Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Трюфели

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Трюфели

bgBul-първо написах молбата си,а после се опитах да пусна ЛС.Но пък е готино,че ме поздравяваш с добре дошъл колега.И е готино да си покажеш на всички начина на мислене.Верно е-хората са достатъчно интелигентни,за да разберат всичко-жив и здрав

Коментар

Първоначално публикуван от hitarpetar Преглед на мнение
      bgBul-първо написах молбата си,а после се опитах да пусна ЛС.Но пък е готино,че ме поздравяваш с добре дошъл колега.И е готино да си покажеш на всички начина на мислене.Верно е-хората са достатъчно интелигентни,за да разберат всичко-жив и здрав
      Повярвай ми, хората се интересуват от твоите познания и опит.
      Начин на мислене ...... той е различен и зависи от ситуацията.
      И темата ......... съвсем не е важен начина на мислене. Какво и колко знаеш - това е важното.
      Дали искаш да го споделиш избираш сам. Дали търсиш информация също си личи .... по начина на търсене.
      Или искаш нещо друго....личи по отношението .
      Все едно............ пиша, понеже се обърна към мен (лично).
      Добре дошъл !
      Да започнем на чисто ?

Коментар

има начин приятелю,има...но се страхувам,че ако ти го кажа,ще остана без хляб,а и някой друг шамар мога да изям...това е един от показателите,които отличават обученото от някой си куче,от обучено от добър дресьор.и имайки предвид цената на едно кученце,би трябвало да ме извиниш за мълчанието-съжалявамуспех.така е във всичко-детайла отличава майсторите-без да претендирам за майсторлък...

Коментар

Здравейте,интересуваме някой имали наличен аромат на трюфел аестиво или черен летен тюфел?Откаде мога да си набавя?Трябва ми за дресура.Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от daoazo Преглед на мнение
            Здравейте,интересуваме някой имали наличен аромат на трюфел аестиво или черен летен тюфел?
            Откъде мога да си набавя?
            Трябва ми за дресура.Благодаря!

Тъй като отговор на такъв въпрос го смятат за търговска реклама или за търговия, няма как да получиш отговор.

Има аромат на черен (имаме и на бял), но точно на "аестивум" няма как да стане.
            Приготвянето на такъв аромат за обучение на куче се прави от замразени летни и дребни зимни черни трюфели. Сборно.
            Та затова .
            Прави се паста с такъв аромат. (може и зехтин или друг извлек)
            Пастата е най-трайна, най-лесна за ползване и най-спорна за работа. Излиза най-евтино.
            Тази паста се добавя към ежедневната храна на кучето.
            С такава паста се прави И "играчката" за търсене при обучението.
            Има доста силен аромат и кучето бързо свиква да я търси. Изпитано от години.

П.С. Най-добре е да напишеш от къде си . Или поне телефон в подписа.
            Или да звъннеш , ако виждаш телефона в моя подпис.
            Последно редактирано от bgbul; 06-04-12, 12:09.

Коментар

приятелю,има една немска пословица-преди гаргата да глътне сиренето,е добре да си премери дупето дали може да излезе от там...и така-ще си вземеш паста,ще започнеш обичайните грешки на начинаещ...ще докараш кученцето до едно положение,което ще ти се струва задоволително.в резултат-когато хората,дали пари на дресьор ще вадят по 20 и нагоре килограма на ден,ти ще се задоволяваш с 2-3-5...крайната сметка е ясна-след 2 -5 месеца ще кажеш-майната му и ще се откажеш-та нали горивото струва пари а и без приходи как се живее...и така-ако считаш ,че си достатъчно вещ за да предприемеш тази авантюра да си обучаваш куче самостоятелно-моля....действай.в крайна сметка аритметиката е проста-обучено куче струва между 1000 и 3000 лева в зависимост от животното(говоря за кокери и тям подобни),"лагото" струват от 10 000 евро нагоре,та-ако вадиш на ден по 20 кг(не е невъзможно)то разходите при изкупна цена от към 30 лв за кг се избиват за седмица.изводите са очевадни.успех на всички ентусиасти

