Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силен ток мз ес 175/1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Силен ток мз ес 175/1

В тези динама или няма остатъчен магнетизъм, а това зависи от използваната стомана, или е друга причината да не се самовъзбудят първоначално.
    Gnome Rhone AX2 800 1938
    Yamaha XT600Z 1VJ 1986
    Husqvarna Te 510 1989
    Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Имах МЗ 150 ТС-палеше без акумулатор,но само на скорост.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

"...отделните положения на ключа на запалването и осветлението.
        1. ...
        2.
        3.
        4.
        5. Директно включване на тока от динамото към прекъсвачите (чукчето и наковалнята). Двигателят на превозното средство може при изтоштена акумулаторна батерия, при тикане на включена 2.скорост да бъде пуснат в ход. "

Ръководство за експлоатация на МЗ - Мотоциклети,Издание 1964 - VEB MOTORRADWERK ZSCHOPAU
        Оригиналния правопис е запазен.

Положение 5 е крайното положение на ключа в посока обратна на часовниковата стрелка.
        Толкова по въпроса може ли емзето да запали без акумулатор.
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Това ръководство да не е за моделите МЗ 125 РТ т.е. при които контактния ключ има пет положения и той е поставен в бакелитова кутия заедно с релето и бубината ?

Коментар

Ръководството е за моделите ES, но :
            Контактния ключ/където и да е поставен/ при моделите RT, ES, ETS, TS, ETZ има точно 5 пет​ положения!

Всъщност нека попитам и аз:
            А на кое МЗ ключа не е с пет положения?
            Последно редактирано от Димо; 19-01-15, 13:11.
            ______2
            Е = MZ

Коментар

Пробвайте един мз 175-250 дали ще запали без акумулатор на бутане,150 трофи и тс палят пробвал съм,но 175 и 250 мисля че няма да запали,без значение позицията за палене без акумулатор.

Коментар

Аз съм пробвал етз 150 , с електронно запалване - не пали .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                  Аз съм пробвал етз 150 , с електронно запалване - не пали .
                  Няма начин,трябва му възбуждане на генератора,без ток ще си останеш само с бутането.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Естествено - знам това . Написах го във връзка с поста на Димо за петото положение на ключа на мз-тите .

Коментар

Не разбрах защо едните модели могат да палят без акумулатор, а другите не. Моля, бъдете любезни и се придържайте към 6 волтовите генератори за прав ток с две четки и паралелно възбуждане. Всъщност кому е нужно в 21 век да пали мотоциклет на бутане?? Друго имах предвид въпроса "да изхвърлиш акумулатора, да запалиш на бутане и да премериш напрежението колко ще е" , ама.....може да се направи и по следния начин, палиш на манивела, откачаш акумулатора и мериш напрежението. Не е толкова образно като предишното. Признавам, нямам опит с динамомашини, и всякаква информация, дори и ненужна, би могла да ми бъде от полза. Също и на някой друг, предполагам
                      Gnome Rhone AX2 800 1938
                      Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                      Husqvarna Te 510 1989
                      Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Не бях влизал в темата , но виждам сте писали доста. Та от проблема с избиване на свещи как стигнахме дали пали МЗ с бутане нямам идея... Някой беше питал какво става със свещите - свещите започват да дават съвсем слаба искра навсякъде , но не и на електродчето. Мисля , че проблема ми идва от повредена семеринга и в цилиндъра влиза масло от скоростите(смених маслото защото съединителя не работеше и забелязах ,че има не повече от 100-150мл. масло в скоростите при положение , че съм излял 1 тубичка). Именно по тази причина май ще ми предстои цепене на двигателя , за да сменя всички семеринги , лагери и т.н. Ако имате някаква полезна информация ще съм ви благодарен да я споделите

Коментар

От казаното излиза че, ползваш "избили свещи". Вземи свещ за която си сигурен, че е изправна и пробвай. Много избили свещи когато ги пробваш дават искра на електродите, но когато я сложиш в среда с налягане искра няма. Ако мислиш, че нямаш ток заради скъсан семеринг не е вярно. Ако има скъсан семеринг мотора ще работи но ще харчи масло или ще вдига оборотите, това зависи от коя страна е проблемния семеринг, освен ако не са и двата.

Коментар

Spongi не казвам , че нямам ток заради скъсан семеринг... Аз имам ток просто свещите се повреждат и при смяна на свещ с работеща такава всичко си идва на мястото. Проблема с избиването е ,че избиват заради маслото от скоростите ,което ги облива Иначе с тоците нямам проблем

Коментар

Открил си америка със свещите,сега за да спрат да избиват се цепи двигателя и се сменят семерите,още в началото ти писах че свещ от силен ток не избива.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                                Открил си америка със свещите,сега за да спрат да избиват се цепи двигателя и се сменят семерите,още в началото ти писах че свещ от силен ток не избива.
                                Открих я ... По трудния начин , но хората са казали - "Човек се учи от грешките си". Та ще се цепи двигателя , но и това не съм го правил никога ииии отново трябва да я откривам топлата вода , да се надяваме няма да направя нещо много неправилно За това ви моля за помощта ви - да ми дадете някаква полезна информация при цепенето на двигателя , какво по-специално ще ми е нужно и т.н. Знам , че ще ми трябва скоба за разделяне(не задължително , до колкото знам може и с почуквания да се раздели двигателя) и също нямам идея как да махна съединителя без скоби ... Ако на някой му се занимава да ми помогне с цялата тази процедура да ми драсне в скайп aironhight... Хайде ако имам някакви други конкретни въпроси ще питам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X