Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отстрел на скитащи кучета.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отстрел на скитащи кучета.

Не всичко, дето ходи на два крака е човек.
    Изхвърлете идиотите, месарите, сватбарите и прочие от гилдията си, като искате да не ви слагат под общ знаменател с тях. Докато сами се изживявате като стадо, няма причина останалите да не ви смятат за такова. Като искате да сте елит, прочистете първо мършата от собствените си редици.
    Като чета темата, гледам, че май става обратното - най-знаещите и съвестните се спасяват поединично и оставят цялата организация в ръцете на нефелниците.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
      Ето ме! Ходил съм в кланница много пъти и съм колял доста животни!....Също така с баща ми сме ловджий,но от 3години си ходим сами на лов и убиваме максимум 2-3 прасета на година и най-много някоя и друга лисица!....По-горе из темата са изброени някой от поводите,поради които сме се отделили от дружинките "ловци" и не смятам да ги изтъквам и аз!
      Уличните кучета не са проблем на ловците,а на държавата!И не са "ловците"-хората,които да определят тяхната съдба!
      Повечето хора,позволяваш ти си да стрелят по тях са предимно комплексирани(предимно от жените си,които ги правят на сополи в къщи) хора,които си избиват комплекса над беззащитните животни(не визирам само кучетата)! ....Същите такива хора-драскат колите с ключ от край, до край през нощта,вместо да дойдат да ти кажат,че това е "тяхното място"! ....Просто жалки човечета,които ще си намерят майстора!
      Всички знаем,че крадците са предимно от ромски произход в БГ ,но тези хора не смеят да гъкнат с/у тях,защото могат да срещнат упорство и да бъдат надвити,което с животинките не може да им се случи!
      ...Всичко тези решения и действия са лични и всеки има право на избор,поне в България,но рано или късно всеки ще понесе отговорността и последствията от действията си!
      Точно!
      Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
      Скитащите кучета са жертви на онези комплексари, дето вземат животно за домашен любимец, но се оказва, че те не са готови нито да го гледат, нито да носят отговорност....и се отървават от проблема най-лесно, като го пускат да скита.
      Тези граждани са мноого!!!Сега, що не ги отстреляме тях - те са виновни!Те какви са....щото много достойно е да бягаш от отговорност, да не си в състояние да прецениш можеш ли да се грижиш за животно, когато напрактика не можеш да се грижиш за себе си...Животните не са плюшени играчки - кефиш им се, дордето не направят първата беля!!!

Ловците са от елитната част на обществото предимно...Онези дето нямат какво да сложат на масата не купуват за хоби оръжие, принадлежности и муниции за хиляди левове..., не плащат и такси ....
      Ловът от много, много години е само за развлечение и начесване на крастата.Ловците имат нуждата да се почувстват значими....Ма то е много лесно да си с оптика и карабина срещу дивеч или помияри..Мъжкарското е в това да хванете лъка и стрелата, ножа и секирето и така въоръжени да търсите нещо за лов!!!
      Да ме прощават много от ловците са си гълтали езика, когато срещу тях тругне ранен глиган...
      Да ме прощават дружинките, но от тях двама, трима стават за лов....другите не стават за нищо, освен за туристи и сватбари...
      Стрелковата подготовка не ми се коментира, а за моралната и психологическата.....трагедия....

Хора, проблемът е в нашият ВИД, не са ни виновни кучетата....скитащи, или пастирски!!Толкова ни е нивото - така сме отговорни и за тях, все пак разумните същества трябва да се различават от дивите с РАЗУМ!Последното не го виждам, а Вие...
      Ловците били от елитна част на обществото... Поне 50% от този "Елит" са дядковци на по над 60-70 години, които не само не виждат добре по какво гърмят, ами и гърмят с пушки от по 200-300 лева, като основната им идея е "Бал съм му мамата, аз ако не гръмна поне едно прасИ годишно за ко плащам тоз билет!?!" .
      Има ловджии и ловджии. Има читаци, които гледат само месарлъка и пиячката след лова, има и такива като Цецо, мисля се казваше, тук във форума, които се грижат за дивеча като за свой и даже от мечки не ги е страх. Ловът унищожава популациите, това е неоспорим факт, и за да ги поддържаш количествено трябва да се грижиш за тях. А не да се чудиш кое коте или куче да гръмнеш щото днеска обикалянето ти е било напразно и освен някоя сврака нищо не си видял.

Коментар

Първоначално публикуван от Janko Преглед на мнение
        Моля колеги, които нямат отношение към лова, свързаните с него традиции и обичаи (и тук не влизат напиването до козирката, "язденето" на добития дивеч и стрелбата по шумнали храсти)..........Та наистина моля такива колеги да си запазят коментарите...

Че се учудвам на повечето мнения и то изказани от хора за които все съм си мислел, че разсъждават малко по надълбоко. Явно съм сгрешил в преценката... А иначе много мога да говоря по темата. И говоря, а надявам се някой ден да започна да виждам и резултата от това.

Идеята ми е да не лепим етикети (в случая да пращаме ловците на лов, за "да избягат от вкъщи", да стрелят по бременни сърни т.н.) на нещо, чието съдържание явно не познаваме! Предварително благодаря за разбирането и весели празници.

П.П. - не съм чел другата тема, но предполагам, че някой идиот е убил любимото същество на колега - ако е така - ужасно съжалявам. За още по-голямо съжаление обаче това се случва и с хора - преди около 20 и няколко години, бях дете, в село ловец уби гъбар, който помислил за лисица % ((( !

Това не значи, че лова трябва да се забрани, или че всички ловци са идиоти, както и не значи, че след като някой е помел майка с детенцето й на автомобилна спирка, всички шофьори са кретени, вземат си книжките по втория начин, сядат зад волана само, за да избиват комплекси и автомобилите трябва да се забранят... или след като някой, незнайно защо, е изорал любимата ми ливада или е минал 30 пъти през любимият ми планински поток, ката едновременно с това е бръмчал зверски в продължения на няколко часа и е изгонил и къртиците от дупките им в радиус на няколко километра, всички офроудъри са пълни олигофрени и най-малко трябва да се забранят калните гуми, НАЛИ?! Сакън!
        Адмираций колега! Всичко което си написал е точно това което аз смятах да напиша. Още веднъж адмираций!

П.п. Позволих си да съкратя цитата. Този който чете вниманително знае кой е поста.
        Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
          Също така с баща ми сме ловджий,но от 3години си ходим сами на лов и убиваме максимум 2-3 прасета на година и най-много някоя и друга лисица
          И как точно успявате да си вземете бележка?
          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
            Адмираций колега! Всичко което си написал е точно това което аз смятах да напиша. Още веднъж адмираций!

П.п. Позволих си да съкратя цитата. Този който чете вниманително знае кой е поста.
            Съжалявам, ама като го повтаряте това "който нема пушка да си мълчи!" уважение няма да спечелите. Оправете си организацията, сведете инцидентите и бракониерството до санитарния минимум и тогава ми говорете за традиции и обичаи.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
              И Джак Изкормвача да попиташ и той ще ти даде своето обяснение и мотивация за делата си. Та камо ли хора подвластни на генетично наследения от прадедите ни инстинкт да убиваш за да оцеляваш. Ако в миналото тази дейност е била поминък, то днес е развлечение. Не познавам ловец ловуващ от глад или от желание да си набави кожи за да си ушие дреха за да не му е студено. Всички които познавам убиват за удоволствие. Е това е - кефят се от убийство. Малко по-горе в темата прочетох пост, чийто автор убива кучета в гората по задължение. Закона изисквал и затова трепел. Абе аланкоолу, закона си е закон, но има и една друга нравствена категория - морал. Кой си ти бе друже та да решаваш кой има право да живее и кой трябва да мре на тази земя, ако и да е законно да го утрепеш? Да трепеш или да не трепеш не е въпрос на закона, а на личен избор! А колкото до скапания закон ще напомня, че България е една от малкото останали държави в които вълкът е вреден дивеч. В останалия свят се чудят как да му възстановят популацията.

PS
              От много време се чудя защо въобще съществува раздел за убийци в този форум, след като отдавна е ясно какво е преобладаващото отношение на потребителите тук към това отвратително хоби. Няма да е зле да се спретне една анкета и съм 100% сигурен че ако има отговор от сорта на: "Да си събират Нивите и Уазките и да се пръждосват от тук" ще събере най-много гласове.
              Позволявате си да обиждате с определения, като се обръщате към всички ловци!
              Говорите за морал, а не се замисляте, че на Вас липсва!
              Ако не Ви харесват законите, намерете начин и ги променете, ако не вероятно ще намерите подходящо място с подходящи закони за Вас.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                ..Мъжкарското е в това да хванете лъка и стрелата, ножа и секирето и така въоръжени да търсите нещо за лов!!!
                Да ме прощават много от ловците са си гълтали езика, когато срещу тях тругне ранен глиган...
                За голямо мое съжаление закона не го позволява . Убийството на диво животно с друго освен ловна пушка или карабина те превръща автоматично в бракониер с всички произтичащи от това последствия .
                Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                Ако не Ви харесват законите, намерете начин и ги променете, ако не вероятно ще намерите подходящо място с подходящи закони за Вас.
                Айде пробвай да промениш който и да било закон в тая държава без да си приготвил няколко милиона за раздаване . Аз като 99.9% от българските граждани нямам такива възможности и се адаптирам към действащото законодателство колкото и да не ми харесва .
                Последно редактирано от sek.1; 30-12-11, 11:59.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                  Закона за лова е категоричен и в този си вид позволява да се отстреля куче в гората без необходимите атрибути изисквани от същия този закон.Другото е белетристика.
                  А в едни други времена законът е бил да се режат глави на гилотината. Другото е било белетристика. Представи си ако един ден гласуват закон, че всички бракониери трябва да бъдат разстрелвани на място (нещо, което аз бих подкрепил с две ръце) - ще стане интересно и реакцията на ловците също ще бъде интересна. Но закон - другото ще бъде белетристика.

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                  На хората които обичат и отглеждат кучета ,бих пожелал само едно-за да няма неприятни инциденти -водете любимеца си на повод и/или със намордник.Така и хората изпитващи страх от кучетата,няма да се чувстват застрашени и дискриминирани.
                  По повод намордниците и каишките - аз пък предлагам ловците да ходят само с халостни патрони. Не за друго - да няма неприятни инциденти. Така и хората изпитващи страх от ловци няма да се чувстват застрашени и дискриминирани.

Иначе сега по-сериозно по темата - всеки, който си води кучето трябва да уважава отсрешния. Когато се разхождам съм го научил като види хора да идва при мен само, за да бъде вързано. Когато съм в града на обществени места - винаги е вързано. Така трябва да е и така трябва да направи всеки! Освен това не е трудно. По същия начин един ловец трябва да се научи преди да отстрелва каквото и да е да се поинтересува какво е то. Трябва да си уважава дивеча!

