Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Трюфели

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Трюфели

Браво! Интересни предположения.
    По всички ваши въпроси ВЕЧЕ е писано в темата.
    От уважение към вас, съмняващите се, ще кажа следното:
    Най-лесно е да получите ясна представа за този "бизнес" е, като замените думата "ТРЮФЕЛИ" с думата "МАНАТАРКА".
    1. Събирането на манатарки бизнес ли е или хоби?
    2. Колко пари се изкарват от манатарки ?
    3. Има ли пазар за манатарките?
    Има и друга тема за гъби във форума " Гъбите лов или бране". http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=62674
    Попрочетете и там за какво става въпрос и едва тогава попитайте отново каквото не ви е ясно.

Коментар

Отговори и то точни никой няма да Ви даде.Никой няма да си отвори кесията и да каже вземай /ето ти гората с трюфела-влизай и бачкай/.Относно кучетата - моите сам съм си ги обучавал- но!! От всяко куче не става търсач на ниво.Не говоря за породи или пол.Дори един помияр от улицата може да се научи но важно е тука кучето да бачка докато ти не го спреш.За цените на обучени кучета - даваш примерно 5000 бона и ги избиваш за месец или вземаш пале на 45 дена и почваш да четеш по форуми как се обучава да търси трюфел . Междувременно една година отлетяла в четене питане и обучение а дали ще стане не се знае. Цени на трюфела -- Кой където си намери пазар.Ако те устройват условията продаваш - ако ли не търсиш друг.Дали се изкарват пари с този бизнес - кой ще пише за това в публично пространство /някой реве за данъчни/.Много интересен въпрос малко по нагоре.Дрън дрън .......... лесен и опростен начин за обучение на малко куче. Нещо като лесен и опростен начин синът ми който е на 6 години да стане доктор.Вземете и прочетете малко литература за тези животинки които искате да обучавате.Започва се от А а не от Й.Не съжалявам ако съм засегнал някого.

Коментар

Здравейте колеги.В отговор на колегата petrov_m реших да драсна някой ред за БЪРЗОТО ОПРОСТЕНО обучение на кученца. Нямя такъв който да е хуманен и да дава поне задоволителен резултат. Начините са два-даваш няколко хилядарки за обучено куче или правеш като мен взимаш най-палавото здраво и любопитно кутре и започваш сам въоражен с много спокойствие нерви и търпение.Четеш възпитаваш ако някой има на сърсе питаш и помага.Аз самия искам да попитам нещо колегите но като гледам каква битка се води ... нека се успокоят.Питай има разбрани хора в този форум и ако могат да помогнат ще го направят.А забравих най-важното лювота към животинката нямаш ли я по-добре не се захващай! Успех на всички!

0897/600 527

Коментар

Първоначално публикуван от Maylo Преглед на мнение
          Здравейте колеги.В отговор на колегата petrov_m реших да драсна някой ред за БЪРЗОТО ОПРОСТЕНО обучение на кученца.
          Няма такъв който да е хуманен и да дава поне задоволителен резултат.
          Начините са два-даваш няколко хилядарки за обучено куче или правеш като мен взимаш най-палавото здраво и любопитно кутре и започваш сам въоражен с много спокойствие нерви и търпение.Четеш възпитаваш ако някой има на съсед питаш и помага.Аз самия искам да попитам нещо колегите но като гледам каква битка се води ... нека се успокоят.Питай има разбрани хора в този форум и ако могат да помогнат ще го направят.А забравих най-важното лювота към животинката нямаш ли я по-добре не се захващай! Успех на всички!0897/600 527
          Това червеното просто го забравете завинаги!
          Всеки метод който не е хуманен показва слаб характер на "учителя", непознаване на методите за обучение, непознаване на същността на кучешкото поведение и ниско ниво на интелигентност.
          Кучето е родено за да ви служи. То няма характер, а вие му го формирате.
          То няма навици - вие ги определяте и контролирате.
          Но ... няма смисъл да обяснявам.
          Другите заблуди от предни постове:
          1. Едно куче за трюфели струва повече от 3000 евро .
          2. Същото от друг колега с цена над 5000 лева.

Прочетете си ги сами... да не ги цитирам. Подчертаното .

Първоначално публикуван от magnatum pico Преглед на мнение
          Не,че аз не намирам през лятото бианкето,то не съществува в този сезон.
          В цял свят го наричат зимен бял трюфел tuber albidum(в Италия познат като бианкето)
          който Узрява и се бере през зимата(януари-април).

