Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отстрел на скитащи кучета.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отстрел на скитащи кучета.

И преди да съм ударил катинара ще ви помоля ако имате нещо смислено да кажете,давайте. От форумни бабаити няма нужда.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
      За кучетата- до сега се действа на твоята, ама нещо не изчезват гадините. Една софийска вечер едва не умрях от студ в стаята, та се нахвърлях и с връхните си дрехи. Сутринта гледам мъстиите една върху друга и те, ама живи здрави и се размърдват. Тия само с изстрел в главата се свалят! Не става с кастриране и маркиране. Носят гадости, правят поразии, не носят нищо добро. Ти как ще се почувстваш, ако твоите квартални мастии /които храниш/ нахапят човек? Няма ли да се почувстваш виновен? Отговорен да го кажа така, по-тежко?
      Първо: досега НЕ се действа на "моята". Затова и не изчезват. Доста добре съм запознат със софийската "кучешка мафия" и много добре знам за какво и как се дават парите от нашите данъци. В София има само и единствено един нормално работещ приют за обезпаразитяване, лечение, кастрация и отглеждане на кучета и той се намира в Богров. Работещ, защото е доброволчески.

Второ: още по-друг е въпроса колко са гадостите и поразиите, които са донесли на обществото. Хапели хора, плашели децата, изстеризирали майките. А хората са живеели с кучетата хилядолетия, като релативно през почти цялото време рядко някое куче е покривало днешния стандарт за "домашно". Пък и на година я има десет случая на тежко ухапани хора, я няма. И обикновено са ухапани от питбули развъждани за бой с кучета, а не от бездомни. Много повече хора ежегодишно пострадват много тежко от ухапване от пчела - алергичните. Ама да изтребим ли пчелите?

Иначе АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ИМА УЛИЧНИ КУЧЕТА. Искам всички кучета да си имат дом! Знам, много искам. Но това е ЧОВЕШКАТА посока на действие. "Изстрелите в главата" са философията на едно отминало време, която аз твърдо НЕ уважавам и ще се боря с всички сили срещу нея. За щастие съвременното общество доста добре се справя с тази неандерталщина.

П.П. Ако някой ми отговаря с цитат моля да цитира цялото мнение, а да не вади пасажи. Говоря само и единствено за това мое мнение.

Коментар

Аз съм за решения на ембрионално ниво!
        До някъде си прав, ама е скъпо и сложно. А действията от отминалото време са доказани на практика и работят. Ще работят и след нас. Ама да почнем на чисто, та после да я мислим, може и на твоята .

Коментар

Аз съм за решения на ембрионално ниво!
          До някъде си прав, ама е скъпо и сложно. А действията от отминалото време са доказани на практика и работят. Ще работят и след нас. Ама да почнем на чисто, та после да я мислим, може и на твоята .
          Трепели са се кучета, да. Но никой не е трепел под път и над път "всички бездомни кучета". Ако някое куче те "заапе" го "утепваш". Така е било, така продължава да бъде на моето село. Така и трябва да е. По същия начин са се отнасяли с пияниците и побойниците, които навредят на чужда собственост - връзвали са ги на пангара.

Feel the difference? Не са избивали "всички кучета" и не са връзвали всички на пангара. Само тези, които заслужават. Това е доказаното действие, а не изкривеното, което ти предлагаш.

Това е и правилното действие. Болните/агресивните кучета се опитваме да ги лекуваме/превъзпитаваме. Ако не стане - те се умъртвяват. Не виждам с какво "Мечо и Бубка", които вече над десет години живеят съвместно с децата от Строителния Техникум са навредили някому. Не виждам и защо трябва да бъдат убити. Кастрирахме ги и ги обезпаразитихме. С лични средства, да.

Впрочем да не се отклоняваме от темата.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
            Първо: досега НЕ се действа на "моята". Затова и не изчезват. Доста добре съм запознат със софийската "кучешка мафия" и много добре знам за какво и как се дават парите от нашите данъци. В София има само и единствено един нормално работещ приют за обезпаразитяване, лечение, кастрация и отглеждане на кучета и той се намира в Богров. Работещ, защото е доброволчески.

Второ: още по-друг е въпроса колко са гадостите и поразиите, които са донесли на обществото. Хапели хора, плашели децата, изстеризирали майките. А хората са живеели с кучетата хилядолетия, като релативно през почти цялото време рядко някое куче е покривало днешния стандарт за "домашно". Пък и на година я има десет случая на тежко ухапани хора, я няма. И обикновено са ухапани от питбули развъждани за бой с кучета, а не от бездомни. Много повече хора ежегодишно пострадват много тежко от ухапване от пчела - алергичните. Ама да изтребим ли пчелите?

Иначе АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ИМА УЛИЧНИ КУЧЕТА. Искам всички кучета да си имат дом! Знам, много искам. Но това е ЧОВЕШКАТА посока на действие. "Изстрелите в главата" са философията на едно отминало време, която аз твърдо НЕ уважавам и ще се боря с всички сили срещу нея. За щастие съвременното общество доста добре се справя с тази неандерталщина.

