Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
    Ако може му направи * затворена тема * ...за да няма коментари .
    няма нужда.
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      няма нужда.
      Не само на мен а и на други ще им е интересно да прочетат * другата * история без коментари....
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
        Не само на мен а и на други ще им е интересно да прочетат * другата * история без коментари....
        Пиши , Деяне!
        Без коментари няма да е интересно.
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Е коментар към документ, в който пише буквално " България и Румелия (при успех на военните действия) могат да образуват независими княжества !
          В кой документ между Австроунгарската и Руската го пише това?
          Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
            Ами според някои изразени вече мнения, това е проекта на Берлинския договор, чиито параметри са уговорени преди Русия да нападне Османската империя, който проект почти съвпада със сключения вече окончателен Берлински договор - толкова оплюван, но създаващ реално една независима държава България, а не Санстефанския........пак според мнения тук. Защо е така, аргументите виж по-назад.
            SUV

Коментар

2-Б

Принципно преди Берлин има още едно споразумение в Лондон 1878-а, но не съм му слагал пълният текст, защото е мъничко след Сан-Стефанският...

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                Ами според някои изразени вече мнения, това е проекта на Берлинския договор, чиито параметри са уговорени преди Русия да нападне Османската империя, който проект почти съвпада със сключения вече окончателен Берлински договор - толкова оплюван, но създаващ реално една независима държава България, а не Санстефанския........пак според мнения тук. Защо е така, аргументите виж по-назад.
                Друг ще да е.

Коментар

Ами не знам. Явно са повече от един. Но за проекта на Берлински договор се говореше тук за освобождаване на държава България. Райхщадското споразумение очевидно може би е този проект. Важното е, че уговорка е имало преди нападението.
                  Последно редактирано от Dydo; 07-06-16, 19:10.
                  SUV

Коментар

2-Б
                    Болгария и Румелия! Тоест преди "освобождението" е имало България с ясни граници, че са ги вкарали в споразумението. Сигурно ли е, че този документ е истински или е някаква интерпретация?

Коментар

А още,
                      Кой спира(не осъществява) пълния разгром на турките в Европа? Същия поставя под арест българите при СанСтефано, случайно де, вероятно са били се провинили нещо
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Болгария и Румелия! Тоест преди "освобождението" е имало България с ясни граници, че са ги вкарали в споразумението. Сигурно ли е, че този документ е истински или е някаква интерпретация?
                        Чак ясни граници не. Там е уговорено условие "при пълно поражение на Турция в Европа". Т.е. това е програма - максимум.
                        За достоверността - провери тук:

«Русско-германские отношения». Секретные документы, М. Изд во Центрархива. 1922, стр. 37-39;

или тук:

A. F. Pribram, The secret treaties of Austria-Hungary. Harvard 1921, vol. II, p. 188‑191.

@DBRS : кой не позволява пълният разгром? Ми Английският флот примерно. Съдейства за прехвърляне на Османските войски...
                        Освен това според мен - Русия не е имала достатъчно сили чак пък за "пълен" разгром ... трябвало е да отидат до Тесалия и Албания, в Македония ....

Коментар

ЛЕТО 680-то

Исторически Недостоверна и непочиваща край иЗвори на ладна вода художествена интерпретация на спомените на аффтора от някога прочетена хроника на изповядал се византиец, и обогатени със зърнен ел-иксир.

Участват:

Константин IV Погонат (Коце)
                          Патриарх (Патриарх)
                          Аспарух Кубратов (Ари)
                          Армия (статисти)
                          и
                          Още малко Армия (още малко статисти)

