Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Трюфели

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Трюфели

Първоначално публикуван от powerpuff Преглед на мнение
    [ATTACH=CONFIG]464660[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]464661[/ATTACH]

Здравейте, приятели!
    Това ни е първият улов за сега с Дора - женски кокер на годинка и два месеца, който сам си обучих.
    След дълго скитане открихме горичка, в която намираме по малко трюфелчета.
    Проблема е, че на ден намираме по 3-4 едрички и много дребни, които си ги зариваме обратно.
    Предполагам, че веднъж извадени и заровени пак няма да продължат да растът.
    Надявам се, че добивите ще се увеличават плавно, че с тези количества -около кило на седмица ,не си струва да бия път за продажба.
    Поздрави и успех в търсенето!
    В тази суша и горещина си е геройство да намираш трюфели. Поздравления и за теб и за кученцето!
    Добре е обучено.
    Наистина са хубави.
    Защо трябва да биеш път за да ги продаваш ? От къде си ?
    Мога да ти помогна, ако пожелаеш? Но не в темата да не я разваляме.
    Или на ЛС, или пo телефона или на имейл: bgbul1@abv.bg

Този сезон май колегите са "валат" или около това състояние.
    Някой да ме опровергае, моля! Ще се радвам.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      В тази суша и горещина си е геройство да намираш трюфели. Поздравления и за теб и за кученцето!
      Добре е обучено.
      Наистина са хубави.
      Защо трябва да биеш път за да ги продаваш ? От къде си ?
      Мога да ти помогна, ако пожелаеш? Но не в темата да не я разваляме.
      Или на ЛС, или пo телефона или на имейл: bgbul1@abv.bg

Този сезон май колегите са "валат" или около това състояние.
      Някой да ме опровергае, моля! Ще се радвам.
      Мога да те опровергая,Bgbul....,но не ми остава време за снимки,PC....

Коментар

Първоначално публикуван от pavel mangelov Преглед на мнение
        Мога да те опровергая,Bgbul....,но не ми остава време за снимки,PC....
        Най-после добра новина. Чувствах се самотен.
        Давай снимки да се радваме.
        На здраве !

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 0043.jpg
Прегледи:2
Размер:95.6 КБ
ID:5386038

Благодаря!
          Ето го и днешня улов , дребнички,но са най - ароматните, които сме намирали досега,
          та нямаше как да ги оставя. Ще ги пробваме довечера с бъркани яйца.
          Искам да попитам бгбул или други запознати - защо каза "в тая суша и горещина си е геройство да се намират"?
          Нали са летни ,все пак. А и ние сме в гората от рано сутринта та до обяд и не ни мъчи толкова жегата.
          Имам и друг въпрос - зависи ли аромата от дървото, под което виреят? Защото тези ги намерихме под иглолистно дърво в смесена гора и имат доста по- наситен и богат аромат. Та се сетих и още един въпрос - в изцяло иглолистни гори срещат ли се aestivum и uncinatum.
          Благодаря ви и успех!

Коментар

Име:DSCN1556.jpg
Прегледи:1
Размер:79.7 КБ
ID:5386061Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1563.jpg
Размер:102.7 КБ
ID:5386062......малко радост за окото.Набързо днес за около час по хладината..

Коментар

Слабо , слабо - две три кила за около 4 часа , но започват да преобладават качествените.За разлика от минали години сега излизат на невероятни места.

Коментар

Първоначално публикуван от s11 Преглед на мнение
                Слабо , слабо - две три кила за около 4 часа , но започват да преобладават качествените.За разлика от минали години сега излизат на невероятни места.
                Е аз съм още аматьор....за мен 1,5кг първо и 0,6кг второ за 2 часа си е добре....е днес съм още по-добре де,но това е друга тема.Аре чао от мен,че ше бегам на краварника...

Коментар

Браво на колегите!

Име:Picture 0045.jpg
Размер:64.8 КБ
ID:5386202

Ето го и нашия улов
                  Малко са, но тръпата е голяма
                  Не, че искам да си хваля кучето, но ми прави впечатление, че работи по-добе от двете професионално обучени кучета,
                  с които се срещнахме в гората. За килограми на ден още си мечтаем, но... така е в началото.
                  FAQ : Трюфел изровен от едно място и заровен на друго има ли шанс да се развъди? Някой пробвал ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от s11 Преглед на мнение
                    Е аз съм още аматьор....за мен 1,5кг първо и 0,6кг второ за 2 часа си е добре....е днес съм още по-добре де,но това е друга тема.Аре чао от мен,че ше бегам на краварника...
                    Пичове, в този форум (офроуд) и в този занаят (трюфелите) емоциите са всичко. Емоциите.
                    Само празни приказки емоции не създават.
                    Когато ходите на "лов" или след излета направете по едно "фото" от уважение към нас - колегите. За да се порадваме и ние.
                    Благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      Пичове, в този форум (офроуд) и в този занаят (трюфелите) емоциите са всичко. Емоциите.
                      Само празни приказки емоции не създават.
                      Когато ходите на "лов" или след излета направете по едно "фото" от уважение към нас - колегите. За да се порадваме и ние.
                      Благодаря !
                      Е нали по-горе качих снимки....за да не съм голословен...,а ако имаш впредвид снимки сред природа...ми ок тия дни ще барна някоя

Коментар

Е нали по-горе качих снимки....за да не съм голословен...,а ако имаш впредвид снимки сред природа...ми ок тия дни ще барна някоя
                        Колега - много хубави трюфели си намерил и снимал. Красота !
                        Това за снимките не е упрек. НЕ.
                        Просто за да се радваме трябва да ги виждаме. И за останалите колеги важи най-вече.
                        Поздрави !

Коментар

Име:DSCN1633.jpg
Размер:117.7 КБ
ID:5387324Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1636.jpg
Размер:49.6 КБ
ID:5387325

Те това е вече красота....

Коментар

намирам и много малки труфели в иглолисна гора,вазможно ли е да са зимни, сега навлизам в занаиата, не ми се смеите

Коментар

Първоначално публикуван от rumen1974 Преглед на мнение
                              намирам и много малки труфели в иглолисна гора,вазможно ли е да са зимни, сега навлизам в занаиата, не ми се смеите
                              Не са зимни,летни са си...много често се срещат в иглолистни гори

Коментар

КЪдето има летни трЮфели, дали ще има зимни.
                                Мисля да си взема куче, но според мен е голям риск, какво ще кажете?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X