Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ченгетата ни сгащиха на бензиностанция

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ченгетата ни сгащиха на бензиностанция

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
    Е ти като си дал на младежите оръжие, какво ще правят с него мислиш?
    Не говорим за оръжие,а конкретно по темата,затова не ми избягвай въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
      Ама защо не гледаш фактите,не са ги спрели в движение,моторите са били в покой.
      Никакъв не е проблема да ги пуснат да си ходят ,да се качат на моторетката и да ги спрат след 20метра ,.А сега да видим още 3/4 страници изписване

А относно белята ако стане става много дълга и широка ако нямат гражданска. Имам катастрофа с мотор като бях буен кон ,имах кат. С но нямах А ,нямах гражданска ,бях с предимство ,движих се по главен път .Един опел ми отне предимството (той беше виновен) ,но в крайна сметка аз отнесох плюнката ,8 месеца в гипс ,криво зарастнала ръка(и с такава ще си ида от този свят), акт от 1000лв (при заплата тогава 150/200лв) ,платих и на тъпака опела (защото ме съди неговата застр.компания),постоянни разходи до болницата (на 50км от нас в едната посока) ,аз си поемах консумативите (родители те ми тогава) ,болки и страдания ги оставам настрана(не са за пренебрегване ), ядовете на родителите ми . И един пресен случай в сряда ,не видях че идва от дясно на кръстовище нивата на полицията ,за малко да я ударя във вратите и да я обърна по таван , аз съм виновен ,не я видях (слънцето ме заслепи) което не ме оправдава ,дясностоящ ми е ,за щастие карах много бавно и спрях по средата на платното .Малко по надолу ме спря и поиска документите но аз ги бях забравил в къщи и ми каза да ги донеса до авто мивката .Взимам ги и отивам ,полицая и ги поглежда и се хваща за главата ,всички категории изографисани ,книжката изтекла от 4 дена (подал съм документи за нея ,но още не е станала ,след 10 дена е готова,все едно нямам книжка),карам без вкл. фарове, без колан ,отнемам предимство,и правя предпоставка за ПТП,само колата изрядна .Добре че излезе човек и не ми писа акт ,ами ако беше писал? -Щях пак да чукна една хилядарка, ами ако бях го ударил ? – Гражданската автоматично отпада,защото книжката ми е изтекла ,а сега и сложете ,разноски по делото, материални щети за моя сметка ,и не дай си боже телесни повреди .......... и като теглим чертата ,пари за един апартамент ........... Така че като спазваме законите ,пазим един вид и нас си ,а като ги нарушаваме ,теглим и пълним хазната и берем само ядове и си скъсяваме така или инак краткия ни животец .

пп Но ние българите по стар български обичай се мъчим постоянно да заобикаляме законите и ако не можем си викаме :- Басиииии държавата ! Е затова няма да се оправим ,защото търсим все да се измъкнем тънкана или да заобиколим ...........
      Последно редактирано от jimito; 08-02-13, 09:57.
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Не говорим за оръжие,а конкретно по темата,затова не ми избягвай въпроса.
        Е ти сега искаш да кажеш, че не разбираш какво ти казвам ли? Ами ОК, ако полицаите наистина са видели младежите да карат мотора? Дори и да не са ги гонили! Така по-добре ли е?

п.п. Всъщност това как го разбираш?
        ...събота излязохме да караме...
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Е ти сега искаш да кажеш, че не разбираш какво ти казвам ли? Ами ОК, ако полицаите наистина са видели младежите да карат мотора? Дори и да не са ги гонили! Така по-добре ли е?
          Стояне, наште полицаи не могат ли просто да им арестуват техниката и да ги пратят да си ходят пеша? Това е доста разпространена практика в Щатите, а напоследък и в някои Европейски държави.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Според мен момчето постнало тази тема, е искал просто да получи морална подкрепа, сам знае какво е нарушил и нищо повече. За всеки от нас си е ясно, че всяко моторно превозно средство от 50cc нагоре се иска съответните свидетелства, категории, ГО и ГТП и да спазва ЗДвП. Независимо дали си в гората или на "луната", не е въпросът дали КАТ могат или не могат и дали имат право да ги хванат в покой за каквито и да е нарушения, а че си длъжен да имаш всички нужни документи, от - до, така трябва да постъпва всеки водач на МПС!
            Последно редактирано от Еделвайс; 08-02-13, 10:28. Причина: Корекция правопис

Коментар

ако полицаите наистина са видели младежите да карат мотора? Дори и да не са ги гонили!
              Ами ако не са ги видели.Добре да предположим че са ги видели,защо не са взети мерки да ги спрат на пътното платно,това е тяхно задължение,ами ако имаха бензин и си карат по пътя,милиционерите щяха да карат след тях до като им свърши бензина ли.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                За всеки от нас си е ясно, че всяко моторно превозно средство от 50cc нагоре се иска съответните свидетелства, категории, ГО и ГТП и да спазва ЗДвП. Независимо дали си в гората или на "луната"
                А тук вече се изказа неподготвен,ЗДП важи само за Републиканската пътна мрежа.

