Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силен ток мз ес 175/1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Силен ток мз ес 175/1

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141229_110259.jpg
Прегледи:1
Размер:71.2 КБ
ID:5632762 ето как изглежда

Коментар

Май гори маслото от скоростите. Я виж да не мирише на бензин там. Ако не,свали едно деление иглата надолу и пробвай пак. А старите свещи може да ползваш пак след като ги обгориш до червено с газова горелка.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Изглежда повече от отвратително . Аз на китайски вампир не съм виждал по-умряла свещ . Има причина за избиване на свещите ти . Избилите свещи са следствие от причината . Търси и отстрани нея , защото ще пътуваш с една торба следствия .

Коментар

Като се замисля като сменях маслото изкарах доста малко масло изтече , значи най-вероятно смуче масълце. Дайте малко инфо , ако има нещо по-особено да се спази при смяната на тези семеринги и последователността , на сваляне на чарковете ,ако може. И да добавя при снимката , свеща е карана от сорта на 5-10 мин. Днес покарах , още не е избила (да чукам на дърво), ще покарам и утре , ако имам време и времето не е ужасно и пак ще снимам
          Последно редактирано от aironhight; 02-01-15, 20:00.

Коментар

По това което пишеш оставам с впечатлението че не си карал Балканче.Следователно трудно е да ти се обясни как да смениш семерингите.Нищо лично .За тез семеринги май се цепеше целия двигател.С поздрав Борето(Първия срещнат пенсионер с моторетка ще ти помогне най малко с идеи - това,онова,оттук, оттам) Тогава въпросите ти няма да са така хаотични и няма да се подминават с усмивка.

Коментар

Първоначално публикуван от aironhight Преглед на мнение
              Като се замисля като сменях маслото изкарах доста малко масло изтече , значи най-вероятно смуче масълце. Дайте малко инфо , ако има нещо по-особено да се спази при смяната на тези семеринги и последователността , на сваляне на чарковете ,ако може. И да добавя при снимката , свеща е карана от сорта на 5-10 мин. Днес покарах , още не е избила (да чукам на дърво), ще покарам и утре , ако имам време и времето не е ужасно и пак ще снимам
              Ако е изгорил маслото в скоростната ще спре да ги избива.

Коментар

Да гори масълце. При това положение на късен етап мотора НЕ може да се кара. Има мощност само на първа и това. Виж дали ти намалява маслото, ще забележиш лесно това. Проверявай го по често и ще си каже. Ако е това, трябва да го цепиш и да смениш всичко-лагери, семеринги и какво има износено. Балканчето ми беше така. Намаляше маслото, ама аз си траех, въпреки че знаех защо. Една пролет просто го изкарах да го покарам. Едва запали и нямаше мощност само на първа вървеше. Тогава седнах и ги смених и двата. Да чукам на дърво сега е добре.

Коментар

Борето това ми е първия мотор,с който се занимавам от миналата година.... няма как да съм карал балканче. Това за цепенето ХИЧ не ми хареса :/Ще видим кога ще е , сигурно априлската ваканция... А по по-горе написаното сигурно се досещате колко пъти съм цепил двигател (:... А иначе за силата -на първа и втора си има ряз ,на трета пак си ускорява , но кача ли го на 4-та и пълната газ не му помага особено :д Не съм карал друг такъв мотор, че да знам как върви, може и така да си е ... и също как да следя нивото на маслото ? Да го преточвам ли(много трудоемко е така)? Благодаря все пак за отговорите , макар и да не ми хареса какво прочетах...
                  Христо(адаш) , още едва ли е изпил маслото , едва преди няколко дни му го налях.
                  Последно редактирано от aironhight; 03-01-15, 07:05.

Коментар

Периодично бъркаш с нещо тънко и дълго(мерителна щека) в отвора през който наливаш маслото и гледаш до къде се мокри. Ако нямаш приятел, който да ти помага
                    с двигателя, питай за всичко тук. Не аз, а други хора с повече опит ще ти помогнат много. Че съм виждал и чувал за какви ли не изпълнения: хартиена гарнитура за глава(при теб мисля, че е без никаква), сегменти без ключ и т.н.
                    Ще следя с интерес, че ме очаква "цепене" на МЗ-РТ125/2

Коментар

Ами успех с цепенето, сподели какво е станало. Наистина тук има доста опитни моторджии. Само да отбележа нещо - мотора не е оригинален 175/1,а е 250 с двата ауспуха ,но е преправен на 175 , не знам дали има кои знае какви разлики по двигателите. Годината е 58-ма май

Коментар

Първоначално публикуван от cek Преглед на мнение
                        Периодично бъркаш с нещо тънко и дълго(мерителна щека) в отвора през който наливаш маслото и гледаш до къде се мокри. Ако нямаш приятел, който да ти помага
                        с двигателя, питай за всичко тук. Не аз, а други хора с повече опит ще ти помогнат много. Че съм виждал и чувал за какви ли не изпълнения: хартиена гарнитура за глава(при теб мисля, че е без никаква), сегменти без ключ и т.н.
                        Ще следя с интерес, че ме очаква "цепене" на МЗ-РТ125/2
                        Хората са измислили пробка,в случая е болт с медна шайба,мотора се изправя на стъпенка отвива се болта,ако излиза масло работата е добре,ако не излиза,малко се накланя мотора на ляво,протече ли пак е добре,но като се изправи трябва да се долее,тази пробка измерва точното количество масло нужно за двигателя,намира се на нивото на скоростния лост,на мз 125 е по същия начин,само не помня къде точно се намираше пробката,нещо ми се върти че май беше зад скоростния лост.Гарнитура на главата има,оригиналната е алуминиева.

Коментар

"Zwischen Zylinder und Zylinderdeckel ist keine Dichtung vorgesehen." http://mz-es.de/mz-es-175-250-1/reparaturanleitung.htm

Коментар

Първоначално публикуван от aironhight Преглед на мнение
                            Ами успех с цепенето, сподели какво е станало. Наистина тук има доста опитни моторджии. Само да отбележа нещо - мотора не е оригинален 175/1,а е 250 с двата ауспуха ,но е преправен на 175 , не знам дали има кои знае какви разлики по двигателите. Годината е 58-ма май
                            Свържи се с Димо, той знае много за МЗ-тките и може да ти помогне. Кажи му и от кой модел е рамата ти.

Коментар

При добра центровка и не лоша компресия трябва да си върви на 4-та като пушка това на равно де.

Коментар

Знам го този човек , разгледах му темата за мз-та и ми падна челюстта направо... ама дали му се занимава с мене, може да си има друга работа :/ Впрочем след 1 час каране и мъки на трета и четвърта скорост, скоростите взеха да се чуват понякога и това ми доказва ,че си пие масълце в интерес на истината .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150103_112443.jpg
Прегледи:1
Размер:85.1 КБ
ID:5632913

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X