Един съвет от мен,казвате ,че сте обикновен търсач-търсете си трюфелчета,радваЙте се на успехите си и не се правете на философ по трюфеловите науки.
          аре...лека....
          Първоначално публикуван от magnatum pico Преглед на мнение
          ...............
          Ще ми трябват не знания,ще трябва да се случи ЧУДО за да открия зимен трюфел през лятото,но може, сега климата се мени.
          Със себе си може и да сте наясно,но със занаята ХМММ..
          За ваше сведение кучетата които имам струват доста повече от цифрите които посочихте,но както казвате вие "още не сте дорасли" да притежавате такива.
          Нали не сте КУМИК? Пределно ясно е,че тези 260 грама трюфели не са извадени с 9 кучета,а с голям опит и познания.
          А, относно набраното количество за един ден:
          по-вълнуващо и по-доходоносно е да извадиш половин килограм магнатум (разбира се ако можеш),
          от колкото 10 килограма естивум.
          (коментар: вярно е, но ако трюфелите са по-големи от най-големия на снимката и са 500 гр, а не 260 от които 200 гр са дребни, наранени, червиви)

Ок,достатъчно прочетох и загубих от времето си да стоя в този форум.Оттеглям се без коментар.
          Нека хората които четат форумa,да бъдат разумни и сами да търсят успехите си,а да неразчитат на некомпетентните съвети на bgbul.
          Благодаря и успехи !!!
          Няма да философствам......

Първоначално публикуван от s11 Преглед на мнение
          Отговори и то точни никой няма да Ви даде...........Цени на трюфела -- Кой където си намери пазар.Ако те устройват условията продаваш - ако ли не търсиш друг.Дали се изкарват пари с този бизнес - кой ще пише за това в публично пространство /някой реве за данъчни/.Много интересен въпрос малко по нагоре.Дрън дрън .......... лесен и опростен начин за обучение на малко куче.
          Нещо като лесен и опростен начин синът ми който е на 6 години да стане доктор.
          Вземете и прочетете малко литература за тези животинки които искате да обучавате.Започва се от А а не от Й.Не съжалявам ако съм засегнал някого.
          Първоначално публикуван от kolef_ivan Преглед на мнение
          Да не казвам, че си мился даже, тия двамата са партия ( коментар: пази Боже!) и нарочно играят така за да има интерес към пазара на обучени кучета, само зарибяват, но така просто си мисля, не казвам и не обвинявам, просто мисли ми минават през главата и споделям. Така и не видях един истински съвет, само словестна борба и никакви отговори към питащите !
          АЗ също съм, много съгласен с мнението на ПОСТ, очакваме отговори и от двамата към любопитсвото ни !
          Благодаря , поздрави !
          Първоначално публикуван от потс Преглед на мнение
          Това виртуално съперничество ни позволи да видим и прочетем неща които едва ли ще споделите в други случаи. И все пак не разбрах от хората който се занимават изцяло със това, <бизнес-хоби> ли е или само <хоби>или <бизнес>,защото аз смятам-че със цялата информация която изчетох из нета и във форумите се цели реклама и продажба на обучени и доста скъпи кучета.А информацията която се поднася на многобройната аудитория е уЖ-не пълна и леко загатваща за цената и парите който се изкарват от събирането на трюфели. Това мнение си е лично мое и не е насочено спрямо никой от този форум !!!

Колко лесно било да коментираш чужди мнения.
          Последно редактирано от bgbul; 03-12-12, 09:35.

Коментар

Аз червеното подчертано от вас не съм и никога не бих го приложил или толерирал! Затова накрая казах ,,А забравих най-важното любовта към животинката нямаш ли я по-добре не се захващай!,, само споделих мнение! Мога смело и гордо да твърдя че моето куче в огъня би влязло за мен и мисля че това съм го заслужил с много любов уважение и грижа към животинката! Не заблуждавам никой,отново казвам просто споделих мнение! Бъдете търпеливи и спокойни с вашите любимци. Успех !

А bgbul е прав ,,Всеки метод който не е хуманен показва слаб характер на "учителя", непознаване на методите за обучение, непознаване на същността на кучешкото поведение и ниско ниво на интелигентност.
            Кучето е родено за да ви служи. То няма характер, а вие му го формирате.
            То няма навици - вие ги определяте и контролирате,,

Коментар

Привет на всички,отскоро чета за трюфелите и се запалих покрай този форум.Интересувам се от къде мога да си взема обучено куче за лов на трюфели.Чувал съм че този занаят се предава на поколенията и информацията за него се пази в тайна и шапка свалям на тези които споделят реални методи и тънкости.Най вече на bgbul,личи си че знае за какво говори.И така ако някой има полезна информация за работещо куче,нека да я сподели.Благодаря предварително.