Сцена Първа - лето 680-то, Константинопол
                          Първоначално публикуван от Коце Брадати – победителят на Арабите!
                          Баси, откъм лимеса пак са ни напъплили някакви вулгарни ... какбяхатозипът... българи. Уф... ще трябва да се разкарвам чак до делтата да им свивам сърмите (((
                          Първоначално публикуван от Патриарх Забравихкой
                          Абре, Коце, тея са на пра дедо ти Ираклий приятелчета, че береш гайле.
                          Първоначално публикуван от Коце Брадатий
                          Хубаво де, ще взема повече хора
                          Коце, не се бъзикам, сърбали сме им попарата на тея.
                          Първоначално публикуван от Коце
                          Гледай си псалтира, отче, нямаш грижи. И ще ида да ги цуна с флота да ги питам славяни ли ще ги правим или какво...
                          Да знаеш - ще ти се подигравам като се върнеш...
                          Бе я да си гледаш буквите ...
                          Сцена Втора - лето 680-то Делтата на Дунав
                          Първоначално публикуван от Коце и 20 –до макс 30 000 хил. армия
                          Пичове, вий да не сте се объркали? К’ъв конен народ сте ми се окопали в туй блато, ваще понита кокичета ли ядат?
                          Първоначално публикуван от Ари Български и 10-15 хил. подбръснати пича
                          Мен тате ми каза, като видя зор да ползвам пръчки. Виж къф стобор съм си издялал
                          Кой е шефа тука, я да излазяте да ви правя строеви преглед, разположили се тука като пет пари в кесия, я равнис и падни за пет бре, бомбета такива.
                          Първоначално публикуван от Ари
                          Шшш, чиче, бомбе ше викаш на арабите си, тате ме е учил да си мия зъбите и нахалниците да ги копам дълбоко....
                          Уффф, добре де, щом си миеш редовно зъбите мини догодина при счетоводителя да пишем трудов договор и да ти дам издръжката... Ама ще трябва да ми пазиш оградата и да ми пасеш славяните... Аз отивам на баня, че се усмърдех тука в т’ва блато.
                          Оки, чиче, немаш грижи. Щи звънна.
                          (Коце тръгва, след него се влачи обоза)
                          Опа, де тръгнахте бре, няма ли да си играем? Тамън ми трябват нови цървули ! Хоп Хоп момчета, пейдей иде )))
                          Сцена Трета - лето 680-то Константинопол
                          Първоначално публикуван от Един нахилен Патриарх
                          Бебебе, нека ти, Коце, свиха ли ти сърмите, викам ти аз да тренираш повече ...
                          Уфффф, хубаво де, така или иначе ги цаних за граничари, счети сега им пише трудовия договор, кои славяни ще им дадем и колко кинти за нови цървули... Вече им определих зона на отговорност по Лимеса....
                          Първоначално публикуван от Патриарх
                          Хохохо, И, Коце, да ме слушкаш на Събора, че ще те бъзикам до припадък ...
                          Уф, добре де, какво искаш? Монотелити задушени? Става.
                          Патриархът излиза още по-нахилен...
                          Първоначално публикуван от Коце (на себеси)
                          Я да видим сега, има ли на кого да отрежем носа за развлечение....
                          Знаете какво е „Федерат”, нали? Данък друг път. Просто заплата.
                          Поведението на Тервел малко по-късно също е в подкрепа на тезата, че Българите се настаняват в Мизия като федерати.... Кесар, туй онуй не се дават на независим и недай бог евентуално враждебен владетел...
                          Само дето след настаняването ни става нещо неочаквано ... Нашите славяни получават покана да се включат в проекта „Първа България” на равноправни начала.... Никой федерат никъде другаде не е правил такъв номер... Причината според мен е от век-два по-рано, но е друга пиеска ))
                          Последно редактирано от deyan_h; 07-06-16, 19:51.

Коментар

И какво, според теб какъв е реалният принос на Тервел за падението на Халифата......макар и като наемник да го е направил, какъвто е май намека.
                            SUV

Коментар

И кво викаш на Ари СВ-то отишле да го гледат 60к а? Или неговото само Коце го е разглеждАл а статистите на Коце са гЛедале СВ-тата на статистите на Ари?

Коментар

Чак ясни граници не. Там е уговорено условие "при пълно поражение на Турция в Европа". Т.е. това е програма - максимум.
                                За достоверността - провери тук:

«Русско-германские отношения». Секретные документы, М. Изд во Центрархива. 1922, стр. 37-39;

или тук:

A. F. Pribram, The secret treaties of Austria-Hungary. Harvard 1921, vol. II, p. 188‑191.
                                Е все пак трябва да има някакви граници(освен, ако както казах, това не е интерпретация на договора по вече случели се събития)? Очевидно е, че щом има и "Румелия" няма да са границите на екзархията де

А интересно е, че програмата максимум им е била да разделят България по техните си виждания на Болгария и Румелия - явно Санстефанския наистина си е бил яка пропаганда...

П.П. В писаното от Pribram се говори за автономия на Болгария и Румелия!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X