От: Не съм ловец.Как да се защитя в гората?
Мечките в града и по пътищата са много по-опасни от горските мечки.
Всички са стръвници и настървени по всяко време.
Дано се измисли подходящ спрей за тях най накрая.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Не съм ловец.Как да се защитя в гората?
Свий
X
-
От: До: Не съм ловец.Как да се защитя в гората?
Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнениеМалко странно ми се стори, че ут'епаната мечка била.....70 кг-още тогава си помислих....да не би това да е мечето, ...де факто за него не се чу нищо......Тия дни има нов случай....с жена......
Друга стръвница или.....
К'во им става на тия мечки ? Явно кризата обхваща и гората...........
А по темата да кажа на колегата, който я е започнал:
От всички животни в гората само мечка може да те нападне и тя ще го направи ако се чувства застрашена. А сега за съжаление, както писах по-горе - всички са застрашени, живеят на тясно
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнениеДруга стръвница или.....
От тук:
http://dnes.dir.bg/news/smoljan-mech...ivotni-6730385
И още:
http://dnes.dir.bg/news/mechka-zasti...i-6731904?nt=4
Остави коментар:
-
Малко странно ми се стори, че ут'епаната мечка била.....70 кг-още тогава си помислих....да не би това да е мечето, ...де факто за него не се чу нищо......Тия дни има нов случай....с жена......
Друга стръвница или.....
Остави коментар:
-
Много ще се радвам да поосвежат колегите темата като първите постове... колко безопасни животинки са, и т.н.
Първоначално публикуван от bgbulЛошото на твоята позиция е следното :
Когато ги имаш един ден , няма да има меча сланина . Причината - самоувереното и страхливо поведение на несигурен човек . Нямам пред вид теб , а всеки който мисли , че мечката яде хора . И всеки който посяга да убива диви изчезващи видове .
Ако искаш - около мен има няколко мечки( около 100) . Ела да те запозная . Карамуш е едното място . Жена ми е от Лъки .
Ако вярваш на журналисти , дето пишат за в с. Малево случая с мечката . Аз там ходя за гъби . Заповядай и ти . Познавам района наизуст . Има мечки ( 2 бр )- кротки и избягват срещи .
А случая в Малево - ловеца ( бракониера ) ранява мечката .
Нататък всичко което прави мечката е защита на живота си .
Човека ( бракониера с ловен билет ) го познавам . Добър човек .
Добре въоръжен , с приятели ловци . И те с добро оръжие .
Обаче разсъждават като теб . Да изтребят всичко дето мърда ..... заради хубавите кюфтета и сланина .
Повече няма да кажа - показах си отношението към случая.
Жалко е , че хората си мислят за превъзходство "оръжието ".
Дори не осъзнават колко по-силен е човек познавайки поведението на околните животни .
Най-много нещастни случаи има на ловци , а не на невъоръжени хора . Статистика .
Не се заяждам . Аз си имам отношение и поведение към дивите животни . И съм доволен от срещите си с мечките , змиите и другите .
И се чувствам хищник когато поискам .
Не убивайте мечки ! Те са много умни и добри животни . Хранят се с плодове ( сливи, дренки , къпини ) и не нападат хора .
И аватара ми е достатъчен за да покажа отношението си .Последно редактирано от Rabin; 15-07-10, 08:07.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнениеАко гръмнеш с халосен патрон би трябвало да стреснеш дзвера. И сега какво, да не ходим в планината ли?
Ама нашата е лесна. Хич обаче не завиждам на местните хора, които няма къде да мърдат. Те живеят в и от планината ...
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнениеНов случай в с.Оряховец-Жена е тежко ранена, след като била нападната от мечка в района на село Оряховец, община Баните, тази сутрин.
Имаше преди години подобен случай. Един доста възрастен дядо влиза в пещера да се скрие от буря. Вътре обаче попада на вълк, човека пак е без оръжие. В разразилата се борба, дядото успява да прегризе гърлото на вълка със зъби...Survivor...
Остави коментар:
-
Ако гръмнеш с халосен патрон би трябвало да стреснеш дзвера. И сега какво, да не ходим в планината ли?
Остави коментар:
-
Нов случай в с.Оряховец-Жена е тежко ранена, след като била нападната от мечка в района на село Оряховец, община Баните, тази сутрин.
http://dnes.dir.bg/news/mechka-zastita-jivotni-6724283
Остави коментар:
-
http://novinite-dnes.com/%D0%B2-%D1%...%B5-90110.html
Значи има спрейове.Имам връзки в тамошната служба-ще питам.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеУ наше село - идентичен случай! Интелигентни мечки ! И мечки, свикнали с животните. Странно просто решение, но изключително ефективно - щом чуят звънчета и мислят, че им идва обеда...не сте спазили другото правило-да не се хранят дивите животни.