П.П. Ако някой ми отговаря с цитат моля да цитира цялото мнение, а да не вади пасажи. Говоря само и единствено за това мое мнение.
            Примера с пчелите ти е малко неудачен те дават мед и като цяло няма продукт от тяхната дейност който да не е полезен също помагат на вегетацията на дърветата . Какво дават скитащите кучета ? Бяс ; тения ; бълхи ; кърлежи има и още такива "благини" .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Точно заради това,че бездомните кучета са опасни - разнасят зарази и нападат хора,трябва да бъдат избивани!Не кастрирани! Защото те не ни...таковат,те ни хапят!
              Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
              Най-добрият ром е студеният ром!
              Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Примера с пчелите ти е малко неудачен те дават мед и като цяло няма продукт от тяхната дейност който да не е полезен също помагат на вегетацията на дърветата . Какво дават скитащите кучета ? Бяс ; тения ; бълхи ; кърлежи има и още такива "благини" .
                Бъди благодарен, че и това дават .

Wattie от тия бездомни кучета полза няма. Едно време в селата бездомни е нямало. Дядо ми ми е разправял, че като настанала народната власт, са позволявали по 1 ДОМАШНО куче! Другите се разстрелвали /това след войната/! Та не е било баш тъй.

Коментар

Всъщност силно предпазват районите от разрастването на популации от други хищници, някои от които доста по-гадни и по-гнусни от изброените, но за това България ще му мисли "когато му дойде времето". Бяс впрочем отдавна почти няма - статистиката е между 10 и 20 случая на година, като почти всички са свързани с диви животни. А за кърлежите се радвай, че има кучета и котки - те са им доста "по-вкусни" отколкото хората. Бълхите и особено глистите са гадост и реална опасност - признавам. Тенията е много рядко срещано явление и най-честите й случаи са по селата, където си хранят животните със сурово месо. В града това е много рядък пир за бездомните кучета.

Изобщо за "проблемът с бездомните кучета" много редовно се злоупотребява и нещата се хиперболизират, главно в медиите. Не е случайно впрочем. Келепирът е голям.

Wattie от тия бездомни кучета полза няма. Едно време в селата бездомни е нямало. Дядо ми ми е разправял, че като настанала народната власт, са позволявали по 1 ДОМАШНО куче! Другите се разстрелвали /това след войната/! Та не е било баш тъй.
                  Да се върне народната власт тогава!

Я питай дядо си за това как се е ставало "ловец" по време на народната власт. Вземете целия период на "комунизма в България". И сравнете със сега.
                  Последно редактирано от Wattie; 30-12-11, 13:37. Причина: Отговор на T-1000

Коментар

1. Ако нечие куче ухапе чуждо куче или човек, то всички, включително кучкарите, трябва да го накажат по съответния начин. Ако някой си е пуснал кучето безнадзорно и то вършее на километри от стопанина си - също;

2. Ако някой ловец "сгази лука", то всички, включително ловците, трябва да го накажат по съответния начин. "Сгазване на лука" за мен е всеки бракониерски акт или убиване на животно, което не е трябвало да бъде убито.

Тук не мога да не се съглася с теб.То това е и изискването на закона.Трите страници писане са тук.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

За голямо мое съжаление закона не го позволява . Убийството на диво животно с друго освен ловна пушка или карабина те превръща автоматично в бракониер с всички произтичащи от това последствия . Айде пробвай да промениш който и да било закон в тая държава без да си приготвил няколко милиона за раздаване . Аз като 99.9% от българските граждани нямам такива възможности и се адаптирам към действащото законодателство колкото и да не ми харесва .
                      Не си ме разбрал, аз също се адаптирам към закона и се старая да го спазвам. По лесно е от това да се тюхкам, колко бил неуреден тоя или оня закон.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Абе как не разбирате,че дори и само един случай на ухапано дете или нападната майка с количка да има,ВЕДНАГА трябва да бъдат изтребени всички койоти!?

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                          Тук не мога да не се съглася с теб.То това е и изискването на закона.Трите страници писане са тук.
                          Да, но гузната НИ съвест ни кара да се нападаме един друг. Защото всеки иска да му е сгодно на него, да се случва по неговия начин, а другите да са глупави. А не трябва и не може да е така. Проблемите се решават с единство и разбирателство, а не с война.

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                          Абе как не разбирате,че дори и само един случай на ухапано дете или нападната майка с количка да има,ВЕДНАГА трябва да бъдат изтребени всички койоти!?
                          Абе как не разбирате, че дори и само един случай на убит от ловец човек да има, ВЕДНАГА трябва да бъдат забранени всички ловни пушки!?

Коментар

Да се върне народната власт тогава!

Я питай дядо си за това как се е ставало "ловец" по време на народната власт. Вземете целия период на "комунизма в България". И сравнете със сега.
                            Аз това го казах, не за да изразявам симпатия към онзи строй, а в отговор на твоето твърдение за бездомните кучета по селата тогава и как разбираш ли, застрелвали само 'лошите'. Та те са изтребвали дори домашните, а какво става за бездомните...
                            Ясно ми е как се е ставало ловец тогава. Знам и как се е ставало по царско. Ама ще ти дам жокер- и по царско и по 'комунистическо' е имало бракониери. Стреляли са с трофейни оръжия от войните преди това, а дори са се правили и ловни пушки от наши майстори. Някой ловни оръжия даже не са вписвани. Та закона е само едно добро пожелание! Хубавото сега е, че могат да практикуват хората легално.

пп а дядо ми Бог да го прости, от много години не мога да го питам вече.

Коментар

Ами да погледнем статистика някаква - колко убити ловци има годишно,и колко нахапани хора..?

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                                Ами да погледнем статистика някаква - колко убити ловци има годишно,и колко нахапани хора..?
                                Ама нали по-горе каза "ако има дори ЕДИН случай на...". Затова продължих в този дух.

А колко убити от ухапване хора има според статистиката? И кое е по-лошо - един умре един или да забодем инжекция тетанус в гъза на 100?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X