Коментар

Първоначално публикуван от quowadis Преглед на мнение
                приятелю,има една немска пословица-преди гаргата да глътне сиренето,е добре да си премери дупето дали може да излезе от там...и така-ще си вземеш паста,ще започнеш обичайните грешки на начинаещ...ще докараш кученцето до едно положение,което ще ти се струва задоволително.в резултат-когато хората,дали пари на дресьор ще вадят по 20 и нагоре килограма на ден,ти ще се задоволяваш с 2-3-5...крайната сметка е ясна-след 2 -5 месеца ще кажеш-майната му и ще се откажеш-та нали горивото струва пари а и без приходи как се живее...и така-ако считаш ,че си достатъчно вещ за да предприемеш тази авантюра да си обучаваш куче самостоятелно-моля....действай.в крайна сметка аритметиката е проста-обучено куче струва между 1000 и 3000 лева в зависимост от животното(говоря за кокери и тям подобни),"лагото" струват от 10 000 евро нагоре,та-ако вадиш на ден по 20 кг(не е невъзможно)то разходите при изкупна цена от към 30 лв за кг се избиват за седмица.изводите са очевадни.успех на всички ентусиасти
                Колега - сигурно си много вещ в занаята. Предположение .
                И в поговорките си вещ. Вижда се.
                Това обаче не е достатъчно.
                Ако можеш с нещо да бъдеш полезен (както ти писах в началото ) - бъди полезен. Ако имаш трюфели - пиши, прати му и готово.
                Никой няма да се обиди, че си бил добър и си откликнал на молбата. Дори това е смисъла на форума - взаимопомощ и споделяне на емоции.
                Относно цените на кучетата - близо си до истината. Освен за Лаготото - и то струва около 2-3 хиляди. Няма смисъл да се създават митове и легенди.
                Относно обучението - пак митове и легенди, ама ти го знаеш . Освен, ако няма да обучаваш за състезанието в Италия за "време" .
                Относно количествата трюфели - направо изби рибата. 20 дни по 20 кг по 30 лв/кг - 12000 (12 хиляди). Явно си майстор. Трябва да го призная.
                Има едно нещо - реалност. Колкото по-близо до нея си (реалността) , толкова по-ясни са ти нещата.
                И толкова по-верни са ти приказките.
                А който говори истината - няма опасност да сгреши. Може.... временно, но винаги истината излиза на яве.
                Такива ми ти работи.....ти щом вадиш по 20 кг - продай на човека трюфели. Той за това моли колегите си .
                Аз съм реалист и не вадя по 20 кг. И по 10 вадя рядко.За това знам кога да ги продам, кога да ги замразя и кога да имам запаси от паста.
                Имам и пресни(свежи) трюфели ..... но дали ще ги купят на реалната цена за обучение на куче. Аз знам отговора и за това не си правя илюзии.
                Познавам психиката на хората тръгнали по този път. Извървял съм го от началото до тук. Повече от 6-7 години.
                Дето се вика - където новаците тръгват, аз от там се връщам. И се опитвам да им спестя разочарованията и големите разходи по "митове".
                Поздрави !
                Последно редактирано от bgbul; 07-04-12, 16:36.

Коментар

Здравейте колеги! Имам един въпрос, как точно се консервира трюфел в зехтин? Нужна ли е термична обработка на гъбата зехтина, трябва ли и той да се загрява и т.н. Искам да запазя бял зимен до следващия му сезон за да имам аромат с който да подържаме форма. Успех на всички през летния сезон!

0888 849 384

Коментар

Здравейте,Трюфелджий искам да попитам. Започна ли сезона на новите Трюфели има ли ги вече по гората ?Един познат ми каза че онзи ден копал и във корените на дървото ръзсякал нещо с бела,така по-описанието му би трябвало да е трюфел бил кафеникав с неправилна форма и имал бръдавички ,отвътре бял, но когато го подушил нямал никакъв аромат или както той се изрази мирише ми на пръст.Та искам да попитам по интелигентните в темата възможно ли е ако трюфела е в начален стадий на растеж да не мирише все още на нищо, а след като почне да узрява чак тогава да му дойде аромата?Научих мястото, но не ми е останало време да отида с моята колежка търсач <шпиц> на който още не съм сигурен в способностите му, но със играчката се справя добре, ще чакам отговор на въпроса ми за да знам дали изобщо да отивам да търся там при положение, че трюфела още няма аромат,и няма как да го уловим!

