Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колебание!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    До: Колебание!!!

    След 1-ви курс ще ми е интересно да споделиш колко ще "учиш" в класическия смисъл на думата. Обзалагам се, че ще има случаи да се запознаваш с някои даскали чак като дойде време за заверка. Ама след 1-ви курс, като мине "Голямото Сито". Иначе спомням си, че аз буквално бях спрял на едно кръстовище с колата и в последния момент реших накъде да завия и да си подам документите. Вече осъзнавам, че няма значение, изразих се достатъчно образно и категорично защо. Иначе за София разбирам нежеланието ти - вчера 1 (един) час се влачих с колата от Окръжна Болница до Орлов Мост - я има 3 километра я няма! Затворили Левски заради някакъв мач, и източна София в бедствено положение. На кой ли му пука ! Обаче за контактите в София съм на 100% съгласен със "старите", но ако искаш кариера може да се наложи да сменяш не само град, но и държава! Аз вече смених 3 града без проблем, предстои държава, само да мине прословутата криза.

    Коментар


    • #92
      До: Колебание!!!

      Аз завърших Русенският Университет преди около година и след това работех в София. Та да ти кажа. Инженер е състояние на духа . Съвременният инженер е не този който има диплома и знае какво пише в ЕСКД-то, а този който може да работи със информация и да се самообразова. Както някои каза по-горе в тия университети никои няма да те научи на AutoCAD или SolidWorks. Аз на тия неща съм се учил сам, от книжки и интернет. Ученето изобщо не спира след университета.
      Русенският все още е не лош технически университет, но нивото пада, а и преподавателите остаряват, а млади и грамотни няма. Хубавото на София и ТУ София е, че в София са 80% от новите инвестиции в България и можеш да се ориентираш и да почнеш да работиш в областта си оше докато учиш, а в Русе аз работех само по бензиностанции и кви ли не дупки. Като чуеха, че съм студент и искам да работя ме гледаха като прокажен Сега е малко по-добре, но общо взето градът е беден.
      И както каза някои по-горе в Русе "Водътъ тече от чушмътъ и т.н.т"
      Та помисли си не какво ще учиш и къде, а как ще учиш. Аз учих, за да "работя", но все още не става. В момента положението е такова. Сега пак ще "бачкам", за да уча, че да мога някои ден да "работя".
      Последно редактирано от Drajeto; 30-10-09, 19:35.

      Коментар


      • #93
        До: Колебание!!!

        Стара тема си отворил...Момчето вече учи в Русе.

        Евала и на него,че учи въобще ,и на теб че си учил.И че продължаваш.

        Моите уважения към всички участници в темата.Прочетох я цялата.
        Признавам си,за мен лично научните титли,степени и звания не означават нищо.Предпочитам да преценявам хората по лични впечатления,защото както беше казано има и много некадърни висшисти.И обратното не подценявам никого,дори и скитник на улицата да е.

        Аз съм влизал(буквално) в университет три пъти(в ТУ-София).Единият път като кандидат-студент.
        Приеха ме без проблем на първо класиране тази година но... така и не се записах.
        Е.....колебание....това е и заглавието на темата.Но не къде,а дали, защо и как?!
        Но...това са лични неща...Радвам се искрено на хората като ludau,които са взели правилното решение и то с ясното съзнание да научат нещо,да станат специалисти не само на хартия.Успех!
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X