Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силен ток мз ес 175/1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Силен ток мз ес 175/1

На тези капаци се вижда къде е болта за ниво на маслото в скоростната кутия, за които споменава hristo jivota. Центровка на запалването правил ли си, също какви са настройките на карбуратора??
    Gnome Rhone AX2 800 1938
    Yamaha XT600Z 1VJ 1986
    Husqvarna Te 510 1989
    Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Малко снимки Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150103_122535.jpg
Прегледи:1
Размер:230.0 КБ
ID:5632920
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150103_122552.jpg
Прегледи:1
Размер:237.5 КБ
ID:5632923
      Последно редактирано от Димо; 04-01-15, 01:40.

Коментар

Туй да не е Doppelport преправен на 175?

Коментар

Първоначално публикуван от cek Преглед на мнение
          Туй да не е Doppelport преправен на 175?
          Май не е само доппелпорт , според Димо

Коментар

cek е прав.не е300 ес в никакъв случай

Коментар

Първоначално публикуван от belin. Преглед на мнение
              cek е прав.не е300 ес в никакъв случай
              Хе, хе ... И къде sek или който и да е е казал в темата, че това " не е 300 ЕS"? Че и в никакъв​​ случай

В мотора на снимката има части и детайли поне от три различни модела на MZ.

- подсилената предна вилка
              - рамата
              - резервоара

Нямат място заедно в едно МZ . Т.е. са от три съвсем различни по време модификации ...
              ______2
              Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
                Абре щом не давате олабване и напъване, ще бъдете ли добри да обясните как се регулира! Хипотетично, ако изхвърли акумулатора на боклука, и пали маторя на бутане, колко волта трябва да е зареждането??
                Дано колегата на истина да си е оправил моторетката, но поне при тези модели МЗ като този, като изхвърлиш акумолатора не палят колкото силно да ги буташ, искат ток, а според скромното ми мнение, свещите му избиват поради бедна горивна смес.

Коментар

Свещ при бедна смес изглежда по-иначе.
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Не казвам как трябва да изглежда свеща, а какво става с нея, поне при мен ставаше така, като дадох малко повече гориво проблема изчезна......, а колкото до тези моторетки, при добре настроен карбуратор свеща трябва да има керимиден цвят.

Коментар

Свеща от снимката на колегата не страда от бедна смес!
                      А какво е ставало при вас може би е обект на друга тема.
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от aironhight Преглед на мнение
                        ..... И да допълня , че ми избиват свещите като карам ~15-20 минути....
                        А какво точно имаш пред с "избиват свещите" ? Топи се електрода или просто прекъсва и не дава искра ?
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
                          Дано колегата на истина да си е оправил моторетката, но поне при тези модели МЗ като този, като изхвърлиш акумолатора не палят колкото силно да ги буташ, искат ток, а според скромното ми мнение, свещите му избиват поради бедна горивна смес.
                          И какво е обяснението да не пали при бутане?? Динамото не ще да се "самовъзбуди" ли?? Дали либидото му е изчезнало от дъртозата?? Признавам, нямам поглед връз това динамо, но предвид принципа на работа на динамото ми се вижда нелогично ако е изправно да не запали. И не по темата, но стана дума, М 72 без акумулатор палил ли си на бутане и зарежда ли динамото на празен ход, така че да не гасне двигателя?? При нормални за този режим обороти.
                          Gnome Rhone AX2 800 1938
                          Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                          Husqvarna Te 510 1989
                          Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Нека пробва колегата да запали на бутане и да каже какво е станало, но при тези моторетки както и ти каза, динамото не може да се "самовъзбуди", трябва му ток та дори и да не е точно шест волта, така са и старите иж планета.

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
                              Нека пробва колегата да запали на бутане и да каже какво е станало, но при тези моторетки както и ти каза, динамото не може да се "самовъзбуди", трябва му ток та дори и да не е точно шест волта, така са и старите иж планета.
                              ИЖ без акумулатор съм пробвал на бутане,не пали,мз 150 палеше,но там има едно открито съпротивление монтирано на статора,не го зная за какво служи и точно как се казва,на 175 и 250 го няма и без акумулатор ме съмнява да запали,на трофи ес 2 съм слагал запалване от 150 но не съм го бутал за проба.

Коментар

Христо, това което си позволявам да споделя във форума е изпробвано или от мен или съм бил пряк свидетел на резултата, а за резултата съм сигурен на 100%,. Както казват старите хора - "не питай старило, питай патило" и дано колегата kalin09 отново да не се изкаже, че това което съм казал е "може би е обект на друга тема"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X