Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Трюфели

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Трюфели

Първоначално публикуван от FANTOM88 Преглед на мнение
    Колеги никои не се хвали, сезона на труфела в Родопите тръгна,събота ,неделя кило и триста. Май сезона ще е успешен
    За кой вид трюфел става въпрос колега и поздравление за улова доста добър резултат.

Коментар

Първоначално публикуван от FANTOM88 Преглед на мнение
      Колеги никои не се хвали, сезона на труфела в Родопите тръгна,събота ,неделя кило и триста. Май сезона ще е успешен
      Брей... браво! Дай някакви снимки, нещо да зарадваш всички....

Коментар

Първоначално публикуван от petrov_m Преглед на мнение
        Здравейте.
        Много интересна тема, прочетох я с интерес. Мисля да си взема куче, което да обуча сам.
        Според вас английски или американски кокер шпаньол в по-добре и мъжки или женски да е?
        За пола не съм сигурен дали има някакво значение / съмнявам се /, но определено английския кокер е с по добро обоняние , той е по едър и с по дълга муцуна и си е селектирано ловно куче, амреиканския е по скоро от типа декоративни домашни любимци въпреки, че също има качесва .
        gsm - 0899388807

Коментар

Благодаря, колега, за отговора. Значи не съм сбъркал като си взех английски кокер шпаниол. Кученцето е женско и след два дни ще му слагаме третата ваксина и тогава ще можем да го извеждаме и мисля да започна с обучението му.
          А знаете ли през кои зимни месеци излизат трюфелите?
          Поздрави!
          Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение
            За пола не съм сигурен дали има някакво значение / съмнявам се /, но определено английския кокер е с по добро обоняние , той е по едър и с по дълга муцуна и си е селектирано ловно куче, амреиканския е по скоро от типа декоративни домашни любимци въпреки, че също има качесва .
            Ей така за спорта да се включа......
            Дали има значение пола на кучето. Отговор - ДА. И то много.
            Само който е имал мъжко може да оцени разликата.
            А който не е тичал с език до глезените - само той се съмнява в това (има ли значение пола).
            Мъжкото покрива по-голям периметър. Това в лова е предимство , но тук не.
            Куче за 2-3000 лева( че и повече), като се отдалечи на 300 м и....... спираш да мислиш за "гъби".
            Английски или американски кокер.
            Английският е обидчив. Ако го нагрубиш спира да работи и си проваляш излета (работния ден)
            Американския - дори да го "нахокаш" след секунда е забравил и ти лизва краката. Уникално вярно куче.
            Умира за теб и го показва постоянно. Всяка минута.
            За обонянието разлика няма.
            За поддръжката и работа на терен през различни температури - разлика няма.
            И последно - всяко куче прилича на стопанина си. Ако нещо не е както трябва - причината е във вас.
            Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Ей така за спорта да се включа......
              Дали има значение пола на кучето. Отговор - ДА. И то много.
              Само който е имал мъжко може да оцени разликата.
              А който не е тичал с език до глезените - само той се съмнява в това (има ли значение пола).
              Мъжкото покрива по-голям периметър. Това в лова е предимство , но тук не.
              Куче за 2-3000 лева( че и повече), като се отдалечи на 300 м и....... спираш да мислиш за "гъби".
              Английски или американски кокер.
              Английският е обидчив. Ако го нагрубиш спира да работи и си проваляш излета (работния ден)
              Американския - дори да го "нахокаш" след секунда е забравил и ти лизва краката. Уникално вярно куче.
              Умира за теб и го показва постоянно. Всяка минута.
              За обонянието разлика няма.
              За поддръжката и работа на терен през различни температури - разлика няма.
              И последно - всяко куче прилича на стопанина си. Ако нещо не е както трябва - причината е във вас.
              Успех !
              Винаги съм имал мъжки кучета и за това не мога да направя разликата, не споря .Иначе специално кокера като го карам в гората /не за трюфели/ никога не се е отдалечавал на повече от 40-50метра, освен ако не подгони нещо, така че това си е до обучение.
              Относно обидчивостта не съм съгласен, написаното от тебе за американския кокер важи с пълна сила и за моя / може просто кучето да си е такова/, но аз лично обидчив кокер не съм срещал .
              За разликата в обонянието го гледах в едно предаване по дискавъри посветено специално на американския кокер , но може и аз съм разбрал погрешно .
              Виж за последното сме 100% на едно мнение
              Поздрави !
              Последно редактирано от dradonov; 13-11-12, 11:43.
              gsm - 0899388807