Коментар

Колега,Потс,трюфели има целогодишно,дори и в момента.Ако питаш за Аестивума....рано е още.
                      Къде е копал твоя приятел в градината или в гората?Снимка нямя ли?Разкажи малко по-вече....иначе понамирисва на партенка.

Коментар

не въвеждай нам в изкушение...и такафа ктология-добър вадач на трюфел вади по около 500 кг годишно...съмнения?май...я да видим-годината 365 дни....от тях активен сезон да предположим...хм хайде 100 максимум...останалите дни зимата по 1 кг си супер...а март и април няма...и така драги-ето ти фактологията-не въвеждай хората с грешни факти,а просто се съобрази с нещата-както виждаш-не коментирам кой е майстор и кой не е-и ако имаш възражения спрямо цифрите-обърни се към учителката си по математика от 3-ти клас-това е-аз преставам да водя този диспут,тъй като е безмислено-всичко добро
                        Последно редактирано от quowadis; 09-04-12, 16:18. Причина: грешки

Коментар

не въвеждай нам в изкушение........
                          Не знам къде отиваш, но бъркаш посоката. Тук сме за да обменяме информация. От първото ти мнение, до сега - само заяждане. Ако си толкова добър практик, сподели с нам, непомазаните, малко от твоя божествен опит, та белким прогледнем. Другите това правят. И за това им вярваме.
                          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

здравейте ,възможно ли е да има аестиву?Понеже преди два дни намерих две пресни дупки във гората аромата на пръста миришеше на аестиву .Установих след кратка обиколка на гората че са само двете.

Коментар

Не въвеждай нам в изкушение...и така- фактология-добър вадач на трюфели вади по около 500 кг годишно...съмнения? ((( личи си кой не е ходил за трюфели и особено зимата..., а само чете от интернет)))
                              Май...я да видим-годината 365 дни....от тях активен сезон да предположим...хм хайде 100 максимум...останалите дни зимата по 1 кг си супер...а март и април няма...И така драги-ето ти фактологията.Не въвеждай хората с грешни факти,а просто се съобрази с нещата.Както виждаш-не коментирам кой е майстор и кой не е-и ако имаш възражения спрямо цифрите-обърни се към учителката си по математика от 3-ти клас-това ез преставам да водя този диспут,тъй като е безсмислено.Всичко добро
                              Щом казваш нека да е "драги".
                              Писах ти - реалност. Няма да конкретизирам.
                              Има една поговорка на старите хора: " Това дето го пише по книгите (интернет), АКО расте на нивата ....."
                              Едно е да четеш в интернет, друго е да ти тече пот между бузите на д...то от търсене на трюфели. Разликата - единият става реалист.
                              И става по-добър към колегите си.
                              Простичко е, нали?

