Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW R 1100 GS модел 98 година.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BMW R 1100 GS модел 98 година.

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=707585

Не е за тоз модел, ама....
    Gnome Rhone AX2 800 1938
    Yamaha XT600Z 1VJ 1986
    Husqvarna Te 510 1989
    Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Здавейте момчета от 3 дена съм собстеник на Р 1100 ГС днес тръгвам за Украйна Севастопол мотора е отличен преди него карах ТДМ 850 , но двата мотора нямат база за сравнение

Коментар

Моят мотор!!!!! Чak сега се научих да качвам снимки.

Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Ееее убавец си е!
          Аз искам да питам за 5000 км. ми изчезнаха около 200мл. масло от моя и то най вече от последното пътуване до морето - Созопол и насам, натам, абе 1200км. на куп. След тях най много се забеляза намаляването на маслото. Това ма не е много нормало, знам че не е много но пък да питам.
          Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Да вземем да направим отделна група на притежателите на R1100GS ..a))
            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefchev Преглед на мнение
              Ееее убавец си е!
              Аз искам да питам за 5000 км. ми изчезнаха около 200мл. масло от моя и то най вече от последното пътуване до морето - Созопол и насам, натам, абе 1200км. на куп. След тях най много се забеляза намаляването на маслото. Това ма не е много нормало, знам че не е много но пък да питам.
              Съвсем нормален разход на маслото,в менюала пише - до 1литър на 1000км разход на масло е нормално.

Коментар

Аз мисля, че е от жегите, а не точно от километрите. Моят почти не бараше маслото през зимата, за 2-3000 км, я долеех 100 грама, я не, а сега в жегите качи разхода до близо 200 грама на 1000 км. Не мисля, че е нещо, за което трябва да се притеснява човек.
                Илийката Танчев, който кара последен модел на ГС 1200 от 2011 год също му гори масло и долива по 100 гр на 1000 км.
                Между другото на Танчев мотора вече е на 26 000 км. Преди по-малко от месец му изтече гаранцията, а сега преди седмица, до като се прибираше от пътешествие по Франция, Швейцария, Италия и т.н. е започнала да му изключва и да се губи 5-та скорост. Каза че се е прибрал без нея на 4-та и 6-та. Сега чака Камор ауто да решат дали ще му го ремонтират мотора гаранционно, или ще му съдерат задника с цените си.
                На 26 000 км на последен модел БМВ да му се строши скоростната кутия не звучи никак добре!
                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Доколкото ми е известно, цилиндрите на БМВ са алуминиеви с Никасил покритие. Особеното при тези цилиндри е, че имат много малки хлабини спрямо буталото - 1-2 стотни и тази хлабина остава константна в хода на загряване при работа(буталото и цилиндъра са от еднакъв материал). Тези двигатели НЯМАТ нормален разход на масло. Колкото сипеш - толкова вадиш.
                  П.П. Но все пак това е БМВ - пуши като седи на степенка и това се приема за нормално

Коментар

Първоначално публикуван от Sev Преглед на мнение
                    Съвсем нормален разход на маслото,в менюала пише - до 1литър на 1000км разход на масло е нормално.
                    Преди две семици говорих с един австриец с БМВ 1200 ГС 2005-та година и той ми каза същото, че 1 литър на 1000км било нормално,
                    защото моторът бил с въздушно охлаждане и си харчел масло. Аз бях като втрещен от такъв разход на масло, но явно е възможно.
                    След последната смяна беше сипал 20W50 и каза, че сега е много доволен и му гори по 100мл. на 1000км.

Та @Stefchev, явно разход от 200мл. си е нормален и не е някаква драма, особено пък за 5000км.
                    Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Моя харчи до 1 литър на 10 000км. Маслото с което го карам е Мотул 7100 20W50. Забелязъл съм че при две последователни мерения на нивото на маслото след пробег от 20-30км показва различно ниво. С две думи, не е много точно отчитането на нивото на маслото.
                      BMW F800GS

Коментар

И аз съм с 20W50 на Лики Моли минерално, щото така го дават по мануал на мотора. Ще минавам, обаче на синтетично може би 10W50. Марката на маслото не е от особено значение стига да не е менте забъркано в някой гараж. Според Димо точно минералното масло 20W50 започва да губи свойства след 6-7000 км и тогава мотора започва да дига разхода на маслото. Не са виновни двигателите на БМВ за това, нито жегите.
                        Синтетичните масла естествено са много по-добри, с по-стабилни показатели и при тях няма да има такъв разход след 6-7000 км. Тествано! Така че и аз ще минавам на синтетика, а пък маслото ще продължа да сменям през 10 000 км, като всеки път ще сменям и филтъра, въпреки че по мануал го дават смяна на филтъра през 20 000 км..
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                          ... минералното масло 20W50 започва да губи свойства след 6-7000 км и тогава мотора започва да дига разхода на маслото.
                          Мога да потвърдя тези цифри за R1200GS. Миналата година карах с MOTUL 5100 15W50 и не мръдна докато не минах 5000км след това рязко вдигна разхода 0.5л и повече на 1000км.Тази година карам с Motul 5100 10W40 и разхода е постоянен - 0.2л на 1000км. Мисля следващата година да пробвам Motul V300 15W50 , което се препоръчва от BMW motorcycle magazine.
                          Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                            И аз съм с 20W50 на Лики Моли минерално, щото така го дават по мануал на мотора. Ще минавам, обаче на синтетично може би 10W50. Марката на маслото не е от особено значение стига да не е менте забъркано в някой гараж. Според Димо точно минералното масло 20W50 започва да губи свойства след 6-7000 км и тогава мотора започва да дига разхода на маслото. Не са виновни двигателите на БМВ за това, нито жегите.
                            Синтетичните масла естествено са много по-добри, с по-стабилни показатели и при тях няма да има такъв разход след 6-7000 км. Тествано! Така че и аз ще минавам на синтетика, а пък маслото ще продължа да сменям през 10 000 км, като всеки път ще сменям и филтъра, въпреки че по мануал го дават смяна на филтъра през 20 000 км..
                            Първоначално публикуван от gulemetov Преглед на мнение
                            Мога да потвърдя тези цифри за R1200GS. Миналата година карах с MOTUL 5100 15W50 и не мръдна докато не минах 5000км след това рязко вдигна разхода 0.5л и повече на 1000км.Тази година карам с Motul 5100 10W40 и разхода е постоянен - 0.2л на 1000км. Мисля следващата година да пробвам Motul V300 15W50 , което се препоръчва от BMW motorcycle magazine.
                            Само да внеса едно уточнение по терминологията, за да не се обърка някой - "MOTUL 5100" не е минерално масло, а полусинтетично(смес от минерално и синтетично).
                            100% синтетика са маслата "300V" и "7100".
                            За справка - официалният сайт на Мотул.
                            Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Да явно си е нормално , та даже моя разход звучи най малко от всички. Маслото е MOTUL 5100 15W50 и наистина минах 5000 км и тогава започна да пада. Ще го сменям с друг вид следващия път па да виим.
                              Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

И понеже темата отговаря на едно мое въпросче , няма да пускам друга.
                                Значи, има един мотор със счупен двигател (водач на верига .. или нещо подобно се е счупило) ... 94 г. пак същия R1100GS
                                Цената е 2000€ ...

Ето го мотора:

Според обявата мотора е на 112 000км.

Да влизам ли в приключение ?
                                Прикачени файлове
                                Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                                Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                                Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X