Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отстрел на скитащи кучета.

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Отстрел на скитащи кучета.

    Много се разпалихте, покрай горкият кангал на колегата..

    В горатата подивелите кучета следват бременната сърна, докато започне да ражда, за да изядат и майката и плода едновременно..

    "Совите не са това, което са!"

    Въпреки искренните ми съболезнования, ако може така да се каже към колегата, му потвърждавам категоричен изстрел за куче в гората, за което никой от колегите не е издал устна гаранция " Това е на еди кой си мастията!" Такъв е живота - гаден!

  • #2
    От: Отстрел на скитащи кучета.

    Хм, на "еди кой си" мастията ще прости ли на бременната сърна и плода и? Много са се разпалили ловците Толкова, че вече не правят разлика между вреден дивеч и "вреден ловец". За домашни кучета и котки да не говорим.

    За шофьорска книжка се минава през очен лекар

    Коментар


    • #3
      От: Отстрел на скитащи кучета.

      За първи път в живота си ми се привижда ловец, който се е загрижил за горкичка бременна сърничка.

      Досега съм присъствал на няколко разговора между ловци - покрай запой на ловни дружинки и случайни. Това, на което се наслушах е възмутително. Например "как го праснах глигана в главата брато и ония продължава да ходи към мен и не пада"... придружено с "хахаха".

      Аз ще продължа да си ползвам правото да се разхождам сред природата. Въпреки ловците ще използвам правото и на кученцето ми да се разхожда около мен. Ако недай си боже някой от онези уроди-бракониери понечи да стреля по мен и по кучето ми - или аз или той ще лежи в затвора. За разлика от колегата в другата тема, аз няма да се замисля какво да правя дори за секунда.

      Коментар


      • #4
        От: Отстрел на скитащи кучета.

        По темата,за да не се заяждам с никой,ще кажа само: ИМА ГОСПОД! ...
        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

        Коментар


        • #5
          От: Отстрел на скитащи кучета.

          То и едни ''скромни'' 80% от ''ловците'' няма да и простят на бременната сърна (или каквото там им се мерне, можещо да напълни найлоновото пликче в раницата), това от лични наблюдения. За последно един екземпляр ми се хвалеше как отстрелял ''вредната'' дива котка -ама че тя е в Червената книга, ''Е...ал съм й майката е отговора''.
          Заради е тая причина лично аз категорично отказах да имам каквото и да било общо с пасмината наречена Ловно-рибарски съюз и дружинки, ако и да ме каниха на крака заради баща ми.

          Коментар


          • #6
            От: Отстрел на скитащи кучета.

            Лов и ловджии - най-голямата всемирна гадост. За неандерталеца е разбираемо и оправдано, но за Хомосапиенс...
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

            Коментар


            • #7
              От: Отстрел на скитащи кучета.

              Скитащите кучета дали нанасят толкова вреда колкото скитащите „извън разрешеното време“ ловци

              Няма лете няма зиме няма ден няма нощ всеки грабнал пушка и търси какво да утрепе........
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

              Коментар


              • #8
                От: Отстрел на скитащи кучета.

                И сега какво? От "осанна" до "разпни го".Отново, за или против ловците.Закона за лова е категоричен и в този си вид позволява да се отстреля куче в гората без необходимите атрибути изисквани от същия този закон.Другото е белетристика.Докато законодателя измъдрува нов закон в който формулира нещата достатъчно ясно и категорично, кое е куче и кое вреден дивеч,аз като ловец спазващ ловните правила и естествено закона за лова ,съм в правото си да отстрелям всяко куче, не маркирано и не подсигурено със съответните атрибути ,предвидени в закона за лова,като вреден дивеч.Тук опираме и до чисто моралната страна на въпроса,да разпознаем кучето дали е вредител в случая или не ,но засега това не е предвидено от законодателя.И не виждам как точно ,ще стане.На хората които обичат и отглеждат кучета ,бих пожелал само едно-за да няма неприятни инциденти -водете любимеца си на повод и/или със намордник.Така и хората изпитващи страх от кучетата,няма да се чувстват застрашени и дискриминирани.
                Румен Николов

                0888 358 572

                Коментар


                • #9
                  От: Отстрел на скитащи кучета.

