Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силен ток мз ес 175/1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Силен ток мз ес 175/1

Г414. Разглобих го, почистих статор, ротор, колектор, проверих четките и лагерите. Релето(ЧЗ-6в.) под капачето изглеждаше като ново и работеше прекрасно - при подаване на газ лампата гасне, на ниски обороти не свети, а при форсиране не прави повече от 7,5в. Проблема пак дойде от мен - в бързината не съм стегнал клемите на релето и...
    Надявам се колегата да не се обиди от отклоненията в темата му, но все пак може да научи нещо(да стяга добре всички болтчета и гайки)
    gnomerhone, ретро-сбирките все още не са заприличали на рокерските събори, ако това намекваш по горе.

Коментар

Мултицета ми е изправен ,но искам да попитам кой болт да развия , за да отпусна пружината??? Това напрежение го получавам при закачен акомулатор и запален двигател като закача мултицета на клемите(мин.8 волта ,което се получава кото двиг. Е на свободен ход без да му давам газ). И да допълня , че ми избиват свещите като карам ~15-20 минути

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
        Вкарал си се в обичайните за притежатели на М72 филми и перипетии Какви са нормалните стойности които споменаваш?? При колко оборота на кол.вал динамото постига 10 ампера?? С кой модел динамо беше твоя мотоциклет?? Прегледа ли всичко/динамо, реле/ преди да го монтираш на двигателя, или ги турга и газзз към съборя
        Поне дойде на сбирката, а ти само ръсиш акъли. Хващай се в ръце и сглобявай.

aironhight какво е напрежението на акумулатора според уреда ти?
        Немски и аз не разбирам, но има схеми, онлайн преводачи и се оправям. Пробвай, може и да стане

Коментар

Първоначално публикуван от aironhight Преглед на мнение
          Мултицета ми е изправен ,но искам да попитам кой болт да развия , за да отпусна пружината??? Това напрежение го получавам при закачен акомулатор и запален двигател като закача мултицета на клемите(мин.8 волта ,което се получава кото двиг. Е на свободен ход без да му давам газ). И да допълня , че ми избиват свещите като карам ~15-20 минути
          Е тук вече ни хвана,и понеже ти избиват свещите ти мислиш че е от 9 волта заряд,да ама не,релето се регулира от самата пластина на която е закачена пружината,но пак те съветвам не пипай като не знаеш как,колко волта ти показва акомулатора когато двигателя е изгасен,и колко амперов е,висок заряд значи когато акомулатора ври и кипи,гаранция че няма да го прави.

Коментар

При изгасен двиг е 6.4 волта с 2 мултицета е мерен. Иначе е 12 АЧ сух

Коментар

1,5 волта заряд над стойността на акумулатора е отлично , даже много добро зареждане . Не барай изобщо релето . Свещите ти избиват от съвсем друга причина .

Коментар

А дабре , ама като изфорсирам минават 1.5в и свещите защо избиват???

Коментар

Изтегли си тази книга, прочети и осмисли това, което ти трябва и си го регулирай. Не обръщай внимание на марката, същото е.
                  По-подробно описание няма никъде написано!

Коментар

Първоначално публикуван от aironhight Преглед на мнение
                    А дабре , ама като изфорсирам минават 1.5в и свещите защо избиват???
                    Хайде да се обзаложим,ако свещите ти избиват от високия заряд ще ти купя чисто нов мз,но ако не е там причината ще черпиш една бира.

Коментар

Честита нова година! Релето го оправих - и аз не знам как - отвих един болт малко , завих го малко и дойде точно както трябва(златни ръце : D) - 6.4-5 волта на празен ход и 7.4-5 при високи обороти. Та сега да видим свещите защо избиват така ?? Не споря за свещите , защото опита ми е нищожен , просто така си го обяснявам , а бирата я имаш ако оправим работата

Коментар

Виж във спецификацията на мотоциклета,производителя със какво топлинно число свещи препоръчва.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

До сега поне 5 са ми избили и са с правилно топлинно число - ngk b8hs , jsolator special , вмз7 , и не знам си колко други ... 20-30 мин и край. Сменил съм бобина , кондензатор , лула , кабел за свещ и все така

Коментар

Богата горивна смес и (или) попадаш на менте свещи .

Коментар

Сигурно е от сместа , проблема е , че не знам как да я регулирам , чел съм , но не смятам ,че ще мога да го направя правилно... Знам , че е писано 1000 пъти поне , но ще помоля да ми го напишете малко по-просто . Мисля , че имам един болт наа карба за реглаж

Коментар

По картината на свеща ще се ориентираш .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X