Коментар

Коментар

Тука си напълно прав ,в предния пост дето го писах за случая с патрулката ,питах полицая дали мога да си карам офроуда на събора в Ст.загора тази събота ,ми отговори така :- Можеш да го караш но без да излизаш на пътната мрежа ,следователно жената ще кара до с.Ягода а аз ще си газя из калищата

Коментар

Съгласен съм с Вас..., закон за движение по пътищата от Републиканската пътна мрежа, магистрали, първостепенни, второстепенни и черни пътища... като черните се имат предвид които са нанесени на пътната карта... по всички други пътища и кърища можеш да управляваш и без книжка, но там има друг момент, че свидетелството за управление се издава за управление на моторно превозно средство, тоест за моторното средство нужно ли е свидетелство... освен за АТВ което може да се управлява по черни пътища с каска... но решението от там нататък е изцяло на този който тръгва да кара...

Последно редактирано от Еделвайс; 08-02-13, 11:12. Причина: Уточнение

Коментар

Тая тема е за раздела спам вече. Какво толкова го чоплите както и да се погледне нарушение на закона е факт. Това че полицаите не ги били гонили или видели нищо не променя. Най малкото ще извземат записа от камерите на бензиностанцията и готово. Дори да са "бутали" моторите до там после пак ли ще ги бутат? Аз лично се съмнявам. Повечето изхождат от какво ми е удобно на мен, ами представете си че бяха причинили ПТП и някой ваш близък беше пострадал, едвали щяхте да сте толкова снизходителни. Всеки мрънка няма полиция няма държава, един път и те да си свършат работата и пак недоволни. Отделен е въпроса че някой мотори не могат да се регистрират, но това е друга тема...
                        Газ 69 2.4i
                        Густо майна, пътят свърши !!!
                        GSM: О895 7О6О59

Коментар

[QUOTE=Стоян Боюков-Sariones;2092770]Е ти сега искаш да кажеш, че не разбираш какво ти казвам ли? Ами ОК, ако полицаите наистина са видели младежите да карат мотора? Дори и да не са ги гонили! Така по-добре ли е?
                          QUOTE]

Много ми допада тази част ,на мен също ми написаха акт,щото ме видели,да карам без колан.Е,като ме спряха (настигнаха ме с включени светлини) бях с колан,но това не е важно,преди това ме били видели....Добрече не са ме видели да газя някого.
                          За държанието на милиционерите,няма да споменавам...Много бяха учтиви.
                          А,и друго ми стана любопитно-що единия милиционер,дето се подписа като свидетел,не си вписа длъжността и званието?Данеби,като е на служба,да няма право да стидетелства...Щото,като се замисли човек,двама доброжелателно настроени "полицай",чудесно могат,да вгорчат живота на когото си искат,па той-да доказва,че няма сестра...
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Според мен момчето постнало тази тема, е искал просто да получи морална подкрепа, ...!
                            С каква цел това? За да може следващият път пак така ли?
                            .....,защо не са взети мерки да ги спрат на пътното платно,това е тяхно задължение,......
                            Да скочат самоотвержено (като Матросов) пред мотора ли? Ако не е регистриран? Какво предлагаш?
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Прочетох цялата тема и констатирах, че мненията на по-голямата част от вас са такива, защото се поставят на мястото на "тариката", който кара извън правилата, а не на този, който може да пострада от действията на такъв тарикат.
                              Щото на вас и на роднините ви не може да се случи да ги блъсне някой.
                              От кого ще си получите обезщетението, ако "героят" е без ГО и без регистрация?
                              Той Гаранционния фонд ей така ще ви ги донесе парите. Особено ако няма регистрация.
                              Щото сте ларж към нарушителите.
                              Та вие си скачайте срещу Куздов и тези, които са "сгащили на бензиностанцията" автора на темата.
                              По принципа "а вие що си биете негрите".
                              Нищо, че може да са опазили вас и роднините ви от приключения.
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

.......... тоест за моторното средство нужно ли е свидетелство...

Ако имаш предвид мотофреза ,да си фрезоваш двора не се иска китап .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X