приятелю,има една немска пословица-преди гаргата да глътне сиренето,е добре да си премери дупето дали може да излезе от там...и така-ще си вземеш паста,ще започнеш обичайните грешки на начинаещ...ще докараш кученцето до едно положение,което ще ти се струва задоволително.в резултат-когато хората,дали пари на дресьор ще вадят по 20 и нагоре килограма на ден,ти ще се задоволяваш с 2-3-5...крайната сметка е ясна-след 2 -5 месеца ще кажеш-майната му и ще се откажеш-та нали горивото струва пари а и без приходи как се живее...и така-ако считаш ,че си достатъчно вещ за да предприемеш тази авантюра да си обучаваш куче самостоятелно-моля....действай.в крайна сметка аритметиката е проста-обучено куче струва между 1000 и 3000 лева в зависимост от животното(говоря за кокери и тям подобни), "лагото" струват от 10 000 евро нагоре, та-ако вадиш на ден по 20 кг(не е невъзможно)то разходите при изкупна цена от към 30 лв за кг се избиват за седмица.изводите са очевадни.успех на всички ентусиасти
                              има начин приятелю,има...но се страхувам,че ако ти го кажа,ще остана без хляб, а и някой друг шамар мога да изям... това е един от показателите,които отличават обученото от някой си куче,от обучено от добър дресьор.и имайки предвид цената на едно кученце,би трябвало да ме извиниш за мълчанието-съжалявамуспех.така е във всичко-детайла отличава майсторите-без да претендирам за майсторлък...
                              tuber mesentericum или баньоли трюфел-добър апетит-пазар се намира трудно за този вид,а второкачествените екземпляри съответно още по-трудно се реализират.
                              второ качество се счита всеки трюфел,с тежест по-малка от 16 гр. но това понякога се определя и за конкретния биологичен вид.интересното за този вид е,че бързо изветрява аромата при неправилно съхранение.добре е когато се снима трюфел,да се слага някакъв предмет-кибрит,запалка или линийка за определяне на мащаба.
                              Интернет .....
                              Последно редактирано от bgbul; 09-04-12, 19:28.

Коментар

имало едно време в египет едни пичове,дето им викали фараони...та тия пичове някой като им донесе лоша вест и му резвали главицата.и така-за последен път пиша тук,защото явно ще ми резнат зелката-не аз съм виновен,че нещата са такива,каквито са-написаното от мен цели да запознае публиката тук какво може и какво не може.това според мен е най-голямата помощ.не случайно бизнесът с информация е най-печеливша от край време,а най-паче в наши дни.и така-хора,който иска поради сиромашия или поради онази знаменита черта на характера,наречена "змия в джоба" или "лучено портмоне",да спастри някой лев,занимавайки се с обучение на животно сам-моля....не е трудно да се научи животно към миризма...други са тънкостите-знайте го.втора серия-който си мисли,че ще излезе в парка и ще намери трюфел-сори-не му се урежда въпроса.в началото поне трябва да сте готови да махате крачоли из гората по 20-30 километра.после по-малко...ако някой си мисли,че като е намерил една гора,дето има трюфел и е голяма работа-пак сори.ако някой е извадил 10 кила трюфел и си мисли,че е голяма работа-много сори...ако някой си мисли,че му трябват само здрави крака и добро животно-пак сори.познанията по ботаника,почвознание и ред други са задължителни-ерго-трябва ви и здрав втори етаж.и ще ви разкрия своята голяма тайна-ето заради такива хора си избрах този занаят-имам си кученца,спокойно ми е,хапят ме комарите и кърлежите,но не съм длъжен да търпя некомпетентите,които си избиват комплексите на мой гръб.поправяй ме пич с правописа колкото и когато си искаш-тук влязох заради една персона,стана ми интересно и отделям по 5 мин най-много престоя си тук-до тук видях много дивотии написани,смях се доста,но вече не ми е забавно.и като оферта-намери ми лагото на тази цена,а аз ще ти кажа как ще ги изнесеш в италия да направиш някой лев,след като явно не можеш да я докараш от към количество намерен трюфел.и така драга публика-практиката ми показва-от 10 захванали се с това начинание,успяват 2...най-много 3...и това е относително.а трюфел има достатъчно-поне за сега,докато не сме ги унищожили ние-хорицата,дето унищожаваме всичко-къде от незнание,къде от "добрина".в заключение само мога да кажа-преценете дали можете и искате-вярната самооценка е в основата на всяко едно начинание-останалото е натрупване на комплекси,загуби и пилеене на собствени ресурси.и куче не се обучава с паста!!!!!!!!!!!!упс.....това не трябваше да го пиша,но хайде холан-пак от мен да мине.всичко добро добри и не чак толкова добри хора-не ме помнете с лошо-ваш раб и слуга-един,дето отива на майната си,както ми пожела тихоокеанския пич да е жив и здравг
                                Последно редактирано от quowadis; 09-04-12, 20:15. Причина: грешки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X