А законите "вие ще си вържете кучето, пък вие ще стреляте с халостни" са мъртвородени и жалък опит да се реши един чисто образователен проблем със силови методи.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    Не всичко, дето ходи на два крака е човек.
                    Изхвърлете идиотите, месарите, сватбарите и прочие от гилдията си, като искате да не ви слагат под общ знаменател с тях. Докато сами се изживявате като стадо, няма причина останалите да не ви смятат за такова. Като искате да сте елит, прочистете първо мършата от собствените си редици.
                    Като чета темата, гледам, че май става обратното - най-знаещите и съвестните се спасяват поединично и оставят цялата организация в ръцете на нефелниците.
                    Това се отнася с пълна сила и за шофьорите и звучи така: -изхвърлете идиотите, дрогарите, пияниците, комплексарите, неизживяните състезатели и дрифтъри и прочие от гилдията си, като искате да не ви слагат под общ знаменател с тях. Докато сами се изживявате като стадо, няма причина останалите да не ви смятат за такова. Като искате да сте елит, прочистете първо мършата от собствените си редици.
                    Да забраним шофьорите!!
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Не знам какво толкова имате против лова. Тръпката било удоволствието от убиването?! От добрия изстрел да, ама от убиване е пресилено. Бездомните кучета са ясни- да се изтрепят до крак. На населението да се раздадат инструменти и да почват.
                      А pe4en, там в африката може негрите и с фунийки да свалят слонове, ама това едва ли ги прави по-мъже . На всички против лова им бяга един момент- любовта към оръжието, а това е голяма сила, да не кажа болест .

Коментар

Поне три пъти съм спасявал ловни кучета от полето. Последния път едното беше станало с дебелината на летва.Вилата ни е накрая на селото и винаги се завират в двора.Радоста на собственика му не можеше да се опише.Щом обучено куче не може да се храни само с дивеч в гората и полето то кво остава за "цивилно"такова.Следващия път като видя "скитащо" ловджииско как да постъпя да му избода очите или да му отрежа носа.Щото може да не ми се хабят патрони а камо ли да му давам вода и храна. И темата идва от там че е застреляно служебното животното на наш колега и то напълно безмислено.Иначе ако някой ми застреля моето животно по този начин ако ще и самият БОГ на ловът да е най големият му адреналин след това ще бъде местенето между инвалидната количка и подлогата.И няма да пускам тема във форума.Всеки да гледа накъде си насочва пушката щото всеки може да бъде наказан и понякога не само според закона.Ловджия които бърка куче с вълк лесно може да обърка и глиган с човек.Такива нямат работа с оръжие в гората.Ако е само заради самият разтрел на нещо живо б.хти ловеца е това.А иначе има индивиди дето обичат оръжието и без да са ловци.Те кво комбат стрелба по бездомници ли да практикуват или към скитащи ловци.
                        Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 30-12-11, 12:44.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                          Не знам какво толкова имате против лова. Тръпката било удоволствието от убиването?! От добрия изстрел да, ама от убиване е пресилено. Бездомните кучета са ясни- да се изтрепят до крак. На населението да се раздадат инструменти и да почват.
                          Не знам какво толкова имате против евгениката? Тръпката било удоволствието от убиването на "негодни хора"?! Не бе, то си е наука! Вервайте ми! А бездомните хора, които скитат в гората, също са ясни - да се изтрепят до крак. На населението да се раздадат инструменти и да почват.

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                          Следващия път като видя "скитащо" ловджииско как да постъпя да му избода очите или да му отрежа носа.Щото може да не ми се хабят патрони а камо ли да му давам вода и храна.
                          Да, това всъщност ми напомня доста случки. Редовно си водя кучето на пикник една полянка на Плана и чат-пат се появяват ловни кучета, с които се запознаваме. Стопанин - йок. Техните кучета "безпризорни" ли са? Досега съм ги хранил с пържолки. А в духа на тая тема какво трябва да ги правя?

И отново по темата - заформи се неприятна война, в която естествено участвам и аз. Предлагам следните две точки, които да предизвикат евентуално примирие:

1. Ако нечие куче ухапе чуждо куче или човек, то всички, включително кучкарите, трябва да го накажат по съответния начин. Ако някой си е пуснал кучето безнадзорно и то вършее на километри от стопанина си - също;

2. Ако някой ловец "сгази лука", то всички, включително ловците, трябва да го накажат по съответния начин. "Сгазване на лука" за мен е всеки бракониерски акт или убиване на животно, което не е трябвало да бъде убито.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                            Не знам какво толкова имате против евгениката? Тръпката било удоволствието от убиването на "негодни хора"?! Не бе, то си е наука! Вервайте ми! А бездомните хора, които скитат в гората, също са ясни - да се изтрепят до крак. На населението да се раздадат инструменти и да почват.
                            Да оставим хората на страна- тях ги избиват в други мероприятия наречени "войни", класови, граждански, расистки, етнически и т.н.

