Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Трюфели

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Трюфели

Ще се обадя, не щото разбирам нещо от трюфели, влече ме, интересно ми е, но на теория. Но само двама-трима от колегите ми се струват наистина градивно пишещи, със завидно търпение, останалото е за едно голямо пролетно почистване
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Колеги, пазете си кученцата! В памет на най-милото и добро кученце Джак, починало днес в страшни мъки от погълната отрова по време на тренировка!Почивай в мир, приятелче!
      Понеже незнаем кой е злодея, нека Бог го съди!
      Бъдете внимателни, колеги!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02876.jpg
Прегледи:1
Размер:146.7 КБ
ID:5363536

Коментар

Първоначално публикуван от quowadis Преглед на мнение
        имало едно време в египет едни пичове,дето им викали фараони...та тия пичове някой като им донесе лоша вест и му резвали главицата.и така-за последен път пиша тук,защото явно ще ми резнат зелката-не аз съм виновен,че нещата са такива,каквито са-написаното от мен цели да запознае публиката тук какво може и какво не може.това според мен е най-голямата помощ.не случайно бизнесът с информация е най-печеливша от край време,а най-паче в наши дни.и така-хора,който иска поради сиромашия или поради онази знаменита черта на характера,наречена "змия в джоба" или "лучено портмоне",да спастри някой лев,занимавайки се с обучение на животно сам-моля....не е трудно да се научи животно към миризма...други са тънкостите-знайте го.втора серия-който си мисли,че ще излезе в парка и ще намери трюфел-сори-не му се урежда въпроса.в началото поне трябва да сте готови да махате крачоли из гората по 20-30 километра.после по-малко...ако някой си мисли,че като е намерил една гора,дето има трюфел и е голяма работа-пак сори.ако някой е извадил 10 кила трюфел и си мисли,че е голяма работа-много сори...ако някой си мисли,че му трябват само здрави крака и добро животно-пак сори.познанията по ботаника,почвознание и ред други са задължителни-ерго-трябва ви и здрав втори етаж.и ще ви разкрия своята голяма тайна-ето заради такива хора си избрах този занаят-имам си кученца,спокойно ми е,хапят ме комарите и кърлежите,но не съм длъжен да търпя некомпетентите,които си избиват комплексите на мой гръб.поправяй ме пич с правописа колкото и когато си искаш-тук влязох заради една персона,стана ми интересно и отделям по 5 мин най-много престоя си тук-до тук видях много дивотии написани,смях се доста,но вече не ми е забавно.и като оферта-намери ми лагото на тази цена,а аз ще ти кажа как ще ги изнесеш в италия да направиш някой лев,след като явно не можеш да я докараш от към количество намерен трюфел.и така драга публика-практиката ми показва-от 10 захванали се с това начинание,успяват 2...най-много 3...и това е относително.а трюфел има достатъчно-поне за сега,докато не сме ги унищожили ние-хорицата,дето унищожаваме всичко-къде от незнание,къде от "добрина".в заключение само мога да кажа-преценете дали можете и искате-вярната самооценка е в основата на всяко едно начинание-останалото е натрупване на комплекси,загуби и пилеене на собствени ресурси.и куче не се обучава с паста!!!!!!!!!!!!упс.....това не трябваше да го пиша,но хайде холан-пак от мен да мине.всичко добро добри и не чак толкова добри хора-не ме помнете с лошо-ваш раб и слуга-един,дето отива на майната си,както ми пожела тихоокеанския пич да е жив и здравг
        Червено - това са глупости. От интернет.
        Синьото - и това са глупости. Пак от интернет.
        ЗЕЛЕНОТО:
        Тук пред всички посочи цена (оферта), осигури парите на доверен човек или в банка.
        Парите се изполват ЕДИНСТВЕНО за плащане на стоката - кученца Лагото Романьоло .
        Ти щом искаш - изнасяй ги в Италия. Аз ще ти призная - ВСЯКА година купувам и внасям от Италия.
        Не взимам лагото ЗАЩОТО :
        Това е вид пудел. Силно прехвален . С обилно окосмяване и постоянно трябва да ги чистиш от тревички и бодлички .
        След ВСЯКА разходка ( смяна на работа) трябва да отделиш 30-40 минути за почистване. А почти нямаш сили за това.
        Но това го знаят хората реалисти и ловци на трюфели.
        И така :
        Колко броя "Лагото", на каква цена?Точно, конкретно и ясно - казвай !
        И това за публиката - тук , този форум НЕ Е "онзи" форум.
        Тук колегите са знаещи, имат лице (не са анонимни) - което значи достойнство.
        Държат на думите и знанията си и се дразнят от човек учител, без доказателства.
        Ти можеш да се докажеш много лесно:
        Осигури пресни трюфели на колегата , който искаше пресни. Лесно е. Нали зимата се вадят по 1 килограм на ден ?
        Дай му 100 грама.
        (знаеш ли цената в момента? Реалната.)

Коментар

Здравейте на всички от форумчето.
          Интересува ме някой проявявал ли е интерес към отглеждане на трюфели във голяма съксия със посаденно дръвче?Също можели във съксия със необходимите условия достатъчно пх и други компоненти и незаразено дръвче да се пуснат няколко вече узрели или презрели труфели и да се добие реколта?
          Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от mystica Преглед на мнение
            Колеги, пазете си кученцата! В памет на най-милото и добро кученце Джак, починало днес в страшни мъки от погълната отрова по време на тренировка!Почивай в мир, приятелче!
            Понеже незнаем кой е злодея, нека Бог го съди!
            Бъдете внимателни, колеги!

