Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Връщане на уловената риба - да или не?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Връщане на уловената риба - да или не?

Прави сте,не споменах по-горе,че вкъщи има 50-60 пръчки,и аз също изразходвам доста средства при един риболов,също си почивам когато съм на излет,също пускам маломерните риби и т.н.....но не ходя на риба като на състезание....Моето мнение продължава да е,че от въдичари никога няма да свърши рибата,бракониерите са проблема,така мисля аз.....
    Който пие бира не умира,но не трябва пил да шофира :!: ;)

Коментар

винаги пускам маломерната риба, ако риболовът е бил успешен взимам една или две по-големи риби (аз лично риба не ям, но жената и детето си хапват), всичко друго се връща след като се направят снимките разбира се.
      LZ1IHM

Коментар

Ако всички връщаме уловената риба-Добре.Добре ама за бракониерите-ще им се качи КПД-то,затова моето скромно мнение е,че не е нужно да се връщат рибките които са потенциален интерес за БРАКОНИЕРИТЕ.

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
          Проблема е в бракониерите...лодки, мрежи,примки,уреди за ток и нощно виждане,безнаказаността на всяко противоправно и неестествено деяние.Наслука и умната.
          Освен това, има сериозен проблем и със самосъзнанието на риболовците! С риск да се повторя, визирам последния пост от темата "Къде кълве". Не се заяждам, наистина, чувствам се тъпо като гледам 6 окървавени шарана, които явно няма да бъдат върнати в Дунав.
          Колеги, за какво пишем по темата, а нещата продължават да се случват по този начин?[/QUOTE]
          АУУУУУУУУУУУ ЧАК СЕГА ВИДЯХ НАПИСАНОТО ЗА РИБОЦИТЕ!!!!!!ВИЖ КОЛЕГА ,ТОЛКОВА РИБА КОЛКОТО АЗ СЪМ ВЪРНАЛ ОБРАТНО ТИ НИКОГА НЯМА И ДА ХВАНЕШ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ!!!!!!ШАРАН ПОД 2КГ НЕ ВЗИМАМ,АИ 6 ШАРАНА НЕ СЕ ХВАЩАТ ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ВСЕКИ ДЕН!!ОФФ АБЕ КВО СЪМ СЕДНАЛ ДА ПИША ТУК ,ХОРАААААААААААААА ХОДЕТЕ ЗА РИБА НЕ СТОИТЕ САМО ПРЕД КОМПА И ДА ПИШИТЕ ИЗ ФОРОМИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕИ ТОВА Е ОТ МЕН!И НАСЛУКА В ПИСАНЕТО!!!!!!!МОДЕРАТОРИТЕ ,МОЖЕТЕ КВОТО ИСКАТЕ ДА ПРАВИТЕ НО МИ ПИСНА ДА МЕ ОБСЪЖДАТ И ОПЛЮВАТ ХОРА КОИТО НЕ СА ХОДЕЛИ ЗА РИБА КОИ ЗНАИ ОТ КОЛКО ВРЕМЕ И ДАВАТ НА РИБАТА ХЛЯБ ДА НЕ ГИ ХАПЕ!РИБАРСКАТА ЗАВИСТ НЯМА КРАИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Последно редактирано от beljata; 15-12-09, 17:30.

Коментар

Първоначално публикуван от beljata Преглед на мнение
            АУУУУУУУУУУУ ЧАК СЕГА ВИДЯХ НАПИСАНОТО ЗА РИБОЦИТЕ!!!!!!ВИЖ КОЛЕГА ,ТОЛКОВА РИБА КОЛКОТО АЗ СЪМ ВЪРНАЛ ОБРАТНО ТИ НИКОГА НЯМА И ДА ХВАНЕШ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ!!!!!!ШАРАН ПОД 2КГ НЕ ВЗИМАМ,АИ 6 ШАРАНА НЕ СЕ ХВАЩАТ ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ВСЕКИ ДЕН!!ОФФ АБЕ КВО СЪМ СЕДНАЛ ДА ПИША ТУК ,ХОРАААААААААААААА ХОДЕТЕ ЗА РИБА НЕ СТОИТЕ САМО ПРЕД КОМПА И ДА ПИШИТЕ ИЗ ФОРОМИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕИ ТОВА Е ОТ МЕН!И НАСЛУКА В ПИСАНЕТО!!!!!!!МОДЕРАТОРИТЕ ,МОЖЕТЕ КВОТО ИСКАТЕ ДА ПРАВИТЕ НО МИ ПИСНА ДА МЕ ОБСЪЖДАТ И ОПЛЮВАТ ХОРА КОИТО НЕ СА ХОДЕЛИ ЗА РИБА КОИ ЗНАИ ОТ КОЛКО ВРЕМЕ И ДАВАТ НА РИБАТА ХЛЯБ ДА НЕ ГИ ХАПЕ!РИБАРСКАТА ЗАВИСТ НЯМА КРАИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            @beljata, писането с главни букви означава че се караш някому, а това не се толерира тук! Ако имаш някакви разногласия с някой, уреждай ги на лични съобщения , а не крещейки във форума!

Коментар

МНОГО МИЕ ДАЛЕЧКО!

Коментар

Надявам се че и други въдичари ще качат снимки как връщат рибата обратно!Имам още такива снимки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от beljata Преглед на мнение
                  Надявам се че и други въдичари ще качат снимки как връщат рибата обратно!Имам още такива снимки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  Поне имате какво да връшате!Трябва първо да хванем за да пуснем,но........всичкото е на самосъзнание.Гледам на реката един дядо около 65-70г.,дреми и се мъчи да мята една блесничка.Питахго как е има ли нещо,той гордо си показа хванатите екземпляри.Какво да гледам 4-щуки дълги не повече от 20-25см.Незнам какво ще им яде,но е факт!Питах го защо ги е взел,а той ми каза:Няма какво да ям,поне за супичка стават.Останах без думи!

Коментар

И тук е така,дядковци обират моронажчета и скобарчета по 20см!!И отговарят ,,за какво съм висял цял ден,, за щуклетата е същото положение на блатото!

Коментар

• Re: Връщане на уловената риба - да или не?

Да така е, някой може и за прехрана да го прави но повечето го правят точно заради "за какво вися цял ден".

Пуснаите риби не са проблем. Всичко е въпрос на вътрешна нагласа
                      Донякъде си е тръпка и като самото ловене.

сега загледах, че са ми малко снимките с пускане на рибки (много неудобно се снима за това) - след откриването на сезона ще снимам повече. 99% от рибите пускам.
                      Прикачени файлове

Коментар

• До: Връщане на уловената риба - да или не?

Ето първата ми балканка

си заминава:

и още една:

И времето стана едно....

Коментар

Честито и много да ги хващаш,не се вижда датата на снимките,но сега са забранени нека си хвърлят хайвера и от 1 февруари,екшън.
                          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                            Честито и много да ги хващаш,не се вижда датата на снимките,но сега са забранени нека си хвърлят хайвера и от 1 февруари,екшън.
                            Последната снимка е от един як майски дъжд
                            Преди 2 години.

Коментар

Малката обратно във водата,а едрата в раницата и вечерта в тигана.Ако всички го правят нещата по платените водоеми може да се променят малко.

Коментар

Според мен пък много е занемарен контрола по българските водоеми.Миналата година учудващо за мен на ТЕЦ 1 Гълъбово излизаха малки шаранчета никой не съобрази да пусне рибетата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X