Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XL 600 V Transalp

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Honda XL 600 V Transalp

Ще ускорява малко по-мудно. При скорост от 100 кмч нагоре обаче ще ти е по-комфортно.
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Значи малко съм се объркал с това колко се променят оборотите. С един зъб повече отпред оборотите падат с 325 об/мин на пета скорост.
      За да може хората които искат да сменят пиньони да могат да се ориентират ще дам следната информация:

При 2000 об/мин на 1ва скорост скороста на движение е както следва

При пиньони 15/47 (стандартно) скороста на движение е 15.9 км/ч
      При пиньини 16/47 (най-разпространения upgrade) скороста на движение е 16.9 км/ч
      При пиньини 16/46 (варианта който аз съм избрал) скороста на движение е 17.3 км/ч

При 3000 об/мин на 1ва скорост скороста на движение е както следва

При пиньони 15/47 (стандартно) скороста на движение е 23.8 км/ч
      При пиньини 16/47 (най-разпространения upgrade) скороста на движение е 25.4 км/ч
      При пиньини 16/46 (варианта който аз съм избрал) скороста на движение е 25.9 км/ч

И за да е пълна картината ще дам оборотите на двигателя при скорост на движение 110 км/ч на 5та скорост

При пиньони 15/47 (стандартно) оборотите са 5195 об/мин
      При пиньини 16/47 (най-разпространения upgrade) оборотите са 4870 об/мин
      При пиньини 16/46 (варианта който аз съм избрал) оборотите са 4765 об/мин

П.С
      Посочените стойности са пресметнати а не измерени, като са използвани предавателните числа от service manual-a на модел 93г. (моят мотор) и задна гума с стандартен размер за модела 130/80 R17. Не претендирам за абсолютна точност на данните защото съм закръглявал някои стойности. Също така е възможно да съм допуснал някоя и друга грешка, но все пак със стандартните пиньони 15/47 измерените оборотите при 110 км/ч на моя мотор са 5100-5200 об/мин
      Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
      Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Ето на следния сайт можете да видите как се променят нещата в зависимост от промяната на броя зъби отпред и отзад.

http://www.gearingcommander.com/
        Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Първоначално публикуван от balkanski Преглед на мнение
          Ето на следния сайт можете да видите как се променят нещата в зависимост от промяната на броя зъби отпред и отзад.

http://www.gearingcommander.com/
          Много полезен сайт. Веднага видях, че няма какво да променям на малкото БМВ.

Коментар

И аз реших да направя този експеримент. Смених предния с 16 зъба и разлика се усеща, при потегляне трябва малко повече газ което е разбираемо. Но и сам, и с втори човек потегля без грижа. Другото което забелязах е че скоростта на 1-ва без газ е малко по висока което също е разбираемо и ще ми трябва малко време за да свикна, провирането в задръстванията става по забавно. А за разхода още нищо не мога да кажа, но би трябвало да падне малко. Предполагам зависи за какво ще използваш мотора, аз си глася една пътуване и мисля да карам с 16 но все пак ще си нося и пиньон с 15 зъба.

Коментар

колеги от къде мога да намеря шайбата с шлиците където държи предния пиньон ако някой има някъква идея?
              Nissan Patrol 4.0

Коментар

http://www.wemoto.com/bikes/honda/xl...t_transalp/96/

Коментар

Тук могат да ти направят и изпратят с ЕКОНТ:
                  http://www.nhm-bg.com/

Досега съм доволен от техните пиньони, а имам и едн шайба, която също е добра.
                  Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Здравейте,
                    може би не е за тук въпроса, но ми трябва отговор на собственици на ТА.
                    Трябва ми вътрешният диаметър на лагера на предното колело и вътрешното разстояние между коловете при отворите за гумата.
                    Трябват ми точни цифри. Благодаря предварително.
                    HONDA XL650

Коментар

Според информацията в последната таблица на тази страница:

http://www.transalp.de/index.php?id=...e=1&sword_list

Размерите на лагераите на предното колело са:
                      Вътрешен - 15мм.
                      Външен - 35мм.
                      Ширина - 11мм.
                      Кратко обозначение на лагера 6202

Относно разстоянието м/у коловете се сещам че съм чел някъде, но не го намирам в момента ако открия нещо ще пиша.

П.С.
                      Не мога да гарантирам 100% за информацията за размерите на лагерите, но на тази страница съм намирал страшно много полезно инфо за модела и то винаги е било много точно.
                      Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                      Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Господа колеги! Това нормално ли е?
                        HONDA XL650

Коментар

Не!
                          Много мърда!
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Според мен не е фатално много. При мен е наполовина движението, но дори и толкова голямо не вярвам да причини някакви проблеми. Погледни вала и пиньона, ако ти е възможно пробвай с друг пиньон.
                            Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

вала и пиньона са добре. Планката, която държи пиньона е на половина изядена, а не знам откъде да намеря...
                              HONDA XL650

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
                                вала и пиньона са добре. Планката, която държи пиньона е на половина изядена, а не знам откъде да намеря...
                                и при мен е така шайбата с шлиците е износена на половина и това довежда до движение в страни на пиньона!ако някой знае от къде да вземем такива планки да драсне
                                Nissan Patrol 4.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X