Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка,няколко въпроса ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нова придобивка,няколко въпроса ?

От къде си купувате накладки.Не са за смяна,всъщност ходих до еди мотор да си купя нови щото реших че моите са за смяна ,но като видях оригиналните те са си по принцип тънки и моите минават за нови.Разбрах че са и оригиналните и са синтеровани.От многото четене не разбрах това предимство ли е или недостатък че са синтеровани,разбрах че трябвало да загреят за да работят добре
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Вече готов и с новите гуми ....чака по нормално време.

[ATTACH=CONFIG]784916[/ATTACH]

Вдигнат на стойки да не раздува гумите от стоене в едно положение.
      Гумаджията да вземе да изреже мустачките от гумата и я измил с кореселин.Реших че няма да навреди и му простих.

п.п Не е толкова мръсен колкото изглежда
      Хихихи. Добре, че не я минал с шкурка за повече контакт.
      А щом и твоите накладки са като новите....му подавай всичката газ. Явно няма да ги пдменяш сега.
      Наздраве.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        ...От многото четене не разбрах това предимство ли е или недостатък че са синтеровани...
        Ами по тая технология се правят твърдосплавните пластини...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Ами по тая технология се правят твърдосплавните пластини...
          По тази технология се правят и втулките за стартерите.
          По-скоро ми се върти нещо като ОРГАНИЧНИ и СИНТЕТИЧНИ.

Коментар

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sintering

Коментар

Ето какво намерих за синтерованите накладки:
              Синтерованите накладки са подходящи предимно за продължително каране в кални условия. Съставени са от метален прах, пресован със свързващо вещество. Триенето метал в метал отделя голямо количество топлина, като с увеличаването на температурата спирачната сила също нараства.
              Предимства:
              Спира добре при високи температури на системата
              По-дълъг живот от органичните
              По-добра устойчивост на износване в кални условия
              Недостатъци:
              Оптимална спирачна сила се постига след като системата загреe до определена температура
              Ускорено износване на диска
              Сравнително шумни
              Последно редактирано от Борката; 11-03-15, 21:38. Причина: ��������

Коментар

Накладките. Дали да не направим нова тема?

Коментар

Синтерованите са с фрикцинен материал смесен с метални частици, като производителите имат дори различни нива на синтероване. Например CL (бившите Carbon Lorraine) имат два вида синтеровани накладки, като едните са начално ниво, а другите са за по-състезателни цели. Разликата между синтерованата и обикновената накладка е, че втората спира "по-мазно", а първата "по-твърдо", но пък металните частици дават предимство, че и при силно нагряване продължава спирането да е ефективно, нещо такова. Карал съм със всякакви, като EBC синтерованите ми бяха много шумни, фрикционния материал беше много твърд, а дисковете ми са с едни вертикални прорези и при ниска скорост си драскаха. Сега съм с A3+ на CL Brakes вече 4 години и съм доста доволен - по-меки са, но със спиране няма проблеми. Вземи си по-добре синтеровани откъдето ти е най-удобно и евтино - интернет, или нормални магазини.
                  LZ2NKM

Коментар

Същия ден за леката кола бях купил накладки и то хубави ,при условие че е с четири дискови спирачки.Цената за три комплекта за мотора с отстъпка за оригинални накладки беше за 4 пъти да сменя на колата за четирите колела всички накладки
                    Никога не съм чувал накладките да стържат или друго,само като е студен и го бутам от гаража ,се чува стържене,после нищо
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Борката,как варви твоята машина,в смисъл рязък или спънат е като нов още,докъто ровя за тея синтеровани накладки попадам на тт данни,версиса го дават от 0-100 за 3.9 сек. което дава отговор на много мои чуденки.Касата и на твоята ли пише че е до 130 км.
                      Последно редактирано от Roninn; 12-03-15, 00:14.

Коментар

Обективно мнение не мога да дам още, защото не съм го разработил . Казаха ми първите 1000км. да не вдигам повече от 3500-4000 об. Едва миналия уикенд достигнах до 650 км. Надявам се тези дни да ми излезе случай да покарам, та барем успея да ги докарам до 1000км. После в сервиза. За рязък да кажем, че е рязък. Харчлъкът му към момента не ми допада(5/100) , но се надявам да спадне малко.
                        За куфарите километрите са толкова, по- тъпото е килограмите, който им дават 8 кг!!! Това много ме изненада. Друго, за куфарите- твърдяха, че не е препоръчително да се кара с трите куфара едвовременно. Задния за града, страничните за извънградско. С трите при по- високи скорости (100 км) мотора ставал нестабилен, и задницата се разклащала.
                        Последно редактирано от Борката; 12-03-15, 07:52.

Коментар

5/100 е добър разход. Аз мислех да си купя точно такъв модел, покарах го и много ми хареса като окачване и поведение на двигателя. Продавача ми каза, че разхода е около 5/100 при нормално каране.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Когато се опознавахме даваше разход 3.8-3.9 и това за 2-3000 км. Сега 4-4.5 л. Отдавам го на доста по агресивното каране,както и мога ли на прав път карам с 180-200 .Дали са споменавали за някакво ограничение на обороти скорост,питам защото до 200 км е пружина,стигне ли 207-208 и спира ряз,тогава е на около 9000 оборота,а до червеното май имаше 2000 об.още.Инъче след 207 км.с попътен вятър стига до 215 малко под 220 а мощност има,бях чел някъде че докъто се разработват са ограничени от софтуера
                            На старт до 4 скорост чука ограничителя без проблем с това масло което слагам,което ме кара да мисля че има връзка между скорост и обороти.

Коментар

Тук се предлага за шофьори с категория А1 ограничен на 25 kw. Дали това си видял? Когато го взимах ме питаха с каква категория съм.

Коментар

Първоначално публикуван от Борката Преглед на мнение
                                Тук се предлага за шофьори с категория А1 ограничен на 25 kw. Дали това си видял? Когато го взимах ме питаха с каква категория съм.
                                И в БГ ги има тези глупости,казвам глупости защото на курса независимо за коя категория ще се явяваш ,всички карахме на 650 куб.см....Тези които караха А1 примерно на изпита само се явиха с 500 куб.см мотор.Имаше и 125 куб.см мотор но никой не ги караха.А това ограничение на 25 кв. пак 650 кубика ли е ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X