Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XL 600 V Transalp

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XL 600 V Transalp

Благодаря, колеги за пожеланията
    Иначе - попадна ми случайно в Русе.. Не е каран близо 2 години.. Иначе си е дъртичък (като мен) 87 набор е, състоянието - според мен имайки предвид възрастта е повече от добро. Километрите - надали някой ще може да каже
    45000, 145000 или 245000.
    Пали от един оборот.. от 100 на 120 км/час те бута на задната седалка.
    Засега повече не ми трябва...

Коментар

Една малка разходка с Transalp-a заедно с двама колеги

Коментар

И една малка разходка по черни пътища от вчера

Коментар

Малко да освежа темата)).
          Имам неприятното усещане, че съединителят ми скоропостижно отива на кино. За да сменя дисковете, трябва ли да източа маслото????
          HONDA XL650

Коментар

Ако сложиш мотора да легне на земята,не се налага,иначе трябва.
            Yamaha Yz450F
            Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

А освен фрикционните дискове, да сменя ли и пружините?
              Има ли някакъв чалъм в цялата работа? енамерих видео по темата...
              HONDA XL650

Коментар

Добре е да се сменят и пружините,защото старите може да са ''омекнали'' а това малко или много си оказва влияние.Няма чалъми,разглобяваш,гледаш кое как и дейставаш.
                Yamaha Yz450F
                Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Благодаря!
                  HONDA XL650

Коментар

А от друга страна дали проблема е в съединитела?!
                    По време на движение предавките се сменят със силен шум и свобрдната не мога да я намеря. Опънах малко жилото и нещата си дойдоха на мястото, но скоро пак същото. Натегнах жилото още малко и пак се оправи.
                    Дайте съвет..
                    HONDA XL650

Коментар

По скоро съединителя не отделя , причините може да са няколко , жилото да е тръгнало да се разплита , износване , разхлабване по лостовата система. Възможно е,да се е счупил някой диск , и парчета да са се заклещили между дисковете. Провери жилото , лостчето, ако всичко е наред , причината е вътре.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ново 20 (((
                        Протече антифриз през тръбичката между цилиндрите. Вчера беше -8 градуса. Дали има нещообщои как да го бъде?
                        HONDA XL650

Коментар

Съединитела може да се подложи с шаиби които да влизат на касетата колкото да натиснат пружините така че болтовете да се стегнат в челата на касетата изпитано е без проблем караш още много километри ако е от това разбира се,а именно поизносен съединител и омекнали пружини .

Коментар

Когато купих мотора, беше на 37000км. Вече е на 65000 км. Надали съединителят е сменян някога. Днес купих дисковете и утре ще ги слагам. Жалко, че нямаше и пружини. Капането на антифриза също разбрах как се оправя и се успокоих. Благодаря за съветите. Ще пробвам да направя малко снимков материал.
                            HONDA XL650

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
                              Жалко, че нямаше и пружини.
                              В повечето случай проблемът с приплъзването идва от пружините.
                              Когато омекнат не притискат достатъчно добре касетата и се получава този ефект.
                              Дори и да смениш дисковете, ако не смениш пружините е възможно да не постигнеш никакъв позитивен резултат.
                              Самите пружини за 4 на брой и струваха 20лв (общо) в мотобум, провери там.
                              Когато слагаш дисковете задължително ги намажи хубаво с масло, в противен случай ще ги изтъркаш още при първото завъртане...
                              Успех.
                              LZ1VPT

Коментар

Не е трябвало да вземаш дисковете първо, възможоно е да са си добре. И аз така щях да направя, но реших първо да ги измеря и се оказа, че нищо им няма - на моя мотор доста бавно се износват и все още са в норма. Иначе за смяната им - предполагам гледаш някакво сервизно ръговодство, там си пише - задължително ги потопи в масло от предишната вечер да се напоят.

Колкото до приплъзването - моя мотор е известен с този проблем, без да има износване на съединителя. Като гледам Васко какво пише - сигурно и при тебе го има тоя момент. При мен пружината е една - диафрагмена (като на колите) и след време омеква. Пробвал съм всички известни решения - слагане на две пружини една върху друга и смяна на пружината с нова. При двете пружини съединителя става много твърд и едвам отделя, но не приплъзва естествено. А при нова пружина проблемът се решава за много кратко време. При мен окончателното решение е смяна на оригиналния дифрагмен притискател с Barnett, който вече е със 6 нормални пружини както на повечето мотори, тогава приплъзването изчезва и съединителя си е достатъчно мек.
                                LZ2NKM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X