Пьрво да кажа весели празници на всички! Та проблема е следния - при запален двигател и закачен механичен мултицет за акумулатора ми показва около 8 волтав ниските обороти и около 9 вьв високите. Вьпроса ми е как да оправя този проблем (мотора е мз ес175/1)
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Силен ток мз ес 175/1
Свий
X
-
От: Силен ток мз ес 175/1
Cek няма как да дам 50 лв за реле ,за да пробвам... а отноано сайта на мз ес добре го има написано , ама аз грам немски не знамп.с. имам снимки ,но не мога да ги кача ,защото сьм от телефона на село
Последно редактирано от aironhight; 28-12-14, 09:49.
Коментар
-
Първо спази разстоянията между контактите, както са дадени в сайта за МЗ. След това се абстрахирай от мнението на СЕКза кривенето на пластините на пружинките, защото точно така се регулират механичните релета от този тип. В твоя случай трябва леко да охлабиш пружината на релето за напрежението. Това, което е с повечето контакти. Премери и релето за обратен ток при колко волта отлепва или залепва. За това ще ти е необходим и ампермер.
Gnome Rhone AX2 800 1938
Yamaha XT600Z 1VJ 1986
Husqvarna Te 510 1989
Argvmentvm ad novitatem
Коментар
-
И между другото, като сана дума за натягане и охлабване - тия операции се правят съвсееееееем полекичка! А си дръпнал разко, а си се видял в чудоО879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Абре щом не давате олабване и напъване, ще бъдете ли добри да обясните как се регулира! Хипотетично, ако изхвърли акумулатора на боклука, и пали маторя на бутане, колко волта трябва да е зареждането??Gnome Rhone AX2 800 1938
Yamaha XT600Z 1VJ 1986
Husqvarna Te 510 1989
Argvmentvm ad novitatem
Коментар
-
Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнениеАбре щом не давате олабване и напъване, ще бъдете ли добри да обясните как се регулира! Хипотетично, ако изхвърли акумулатора на боклука, и пали маторя на бутане, колко волта трябва да е зареждането??Последно редактирано от hristo jivota; 30-12-14, 07:48.
Коментар
-
Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнениеЕстествено че така се регулира механично реле,друг начин няма,въпроса е дали въобще му е за регулиране,нали знаеш че не може да зарежда с 6 волта защото ще има разряд,заряд с 8 волта си е напълно нормален.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
На gnomerhone му е лесно, той е регулирал много релета. Въпроса е колегата с МЗ-та, дали ще се справи или ще прецака нещата. Пък и пари не му се дават.
На мен релето ми направи проблем на път, аз му махнах капака и натисках контакта с пръст от време на време. Като пристигнах на ретро-сбирката на яз. Ал. Стамболийски, един колега ми даде реле, което на някакъв мултицет показваше презареждане(10-12в.), но с него се прибрах(260км.) и на моя уред показа нормални стойности. Още карам с него.
Коментар
-
Вкарал си се в обичайните за притежатели на М72 филми и перипетииКакви са нормалните стойности които споменаваш?? При колко оборота на кол.вал динамото постига 10 ампера?? С кой модел динамо беше твоя мотоциклет?? Прегледа ли всичко/динамо, реле/ преди да го монтираш на двигателя, или ги турга и газзз към съборя
Gnome Rhone AX2 800 1938
Yamaha XT600Z 1VJ 1986
Husqvarna Te 510 1989
Argvmentvm ad novitatem
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар