Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГЪБИТЕ - лов или бране

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

    Ходим за гъби с ножче и четчица, за да ги почистваме от пръстта и тревата.
    Особено когато се берат гъби с ламели, после трудно се почистват.
    После в кофичката.
    Your conscience is all you can take to your grave.

    Коментар


    • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

      Преди десетина дни , по баирите срещу Беласица Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка2402.jpg
Прегледи:1
Размер:235.4 КБ
ID:5612044 но никой от колегите не ги иска .
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

      Коментар


      • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

        Какво им е на пърхутките?
        Докато са съвсем пресни, са идеални за супи или за сушене.
        Ние ги белим, нарязваме ги на резенчета и ги сушим за гъбено брашно.
        След всеки дъжд има чували от тях.
        И днес доста имаше.
        Your conscience is all you can take to your grave.

        Коментар


        • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

          Жената горски гъби дома не ще ....преди години имах натравяне от домашно консервирани гъби ( подарък ) и от тогава не ям .
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

          Коментар


          • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

            Кажете рецепта за салата (имам предвид за консервиране в буркани)от масловки и печурки. П.С вярно има голямо изобилие от гъби!

            Коментар


            • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

              И аз чакам Хънтъра да обади нещо.
              Your conscience is all you can take to your grave.

              Коментар


              • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                Гъбите се сваряват и отцеждат. Сварени са когато паднат на дъното на съдината, 20-30 мин. приблизително. Марината за 1 кт.гъби-150 мл. вода, 15 мл. олио, 80 мл.оцет, 15-20 гр.сол, 2-3 дафинови листа, 5-6 зърна ч.пипер, 2-3 зърна бахар. разтворът само се кипва и се оставя да истине, слагат се гъбите и се заливат. Варят се 20 мин. Трайност на така направената вкусотия 2-5 год.
                И да не забравите да почерпите от вкусотията.

                пп Аз слагам десет гр.оцет повече щото така ми харесва. Така могат да се консервират и микс от много повече гъби. Слагате ли лигави /манатарка, масловка/ задължително трябва да има и твърди /рижика, печурка, коралка.../. Сърнелата става жилава и избягвайте да слагате в микса лютива млечница защото става горчива. Рижинката позеленява но това да не ви притеснява, става една от най-вкусните.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                Коментар


                • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                  Специално за хънтъра- http://manatarka.org/2014/06/%D0%BA%...A%D0%B1%D0%B8/
                  "“Ако отрежете гъбата, остатъка в почвата загнива и е входна врата за инфекции.”Това твърдение е също неправилно."

                  Коментар


                  • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                    Благодаря, Хънтър!
                    Ще я пробвам тая рецепта.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

                    Коментар


                    • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                      Първоначално публикуван от ичиконти Преглед на мнение
                      Специално за хънтъра- http://manatarka.org/2014/06/%D0%BA%...A%D0%B1%D0%B8/
                      "“Ако отрежете гъбата, остатъка в почвата загнива и е входна врата за инфекции.”Това твърдение е също неправилно."
                      Тенкс, но ако си направиш труда да се върнеш в началото на темата ще видиш че тя тръгва от рязане срещу скубане.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                      Коментар


                      • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                        Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        Гъбите се сваряват и отцеждат. Сварени са когато паднат на дъното на съдината, 20-30 мин. приблизително. Марината за 1 кт.гъби-150 мл. вода, 15 мл. олио, 80 мл.оцет, 15-20 гр.сол, 2-3 дафинови листа, 5-6 зърна ч.пипер, 2-3 зърна бахар. разтворът само се кипва и се оставя да истине, слагат се гъбите и се заливат. Варят се 20 мин. Трайност на така направената вкусотия 2-5 год.
                        И да не забравите да почерпите от вкусотията.

                        пп Аз слагам десет гр.оцет повече щото така ми харесва. Така могат да се консервират и микс от много повече гъби. Слагате ли лигави /манатарка, масловка/ задължително трябва да има и твърди /рижика, печурка, коралка.../. Сърнелата става жилава и избягвайте да слагате в микса лютива млечница защото става горчива. Рижинката позеленява но това да не ви притеснява, става една от най-вкусните.
                        Не разбрах,след като се сварят гъбите 20 минути в маринатата след това се пълнят в буркани и допълва ли се с марината в буркана, след това стерелизира ли се,и колко?

                        Коментар


                        • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                          Всички питат, що не и аз.
                          Мият ли се преди сушене? За манатарки говоря.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

                          Коментар


                          • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                            Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
                            Не разбрах,след като се сварят гъбите 20 минути в маринатата след това се пълнят в буркани и допълва ли се с марината в буркана, след това стерелизира ли се,и колко?
                            Гъбите се варят в обикновена вода. Слагам ориентировъчно 20 мин. защото масловката например и манатарка за толкова падат на дъното и са готови. Печурка, рижинка, т.н. "пластинчати" понякога и за 30 мин. стават. Затова ви улеснявам- сварени са когато паднат на дъното. След заливане с маринатата се стерилизират 20 мин.

                            Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Всички питат, що не и аз.
                            Мият ли се преди сушене? За манатарки говоря.
                            В никакъв случай. Изчистваш механично от тревки и друго от което можеш, режеш на филийки с дебелина 3-4-5 мм. и на сухо и проветриво място най-добре върху мрежичка някаква. Ако е и слънчево мястото още по-добре. За манатарката- режеш заедно гуглата с дунапренчето и дръжката, всичко после става за мамбо. Един два а ако и маш ищах и повече пъти ги обръщаш на ден да се сушат равномерно от двете страни. Ако има нещо неясно питайте ама аз толкова не мога да изпия
                            Последно редактирано от derhunter; 22-09-14, 21:38.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                            Коментар


                            • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                              Благодаря!

                              Коментар


                              • От: ГЪБИТЕ - лов или бране

                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140922_110538.jpg
Прегледи:2
Размер:262.6 КБ
ID:5612713
                                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X