Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Трюфели

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Трюфели

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Колеги, това което мислите, че трябва да се напише - ами то се пише. Просто не му е дошло времето.
    Пише се книга, обсъжда се, коригира се. Допълва се.
    Всичко като информация се събира с години и много труд (за да е истина).
    Вие искате с няколко реда да научите всичко. Няма как да стане. Съжалявам.Иска се усилия и извън интернет.
    Каквото трябва на един начинаещ - всичко съм написал. Нужно е четене.
    Ако посочите друг толкова благоразположен към начинаещите ще ви поздравя и него естествено.
    Дори влизам в спорове с "майстори" защото те се дразнят , че споделям занаята. Нима не го виждате?
    +1.....не може едни да трошим коли и пари и да сервираме инфо,а други да чакат на готово

Коментар

Първоначално публикуван от потс Преглед на мнение
      Днеска смятам да изляза в нова местност пожелайте успех !!!
      Успех !!!
      При желание сподели имаше ли успех или не и ако не си имал може да обсъдим причините за това

Коментар

успех 0-лев
        Моя пес се е отучил,
        Е той не се е и научавал де,но поне играчката с аромат на трюфел си намираше преди,а сега и към нея няма желание,но ми се струва и че замразените ми парченца доста поизветряха.

Много се развихри по дири на дивеч-ми се струва,май съм избрал куче с неподходящ нрав и характер и все пак не можах да му наложа,че трябва да работи за мен и да спечели награда след правилна команда.

Между другото кучето ми е Немски Шпиц,избрах да работя с него защото,това е последната порода която отглеждам и ми се струва най-подходяща по отношение игриво,сприхаво,издръжливо и доста добър нос като да не очакваш от декоративна порода,май прекалено сприхаво.
        Добре,че не записвах до сега колко съм дал за гориво и т.н. със сигурност щях да си купя обучено куче.
        Но след опита ми в отглеждане на кучета вече над 20 год. все пак смята,че е по добре да си го храниш и възпитаваш сам от(мишка)за да се изгради тази силна връзка на отдадеността на 100% и от двама ви.

Един пой приятел очаква малки от неговия Кокер и съм му заявил едно. И пак започваме от 0 !!!

АКО ПО ВЕЩИТЕ СМЯТАТЕ ЧЕ Я БЪРКАМ НЯКЪДЕ ПОПРАВЕТЕ МЕ И ДАЙТЕ СИЛИ ДА ПРОДЪЛЖА!!!

Коментар

Сбъркал си със шпица,но с кокера ще се поправиш...на прав път си.
          Последно редактирано от derhunter; 18-12-12, 23:34.

Коментар

Здравейте, колеги! Здравей и ти колега потс!! Това, което описваш тук ми е много, много познато. Преживяли сме същите неща които описваш. За съжаление кученцето ни вече не е между живите, както съм споделила по-нагоре в темата. Сега сме с друго и разликата е от небето до земята. Много пари за гориво - хиляди левове, много ходене и много нерви и надежди, изгубено време и накрая разбираш, че кучето само се разхожда и си души следи. От мен приятелски съвет-купи си обучено куче, но не за 5-7-800 лв. Има добре обучени кучета, работили по най-малко два сезона, които знаят какво се иска от тях и няма как да забравят на какво са научени. Имам щастието да познавам най-добрия според мен треньор на кучета за трюфели и ловец на трюфели. И друго да ви кажа колеги. Освен, че трябва да имаш отлично куче, добър автомобил и много, много пари за гориво, трябва да имаш и поне мъничко късметец. Без него не става. Много, много ходене колеги и трупане на опит. Не става само с четене в нета. Никой, който се е блъскал години наред в нашия случай три, няма да ви каже всичко, което знае. И въпреки всичко, с малкия си опит споделяме по нещо с по-начинаещи колеги. Все пак знаем какво е да си абсолютен аматьор и да чакаш някой да ти подскаже поне малко. Но най-много ще научите на място в гората. Това е колеги от мен засега. Не натрапвам мнението си, просто споделям опита си. Дано да съм била полезна с нещо.

Коментар

Защо толкова хора са недоволни от кучетата си
              Последно редактирано от derhunter; 18-12-12, 23:37.

Коментар

Кучето е продължението на стопанина си. Негово отражение.
                Само по себе си кучето е само гладно животно. С добър стопанин обаче кучето се превръща в приятел, пазач или съдружник (партньор).
                Ловуването с куче и в частност ловуване на трюфели е черешката на професионализма на едно куче.
                Най-честата грешка която се допуска - вие много обичате кучетата си.
                Да обичаш едно куче и да го възпитаваш са две различни неща.
                Обичта предполага вие да показвате своята слабост - кучето е гладно - храните го, студено му е - завивате го с дреха и така докато ви се качи на главата.
                В този момент започвате да обвинявате кучето, че не е обучено, че не работи (не само за трюфели).
                Да обучаваш не изключва обичта, но е нещо повече - добавяте уважение към професията на кучето.
                То не ви е САМО дом. любимец. То е работник с ясна специалност - ловец.
                Вие развивате тези качества с поощрение или наказание, но винаги с уважение.
                Цяла наука си е, но основното е кучето да се захрани с аромат на трюфел.
                1. Или му настъргвате трюфели ежедневно(което е по-скъпото) в храната докато му стане любим.
                2. Или му давате аромата с нещо друго - зехтин, паста (по-евтиното), но със същия ефект. Аромата да му стане любим.
                Звучи простичко, но не е така - коства много усилия, търпение, постоянство и мноого време.
                Това е първия етап от обучението, но не е единствения. Има втори, трети , че и следващи етапи.
                Колкото е по-добър един стопанин (учител), толкова повече етапи има и съответно те (етапите) са по-кратки като време.
                Стига ли толкова ?
                Последно редактирано от bgbul; 19-12-12, 00:49.