[ATTACH=CONFIG]438720[/ATTACH]
            Това е тъжна случка. Много тъжна.
            Първото куче ни го отровиха и дори след 3 часова операция не можаха да го спасят от отровата.
            Разбирам какво преживявате. Жалко!
            Утехата която измислихме ( за да ни олекне, ако може така да се нарече) е, че любимото куче е дало живота си за нас.
            Имало е нещо да се случва- нещо лошо и за да не се случи на нас ТО е събрало лошото.
            Вероятно така е и при вас - вярно до последно ....
            Жалко!

Коментар

Благодаря ти колега! Много тежко го преживяваме....просто е неописуема мъка! Искам всички колеги да знаят, че хвърлят отрова в цяла България, доколкото разбрах. Моля ви, слагайте намордници докато ги разхождате и ходете далеч от населенити места на тренировки! Това мога да ви посъветвам. Не искам никой да изпита нашата мъка. По-добре на кученцата да им е некомфортно от намордник, отколкото да са мъртви.

Коментар

здравейте ,нее ли започнал на някаде сезона нааестиво ?))))

Коментар

Първоначално публикуван от quowadis Преглед на мнение
                  приятелю,има една немска пословица-преди гаргата да глътне сиренето,е добре да си премери дупето дали може да излезе от там...и така-ще си вземеш паста,ще започнеш обичайните грешки на начинаещ...ще докараш кученцето до едно положение,което ще ти се струва задоволително.в резултат-когато хората,дали пари на дресьор ще вадят по 20 и нагоре килограма на ден,ти ще се задоволяваш с 2-3-5...крайната сметка е ясна-след 2 -5 месеца ще кажеш-майната му и ще се откажеш-та нали горивото струва пари а и без приходи как се живее...и така-ако считаш ,че си достатъчно вещ за да предприемеш тази авантюра да си обучаваш куче самостоятелно-моля....действай.в крайна сметка аритметиката е проста-обучено куче струва между 1000 и 3000 лева в зависимост от животното(говоря за кокери и тям подобни),"лагото" струват от 10 000 евро нагоре,та-ако вадиш на ден по 20 кг(не е невъзможно)то разходите при изкупна цена от към 30 лв за кг се избиват за седмица.изводите са очевадни.успех на всички ентусиасти
                  здравей ,колега .досега не съм се занимавал със тюфели. от близо година ако ли не и месеци се интересувам от този лов .но със кучета и дресура за лов на дивеч се занимавам от малък това във нашето семейство е като наследство ,та не ми представляваше голяма трудност да го обуча това куче .както казваш за пастата може и да не си прав понеже едно куче не се уче до 7 или 9 месеца то научава всеки ден нещо ново защото природата не е постоянно явление тя постоянно се мени .а за човек кйто няма трюфели пастата е истински елексир докато си набави необходимите за една по съваршенна дресура във случая със трюфели но да не збравяме че принципът е същия само елемента е различен .интересувам се от аестивом ти понеже си голям ловец кажи имали ги във момента и кога ще се появят ако не е пак толкова голяма тайна ?нещо различно от преди някой знаели от каде може да се закупи куче на изплащане със трюфели и какъв е регламента просто информативно.благодаря за отделеното време и внимание и наслука на всички трюфелджий.)))

Коментар

Здравейте колеги нещо блога зацикли ,дайте някоя снимка с новите си постижения кой сортове вадите ,има ли ги вече в количество, актуални цени според качеството, имам нужда от добро обучено куче някакви предложения, моя търсач го докарах до едно положение и нещо не се развиваме повече намира играчката в гората но бързо му минава мерака и губи интерес да играем, а смятам че вече съм готов за първите си попадения,но не се получава! Моля да пише човек който си е купил обучено куче и работи с него поне от година,дали е доволен и има ли смисъл да предприемам следващата стъпка? А все пак никак не са евтини истинските трюфелотърсачи, струва ми се че като всяка една прехвалена работа и тази ще е ялова.Или просто някой хора си правят реклама из нета за да вадят парички чрез продажби на кокери с нереална стойност. Не пиша конкретно към никой в този сайт просто изразявам собствено мнение и ще се радвам ако пишат и други хора които са неутрални като мен за трюфелджийството като цяло !

Коментар

Изводите са ти много правилни,колега.За да познаеш едно куче дали е добро трябва да имаш опит,а опит се постига с добро куче,гора с трюфели и много ходене.Ако си решил да си купуваш обучено куче трябва да знаеш какво да гледаш.Не се отчайвай от кучето си и му имай по-голямо доверие.
                      Последно редактирано от Peppy; 08-05-12, 22:00.

Коментар

Открихме сезона на аестивото....малко,но от сърце.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0537.jpg
Прегледи:1
Размер:82.0 КБ
ID:5372274

Това е от днес.Все още са малки и неузрели.Направих сондаж,пуснах кучетата,намерих петната и ги изкарах от гората......след 10-на дни ще ги почвам.
                        Поздрави!

Коментар

Браво бе колега Павел,ти си първият който споделя че тръгва сезона и дано пусне тая гора доста трюфели.Ако не е тайна да споделиш в кой вид дървета ги откри тези екземплярчета?
                          Успех на всички

Коментар

Трюфели има от поне 2-3 седмици,проблема е,че още не са узрели и не дотам едри.Няма смисъл да се пипат поне още 1-2 седмици.Не са толкова ароматни,кучетата трудно ги откриват и по-бързо се измарят.Гората е смесена.

Коментар

Браво на колегата Павел.Явно си с добри кучета щом откриват още неузрели трюфели.И аз смятам да сондирам като теб. Успех.

Коментар

Добри са ми кучетата...не се оплаквам,защото учителят ми (и мой приятел) е професионалист.
                                Благодаря ти за всичко на което си ме научил,приятелю!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X