Коментар

Здравейте имам един въпрос и знам, че тук мога да получа компетентен отговор:Само с породата кокери ли могат да се откриват трюфелите, може ли например да се опита с питбул или дого аржентино, хем и да ни е пазач в гората

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение
                  Винаги съм имал мъжки кучета и за това не мога да направя разликата, не споря .Иначе специално кокера като го карам в гората /не за трюфели/ никога не се е отдалечавал на повече от 40-50метра, освен ако не подгони нещо, така че това си е до обучение.
                  Относно обидчивостта не съм съгласен, написаното от тебе за американския кокер важи с пълна сила и за моя / може просто кучето да си е такова/, но аз лично обидчив кокер не съм срещал .
                  Виж за последното сме 100% на едно мнение
                  Поздрави !
                  Кокерите не се отдалечават.
                  Аз визирах други мъжки кучета, от други породи. Имал съм курц и дратхаари, далматинец и бретон. Мъжки.
                  За обидчивостта - говорех за разликата между женските кокери. Мъжките са си мъжкари.Ясно е.

Коментар

Колеги имам един въпрос,ако може някои да даде компетентен отговор ще му бъда много благодарен.
                    Намерих една горичка в която като закарам кучето си то направо откача. В периметър от 20, 30 кв. почва да копае настървено дупка до дупка , а не може да намери нищо.

Коментар

Здравейте на всички Имам един въпрос, какъв трюфел има в момента и в какви гори? Хубава вечер ви желая и много трюфели

Коментар

Здравейте на всички които от скоро или по-отдавна се занимават с търсенето на трюфели.
                        Прегледах форума и за да не създам на някой от вас лошо мнение за мен още с първите си редове,
                        няма да критикувам веднага изказванията на bgbul(г-н,г-жа всичко знам и всичко мога).
                        Та по-темата....никой,нищо не казва за белия есенен трюфел(tuber magnatum pico).
                        Намирате ли го?
                        Вече започнаха да намаляват малкото количества които излизат,а пък никой неподхваща тема за него.
                        Поздрави

Коментар

Е......... колеги. Оставете новобранеца да си лае по мен.
                          Що го порязахте веднага.
                          Той дори още не знае А и Б на трюфелите, но е смел. Това е нещо. Може да излезе Човек.
                          Анонимен и нагъл - в първото мнение и вече е професор с претенции, но пък може да е някой откривател (талант) в областта.
                          Трябваше да го помоля за някоя снимка от неговите излети и улови на Tuber magnatum piko, но ме беше страх да го попитам.
                          Благодаря ви за доверието!
                          Последно редактирано от bgbul; 25-11-12, 19:40.

Коментар

Намерил се кой да говори за наглост.
                            За да не ме наричате анонимен,ще ви подсетя за един разговор който проведохме по телефона.
                            Ставаше въпрос за поредното лъжливо обучено куче от Вас за "Търсене на трюфели"| и продадено на поредния наивник(порода-далматинец, на около година и половина- мъжко).
                            Не знам кой и с какво си мисли ,че ме е порязал,но в този форум хората които си кореспондират явно нямат много контакти с колегите си от цяла България за да са имали удоволствието да ви разберат бакийте.
                            Е ако вас ви е страх да ме попитате за снимка на белия трюфел,то мен ще ми достави удоволствие да ви изпратя без да се страхувам.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20120907_131215.jpg
Прегледи:1
Размер:108.1 КБ
ID:5428589 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20120907_120052.jpg
Прегледи:1
Размер:211.5 КБ
ID:5428593

Изплакнете очите и моля ви без зависТ
                            На сериозните търсачи на трюфели, пожелавам успехи в намирането на есенния.
                            Последно редактирано от derhunter; 26-11-12, 09:39.

Коментар

Здравейте.
                              Виждам,че никой не си е направил труд да отговори на вашия въпрос,явно са заети с вадене на трюфели.
                              В момента излизат есенните трюфели:Бургундския-черен(тубер унчинатум),белия(магнатум пико,)баньоли-черен(тубер месентерикум)
                              черен(тубер макроспорум)и на някои места започна черния зимен(тубер брумале).
                              Предимно в дъбови и букови гори,излиза и в борови.
                              Поздрави.

Коментар

БРАВО!!!Точно,ясно и без увъртания,красиви доказателства поздравления!!! дано скоро и аз кача някоя снимка само да направя сефтето,че разчитах на собствените си умения да си обуча кучето и сега,не съм сигурен в каква степен работи и дали изобщо работи.При положение,че досега не съм намирал нищо,а играчките ми свършиха и не сме намерили още място което да дава трюфелчета! Успех на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X