За кучетата- до сега се действа на твоята, ама нещо не изчезват гадините. Една софийска вечер едва не умрях от студ в стаята, та се нахвърлях и с връхните си дрехи. Сутринта гледам мъстиите една върху друга и те, ама живи здрави и се размърдват. Тия само с изстрел в главата се свалят! Не става с кастриране и маркиране. Носят гадости, правят поразии, не носят нищо добро. Ти как ще се почувстваш, ако твоите квартални мастии /които храниш/ нахапят човек? Няма ли да се почувстваш виновен? Отговорен да го кажа така, по-тежко?

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                              Това се отнася с пълна сила и за шофьорите и звучи така: -изхвърлете идиотите, дрогарите, пияниците, комплексарите, неизживяните състезатели и дрифтъри и прочие от гилдията си, като искате да не ви слагат под общ знаменател с тях. Докато сами се изживявате като стадо, няма причина останалите да не ви смятат за такова. Като искате да сте елит, прочистете първо мършата от собствените си редици.
                              Да забраним шофьорите!!
                              Първо, никъде не си спомням да съм писал нещо за забрани.
                              Второ, за разлика от закона за лова, ЗДП не дава права на шофьорската "гилдия" да контролира произвеждането на нови членове (макар че би било полезно, но трудно осъществимо), нито и вменява задължението да издава бележки за пътуване до морето през почивните дни.

За добро или лошо, двете дейности имат точно никакви сходства, в начина, по който са уредени от законодателството.

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                                Поне три пъти съм спасявал ловни кучета от полето. Последния път едното беше станало с ширината на летва.Вилата ни е накрая на селото и винаги се завират в двора.Радоста на собственика му не можеше да се опише.Щом обучено куче не може да се храни само с дивеч в гората и полето то кво остава за "цивилно"такова.Следващия път като видя "скитащо" ловджииско как да постъпя да му избода очите или да му отрежа носа.Щото може да не ми се хабят патрони а камо ли да му давам вода и храна. И темата идва от там че е застреляно служебното животното на наш колега и то напълно безмислено.Иначе ако някой ми застреля моето животно по този начин ако ще и самият БОГ на ловът да е най големият му адреналин след това ще бъде местенето между инвалидната количка и подлогата.И няма да пускам тема във форума.Всеки да гледа накъде си насочва пушката щото всеки може да бъде наказан и понякога не само според закона.Ловджия които бърка куче с вълк лесно може да обърка и глиган с човек.Такива нямат работа с оръжие в гората.Ако е само заради самият разтрел на нещо живо б.хти ловеца е това.
                                Ей тук напълно съм съгласен с теб. Не може идиот който не различава куче от вълк изобщо да се нарича ловец, камо ли да му се дава оръжие, пък в случая с убитият Кангал направо да вземат тези от неговата дружинка да го пребият с каквото намерят за добре. Лошото е че няма строг подбор за хората боравещи с оръжие, а според мен и периодически, трябва да се проверява годноста на същите.
                                Иначе за изтънялото изгубено ловно куче-да прав си че надали може да се изхрани само в гората, но то си има и логика. Повечето от тях не влизат в глутница. Тук на Витоша имаше преди години такава ловуваща глутница и правеше страшно много поразии по дивеча. Между другото в нея нямаше помияри, само породисти бивши домашни любимци. И какво излиза накрая, пак ние хората с безотговорното си отношение към животните сме си виновни.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X