п.п bgbul,писах ви на лично и на пощата,но или аз съм объркал нещо или много бързам за отговор.
              Поздрави и наслука

Коментар

Здравейте!
                Радвам се че тази тема с доста ценна и интересна информация съществува и изчетох цялата - въпреки неприятния тон и караниците (като на женския пазар в София), които се получават чат пат.

Най-ценното нещо е човек да споделя с останалите опита си и да бъде честен пред себе си че говори истината и не заблуждава другите.
                Това нещо (интересна информация) определено го има в тази тема.

Аз лично доста се забавлявах с текстове от разни български сайтове (май в тази тема нямаше подобни глупости) с информация за обучение на кучета за трюфели, в които авторите на сайтовете копират дословно разни бабини девитини, че видите ли доброто куче за лов на трюфели било откърмено с трюфели
                На майката 2 седмици преди раждането на малките се давали някакви си грамажи трюфели, след това по време на кърменето и захранването на малките също итн итн итн

Видите ли ... ако искате кучето ви да е добър ловец на трюфели, трябва то да е закърмено с трюфели, иначе НЯМА как да стане

Е, тия бръщолевения нямат ама нищо общо с реалността, предполагам усещате тънката манипулация.

Все едно да вярвате на градски легенди, че кучетата обучени да намират наркотици ги правят наркомани ... и за това са безпогрешни.

В този ред за мисли ... как мислите се обучават кучетата да откриват експлозиви и бомби .......
                Последно редактирано от dogsport; 05-12-12, 18:20.

Коментар

(То няма характер, а вие му го формирате.)-малко ми се струва неетично към животинките,няма куче което се ражда без характер,затова не от всяко кучета става търсач и от всяко дете доктор-раждат се различен характер !!!

Коментар

Първоначално публикуван от потс Преглед на мнение
                    (То няма характер, а вие му го формирате.)-малко ми се струва неетично към животинките,няма куче което се ражда без характер,затова не от всяко кучета става търсач и от всяко дете доктор-раждат се различен характер !!!
                    Да определено!
                    Безумия от рода на това, че кучето нямало характер ... са поредните трагично абсурдни брътвежи плод на човешкото високомерие и неосъзнатост.

Коментар

Първоначално публикуван от lubo777 Преглед на мнение
                      Да определено!
                      Безумия от рода на това, че кучето нямало характер ... са поредните трагично абсурдни брътвежи плод на човешкото високомерие и неосъзнатост.
                      Прочети ми подписа. Той обяснява всичко.
                      Отворете си друга тема или вижте - има и такава за кучета, обучение и друго.

Коментар

Здравейте ! Някой да се похвали има ли улов в този студ!

Коментар

Първоначално публикуван от zina bg Преглед на мнение
                          Здравейте ! Някой да се похвали има ли улов в този студ!

Ето това е въпрос, искача ли нещо или не, и ако не, кога най рано ??

Благодаря, поздрави !

Коментар

Всички мълчат ! Явно в тази лоша година никой не може да каже ще има ли трюфели през зимата.Специалистите мълчат или са в гората .Ако сега няма , Юни месец ще има .

Коментар

Не знам за специалистите .. но май няма в момента трюфели много много.

Преди 1-2 седмици купихме с един приятел малко (100 гр.) трюфели за обучение на кучета от един човек от Трявна мисля че беше (25 лв 100 гр., трето качество).
                              Обадих се и на няколко други телефона рекламирани нагоре надолу из Интернет, но ми предложиха доста по-дървени цени + щели да ме запишели в някакъв списък с чакащи ... защото сега нямало трюфели.
                              Или просто ме пуснаха по пързалката (щото кой иска конкуренция в днешно време) или просто наистина няма ...

Коментар

Ами вместо да питате излезте и проверете. После кажете къде има и къде няма?
                                От кой вид са белите и от кой вид са черните.
                                Всяко излизане струва поне 30-40 лева за гориво. Студуването не го броя 3-4 часа при минус 5-10 градуса.
                                Като се върнеш само с 200 грама за колко да ги продаваш ?
                                Като търсенето на ден повече от това което събираш - защо да продаваш евтино?
                                И защо да пише човек, като после излиза "крив"?
                                Защо да отговаря на анонимни колеги ?
                                Има друг форум за това (или и там няма кой да отговори? )

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X