                  Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Много се разпалихте, покрай горкият кангал на колегата..
                  Та, викаш- да разпалиш още малко огъня...
                  Ами, присъствал съм на разстрел на "безпородни мастии". Бях войник и в поделението се бяха навъдили няколко кучета. Спяха под Ладата на "ВКР"-то. Не подхождаха на статута ни на елитно поделение явно.
                  Един майор с ловна карабина си ги разстреля едно по едно... Те не бягаха, стряскаха се само от самия звук при изстрела. Последно уби едно малко куче, уплашено се въртеше около вече мъртвата си майка...
                  Преди седмица пак "ловци" застреляха едно напълно безобидно куче- живееше си при пазачите (баща ми работи пазач) на един обект на околовръстното на Пловдив. Вечер лаеше на непознати в района, през деня беше по-тихо от сянката си. Живя няколко години на 20м. от шосето и не го сгази кола. Убиха го!
                  Не ходя много по горите, не съм виждал ловуващи кучета. Обаче съм виждал изгубени ловджийски (няколко пъти). Ако не се намерят и те ще станат от вредните нали? Хем ще са с "боен опит", не като някакъв смотан дакел... Та, ловците да стрелят по всяко куче- та дано се спаси дивеча в България!
                  Че тия "кучета" м@мата му е...а на дивеча!

                  Коментар


                  • #10
                    От: Отстрел на скитащи кучета.

                    Ловът си е игра за "пораснали" момчета. Да избягаш от жената от ежедневието и тн... като всяко хоби и мания. Не съм съгласен с концепцията за лова под каквато и да е форма. Не мисля, че спомага за разпускане по правилния начин а и човек загрубява. Защо в днешно време не се цени човек да бъде фин?

                    Коментар


                    • #11
                      От: Отстрел на скитащи кучета.

                      Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
                      Ловът си е игра за "пораснали" момчета. Да избягаш от жената от ежедневието и тн... като всяко хоби и мания. Не съм съгласен с концепцията за лова под каквато и да е форма. Не мисля, че спомага за разпускане по правилния начин а и човек загрубява. Защо в днешно време не се цени човек да бъде фин?
                      Защото да си фин е гейско. А да си "мъжкар", мачо, мутра е модерно и вървежно. Защото моралът е в упадък. Грубостта, измамата, насилието са актуални. Когато те газят ботуши последната ти мисъл е за финеса.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Отстрел на скитащи кучета.

                        Уеуе, уеуе, уеуе...

                        Преди няколко години търсех информация и мнения по ловните форуми. И понеже ми е тръпка се зарових в познатите раздели. Поразиха ме "познанията" на масовия потребител-ловец в областта на обичания от всички нас офроуд - средства за придвижване, техника на управление, подходящи гуми - няма значение...но най-вече пълното им нежелание да се допитат и почерпят от информацията поднесена тук. Не ме отказвайте и от този форум!!!

                        Моля колеги, които нямат отношение към лова, свързаните с него традиции и обичаи (и тук не влизат напиването до козирката, "язденето" на добития дивеч и стрелбата по шумнали храсти), бегли познания за последните и въобще предхождащата и спохождащи ги ловно-стопански дейности, както и "ловци", които излизат с единствената идея да избягат от вкъщи или да "напълнят торбата" или "не абят калай за бълхарници, че не се ручат", ама въобще да не пишат по темата и съвсем да избягват да се изказват неподготвени относно лова, що е той, има ли почва у нас, има ли надежда някога да се поместим поне на йота в посока приближаване до немци, французи и англичани, с какво оръжие следва да се ловува на едър дивеч, включително и трябва ли да се регулира повсеместно и на всяка цена популацията на хищник, а най-вече привнесен такъв - като скитащите кучета, защо е необходимо това и как в случая природата не може да си свърши работата на естествен регулатор чрез намаляване хранителната база (намалена популация на плячката), тъй като човешката дейност и немарливостта при упражняването й изразяващи се в лошо управление на отпадъци и сметища, неспазване на хигиенните норми и неизползване на екарисажи и т.н. и т.н. правят това невъзможно и въобще стана едно много дълго изречение... Та наистина моля такива колеги да си запазят коментарите...

                        Че се учудвам на повечето мнения и то изказани от хора за които все съм си мислел, че разсъждават малко по надълбоко. Явно съм сгрешил в преценката... А иначе много мога да говоря по темата. И говоря, а надявам се някой ден да започна да виждам и резултата от това.

                        Идеята ми е да не лепим етикети (в случая да пращаме ловците на лов, за "да избягат от вкъщи", да стрелят по бременни сърни т.н.) на нещо, чието съдържание явно не познаваме! Предварително благодаря за разбирането и весели празници.

                        П.П. - не съм чел другата тема, но предполагам, че някой идиот е убил любимото същество на колега - ако е така - ужасно съжалявам. За още по-голямо съжаление обаче това се случва и с хора - преди около 20 и няколко години, бях дете, в село ловец уби гъбар, който помислил за лисица % ((( !