Коментар

Точно този метод на обучение(захранването с трюфели) води до доста разочарования новобранците...за разлика от производителите и търговците на трюфел паста.Аз и мой приятел известен в трюфелджийските среди с професионализма си и отличните си кучета сме ги обучавали по друг метод,изискващ малко по-вече време,но за сметка на това резултатен.
                  Хора замислете се.....дали митничарските кучета откриващи наркотици ги хранят с дрога,а ловците захранват гончетата си с пържоли от диви прасета

Коментар

Здравейте отново, колеги! В првдишния ми пост не стана ясно, че сега сме много доволни от новото кученце. Bgbul е прав. Не трябва да се глези кучето. Когато се излиза на лов, не бива да се дава храна по какъвто и да било друг повод. Като постои малко гладно, бързо се сеща за какво става въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от pavel mangelov Преглед на мнение
                      Точно този метод на обучение(захранването с трюфели) води до доста разочарования новобранците...за разлика от производителите и търговците на трюфел паста.Аз и мой приятел известен в трюфелджийските среди с професионализма си и отличните си кучета сме ги обучавали по друг метод,изискващ малко по-вече време,но за сметка на това резултатен.
                      Хора замислете се.....дали митничарските кучета откриващи наркотици ги хранят с дрога,а ловците захранват гончетата си с пържоли от диви прасета
                      Е ... пак се почна. Ние сме велики. Добре - велики сте.
                      Сега кажете вашия метод в сбита форма (без да издавате велики тайни). Простичко е.
                      Вие си казвайте вашия метод, други да споделят техния и хората да избират.
                      Професионалист - кучета за наркотици - не отивай там, където не са ти ясни нещата.
                      И понеже си пестелив на информация и щедър на "отричане на други колеги" да те попитам:
                      1. Обучаваш ли кучета за трюфели ?
                      2. Ходил ли си в Италия в развъдник за кучета за трюфели ?
                      3. Видял ли си там как се обучават от 100 години насам кучетата за трюфели ?
                      4. Присъствал ли си на някое състезание за такива кучета ( за трюфели)?
                      Може да отговориш само с да или не на тези 4 прости въпроса. Ей така за приказка да става.
                      Не се обиждай, но методите за обучение са ясни от как човек съществува.

Коментар

Колеги, нарочно пускам в друг пост това мнение:
                        В този форум тази тема заприлича на един друг "велик" форум с множество величия с по едно-две мнения.
                        За жалост когато "пянята" се изчисти останаха двама-трима разбиращи и действащи колеги.
                        Останалите просто осъзнаха, че познанията в тази област и незнанията прозират много лесно. Виждат се през клавиатурата.
                        Всеки е анонимен и велик. Двете неща не ми се връзват и за това повече няма да пиша.
                        Вие обаче си пишете, четете и успех.
                        Наслука и много трюфели на всички!
                        Весели празници!
                        Аз ще чета с интерес новостите в бизнеса и в обучението.

Коментар

Споко колега,всички или почти всички сме минали по този път.И твоя ден ще дойде и на твоята улица ще изгрее слънце ....доверявай се по-вече на кучето си и чети между редовете,защото никой не казва истината в прав текст.Но дори лъжейки човек винаги казва част от истината
                          Хайде сега се позиционирай при:

1 Лъжещите които казват все пак някаква истина.
                          2 Известен с професионализма си обучител.
                          3 Спец по обучение на служебни кучета за митническите власти.
                          4 Такъв също по ловни породи....
                          Вероятно ти е пределно ясно защо са в цитата двата ти поста
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Хайде сега се позиционирай при:

1 Лъжещите които казват все пак някаква истина.
                            2 Известен с професионализма си обучител.
                            3 Спец по обучение на служебни кучета за митническите власти.
                            4 Такъв също по ловни породи....
                            Вероятно ти е пределно ясно защо са в цитата двата ти поста
                            1.Не съм излъгал никаде за нищо,а малкото което съм го казал хората четящи внимателно са го разбрали.
                            2.Не съм професионален обучител.Обучил съм 3 кучета до момента,които работят много добре.Хората които ме познават знаят за кучетата ми.
                            3.Никъде не съм споменал че съм обучител на служебни кучета.
                            4.На ловни също.
                            Сега специално за Дер хънтър....метода на обучение на кучета за лов на трюфели,ловни и служебни в основата си е един и същ.

Коментар

1.Не съм излъгал никаде за нищо,а малкото което съм го казал хората четящи внимателно са го разбрали.
                              2.Не съм професионален обучител.Обучил съм 3 кучета до момента,които работят много добре.Хората които ме познават знаят за кучетата ми.
                              3.Никъде не съм споменал че съм обучител на служебни кучета.
                              4.На ловни също.
                              Сега специално за Дер хънтър....метода на обучение на кучета за лов на трюфели,ловни и служебни в основата си е един и същ.
                              Леко и за теб от мен- водач на куче, следово ми е първата военна специалност. След това и професионално. Много куче ми е минало през ръцете...съмнявам се да ме научиш на нещо.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                                Леко и за теб от мен- водач на куче, следово ми е първата военна специалност. След това и професионално. Много куче ми е минало през ръцете...съмнявам се да ме научиш на нещо.
                                Къде в постовете ми откри опит да те уча на нещо....дори не съм си го и помислял,просто изказах мнението си по повод метода захранване с трюфели.
                                Към всички начинаещи:......прочетете и запомнете добре първото изречение от подписа на Дер Хънтър и не го забравяйте

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X