Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW R 1100 GS модел 98 година.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BMW R 1100 GS модел 98 година.

Ако му е в ред скоростната кутия, защото този модел 94-96-та год е със старата скоростна кутия, (която има някои проблеми със зъбните колела), и ако няма луфт от зад в лагерите на кардана взимай го. За тези километри трябва да се погледне, колко е износен съединителя, и дали е протекъл семеринга там, за да не омаслява диска и да свърши бързо.
    Това което е счупено е водача на ангренажната верига. Сменяш, затваряш двигателя и готово. После бързо ще разбереш, колко по-добър е този мотор от Африката. Не е по-безавариен от Хондата, но по скорост, удобство, сигурност, мощ, товароносимост и т.н. е по-добър, а разхода му на гориво е същият, както на Африката.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Само по картинка ли ще го взимаш...Добре е някой да го пробва..да го огледа...Цената е ниска.То всичко се оправя ама...
      Сега видях , че си в Австиря.Моя го купих от там и съм доволен...То само куфарите ти са 300 евро най малко
      Последно редактирано от green; 08-09-12, 22:15.
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Не разбира се , ако реша ще отида да го огледам. Но понеже няма кой да водя с мен , ще трябва да съм сам.
        Ще помисля още някой ден (или ще прочета малко по форумите кое как и защо) и ще ходя да го гледам
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Ще трябва да се разглоби целият двигател,и да се прочисти всичко от парченцата на обтегача.Препоръчително да го извърши майстор-двигателист запознат с тези двигатели и имащ нужните инструменти.Ето подобен проблем http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=359761
          Плюс нови - обтегач,водач на веригата,гарнитури на главите,семеринги на вала.А след дефектовката ако се открият износени детайли,и те ако се сменят,сумата може да стане голяма.

Коментар

Естествено иска се известни знания, както и инструмент, но за този мотор много отдавна всичко е описано, ремонтирано и снимано. Ето малко подобни ремонти. http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=707585
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Ако разчиташ на себе си за ремонта, може и да има смисъл, но ако ще го правят в сервиз, няма ли да ти отрежат главата.
              Веригата също трябва да се смени, може да е ударила.

Коментар

Ако е сервиз на БМВ главата ти режат чак до кръста...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                  Само по картинка ли ще го взимаш...Добре е някой да го пробва..да го огледа...Цената е ниска.То всичко се оправя ама...
                  Сега видях , че си в Австиря.Моя го купих от там и съм доволен...То само куфарите ти са 300 евро най малко
                  Цената била ниска за 18 год. мотор и то счупен? Да не са му платинени каплите или що? Ако за тия пари си работил 2 дена-да,ама ако са два месеца(или по вероятно повече) нещо хич не се връзва.Има разлика между цена искана от продавача и реална на пазара,и определено не само немския пазар защото там има и субективна гледна точка.Иначе защо в един фирмен СЕРВИЗ на марката ще се продава за 1000 лв повече мотор на който не му е изтекла дори гаранцията.Само дето не е точно съшия модел,но е с 16,5 год по млад!!
                  Последно редактирано от suzuki team; 09-09-12, 10:11.
                  Иво (таксито) Андреев
                  0988 91 80 50
                  Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Ако ти се дават още поне 1500 лв към цената го взимай....нали не мислиш, че при отварянето на 20 годишен двигател ще минеш без смяна на много други неща
                    Yamaha XT​M600E '98
                    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                      Цената била ниска за 18 год. мотор и то счупен? Да не са му платинени каплите или що? Ако за тия пари си работил 2 дена-да,ама ако са два месеца(или по вероятно повече) нещо хич не се връзва.Има разлика между цена искана от продавача и реална на пазара,и определено не само немския пазар защото там има и субективна гледна точка.Иначе защо в един фирмен СЕРВИЗ на марката ще се продава за 1000 лв повече мотор на който не му е изтекла дори гаранцията.Само дето не е точно съшия модел,но е с 16,5 год по млад!!
                      И ти си прав...Исках да кажа на базата на това което се предлага специално за този модел..Преди години май в мобилето се продаваше един GS 1200 ,нов ,но със счупени клапани май беше цената беше с поне 5 хил. надолу. В крайна сметка живеем в пазарна икономика.Цената е толкова ,колкото ти платят
                      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Ако разглеждаме мотора като Българи , цената е висока , но за немци и австрийци , цената е ниска. Относно мотора: няма да минеш само с един водач , ако го правиш както трябва , трябва напълно да разглобиш двигателя , да смениш всички вериги , всички семеринги , гарнитури , евентуално лагери и сегменти , обслужване на главите.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Колеги вчера след малко каране - 250км. без спиране, забелязах нещо според мен страшно! на десния цилиндър под декоративната капачка на свеща имаше ,малко масло.. Страшното е че не знам от къде идва ,какво ли не прегледах. Свеща и лулата и са сухи, гарнитурата на капака е суха, нямат и следа от теч на масло. Маслото не е много но на 2 ра снимка се вижда как се стича! Всичко прегледах и няма от къде да идва това масло . Капака изглежда супер здрав, защото се усъмних да не е пукнат, но не. Сега се сетих че след предишното ми пътуване направо измих мотора и може да не съм го видял това нещо. Дайте идея от къде идва това масло ????
                          Снимки: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09092012425.jpg
Прегледи:1
Размер:57.9 КБ
ID:5406816Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09092012428.jpg
Размер:100.9 КБ
ID:5406817Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09092012429.jpg
Размер:63.6 КБ
ID:5406818Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09092012430.jpg
Размер:60.4 КБ
ID:5406819
                          Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefchev Преглед на мнение
                            Колеги вчера след малко каране - 250км. без спиране, забелязах нещо според мен страшно! на десния цилиндър под декоративната капачка на свеща имаше ,малко масло.. Страшното е че не знам от къде идва ,какво ли не прегледах. Свеща и лулата и са сухи, гарнитурата на капака е суха, нямат и следа от теч на масло. Маслото не е много но на 2 ра снимка се вижда как се стича! Всичко прегледах и няма от къде да идва това масло . Капака изглежда супер здрав, защото се усъмних да не е пукнат, но не. Сега се сетих че след предишното ми пътуване направо измих мотора и може да не съм го видял това нещо. Дайте идея от къде идва това масло ????
                            Снимки: [ATTACH=CONFIG]490466[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]490467[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]490468[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]490469[/ATTACH]
                            Като си го сменял да не си разлял и да се е утаило там ...Хм интересна работа...

Коментар

Май ще пропусна този зимен проект!
                              Иначе механик имам ... който ще го направи както трябва и то доста евтино.
                              Но просто като погледнах в ADVRider колко неща трябва да се взимат .... се отказах.
                              Същите мотори на двойно по-малко км (макар и без куфари, които така или иначе не харесвам) ги има за по + 1200 до 1500€ от цената на този.

Мерси за мненията ... явно се оказа прекалено голяма хапка за мен
                              Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Аз мисля , че е пукнатина , много малка , но при работа на двигателя , и висока температура , пропуска масло. Почисти капака хубаво с обезмаслител , запали двигателя , като загрее виж дали ще омасли.
                                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X