                        Това не значи, че лова трябва да се забрани, или че всички ловци са идиоти, както и не значи, че след като някой е помел майка с детенцето й на автомобилна спирка, всички шофьори са кретени, вземат си книжките по втория начин, сядат зад волана само, за да избиват комплекси и автомобилите трябва да се забранят... или след като някой, незнайно защо, е изорал любимата ми ливада или е минал 30 пъти през любимият ми планински поток, ката едновременно с това е бръмчал зверски в продължения на няколко часа и е изгонил и къртиците от дупките им в радиус на няколко километра, всички офроудъри са пълни олигофрени и най-малко трябва да се забранят калните гуми, НАЛИ?! Сакън!

                        Коментар


                        • #13
                          От: Отстрел на скитащи кучета.

                          Аз,например,преди години имах работничка - помощник в кухнята.Тази жена има детенце.Момиченце.Тогава детето беше на 5 годинки.Страдаше от тежка форма на диабет(не дай Боже никому!)и всеки ден в определен час и биеха инсулин.В същия квартал(Дианабат)побъркана рускиня събираше помияри и ги хранеше.Същите помияри един ден нападнаха детенцето,когато майка му го водеше на инжекция.Цяла глутница.Жената,за да запази детето беше легнала върху него...и буквално беше разкъсана.Момиченцето пострада също.Дваха го по телевизията.
                          От този случай у мен се породи нечовешка неприязън към недоWебаните компютърни природозащитници...Защото те,и само те са виновни за съществуването и размножаването на бездомни кучета."Миличките","горкичките" койоти стават много агресивни когато са в група и особено зимно време,затова призовавам всеки човек,способен да стреля да помогне с каквото може - пушка,пистолет,тесла,тротоарна плочка...за намаляване на популацията на гадините.Колеги,не обръщайте внимание на мнения,съдържащи изрази като "аз съм против лова","горките животинки","дайте шанс на бездомните палавници"...и всичко от този сорт,защото са...меко казано,аналноподатливи!
                          ПРЕДПОЧИТАМ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА МАКАР И САМО ЕДНО ДЕТЕНЦЕ,ПРЕД ЖИВОТА НА ВСИЧКИ КОЙОТИ (и защитниците им) В СОФИЯ!
                          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                          Най-добрият ром е студеният ром!
                          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

                          Коментар


                          • #14
                            От: Отстрел на скитащи кучета.

                            Първоначално публикуван от Janko Преглед на мнение
                            Идеята ми е да не лепим етикети (в случая да пращаме ловците на лов, за "да избягат от вкъщи", да стрелят по бременни сърни т.н.) на нещо, чието съдържание явно не познаваме! Предварително благодаря за разбирането и весели празници.
                            ....
                            Те ''етикета'' сами си го лепят с въпросното си държание. Поговорката ''Простака си е простак и почивен ден няма'' важи с пълна сила
                            (за жалост това се отнася за цялото ни народонаселение, не само за ловците), просто сега ''гилдията'' стана прекалено масова и проявленията не закъсняха.
                            А свестните хора сред тях, няма нужда да се засягат, защото все едно всеки шофьор да се чувства обиден като се казва, че пътищата са пълни с кретени (друго проявление на общата култура на народа български).

                            Между другото юнаците, върху които водя част от наблюденията си, сега поради намаляване на дивеча в района се преспециализираха .... в стрелба по телетата от стадата на собствените си комшии. Ами хайде да не ровим в кацата, че както не я ''познавам'' тъй да не се пукне тънката кора мед отгоре и да лъсне миризливото вещество отдолу.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Отстрел на скитащи кучета.

                              Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                              И сега какво? От "осанна" до "разпни го".Отново, за или против ловците.Закона за лова е категоричен и в този си вид позволява да се отстреля куче в гората без необходимите атрибути изисквани от същия този закон.Другото е белетристика.Докато законодателя измъдрува нов закон в който формулира нещата достатъчно ясно и категорично, кое е куче и кое вреден дивеч,аз като ловец спазващ ловните правила и естествено закона за лова ,съм в правото си да отстрелям всяко куче, не маркирано и не подсигурено със съответните атрибути ,предвидени в закона за лова,като вреден дивеч.Тук опираме и до чисто моралната страна на въпроса,да разпознаем кучето дали е вредител в случая или не ,но засега това не е предвидено от законодателя.И не виждам как точно ,ще стане.На хората които обичат и отглеждат кучета ,бих пожелал само едно-за да няма неприятни инциденти -водете любимеца си на повод и/или със намордник.Така и хората изпитващи страх от кучетата,няма да се чувстват застрашени и дискриминирани.
                              Напълно те подкрепям като колега ловец!!!
                              Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                              Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                              "Mud Angels" Stara Zagora

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X