Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силен ток мз ес 175/1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Силен ток мз ес 175/1

Пьрво да кажа весели празници на всички! Та проблема е следния - при запален двигател и закачен механичен мултицет за акумулатора ми показва около 8 волтав ниските обороти и около 9 вьв високите. Вьпроса ми е как да оправя този проблем (мотора е мз ес175/1)

От: Силен ток мз ес 175/1

Пробвай с друго реле. Някои кривят пластинките на пружините, но според мен, първо трябва да се пробва с изправно реле.

Коментар

Първо не е силен ток, а високо напрежение
      Релето се регулира, но ти трябва зареден и изправен акумулатор, динамо и точно показващ волтметър.
      В сайта за МЗ-ЕС има описание на регулирането.

Коментар

Cek няма как да дам 50 лв за реле ,за да пробвам... а отноано сайта на мз ес добре го има написано , ама аз грам немски не знам п.с. имам снимки ,но не мога да ги кача ,защото сьм от телефона на село
        Последно редактирано от aironhight; 28-12-14, 09:49.

Коментар

Моля дайте някакво инфо как да го регулирам да ми пуска правилното напрежение

Коментар

Първо спази разстоянията между контактите, както са дадени в сайта за МЗ. След това се абстрахирай от мнението на СЕК за кривенето на пластините на пружинките, защото точно така се регулират механичните релета от този тип. В твоя случай трябва леко да охлабиш пружината на релето за напрежението. Това, което е с повечето контакти. Премери и релето за обратен ток при колко волта отлепва или залепва. За това ще ти е необходим и ампермер.
            Последно редактирано от gnomerhone; 28-12-14, 23:13. Причина: недоглеждане
            Gnome Rhone AX2 800 1938
            Yamaha XT600Z 1VJ 1986
            Husqvarna Te 510 1989
            Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Ще те подведа, пишейки глупости, без да прегледам какво съм изографисал. В твоя случай трябва да охлабиш пружината, не да я натягаш!!
              Gnome Rhone AX2 800 1938
              Yamaha XT600Z 1VJ 1986
              Husqvarna Te 510 1989
              Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Зорлем да прецакате релето Натягай, охлабвай-така се учи човек! И все пак, с толкова дърт мотор е добре да си имаш резервно реле.

Коментар

И между другото, като сана дума за натягане и охлабване - тия операции се правят съвсееееееем полекичка! А си дръпнал разко, а си се видял в чудо
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Дай сега да караме полекичка до като не си повредил релето,така,акомулатор имаш ли,къде измери напрежението,при откачен или закачен,колко волта ти показва преди да запалиш двигателя,като пуснеш фара колко волта измерваш.

Коментар

Абре щом не давате олабване и напъване, ще бъдете ли добри да обясните как се регулира! Хипотетично, ако изхвърли акумулатора на боклука, и пали маторя на бутане, колко волта трябва да е зареждането??
                      Gnome Rhone AX2 800 1938
                      Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                      Husqvarna Te 510 1989
                      Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
                        Абре щом не давате олабване и напъване, ще бъдете ли добри да обясните как се регулира! Хипотетично, ако изхвърли акумулатора на боклука, и пали маторя на бутане, колко волта трябва да е зареждането??
                        Естествено че така се регулира механично реле,друг начин няма,въпроса е дали въобще му е за регулиране,нали знаеш че не може да зарежда с 6 волта защото ще има разряд,заряд с 8 волта си е напълно нормален.
                        Последно редактирано от hristo jivota; 30-12-14, 07:48.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                          Естествено че така се регулира механично реле,друг начин няма,въпроса е дали въобще му е за регулиране,нали знаеш че не може да зарежда с 6 волта защото ще има разряд,заряд с 8 волта си е напълно нормален.
                          Хайде, нека да е 7.5, ама ако уреда е някой китаеС за 5 кинта или (още по-зле) някой 100 годишен руски туч, който не е виждал калибровка от как е произведен, половин волт ... къде ти
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На gnomerhone му е лесно, той е регулирал много релета. Въпроса е колегата с МЗ-та, дали ще се справи или ще прецака нещата. Пък и пари не му се дават.
                            На мен релето ми направи проблем на път, аз му махнах капака и натисках контакта с пръст от време на време. Като пристигнах на ретро-сбирката на яз. Ал. Стамболийски, един колега ми даде реле, което на някакъв мултицет показваше презареждане(10-12в.), но с него се прибрах(260км.) и на моя уред показа нормални стойности. Още карам с него.

Коментар

Вкарал си се в обичайните за притежатели на М72 филми и перипетии Какви са нормалните стойности които споменаваш?? При колко оборота на кол.вал динамото постига 10 ампера?? С кой модел динамо беше твоя мотоциклет?? Прегледа ли всичко/динамо, реле/ преди да го монтираш на двигателя, или ги турга и газзз към съборя
                              Gnome Rhone AX2 800 1938
                              Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                              Husqvarna Te 510 1989
                              Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X