Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам джипка! :)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Покупка

Извинявам се, ама когато бързам често пиша глупости. По-горе съм искал да кажа " ходим съм най-много на 100 км"

Относно дилемата ( или трилемата ):
    А дали си помислил варианта Хънтър на лизинг. Не съм голям фен на лизинга или по-скоро на обслужването на колата по време на лизинга, но все пак това е вариант?
    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
    NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Re: Покупка

Първоначално публикуван от Pursie
      Извинявам се, ама когато бързам често пиша глупости. По-горе съм искал да кажа " ходим съм най-много на 100 км"...
      Искаш да кажеш, че не вдигаш повече от 100км./ч., или?

...А дали си помислил варианта Хънтър на лизинг. Не съм голям фен на лизинга или по-скоро на обслужването на колата по време на лизинга, но все пак това е вариант?
      Лизинговите схеми за такива суми (15 и нагоре) са едни от най-успешните и продаващи се, но и най-kill-ващи за клиента (аз).. Би могло да има различни гледни точки, но аз лично предпочитам част заем, част налични.. Занимавам се със системно осигуряване и поддръжка на кредитни продукти и модули от 5 години.. Дай ми 12 минути (примерно в ексел) и ще се аргументирам.. )

Коментар

покупка

няма нужда. аз работя в подобна сфера. Номерата с лизинга са безкрайни и разнообразни.
        А пък за другото : Най-дългото разстояние което съм изнинал с едно пътуване с Хънтъра е 100 км. Общо съм изминал 10 000 км. успявал съм да го карам по магистрала със 130 км/ч.
        Извинявам се, ама понякога никак не се изразявам правилно
        Желая ти успех с покупката, каквото и да избереш, важното е да те ти да се чувстваш удовлетворен, а не какво сме казали тук.....
        Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
        NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

OK с ДДС-то ! А какво правиш ,когато решиш да продаваш жипката?
          кой ли ще го възстановява?
          лизингите не са лош вариант ! естествено че ще има лихви , но пък нямя да усетиш изплащането! в крайна сметка цял свят живее на кредит! тъкмо ако си събрал паричките ще можеш да му накупиш тий-онуй!да го понагиздиш малко!кой каквото и да казва - новата кола си е нова!
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Re: покупка

...Желая ти успех с покупката, каквото и да избереш, важното е да те ти да се чувстваш удовлетворен, а не какво сме казали тук.....
            Благодаря ти за пожеланията а и на останалите. Човек трябва да се вслушва във вътрешния си глас, но в случая за мен е важно да го обсъдя и със Вас, защото знания и опита на хората тук са ценни.. Или с други думи - "не питай старило, питай патило"..

Коментар

с Хънтъра ще се накефиш яко! важното е да не ти е жал да го изкараш извън пътя!А освен това жипа на Pursie изглежда и много готино! мерака е важен! давай смело!Успех!!
              0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                OK с ДДС-то ! А какво правиш ,когато решиш да продаваш жипката?
                кой ли ще го възстановява?
                лизингите не са лош вариант ! естествено че ще има лихви , но пък нямя да усетиш изплащането! в крайна сметка цял свят живее на кредит! тъкмо ако си събрал паричките ще можеш да му накупиш тий-онуй!да го понагиздиш малко!кой каквото и да казва - новата кола си е нова!
                ако изтърпи 4.5-5 години няма да дължи ДДС /при над 90% амортизация, МПС се амортизират за 5 години според данъчните/ Според депутатите - за 4 г. /нов парламент = нов автопарк/ А Столична община сега си взима 25 Хюндай Елантра... нали е бедничка
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Този проблем ( с ДДС-то след 5-та година ) май сме го обсъждали вече , но мен продължават да ме убеждават от две различни места , че независимо кога ще го продам , ще дължа ДДС в размер не по-малък от този , който ми е бил приспаднат при покупката . Не зная дали не се отнася само до случай , в който аз сам си внасям колата втора употреба отвън , може за нови коли от официални вносители да важи друго правило.

Коментар

Яро , приготвил съм ти снимки с цени на няколко ДИСКО0та , нов внос, ще се опитам да ги кача в галерията си . Първите 4 снимки са на моя , за който също се колебая дали да не го сменя за по-нов , но не съм му измислил цена.

Коментар

e добре де хънтъра след 4,5-5 години ще го бракуваш ли? за всички активи които искащ да бракуваш (след определения период) си правиш фирмен протокол , но МПС-та ти трябва такъв от КАТ!това е единствения вариант да авантиш отДДС-то!току що питах в данъчна служба иказаха,че си искат цялото ДДС и след 5-та година!
                      0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                        e добре де хънтъра след 4,5-5 години ще го бракуваш ли? за всички активи които искащ да бракуваш (след определения период) си правиш фирмен протокол , но МПС-та ти трябва такъв от КАТ!това е единствения вариант да авантиш отДДС-то!току що питах в данъчна служба иказаха,че си искат цялото ДДС и след 5-та година!
                        според мен не е така, но сега не ща да занимавам моя счети /доцент по счетоводтво / с това... догодина рендето ми става на 5 и тогава ще го мисля
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло
                          Яро , приготвил съм ти снимки с цени на няколко ДИСКО0та , нов внос, ще се опитам да ги кача в галерията си . Първите 4 снимки са на моя , за който също се колебая дали да не го сменя за по-нов , но не съм му измислил цена.
                          Ивайло, благодаря ти за вниманието и жестта!! Както споменах и по-горе, засега Диско-то ми остава по-резервен вариант, но пък и никога не се знае.. ) Като изключим твоето, най-много ми харесва (принципно) 300tdi-я, но въпреки, че автоматика е много добър и дебилно здрав (ZF), предпочитам ръчни (R380).. ..

Ето и малко снимки :

Диско-то на Ивайло - 200tdi, с хидравлична лебедка MileMarker!!

Вероятно тези е по-добре да бъдат отместени в специализирана за тях тема, но засега ето :
                          Няколко Дискавъри-та за продажба (вероятно) :
                          1992г., 200tdi, 12.800лв.

Автоматик (ZF), 300tdi, 13.900лв. (> от 1995г.)

1992г., 200tdi, 12.000лв.

1994г., 300tdi 13.500лв.

1990г., 200tdi, 11.200лв.

Коментар

брей! То станало цяла ДИСКО-ТЕКА!!!

Коментар

за ДДСто мога съвсем компетентно да отговоря /аз съм счетоводител през повечето време/. значи, когато фирма си купи кола и тя е такава, че данъчните закони позволят да се ползва данъчен кредит /7+ местна, баничарка, камион и тн./ при продажбата се дължи целия размер на данъчния кредит ползван при покупката. и сега на нормален език, купуваш си кола караш я 5 години и като я продаваш дулжиш същата сума ДДС, каквато е била при покупката НА ДЪРЖАВАТА. гадно е но е факт.

от топ трите коли, които си си избрал аз гласувам за тойота, само, че 3л. дизел
                              drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                                за ДДСто мога съвсем компетентно да отговоря /аз съм счетоводител през повечето време/. значи, когато фирма си купи кола и тя е такава, че данъчните закони позволят да се ползва данъчен кредит /7+ местна, баничарка, камион и тн./ при продажбата се дължи целия размер на данъчния кредит ползван при покупката. и сега на нормален език, купуваш си кола караш я 5 години и като я продаваш дулжиш същата сума ДДС, каквато е била при покупката НА ДЪРЖАВАТА. гадно е но е факт.
                                ако е така, значи нищо не икономисваш със седлката в багажника... за какво си даваме парите за доп. седалки тогава????

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X