргман 650.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                И аз се триумя за нещо вече. Изискванията са: да не ми духа никъде...
                А аз си мислех, че повечето от нас искат да им духат, винаги и навсякъде...

Коментар

За вятъра говорих, за другото е добре дошло винаги, навсякъде и по всяко време.....
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

ето ме на един:

Име:12062010(001).jpg
Размер:183.8 КБ
ID:5184757
                    Последно редактирано от giorgio; 08-09-10, 17:21.

Коментар

Предполагам, че тази снимка е повод за почерпка... Ако съм прав, честито!
                      Една забележка от мен: никога не сядайте на мотоциклета без екипировка, дори и само за проба на височината на седалката!
                      Последно редактирано от giorgio; 13-06-10, 07:25.

Коментар

От: BMW R1150GS Adventure

Здравейте, Колеги! От доста време се целя във БМВ Адвенчър, днес бях в Моторад, имаше мотоциклети от Ювелирната серия 30 годинки от създаването на модела
                        Качих се на мотоциклета, всичко ок ... само че краката ми едвам опират пода .... (мотоциклетът беше на страничната степенка). Опитах се да го изправя но не стана с лекота, (друго е, когато си стъпил здраво на земята). Висок съм 174 , може ли някой пробвал по-ниската седалка и по-високата да сподели как е, и има ли друг вариант мотоциклетът да се направи по-нисък (подмяна на задното окачване, не знам дали може да се регулира, понеже видях, че има опция да се поръча с електронно регулиране). Предполагам, че има решение, едва ли е правен само за високи водачи.

Поздрави
                        Последно редактирано от viki terzieva; 23-08-10, 17:30.

Коментар

Димо е с по-ниска седалка и както е очевидно няма проблем с височината на мотора.
                          Per aspera ad astra.

Коментар

Би трябвало да може да се регулира окачването.
                            Отделно не би ли трябвало Adventure серията да е с малко по-голяма височина на седалката ?

И мен ме вълнува този въпрос, тей като аз съм 1,76 м
                            Някой с повече личен опит да сподели
                            .

Коментар

Предполагам по-горе написаното важи и за новите модели 1200 сс

Малко глупаво звучи, но до колкото схванах, е необходимо да се гледа дължината на краката, а не височината на човек като цяло. Знае ли се минималната дължина, с която водачът е стъпил нормално и удобно на земята , с по-ниската седалка ( пробвах нормалната и не се получи )

Поздрави
                              Последно редактирано от viki terzieva; 23-08-10, 17:26.

Коментар

Много хубава тема браво. И аз бих желал такава машина, но просто не ми е по възможностите, та гледам Ф650 са на достъпни цени, ако може някой да даде мнение за този модел ще е супер и става ли за дълги преходи ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X