Не е шега, приучат ли се дивите животни да намирах храната си покрай хората и започват да правят пакости. Накрая всичко завършва с някоя злополука и застрелване на животното от съответната служба.
Пак по тия крайща на света в парковете, където има наличие на диви животни и по-специално мечки, контейнерите за боклук са затворени и си има надпис приканващ да се затварят за да не привличат диви животни. Научи ли се животното да си намира храна в контейнерите, рано или късно ще се сблъска с човек.
Естествено, няма 100%-ва гаранция за никой. Всяка година има нападнати хора от мечка, кугар, дори четох за момиче загинало от нападение на койоти-нещо крайно необичайно. Странното е, че хората продължават да ходят из горите, да къмпингуват и т.н. Може би защото 1-2 нападнати(не убити) от мечка си е инцидент, докато няколко стотин загинали от ПТП на година си е грозна статистика.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеИнтелигентни хора ! И хора свикнали с дивите животни. Странно просто решение, но изключително ефективно.
Остави коментар:
-
Мен ме е страх от мечки и затова не ходя по гората.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнениеАз съм в Канада, а тук мечки бол. Има и кугари чат-пат. Обичам да ходя за риба, та срещата с мечка не е нещо дето да не може да ми се случи.
Срещнах мечка миналата година, беше дребна и избяга като ни усети. Бяхме с един приятел с колелета и се катерехме по един път към едно високо езеро. Съзряхме я на един завой на около 80 метра от нас. Успях да щракна 2 снимки, но не се виждаше цялата. Колегата колоездач почна да си рови в чантата да намери звънчетода я предупредим. Беше забавно. Малко по-късно срещнахме момче и момиче на около 20-22 години които слизаха по пътеката и на коментара ни, че сме видяли мечка, те само вдигнаха рамене и се засмяха.
Сега за предпазването.
Тука ползват звънчета закачени на раницата, за да те чува мечката от далече.......
Имам спрей, това нещо си е бая голямо-около половин литър. Коментирах с един местен каква пушка/пищов да си взема за предпазване в гората(тук огнестрелното оръжие не е обвързано с лиценз за лов). Неговия коментар беше, че спрея спира мечката далеч по-сигурно от пищов, защото затормозява дишането( не може да си поеме въздух). Не знам дали е вярно, надявам се да не ми се налага да го проверявам на практика.
Поздравления за споделения опит, колега !
Остави коментар:
-
Аз съм в Канада, а тук мечки бол. Има и кугари чат-пат. Обичам да ходя за риба, та срещата с мечка не е нещо дето да не може да ми се случи.
Срещнах мечка миналата година, беше дребна и избяга като ни усети. Бяхме с един приятел с колелета и се катерехме по един път към едно високо езеро. Съзряхме я на един завой на около 80 метра от нас. Успях да щракна 2 снимки, но не се виждаше цялата. Колегата колоездач почна да си рови в чантата да намери звънчетода я предупредим. Беше забавно. Малко по-късно срещнахме момче и момиче на около 20-22 години които слизаха по пътеката и на коментара ни, че сме видяли мечка, те само вдигнаха рамене и се засмяха.
Сега за предпазването.
Тука ползват звънчета закачени на раницата, за да те чува мечката от далече.
Имам спрей, това нещо си е бая голямо-около половин литър. Коментирах с един местен каква пушка/пищов да си взема за предпазване в гората(тук огнестрелното оръжие не е обвързано с лиценз за лов). Неговия коментар беше, че спрея спира мечката далеч по-сигурно от пищов, защото затормозява дишането( не може да си поеме въздух). Не знам дали е вярно, надявам се да не ми се налага да го проверявам на практика.
Последно, това вече е от цикъла "свободни размисли":
Идеята за копие, което да ползваш да се подпираш докато хойкаш из гората, ме се струва нелишена от смисъл. Разбира се, вече сме в 21 век и материалите за изработката му могат да бъдат леки и здрави. Мисля, че това е не лошо решение за крайна защита на собственото тяло.
П.П Май полицайте използват "помпи" за неутрализиране на мечки подгонили някоя лелка из градината. Имаше такъв случай във Ванкувър миналата година.
П.П Тук май има и от другите мечки, ония дето им викат гризли. Не знам защо, ама местните човеци си ходят по къмпинзи из чукарите и много-много не се шашкат.Последно редактирано от Тихомир; 28-06-10, 08:36.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Остави коментар: